Installation Av Pannrum (30 Bilder): Vi Installerar Industrianläggningar Med Bufferttank Och Andra Pannrum I Privata Lanthus

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Pannrum (30 Bilder): Vi Installerar Industrianläggningar Med Bufferttank Och Andra Pannrum I Privata Lanthus

Video: Installation Av Pannrum (30 Bilder): Vi Installerar Industrianläggningar Med Bufferttank Och Andra Pannrum I Privata Lanthus
Video: Best Boiler Room Practices 2024, Maj
Installation Av Pannrum (30 Bilder): Vi Installerar Industrianläggningar Med Bufferttank Och Andra Pannrum I Privata Lanthus
Installation Av Pannrum (30 Bilder): Vi Installerar Industrianläggningar Med Bufferttank Och Andra Pannrum I Privata Lanthus
Anonim

Att veta allt om installation av pannrum är inte mindre viktigt än att veta om organisering av vattenförsörjning, kapitalbyggande eller landskapsdesign. I privata lanthus kan industriinstallationer med bufferttank och många andra utrustningsalternativ installeras. För att resultatet inte ska svika måste du noggrant analysera funktionerna i varje typ av teknik och nyanserna i dess tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Installation av pannrum i privata lanthus är ett förfarande som kräver särskild uppmärksamhet. Tror inte att något rum av lämplig storlek kommer att vara användbart för detta ändamål. Endast lågtryckspannor kan ge en normal värmeförsörjning . De placeras i källare eller på bottenvåningen. Men om det finns möjlighet att avsätta en separat byggnad för värmeutrustning måste den användas.

Men det som definitivt bör undvikas är att placera sådana föremål under bostadsområden. Minsta höjd för industriella pannor är 3 m . Deras volym kan inte vara mindre än 15 m3. Enligt säkerhetsreglerna måste dörren öppnas strikt utåt.

En annan aktuell punkt är användningen av genomtänkt och noggrant utformad ventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild

I närvaro av angränsande rum, även tekniska rum, måste väggarna ha ett brandmotstånd på minst ¾ timme . Det rekommenderas att använda specialdesignade rör för rökutsugning. En högklassig transformatorstation är nästan alltid utrustad med sofistikerad teknik och specialmaskiner. I hushållssegmentet kan du klara dig utan detta, men utökad kommunikation bör fortfarande vara genomtänkt i förväg.

Grävningsarbeten tillhandahålls vanligtvis också . I många fall används stationära pannhus med ångpannor och med bufferttank. Dess roll är den tillfälliga ackumuleringen av överskottsvärme och sedan användningen av dessa reserver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du dessutom använder en blandningsenhet så kommer temperaturen i huset inte att lämna de värden som anges i projektet så länge det finns tillräckligt med värme från bufferten. Det kommer dock att vara nödvändigt att göra en noggrann beräkning för alla indikatorer.

Industriella modulära pannhus behöver sällan en solid grund . Det krävs visserligen åtminstone minimal förberedelse av grunden. När du väljer typ av stödstruktur styrs de av typen av pannrum och nivån på den resulterande belastningen.

För största tillförlitlighet placeras en enkel armerad betongplatta. Oavsett detta, i ett mycket tidigt skede, är basen för skorstenen också förberedd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsteg

Urval av pannrum

Man tror ofta att valet av ett modulärt pannrum kan göras med hänsyn till endast utrustningens kapacitet. Men detta skapar ett antal misstag som du måste ångra senare. Bedömningen av användningsvillkoren bör omfatta förtrogenhet med:

  • anläggningens geografiska läge;
  • genomsnittlig årlig luftfuktighet och temperatur;
  • vindros;
  • tillgängligheten och motiveringen för användning av olika typer av bränsle;
  • tillgänglig teknisk kommunikation (med hänsyn till allt ovanstående kan bara en utbildad högklassig specialist göra rätt val).
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

På samma sätt är det nästan omöjligt att skapa ett diagram över arrangemanget av pannor och annan utrustning med egna händer (i motsats till att utföra direktarbete). Ett viktigt konstruktionssteg är valet av den mest lämpliga typen av bränsle och metoderna för att mata det till pannorna. Projektet måste naturligtvis visa de pumpar och rörledningar som används, ventilationssystem och nödmedel. Ett bra projekt innehåller också anvisningar om hur man använder:

  • värmeväxlare;
  • sensorer;
  • signal- och mätanordningar;
  • avstängningsventiler för rörledningar;
  • elektriska ingångar;
  • vattentankar;
  • skorstenar;
  • nödströmförsörjningssystem;
  • huvud- och nödutgångar.
Bild
Bild

Projektet bör också visa ljudisoleringsåtgärder. Även den bästa pannutrustningen är helt enkelt en källa till höga ljud i enlighet med fysiska lagar. Redan vid upprättandet av skissdiagram är det nödvändigt att visa värmeförsörjningssystemets placering i hela byggnaden (eller i flera servicebyggnader). Vid beräkning av pannors effekt beaktas en viss reserv, eftersom en ovanligt frostig vinter alltid kan komma. Du bör också tänka på:

  • underhåll och daglig drift skulle vara enkelt och problemfritt;
  • tillförseln av vatten och avlägsnande av energi skulle ske på minsta möjliga avstånd;

  • den mest adekvata moderna automationen användes;
  • en säkerhetskontroll genomfördes (slutsatser som endast kan göras av en expertkommission).
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsval

Innan du påbörjar installationsarbetet enligt projektet måste du fortfarande välja platsen för dem korrekt. Den nödvändiga informationen finns i SNiP 42-01-2002. Dessutom är det värt att bekanta sig med SP 42-101, samt rekommendationer för en specifik modell av pannutrustning . Med en pannkraft på 60 till 150 kW tilldelas ett separat rum för det. Om effekten överstiger 150 kW krävs en separat byggnad.

Det är mest bekvämt att välja den punkt där vatten och avlopp redan har tillförts . Om detta inte är möjligt måste du fokusera på de platser där det blir lättare att placera utrustning och ansluta den till kommunikation.

Viktigt: trots de höga kostnaderna och komplexiteten är i alla fall ett separat pannrum mer praktiskt än ett inbyggt i ett bostadshus. Det ger också en ökad säkerhetsnivå. Detta ögonblick är särskilt relevant vid användning av gasbränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

I detta skede:

  • återigen kontrollera all design- och uppskattningsdokumentation;
  • erhålla nödvändiga tillstånd;
  • sträcka teknisk kommunikation;
  • anpassa installationsområdet;
  • befria den från främmande föremål och föremål som kan störa den normala konstruktionen och / eller efterföljande driften av det modulära pannrummet;
  • tänk efter och kontrollera tillfartsvägar;
  • de väljer platser där det är möjligt att tillfälligt leverera monterade strukturer, diverse demonterad utrustning, byggavfall.
Bild
Bild

fundament

Detta ögonblick, när du ordnar värmeenheten i en stuga, bör inte heller ignoreras. Experter anser att betongplattor är den optimala grunden. När du väljer dem beaktas önskad geometri och storlek. Som redan nämnts måste platsen för att lägga plattorna jämnas i förväg. I vissa fall hälls ett lager sand och grus under fundamentet, och dräneringskonturer tillhandahålls också.

Ett typiskt blockmodulärt pannrum placeras på en betongbas enligt det typiska schemat:

  • somna och tampa jorden (upp till 0,2 m);
  • krossad sten hälls (upp till 0,3 m);
  • ett betongskikt på 0,25 m hälls;
  • Omge toppen med asfaltbetong (remsa 0, 1 m).
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

När du arrangerar ett pannrum i ett privat hus, bör du inte glömma snabbmonterade pumpsystem. Användningen av sådana anordningar underlättas av det faktum att de inte bara monteras på fabriken utan också trycktestas . Slutligen ser sådana produkter mer estetiskt tilltalande ut än de som valts godtyckligt av konsumenterna själva. I stora byggnader, särskilt flervåningshus, kan värmeuppsamlingsplatser till och med monteras på taket. Naturligtvis är detta endast tillåtet om belastningen på bärkonstruktionerna är noggrant beräknad och indirekt på fundamentet.

Ett separat ämne är organisationen och driften av huven vid uppvärmningspunkten . De styrs främst av överväganden om tredubbla ersättningar av hela luftvolymen i rummet på en timme.

Men användaren kommer bara att gynnas om denna ersättning sker 4 eller till och med 5 gånger per timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför kan överskridande av standardindikatorerna inte anses vara något olönsamt, vilket endast medför onödiga kostnader. Ventilationskanalerna måste förseglas noggrant, det minsta läckaget av avgaserna är oacceptabelt.

I stora, seriösa pannrum är det absolut nödvändigt att se till att luften byts ut . Oftast används kanalfläktar för detta ändamål. Viktigt: vid bedömning av ventilationskretsens kapacitet bör en marginal på 30 - 40% lämnas. Då kommer inga överraskningar och "blockerande vindar" att störa normalt arbete. Utrustning med utflöde och inflödesfläktar bidrar till att öka tillförlitligheten dessutom; besparingar på detta "går åt sidan".

Bild
Bild

Justering

Men även om allt är konstruerat och installerat korrekt betyder det inte att alla möjliga problem har lösts. Idrifttagningsarbeten är avsedda att:

  • utvärdera prestanda för enskilda moduler och enheter;
  • justera systemet som helhet;
  • uppnå ökad produktivitet;
  • säkerställa resursbesparingar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varaktigheten av sådana arbeten är 2-14 dagar. Här är både pannhusets prestanda och utrustningen som ingår i det av avgörande betydelse.

Kontrollen utförs sekventiellt för alla noder. De börjar med ett torrt test och ökar sedan gradvis alla hydrauliska och termiska belastningar till standardnivån. Samtidigt kontrollerar de beredskapen och lämpligheten för kontrollautomatisering, säkerhetssystem, signalanordningar och manuella styrelement.

Komplex driftsättning inkluderar:

  • forskning om bränsleförsörjningsledningar, termiskt-mekaniska system, instrumentering och automatisering;
  • kontroll av vattenreningssystemet och dess effektivitet;
  • justering av utrustningsdriften i alla möjliga lägen;
  • slutsats till de egenskaper som krävs för ventilation, vattenförsörjning och avlopp;
  • skapande av nödvändigt dokumentations- och instruktionsmaterial för dem som arbetar i pannrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om även små brister identifieras upprepas hela idrifttagningen från grunden efter att problemet har eliminerats. Det normala resultatet av detta arbete är att hela systemet och dess komponenter fungerar säkert i minst 72 timmar. I detta fall är den nominella belastningen inställd och kylvätska och bränsle måste uppfylla konstruktionskraven.

I slutet av allt utförs inspektion och testning av Rostechnadzor -inspektörer. Baserat på resultaten av kontrollen bildar de en inspektionsrapport och ett tillstånd för inresa som utarbetats på grundval av detta. Baserat på resultaten av komplexa tester vid nominell last upprättas dessutom en regimkarta där de noterar:

  • viktiga prestationsindikatorer;
  • grundläggande regleringsparametrar;
  • riktmärken;
  • Effektivitet;
  • specifik bränsleförbrukning.
Bild
Bild

Rekommendationer

Normalt tar installationen av ett modulärt pannrum inte mer än 3-4 dagar. Men för att uppnå detta krävs en preliminär undersökning av webbplatsen. Därför ska du inte lita på företag som inte skickar ingenjörer och experter direkt. Praktiken visar att detta bara ökar drifttiden avsevärt och har en dålig effekt på kvaliteten på värmeförsörjningen . Det enklaste sättet är att installera uppvärmningsutrustning för naturgas.

Och här användningen av flytande gas, för att inte tala om kol, trä eller diesel, kräver att ett lager anordnas . Dessutom måste avfallet från förbränningen av bränsle placeras någonstans. För att undvika misstag under idrifttagningen bör man inte bara vägledas av deras metod för gasanvändande utrustning, utan också av driftsstandarderna för termiska installationer som helhet.

Endast specialister som har godkänt certifiering enligt RD 03-19-2007 kan tillåtas arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här är några fler tips:

  • om möjligt, anpassa standardprojekt till dina behov;
  • använd endast beprövade avstängningsventiler från kända tillverkare;
  • observera avståndsnormer från andra byggnader;
  • tänk på funktionerna i strömkablar.

Rekommenderad: