Hus Med Pool (52 Bilder): Projekt Av Privata Hus, Bygga En Hemmapool Med Egna Händer I Ett Lanthus. Vackra Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Hus Med Pool (52 Bilder): Projekt Av Privata Hus, Bygga En Hemmapool Med Egna Händer I Ett Lanthus. Vackra Exempel

Video: Hus Med Pool (52 Bilder): Projekt Av Privata Hus, Bygga En Hemmapool Med Egna Händer I Ett Lanthus. Vackra Exempel
Video: Det Tog Honom 60 Dagar Att Bygga Ett LYXHUS Med POOL Under Marken! 2024, Mars
Hus Med Pool (52 Bilder): Projekt Av Privata Hus, Bygga En Hemmapool Med Egna Händer I Ett Lanthus. Vackra Exempel
Hus Med Pool (52 Bilder): Projekt Av Privata Hus, Bygga En Hemmapool Med Egna Händer I Ett Lanthus. Vackra Exempel
Anonim

Ett privat hus är ofta en attraktiv arkitektonisk struktur, en pool är en extra bekvämlighet och låter dig koppla av i komfort. Men man bör komma ihåg att ett hus med pool har sina egna egenskaper, och projekt kan vara mycket olika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Privata hus med pool kräver vissa byggkostnader, ett genomtänkt projekt och högkvalitativt arbete av proffs eller sina egna specifika kunskaper och färdigheter inom konstruktion och teknik. De ser ibland väldigt värdiga ut om alla konstruktions- och konstruktionsvillkor är uppfyllda . Trots det har poolhus både för- och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och om plusserna ofta är uppenbara, då ligger inte minuserna så öppet på ytan

  • Fördelarna med denna design är att den först och främst kan bli en dekoration av det lokala området, en bra accent inne i huset . Poolen låter dig alltid njuta av vilan, utföra vattenprocedurer när som helst, för att hålla dig i form. Det är prestigefyllt att bo i ett sådant hus, det är bra att ta emot gäster. Vanligtvis finns det många rum i den, eftersom konstruktionen av poolen är planerad i förväg, och alla andra rum är också angivna i projektet.
  • Nackdelarna med denna struktur bör beaktas även när du drömmer om ett sådant hus . Byggkostnaderna kommer att bli betydande. För att poolen ska fungera normalt och inte orsaka problem, särskilt om den är i huset, måste du ta hand om all kommunikation och även ett specialutrustat rum. Dessutom måste poolen underhållas regelbundet för att hålla den ren, vacker och säker för hälsan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektöversikt

Ett lanthus involverar ofta byggandet av ytterligare byggnader på platsen eller i själva byggnaden av ytterligare lokaler som kan förbättra livskvaliteten och ge bekväma förutsättningar för rekreation.

Så, ett stort lyxigt hus, byggt i modern stil, med dyra möbler kan ha inuti, möjligen på källarplanet, en pool med bastu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hus med garage är också en ganska vanlig förekomst, och i en sådan byggnad i källaren kan det mycket väl rymma en liten pool . Det finns alternativ när badtanken är placerad under samma tak som huset, men har ett separat rum med egen ingång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarna, som föredrar att bygga hus från en bar, kompletterar det med ett bad . En stock i sådana byggnader ser mest harmonisk ut. Och här är en utomhuspool kopplad till badhuset lämplig. Ett trähus kan ha en pool inuti, men då är det värt att tänka noga på hur rummet kommer att skyddas mot fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huset med en trädgård kompletteras alltid harmoniskt med en inomhus sommarpool . När det gäller storleken på sådana strukturer kan de vara väldigt olika, och konfigurationen har inte bara strikta geometriska former, utan släta och ovanliga. Men här beror allt på platsens område, huset och de medel som förväntas läggas på byggandet av denna anläggning. Poolen kommer att se perfekt ut i ett hem med vilken stil som helst, vare sig det är högteknologiskt eller modernt, Provence eller skandinaviskt. Det viktigaste är att det smälter harmoniskt med det omgivande rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En historia

I envåningshus ligger poolen oftast utanför. Inuti är det således möjligt att ordna alla nödvändiga rum. Poolen är den centrala delen av lokalområdet, där rekreationsområdet är koncentrerat. Det kan också finnas bord, en öppen spis, rabatter, alpina rutschbanor och andra trädgårdsdekorationer.

Huset sträckte sig längs platsen och som det var uppdelat i två delar kan du utrusta ett vackert vardagsrum med panoramafönster, i den andra delen kommer det att vara möjligt att ordna sovrum. Själva poolen upptar ett stort utrymme på platsen, och ett rekreationsområde är också utrustat här.

Bild
Bild

Liten pool nära ett våningshus med en vind ser det väldigt organiskt ut, och en sittgrupp finns också här. I själva huset öppnar panoramafönster med utsikt över det välskötta området, en liten terrass fungerar som en annan plats för en trevlig tidsfördriv.

Bild
Bild

Ett mycket intressant alternativ när poolen ligger precis intill huset.

Sittgruppen med trägolv gör att du bekvämt kan sitta ner för att sola och dricka te.

Bild
Bild

Tvåvånings

Ett tvåvåningshus ger mer utrymme för att utrusta olika lokaler. Och fortfarande är poolen i de flesta fall placerad på gatan, eftersom det är han som är platsens dekoration och till och med accenten i det lokala området. I detta fall kan en hall, vardagsrum, kök och andra rum placeras på bottenvåningen efter behov. På andra våningen finns sovrum och barnrum, och möjligen rum.

Ett tvåvåningshus i skuggan av träd med panoramafönster kompletterar poolen med flytande linjer

Bild
Bild

Den bruna designen ser väldigt färgstark ut. Det blå vattnet i poolen ser särskilt ljust ut mot den här bakgrunden. Byggnaden har både en mysig terrass och en rymlig balkong. Det finns tillräckligt med utrymme inuti för olika rum, och en bastu kan mycket väl finnas i bilagan till huset

Bild
Bild

Poolen kan placeras inuti, som i detta fall. Rummet, dekorerat med trä, ser väldigt snyggt ut, med panoramafönster kan du beundra landskapet utanför fönstret både på sommaren och på vintern

Bild
Bild

Tre våningar

Ett hus i 3 våningar kan ha en pool både inne och ute. Och även två pooler för ett stort hus är acceptabla. Allt beror på vilka andra rum som finns i byggnaden.

Detta projekt är intressant i och med att poolen ligger i huset så att trappan leder till området där du kan sola. Nära poolen är rekreationsområdet också utrustat med komfort

Bild
Bild

En tillbyggnad med pool till ett trevåningshus kan se ut så här. Rekreationsområdet utanför är ganska omfattande och låter dig njuta av solen till fullo

Bild
Bild

Byggnaden i tre våningar med en mycket ovanlig design, trots all sin enkelhet, ser väldigt original ut. Detta kan uppnås bland annat på grund av panoramafönster. Och trots att tomtytan framför huset inte är stor, fanns det en plats för en pool och golv i närheten av den

Denna lösning är idealisk om området för att bygga ett hus är litet.

Bild
Bild

Nyanser av att välja ett projekt

När du väljer ett projekt baseras hus med pool på många parametrar

  • Den finansiella komponenten spelar en stor roll. Valet av antalet våningar i huset, områdets område och poolens storlek beror på detta.
  • Materialen som stugan byggdes av och själva poolen är också viktiga. Vissa människor behöver ett hus uteslutande av glas och betong, medan andra kommer att vara bekväma bara i ett träutrymme. Poolen, liksom rekreationsområdet själv, har många nyanser i dekoration.
  • Dessutom är det initialt nödvändigt att bestämma var poolen ska ligga: i en byggnad eller på gatan.
  • Stil spelar ofta en avgörande roll för att välja ett projekt, eftersom för vissa är endast högteknologi eller minimalism acceptabelt, medan andra behöver en medelhavsstil, japansk eller modern.
  • Alla familjemedlemmars hobbyer och behov beaktas också, liksom antalet boende, eftersom detta kommer att avgöra hur många sovrum och barnrum som kommer att vara på golvet, vilka andra rum kan utrustas: en verkstad eller ett foto studio, ett gym eller en vinterträdgård.
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY pool konstruktion

Poolen är en ganska komplex struktur som kräver vissa färdigheter: konstruktion och teknik. Därför är det inte alltid möjligt att bygga ett sådant objekt hemma på egen hand. Byggandet av poolen direkt i stugan kräver särskilt ingripande eller åtminstone samråd med specialister. Poolen kan inte byggas i huset senare - den designas omedelbart tillsammans med byggnaden . Det är mycket lättare att göra en pool framför huset. Låt oss överväga just ett sådant alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Det kan finnas många alternativ för att bygga en pool nära huset: från den enklaste designen till ett mer gediget alternativ. Därför kommer användningen av material och verktyg att vara något annorlunda i varje fall. Men i allmänhet kan du behöva:

  • alla typer av spikar, skruvar och skruvmejslar;
  • hammare, yxa, såg;
  • spatlar av olika storlekar;
  • betongblandare;
  • spadar;
  • konstruktion hårtork.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, om du måste gräva en allvarlig grop för en volymetrisk pool, blir det problematiskt att göra det manuellt. Mest troligt måste du tillgripa hjälp av utrustning anpassad för sådant arbete.

När det gäller materialen kommer de också att variera beroende på egenskaperna hos strukturen som byggs. Men i de flesta fall är det:

  • betong;
  • brädor;
  • en sten;
  • keramikplatta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer bland annat att behöva specialiserad utrustning som är utformad för att leverera, värma vatten och även rena det.

Steg-för-steg-instruktion

Låt oss beskriva huvudstadierna

Innan du börjar bygga din pool måste du hitta ett lämpligt nivåområde . Det bör placeras så att det är bekvämt att ta med strömkällor, vattenförsörjning och avloppssystem för att tömma använt vatten.

Bild
Bild

Därefter bör du göra en grundgrop . Om poolen är helt nedsänkt i marken måste du gräva ett två meter djupt hål. Förutsatt att föremålet ligger på ytan och grunden bara behöver fördjupas något kan du gräva en grop cirka 50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett enkelt alternativ kan innebära att man skapar en pool av brädor och en skål från en film . I detta fall läggs sand på botten, sedan geotextiler. Därefter är en ram gjord av brädor, som måste behandlas noggrant med ett vattenavvisande medel. Därefter skärs en skål ur filmen, dess delar kan fästas med en konstruktion hårtork. Sedan rätas det in. Säkra med fästelement. Området nära poolen är utrustat med brädor eller keramiska plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det här är det enklaste sättet . Ett mer gediget alternativ innebär tillverkning av form, där betong hälls. Sedan är ytan klar med kakel. För att göra poolen bekväm och för att inte få extra skräp kan du bygga en baldakin över den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kommunikation

Om poolen fortfarande är planerad att installeras i huset måste du ta hänsyn till mycket fler nyanser. I första hand är naturligtvis styrkan och tätheten i själva skålen. Vidare är det värt att ta hand om ytterligare utrustning, närvaron av all teknisk kommunikation.

Ventilation är mycket viktigt . Konstant luftfuktighet i ett rum kan leda till mögel och mögel. Därför ska den vara fullfjädrad, tillverkad efter den typ som används i badrum, men bara i större volymer. Vissa använder avfuktare, men det här alternativet ska inte användas löpande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det nödvändigt att tillhandahålla andra nyanser: filtreringsutrustning, där en stor mängd vatten dräneras.

Ett mycket rimligt alternativ är att göra en badbehållare i ett rum med ett stort antal fönster, vilket löser problemet med ventilation från den bästa sidan

Rummet kan alltid ventileras, och solens strålar som faller på sommaren kommer att gynna rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Innan man börjar bygga eller bjuder in specialister för detta ändamål är det viktigt att väga för och nackdelar. Kostnaderna är betydande, och då måste badtanken ständigt tas om hand, även i huset, även på gatan. Men vackra exempel är alltid inspirerande, och det finns många av dem.

Vinnande alternativ: ett stort antal stora fönster ger både bra utsikt och naturlig ventilation. Själva poolen är ganska lång, men inte bred, du kan simma i detta bekvämt. Själva rummet är smakfullt inrett, det finns inget överflödigt.

Bild
Bild

Den slingrande poolen ser extremt attraktiv ut . Gröna växter kompletterar interiören. Stora fönster i två rader är också motiverade här.

Bild
Bild

Rummet, dekorerat med sten och trä, ser väldigt harmoniskt ut . Det magnifika landskapet utanför fönstren är ett bra tillskott. Det är verkligen ett nöje att tillbringa tid i en sådan pool.

Bild
Bild

Kompakt pool, men minimalistisk design ser väldigt värdig ut . Allt här är genomtänkt till minsta detalj, och på det stora hela bildas en harmonisk bild.

Rekommenderad: