Installation Av Trädörrar: Hur Man Korrekt Installerar Dörrar Med En Låda I En Träram, Gör-det-själv-installation Och Installation Av Nya Innerdörrar

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Trädörrar: Hur Man Korrekt Installerar Dörrar Med En Låda I En Träram, Gör-det-själv-installation Och Installation Av Nya Innerdörrar

Video: Installation Av Trädörrar: Hur Man Korrekt Installerar Dörrar Med En Låda I En Träram, Gör-det-själv-installation Och Installation Av Nya Innerdörrar
Video: Gör det själv - Montera foder och lister 2024, April
Installation Av Trädörrar: Hur Man Korrekt Installerar Dörrar Med En Låda I En Träram, Gör-det-själv-installation Och Installation Av Nya Innerdörrar
Installation Av Trädörrar: Hur Man Korrekt Installerar Dörrar Med En Låda I En Träram, Gör-det-själv-installation Och Installation Av Nya Innerdörrar
Anonim

Livskomfort och optimala arbetsförhållanden beror på hur väl träkonstruktionerna är installerade. Hur installerar man trädörrar? Expertråd hjälper dig att organisera processen på en hög professionell nivå.

Bild
Bild

Särdrag

Säkerhet och komfort i huset, det optimala formatet på arbetsmiljön kan skapas med hjälp av träkonstruktioner. Om dörrarna organiskt passar in i den övergripande inredningen, tyst stängs och öppnas, indikerar detta den höga effektiviteten hos dörrinstallationer. Du kan installera dörrarna själv om du har vissa kunskaper och färdigheter. Samtidigt kommer arbetet med att ordna lådan att kräva viss ansträngning och tid.

Bild
Bild

Eftersom professionell installation är ganska dyr, installerar många hantverkare både lådan och duken med egna händer:

  • Med hjälp av en konstruktionsrörlinje indikeras den vertikala gränsen i blocket, en solid linje dras där installationen av en mellanrumsinstallation är planerad.
  • De vertikala linjerna i öppningen och den övre nivån är anslutna för att skapa en geometrisk form.
  • En sådan rektangel hjälper till när du installerar dörren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av trädörrar används sådana träslag som tall, aska, som utmärks av oklanderliga estetiska och tekniska egenskaper. Produkter av ek, tall, björk eller bok är dyrare och därför mindre populära på marknaden. Mahognydörrar används för att skapa en exklusiv design, eftersom ett sådant material kännetecknas inte bara av sin superstyrka, utmärkta ljudisoleringsegenskaper, yttre sofistik, utan också av sina höga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • MDF -konstruktioner - en utmärkt analog av dyra material. De kan dekoreras med bilder, vilket är perfekt för att skapa en unik stil i inredningen av rum. Träfinisher är särskilt populära och kan användas för att skapa klassiska mönster. För detta ändamål används faner eller laminat.
  • Ekofinér är inte mindre efterfrågat , kännetecknas av oklanderliga yttre egenskaper och en lång livslängd. För tillverkning av detta material används polymerharts och träfibrer. Hög hållfasthet och låg kostnad är materialets särpräglade egenskaper.
  • Laminatin är ett tekniskt material impregnerat med hartser, kännetecknat av hög fuktbeständighet och hållbarhet. Dessa modeller är utmärkta imitatorer av naturliga träprodukter. Ljust lackerade eller matta dörrar kommer att vara ett bra komplement till en design som alltid är i trend.
Bild
Bild

Experter rekommenderar ett kompetent tillvägagångssätt för valet av träkonstruktioner, med hänsyn till tillverkningsanläggningen, materialkvaliteten, den externa designens art och priskategorier.

Strukturellt presenteras trädörrar av panel- och panelmodeller:

  • Panelerade alternativ är gjorda av en panelerad ram: dekorativa skär är ett utmärkt alternativ för inredning av rum i klassisk stil. Utsökta beslag, dyra handtag och lås hjälper till att ge produkterna en speciell sofistikering.
  • Panelkonstruktioner består av en ram mantlad med plattor: den inre fyllningen kan fyllas med ljudisolerande medel (oftast används kartong).
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa detaljer är gjorda av material som användes för att utrusta ramen. Du kan välja konvexa eller deprimerade alternativ, dekorerade med friser. Erfarna tekniker hjälper dig att installera glasade modeller, snidade eller släta.

Bild
Bild

Att använda en rektangulär eller oval form är ett bra alternativ för att ordna ett vardagsrum eller barnrum, sovrum eller arbetsrum. Versionen med akterspegel kommer att förbättra produktens funktionella egenskaper. Entré- och interiörkonstruktioner kan monteras av ett antal dukar. Samtidigt är det viktigt att följa tekniska och estetiska parametrar och ge högt skydd.

Bild
Bild

Dörrbladet för invändig installation måste motsvara tjockleksparametrarna 30-45 mm. Med hjälp av matta, blanka modeller och alternativ med dekorativa skär kan du utrusta alla typer av interiörer. Bladets tjocklek är av avgörande betydelse: massiva dörrar (med parametrar inom 40 mm) utför perfekt funktionerna hos värme- och ljudisolatorer.

Bild
Bild

Att köpa produkter från en pålitlig tillverkare är en garanti för att köpa en certifierad kvalitetsprodukt som har passerat alla skeden av behandlingen. En sådan beläggning spricker inte, korroderar inte av buggar och utför perfekt brandmotståndets funktion. Webbkvaliteten kan visuellt bestämmas av närvaron eller frånvaron av oegentligheter och sprickor.

Bild
Bild

Den jämna släta ytan är en riktig dekoration av dörrkonstruktionen, som preliminärt slipas och lackeras.

Bild
Bild

Installation i ett timmerhus

En trädörr är ganska enkel att installera, eftersom den har en låg vikt och dimensioner. Innan installationen påbörjas måste du vara uppmärksam på tillgängligheten av nödvändiga verktyg och material. Att installera dörrar i ett nytt hem kräver vissa färdigheter. Du kan installera dörrblock under övervakning av erfarna proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I början av arbetet är det nödvändigt att jämna ut väggytorna. Detta gäller särskilt när det gäller stockstrukturer. Skumblock kan kräva ytterligare efterbehandling. Sedan bör du montera strukturen, expandera öppningsområdet (om tekniskt tillhandahållet). Som regel uppstår frågor om utbyggnad av dörröppningar vid slutförande av unika projekt. Installation av en trädörr innebär:

  • Välja ett dörrblad köpt med tillbehör.
  • Användning av verktyg (en såg, nödvändig vid montering av strukturen, och en skruvmejsel för att fästa karm och dörrblock).
  • Kompletterar satsen med högkvalitativa beslag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet är det nödvändigt att korrigera schemat för kompetent montering och installation av dörrkarmen, särskilt om huset har tegelväggar. Användningen av polyuretanskum eliminerar hålrummen mellan väggytan och strukturen. Experter rekommenderar att du använder en mejsel eller handhållen fräsmaskin för att ordna spår. Dessa verktyg är praktiska när du monterar delar. Dessa medel är nödvändiga när låsmekanismen ordnas. Glasdörrar kommer att kräva ett speciellt tillvägagångssätt, eftersom vi pratar om ömtåliga dukar.

Bild
Bild

Grundläggande installationsregler

Reglerna för installation av strukturen föreskriver arbete i enlighet med GOSTs. Samtidigt är det ganska svårt att sätta en trälåda själv, trots det överflöd av informationsartiklar som läggs ut på Internet. Det är nödvändigt att korrekt utföra alla arbetsfaser, inklusive beredning av en uppskattning, vars resultat blir produktionen av en referensstruktur som uppfyller de tekniska reglerna och konstruktionskraven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av andra dörrar kräver ett professionellt tillvägagångssätt, inom vilket arbetet kommer att utföras i de första och huvudsakliga stadierna av arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du utför installationen bör du steg för steg utföra alla nödvändiga åtgärder:

  1. De utrustar dörrblocket, markerar fästpunkterna med en penna eller markör. En borrprocedur utförs (en perforator används), med beaktande av de tekniska parametrarna, med hänsyn till ankarindikatorerna.
  2. Förankringarna placeras i urtagen, dörrkarmen är utrustad i enlighet med fästzonerna.
  3. Strukturen installeras med ankarbultar i enlighet med parametrarna i dörröppningen. Nästa steg är arrangemanget av strukturen på gångjärnen.
  4. Arbetet med mekanismer och tillbehör övervakas.
  5. Installation av plattband och justering under dörröppningen.

Plattband låter dig maskera synliga defekter, medan du bör vara försiktig i arbetet. Konstruktionens estetiska och tekniska parametrar beror på formen på elementens infästning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur stärks?

Klyftorna mellan blocket och väggytan kan leda till förstörelse eller deformation av strukturen, därför måste de förseglas noggrant. Skador på slottet kräver vissa restaureringsåtgärder: åtgärder mot inbrott vidtas. Metallhörn i lådans kanter ger extra styrka och stabilitet.

Om dörren slås ut faller en speciell belastning på skärmen: det räcker med att dra åt gångjärnen igen och utrusta spåret på lådan. Dessa åtgärder är nödvändiga för att helt fixa dörren när den är stängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man hänga?

Först måste du välja ett dörrblad som uppfyller myndighetskrav och estetiska parametrar. Efter det måste du göra mätningar med ett måttband eller linjal, markering med en penna eller markör. Det är nödvändigt att sätta in duken i lådan samtidigt som säkerhetsreglerna följs. Sätt försiktigt i trädörren, eftersom väggytor kan skadas. Gångjärnen skärs in av erfarna specialister: konstruktionens tillförlitlighet och styrka beror på arbetets kvalitet.

Fästet måste vara av hög kvalitet, kännetecknas av höga tekniska egenskaper (korrosionsbeständighet, hållfasthet). Fästelement väljs i enlighet med de tekniska och estetiska kraven i företag som erbjuder certifierade varor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

På webbplatsen för företag som erbjuder tjänster för installation av innerdörrar presenteras exempel på deras bästa modeller. Du kan välja trä- eller glasalternativ som kännetecknas av en speciell stilriktning. Mer ekonomiska och praktiska alternativ från MDF säkerställer bekvämligheten och sparar din budget. En viktig fråga är valet av designens nyans: den ska organiskt passa in i inredningen och inte orsaka obehag i stilen.

Bild
Bild

Massiva ljusa dörrblad är ett utmärkt mångsidigt alternativ för att dekorera ett vardagsrum, sovrum eller barnrum.

Bild
Bild

Designers rekommenderar att du använder kontrasterande alternativ för att lägga till accenter i designen. Med hjälp av spektakulära dörrar kan du betona rummets stilorientering eller det rumsliga perspektivet. Trä är ett utmärkt efterbehandlingsmaterial som inte kräver ytterligare dekoration. Specialister täcker duken med speciella föreningar som förstärker den naturliga nyansen och betonar trädets naturliga skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av lacker gör att du kan förbättra materialets styrka och hållbarhet.

Bild
Bild

Sådana strukturer kommer att tjäna i många decennier med korrekt drift. Framgångsrika mönster vittnar om hög professionalism. Installation av konstruktioner rekommenderas under överinseende av hantverkare med stor erfarenhet inom detta område.

Rekommenderad: