Generator För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Generator För Ett Privat Hus? Vilket Hemmakraftverk är Bäst? Fristående Elektriska Modeller Från 3 KW

Innehållsförteckning:

Video: Generator För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Generator För Ett Privat Hus? Vilket Hemmakraftverk är Bäst? Fristående Elektriska Modeller Från 3 KW

Video: Generator För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Generator För Ett Privat Hus? Vilket Hemmakraftverk är Bäst? Fristående Elektriska Modeller Från 3 KW
Video: Hur Man Skapar Elektricitet, Generator Och Transformator 2024, Maj
Generator För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Generator För Ett Privat Hus? Vilket Hemmakraftverk är Bäst? Fristående Elektriska Modeller Från 3 KW
Generator För Hemmet: Hur Man Väljer En Elektrisk Generator För Ett Privat Hus? Vilket Hemmakraftverk är Bäst? Fristående Elektriska Modeller Från 3 KW
Anonim

I den moderna världen gör elektriska apparater livet i hus på landet lika bekvämt som i lägenheter. Men ofta i bostads- eller förortsbebyggelse finns det problem med elförsörjningen, på grund av vilka olika fel uppstår i nätet. För att inte vänta i mörkret tills lamporna tänds är det värt att installera en elektrisk generator hemma. Ofta är det svårt att välja det, så till en början är det värt att titta närmare på vad enheten är, samt ta reda på vilka kriterier som är viktiga att tänka på vid köp.

Enhet och syfte

Generator Är en speciell enhet som är utformad för att ge hemmet den nödvändiga kraften. Det finns två typer av generatorer för att generera ström:

DC -enheter

Bild
Bild

AC -enheter

Bild
Bild

Det finns flera skillnader mellan dem .dock innehåller varje enhet i sin design förbränningsmotor av en viss typ. Det är ansvarigt för generatoraxelns rotation, omvandling av mekanisk energi till elektrisk energi, på grund av vilket det är möjligt att uppnå önskat resultat.

Generatorn är en pålitlig enhet. han kommer i olika konfigurationer emellertid kan enheten i alla fall motstå ökade motorvibrationer, temperaturförändringar under drift samt olika yttre påverkan.

Bild
Bild

Generatortyper

Idag producerar tillverkare ett stort antal hushållsgeneratorer för att leverera el till hus, sommarstugor, stugor. Det finns flera klassificeringar av sådana kraftfulla enheter. De mest populära är värda att överväga.

Efter typ av bränsle

Batterigeneratorer kan fungera på olika bränslen. I de flesta fall är de viktigaste typerna av bränsle:

  • diesel;
  • bensin;
  • gas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan den senare vara som ballong och huvud.

Enheter produceras inte på fast bränsle, eftersom detta inte är särskilt praktiskt.

De flesta av konstruktionerna fungerar på en typ av bränsle, men nyligen började de producera modeller som kan fungera använder två typer av bränsle . Dessa maskiner är dyrare, men deras pris är motiverat.

Bild
Bild

Med makt

Denna klassificering innebär en uppdelning av generatorer i tre huvudtyper:

  • Synkron … De flesta modellerna tillhör denna kategori. En särdrag är utmatningen av en ström av högre kvalitet. Sådana enheter är driftsäkra och reagerar lugnt på ökade belastningar.
  • Asynkron . De kännetecknas av ett lågt pris och ett stängt fodral, som gör att du kan installera utrustning i ett dammigt rum. Sådana generatorer är inte rädda för kortslutningar.
Bild
Bild

Injektion . I sådana generatorer levereras inte strömmen direkt, utan genom en likriktare och ett batteri. Fördelen med enheterna är tyst drift och kompakt storlek.

Bild
Bild

Det första alternativet är mest populärt, men de två sista är också efterfrågade bland elkonsumenter.

Bild
Bild

Efter funktion

Varje kraftverk har sina egna egenskaper. Därför finns det en annan klassificering - uppdelningen av generatorer enligt de funktioner som de tillhandahåller:

Enfas och trefas drift . Den första typen av enheter är avsedd för nätverk där spänningen är 220 V, den andra används för 380 V.

Bild
Bild

Arbetsljud . Det är vanligt att föredra generatorer med praktiskt taget tyst drift. De flesta körs på bensin.

För att minska bullernivån är det nödvändigt att skydda det mobila kraftverket med en kapsling.

Bild
Bild

Förekomst eller frånvaro av ett hölje . Det här tillägget finns inte i alla modeller, så du kan installera det själv om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom ström och elproduktion

Ett annat alternativ för att klassificera generatorer är deras uppdelning efter generering av ström och arbetskraft … I detta fall bör enheterna delas in i tvåtakt och fyrtakt . De förra är inte särskilt kraftfulla, men de är lätta att använda och billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en generator krävs för regelbunden användning är det bättre att köpa fyrtaktsenheter . De är sätt att klara höga belastningar och ge ström till ett stort antal enheter.

Bild
Bild

Toppmodeller

Varje år finns det fler och fler generatorer, tillverkare lägger till olika funktioner, moderniserar konstruktioner och förbättrar driften av enheter. Därför går köpare ofta vilse när de väljer, utan att veta vilken modell de ska köpa.

För att påskynda köpprocessen, här är en översikt över de bästa generatormodellerna.

DDE GG950Z

Denna enhet kan inte kallas särskilt kraftfull och tyst, men den kommer att göra ett utmärkt jobb i händelse av ett oväntat strömavbrott i huset. Modellen tillhör klassen mobila kraftverk med låg effekt , som är värda att ha i vilket hem som helst.

Bild
Bild

Honda EU20i

En av de bästa modellerna, den utmärks av sin kraft och prestanda.

Generatorfördelar:

  • tyst arbete;
  • lång livslängd;
  • en stor mängd genererad ström.

Enheten är utmärkt som en långvarig strömkälla för medelstora hus på landet.

Bild
Bild

Wert G 3000D

Billig men effektiv enhet skapad av kinesiska tillverkare. Företaget där denna modell släpptes är specialiserat på tillverkning av elektrisk utrustning. Bland funktionerna i generatorn finns hög effekt, samt pålitlig design . Den lilla storleken på enheten gör att du kan använda den var som helst. Vid behov kan enheten transporteras utan problem.

Bild
Bild

Huter DY4000L

En annan populär modell som många köpare gillar. Generatorn tillverkas i Kina.

Särdrag:

  • litet pris;
  • högpresterande egenskaper;
  • ekonomisk bränsleförbrukning.

Enhet börjar snabbt och ger el till ett stort antal apparater. Fungerar nästan tyst.

Bild
Bild

FUBAG TI 6000

Modellen produceras av ett företag från Tyskland. Den tyska generatorn har hög effekt och är lämplig för dem som planerar att tillhandahålla el till stora delar av ett lanthus.

Bland fördelarna med modellen är:

  • högkvalitativ ström;
  • driftsäkerhet;
  • möjlighet till transport;
  • två driftsätt.

Enheten är innesluten i ett ljudisolerat hölje, vilket gör det nästan tyst.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Valet av en lämplig hemgenerator för att förse en lantstuga med el är en svår uppgift, men genomförbar. För att köpa en pålitlig enhet måste du ta hänsyn till ett antal parametrar som hjälper dig att välja en högkvalitativ modell:

  • Bränsletyp … Det är värt att bestämma vad framtidsgeneratorn ska arbeta med. Idag går mobila kraftverk på bensin, diesel och gas. Det är svårt att säga vilket alternativ som kommer att vara det bästa, valet i detta fall beror på de enskilda driftförhållandena. Bensinmotorer hjälper till att ge kraft till imponerande utrymmen och kan mycket väl komma att bli den huvudsakliga avbrottslösa kraftkällan. Gas låter dig använda speciella cylindrar, vars pris är lägre än andra typer av bränsle. Diesel är lämplig för dem som bestämmer sig för att köpa en generator som en extra strömkälla.
  • Kraft . För rätt val rekommenderas att beräkna den belastning som huvudnätverket upplever när det maximala antalet elektriska apparater slås på. Man bör komma ihåg att en 5 kW spis kan installeras i huset, liksom en kraftfull nedsänkbar pump. Om generatorn krävs som reservkraftkälla kan du föredra kraftverk med en kapacitet på 3-5 kW, men om en autonom strömförsörjning av ett imponerande utrymme i ett privat hus krävs, då generatorns effekt bör inte vara lägre än 10 kW.
  • Ytterligare funktioner . Dessa funktioner inkluderar antalet driftlägen, förekomsten av ett skyddshölje och ljudnivån som enheten avger under drift. Det finns andra ytterligare alternativ tillgängliga för generatorns design. Därför är det värt att förlita sig på hur det mobila kraftverket planeras användas i framtiden.
Bild
Bild

Detta är de grundläggande parametrarna som hjälper dig att välja en pålitlig station. Men det finns också några ytterligare nyanser:

  • Bränsletank volym . Ju större volym, desto längre kommer generatorn att köras.
  • Överspänningsskydd vid hög belastning. Ett sådant skydd kan förhindra kortslutning under drift.
  • Kylsystem typ … Luft- och vätskesystem skiljer sig åt. Den andra anses dyrare och finns främst på överdimensionerade generatorer.
  • Starttyp . Tilldela manuell, elektrisk och autostart. Det rekommenderas att föredra billiga alternativ med en sladd. Sådana enheter orsakar inte driftssvårigheter. Autostart hjälper till att förhindra nödläget i strukturen.
Bild
Bild

I de flesta fall köps generatorer för att förse ett lanthus med en extra strömkälla vid strömavbrott.

Därför rekommenderas det att inte jaga professionella modeller, utan att köpa en liten kompakt enhet som kan serva det nödvändiga antalet elektriska apparater.

Bild
Bild

Installationstips

Det finns två alternativ för att installera generatorn:

inne i huset

Bild
Bild

utanför

Bild
Bild

För att apparatens funktion ska kunna utföras korrekt kräver varje av alternativen att ta hänsyn till vissa villkor. Om du planerar att placera ett mobilt kraftverk hemma, då du måste tillhandahålla ett separat rum med ökad ljudisolering . Dessutom bör man vara försiktig om avlägsnande av avgaser och förhindrande av penetration av nederbörd i rummet.

Ytterligare krav för rummet där generatorn kommer att stå:

  • temperaturen inte lägre än 5 grader Celsius;
  • konstruktion av en separat grund;
  • ger vibrationsisolering på grund av speciella packningar.
Bild
Bild

Om generatorn är installerad på gatan kommer det att vara nödvändigt att säkerställa dess uppvärmning, för att lösa problemet med buller och avlägsnande av avgaser, klimatfällning

Ett lanthus eller dacha kommer att bli bekvämare med tillkomsten av en generator. I händelse av nätavbrott finns det ingen önskan att omedelbart lämna huset, eftersom du inte behöver sitta i mörkret och vänta tills elen startas om. Fördelen med ett mobilt kraftverk - Generation av ström som kan ge en bekväm vistelse i huset.

Rekommenderad: