Magnolia "Susan" (24 Bilder): Beskrivning Av Hybridsorten, Dess Vinterhårdhet, Plantering Och Skötsel, Blomning Och Växande Förhållanden

Innehållsförteckning:

Video: Magnolia "Susan" (24 Bilder): Beskrivning Av Hybridsorten, Dess Vinterhårdhet, Plantering Och Skötsel, Blomning Och Växande Förhållanden

Video: Magnolia
Video: Crepe Paper Tutorial Alstomeria The Paper Florists October 2020 Paper Flower Challenge 2024, Maj
Magnolia "Susan" (24 Bilder): Beskrivning Av Hybridsorten, Dess Vinterhårdhet, Plantering Och Skötsel, Blomning Och Växande Förhållanden
Magnolia "Susan" (24 Bilder): Beskrivning Av Hybridsorten, Dess Vinterhårdhet, Plantering Och Skötsel, Blomning Och Växande Förhållanden
Anonim

Magnolia "Susan" lockar trädgårdsmästare med den känsliga skönheten i sina blomställningar och en behaglig doft. Ett prydnadsträd kräver dock särskild vård, och därför kan inte alla odla det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Hybrid magnolia "Susan" ("Susan") är ett lövträd, vars höjd når från 2,5 till 6,5 m. Denna sort erhölls genom hybridisering av magnolia stjärna och lilja magnolia . Livslängden för en kultur når ibland 50 år, men bara när den hålls under gynnsamma förhållanden. Den pyramidala kronan blir något rundad med tiden. Den bildas av tjocka bladiga tallrikar med en saftig grön färg med en blank glans.

Blomningen av hybrid magnolia börjar i april-maj och kan pågå till slutet av den första sommarmånaden . Deras utseende liknar blomställningarna av stora glasögon som tittar upp. Diametern på en blomma med sex kronblad kan vara 15 cm. De ljusrosa knopparna har en ljus och mycket behaglig doft.

Den största nackdelen med "Susan" magnolia är dess låga vinterhärdighet. Kulturen kan dock framgångsrikt odlas även i regioner som är kända för sina snöiga vintrar, till exempel i Moskva -regionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landning

Att plantera Susan hybridmagnolia görs bäst i mitten av hösten. Detta förklaras av det faktum att trädet övervintrar någonstans i oktober, och därför är det mycket lättare att uthärda alla traumatiska förfaranden. I princip kan kulturen planteras på våren, men du bör vara beredd på att plötsliga frost kommer att förstöra växten . Ett planterat eller transplanterat träd är alltid tätt täckt, eftersom låga temperaturer är destruktiva för det. Marken där magnolia kommer att placeras bör berikas med torv, chernozem och kompost. Kulturen gillar inte kalksten eller sandiga områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att organisera trädgårdsbädden på en ganska upplyst plats, som samtidigt är skyddad från starka vindbyar. För fuktig jord, liksom för torr, är inte lämplig för "Susan ". Innan planteringen vattnas marken måttligt. Ytan grävs upp och berikas med träaska. Därefter bildas ett hål, vars djup når 70 cm.

Plantan sänks försiktigt ner i hålet och täcks med jord . Marken runt stammen komprimeras, varefter planteringen vattnas rikligt med varmt vatten. I slutet sker mulching med torv.

Under arbetet är det viktigt att komma ihåg att det är förbjudet att fördjupa rothalsbandet - det måste stiga minst 2 cm över markgränsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Odlingen av en nyckfull kultur har sina egna detaljer. Till exempel är det absolut nödvändigt att surheten i jorden förblir antingen hög eller medelhög, annars blir grödan sjuk. Förutom, hög kvävehalt i jorden leder till att frostbeständigheten hos "Susan" minskar.

Förresten, innan övervintringen kommer landet runt magnolia definitivt att behöva täckas och täckas med grangrenar. Själva trädstammen är insvept i en bit varm och tät trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattning

Vattning varje vecka bör vara rikligt, eftersom den höga koncentrationen av näringsämnen i jorden bidrar till att bladbladen torkar och gulnar. Dessutom, Att torka ur jorden är ofta den främsta orsaken till spindelmider . De första tre åren efter plantering av en planta vattnas magnolia så ofta att jorden förblir konstant fuktig, men inte våt. Vattenloggning kommer mycket snabbt att förstöra ett ungt träd. När Susan är äldre kan hon vattnas fyra gånger i månaden, det vill säga varje vecka.

Vattnet ska vara varmt, vilket kan uppnås helt enkelt genom att hålla det i solen . Ju äldre magnolia, desto mer kräver det fukt, men det ska bevattnas endast när marken är torr. För att vätskan ska kunna absorberas bättre bör jorden lossas före vattning. Det är bättre att göra detta ytligt, eftersom kulturens rotsystem inte är för djupt.

Vid höga temperaturer under sommarmånaderna krävs vanligtvis mer riklig bevattning, även om du fortfarande bör styras av det specifika tillståndet "Susan" och jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning

Det är ingen idé att bilda "Susan" -kronan - hon utvecklas själv mycket harmoniskt. Hygienisk beskärning utförs på hösten, när trädet redan har blommat och börjat förbereda sig för viloläge. Skarpa desinficerade verktyg bör användas som inte lämnar veck eller skadar trädets bark . De resulterande såren behandlas med trädgårdslack.

På våren är beskärning inte möjligt, eftersom en kränkning av integriteten hos barken på ett träd där juicer redan rör sig aktivt kommer att skada magnolia kraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppdressing

Om gödningsmedel applicerades före plantering, kan du inte tänka på befruktning under de kommande två åren. Men från det tredje året av magnolias liv bör de utföras regelbundet. Ett universalgödselmedel är en blandning av karbamid och nitrat, tagen i förhållandet 2 till 1, 5.

Av de färdiga blandningarna bör företräde ges till mineralkomplex som är lämpliga för prydnads- eller blommande buskar.

Bild
Bild

Fortplantning

Susan Hybrid Magnolia kan förökas med tre grundläggande metoder: utsäde, skiktning och sticklingar. Frömetoden är endast lämplig för varma områden, eftersom fröet inte kommer att överleva den kalla årstiden även med skydd av hög kvalitet . Fröförökning är ganska besvärlig. De måste planteras omedelbart efter insamlingen, inte att glömma att först genomborra med en nål eller gnugga det för hårda skalet med sandpapper. Och även planteringsmaterialet måste tvättas med tvålvatten från det oljiga skiktet och sköljas i rent vatten.

För plantering behöver du vanliga trälådor fyllda med näringsrik jord . Varje frö måste fördjupas i marken med cirka 3 centimeter. De planterade fröna skördas på en kall plats, till exempel i källaren, där de lämnas nästan till mars. På våren måste lådorna tas bort och placeras på en ganska upplyst yta, helst på en fönsterbräda.

Transplantation i öppen mark är endast tillåten efter att plantan är sträckt 50 cm.

Bild
Bild

Materialet för ympning skärs i slutet av juni. Det är viktigt att detta händer i slutet av blomningen. För reproduktion krävs friska grenar, på vilka det finns minst tre riktiga blad . Först sänks stjälken i en vätska berikad med ett tillväxtstimulerande medel och transplanteras sedan till ett substrat bestående av torv och jord. Behållarna täcks med speciella plastlock och överförs sedan till ett rum där temperaturen hålls från 19 till 21 grader Celsius. Efter ett par månader måste rötterna gro, och sticklingarna kan placeras i trädgården i en permanent livsmiljö.

Reproduktion genom skiktning tar mycket tid . På våren måste de nedre grenarna av Susan magnolia böjas till marken och begravas. Det är viktigt att säkra grenen med hög kvalitet så att den inte räcker ut, men samtidigt lämnar den intakt. Vid hösten bör rötterna redan spira från skikten, men det är tillåtet att separera plantan och transplantera den till en ny plats först efter några år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Av skadedjur, "Susan" magnolia attackeras oftast av mjölkfiskar och spindelkvalster. Gnagare skadas ofta. Att bli av med insekter sker med hjälp av insekticider, till exempel akaricider. Tidig mulching hjälper till från effekterna av möss som angriper trädets stam och rötter. Om gnagaren fortfarande lyckades bryta igenom, ska det skadade området behandlas med en lösning av "Fundazol ".

Hybrid magnolia kan bli infekterad med gråmögel, mjöldagg och bakteriell fläck, samt ett mål för sotsvamp. Att bekämpa sjukdomar är endast möjligt med hjälp av fungicider och bekämpningsmedel.

Bild
Bild

Tillämpning i landskapsdesign

Susan magnolia kan planteras som en enda buske eller bli en del av en designgrupp i förgrunden eller mellanmarken. Det är vanligt att kombinera det med grödor som thuja, lind, viburnum och enbär . Kombinationen av magnolia och blå gran ser extremt fördelaktig ut. Trädet kommer att se bra ut med alla färger.

Normalt används "Susan" för att dekorera delar av parken, ingångar och lusthus. Blommande träd är lämpliga för inramning av gränder och stigar, liksom dekoration av torg och rekreationsområden.

Rekommenderad: