Trädgårdsgräs Och Grenförstörare: Betyg På De Bästa Elmodellerna För Löv, Worx WG430E -strimlare, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsgräs Och Grenförstörare: Betyg På De Bästa Elmodellerna För Löv, Worx WG430E -strimlare, Recensioner

Video: Trädgårdsgräs Och Grenförstörare: Betyg På De Bästa Elmodellerna För Löv, Worx WG430E -strimlare, Recensioner
Video: Измельчитель травы WORX WG430E . Полный обзор 2024, Maj
Trädgårdsgräs Och Grenförstörare: Betyg På De Bästa Elmodellerna För Löv, Worx WG430E -strimlare, Recensioner
Trädgårdsgräs Och Grenförstörare: Betyg På De Bästa Elmodellerna För Löv, Worx WG430E -strimlare, Recensioner
Anonim

För att upprätthålla renheten i trädgården är det nödvändigt att periodiskt ta bort det resulterande organiska skräpet, från grenar till kottar. Och om mjukt avfall av liten storlek tillåts samlas i en komposthög, då med stort och hårt avfall måste du leta efter ett annat alternativ. Den bästa lösningen skulle vara att köpa en trädgårdsförstörare.

Bild
Bild

Beskrivning

Trädgårdsförstöraren för gräs och grenar tillåter inte bara att förstöra avfall, utan också att omvandla det till gödselmedel - ett ämne som snabbt förfaller eller används för mulching. Det förstör också löv, kottar, rötter, bark och andra trädgårdsbiprodukter . Strimlaren kan drivas både av el och av bensinförsörjning. Moderna enheter har två typer av knivsystem: fräsning eller skiva. Skivan är en kombination av flera knivar av stål. Det används för icke-fast avfall, det vill säga gräs, löv, tunna kvistar med mera. En sådan strimlare kommer inte att klara grenar, kanske med mycket tunn och matning lite efter lite.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fräsanläggningen ser ut som en kugghjul tillverkad av en monolit . Med sin hjälp befrias trädgården från allt hårt och grovt, det vill säga kottar, grenar, rötter. Vissa modeller kan till och med skära genom bagageutrymmet, vars diameter når 7 centimeter. Gräset fastnar dock ofta i fräsmekanismen, så det används inte för att rensa mjuka skräp. Dessutom finns det också universalförstörare. De är utrustade med ett stort antal horisontella och vertikala knivar, så att de kan hantera alla material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Makuleringsprincipen kan korreleras med driften av en gigantisk köttkvarn. En mängd avfall läggs inuti, som sedan slipas med en kvarn. Slutproduktens skick kan variera från fullfjädrad sågspån till små bitar. Hackaren är ett hus som innehåller en motor inuti, som är ansvarig för själva driften, och ett hacksystem. En tratt placeras högst upp, i vilket skräp läggs. Vanligtvis är dess diameter direkt relaterad till enhetens syfte: bredare för gräs och smalare för grenar.

Bild
Bild

Återvunnet material kommer ut genom ett hål i botten av krossaren från ett separat hål . Det kan hamna antingen i en plastbehållare eller i en mjuk tygkrita. Det finns också ett alternativ när skräpet helt enkelt rinner ut, och ägaren själv måste avgöra frågan om att ladda det. Det är värt att notera att plastbehållaren är mycket bekvämare att använda, men den tar upp tillräckligt med lagringsutrymme, och det ökar vikten av självförstöraren. När det gäller påsen är den ganska kompakt, men inte så lätt att använda.

Bild
Bild

Olika sorter

Beroende på vilken motor som används väljer du en elektrisk och bensinförstörare. Elmotorn garanterar lägre vikt på enheten, inget avgaser och relativt tyst drift. Tyvärr kan användningen av en sådan rivare bli svår på grund av närvaron av en kort sladd eller frånvaron av dess anslutningspunkter i närheten. Naturligtvis löses problemet genom att köpa en förlängningssladd och en bärare, men detta är ett extra slöseri och bara en tillfredsställande komfort vid användning. Kraften hos elektriska enheter varierar som regel från 2 till 5 kilowatt, och deras kostnad varierar inom mellansegmentets gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensinmotorn gör det möjligt att transportera makulatorn var som helst utan problem . Själva designen är dock mycket massiv, eftersom motorn också är imponerande i storlek. Den extra vikten läggs till av det använda bränslet. Sådana mönster är ganska kraftfulla och dyra. Således är en elmotor mer lämplig för ett litet område och en bensin för stora områden med en stor mängd organiskt avfall. Förresten, det finns också möjlighet att ansluta makulatorn till en trädgårdstraktor eller annan utrustning för jordbruk. Ett sådant system är bekvämt för användning i trädgårdsodlingar.

Bild
Bild

Trädgårdskrossarna är också indelade beroende på klippaggregaten . De kan utrustas med knivar, två eller fler. Två skärpunkter talar om den enklaste modellen, som kan hantera gräs och grenar, vars diameter inte överstiger 2,5 cm. Sådana knivar är placerade i ett horisontellt plan. Det finns också modeller med 4 eller 6 knivar, som är placerade både vertikalt och horisontellt.

Bild
Bild

Nästa typ av kross är utrustad med en maskkross . I detta fall är skärbladet en slags skruv med ett litet antal varv, placerat vertikalt. En sådan anordning hanterar grenar med en diameter på cirka 4 centimeter. När det gäller gräs är situationen inte så okomplicerad: enheten bearbetar den, men ofta fastnar eller lindar gräset runt skruven, och därför måste den rengöras. Krossar med maskkross anses vara universella.

Bild
Bild

Det finns också enheter utrustade med en klippaggregat i form av en cylinder med ett stort antal knivar . De tillverkas huvudsakligen av Bosch. Skärdelen kan demonteras med både vegetation och grenar. Att linda gräs på en skruv är extremt sällsynt eller om knivarna är tråkiga. Denna typ av strimlare är mångsidig. Slutligen har vissa enheter en skäraxel, den mest kraftfulla krossen. Enheten klarar sig även med tjocka grenar, men bara om deras längd sträcker sig från 5 till 8 centimeter. Denna enhet rekommenderas inte för arbete med gräs.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Många kända tillverkare har en mängd olika trädgårdskrossar i sitt sortiment, men små företag överraskar ibland med lanseringen av högkvalitativa produkter. AL-KO EASY CRUSH MH 2800 är en pålitlig kvarn tillverkad i Tyskland. Även om dess kropp är gjord av plast, är alla "invändiga" aluminium och stål. Enheten är utrustad med en behållare för uppsamling av det bearbetade materialet, indragningsrullar samt skydd mot motoröverbelastning.

WOLF-GARTEN SDL 2500 Hanterar både trä och majs, vilket gör att stora mängder svårt avfall kan strimlas. Enheten är utrustad med en speciell enhet som aktiveras när knivarna fastnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

IKRA MOGATEC EGN 2500 anses vara en av de mest framgångsrika strimlarna till en överkomlig kostnad. Enheten fungerar med grenar, vars diameter inte överstiger 4 centimeter. De bearbetade föremålen läggs i en 50 liters behållare av plast.

PATRIOT PT SB 100E klarar tikar vars diameter når 10 centimeter. Denna extremt kraftfulla enhet är utrustad med 16 knivar och används främst för professionellt arbete.

WORX WG430E fungerar med en linje och hanterar enkelt en mängd gräsbevuxna skräp. På en timme kan den användas för att bearbeta upp till 12 kubikmeter gräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du väljer en trädgårdsfördelningsmodell är det viktigt att förstå vilken produkt som kommer att genomgå mer frekvent bearbetning - mjuk eller hård. Om den rådande delen av platsen är en sammansättning av sängar och buskar, är det nödvändigt att ta en gräshackare, som också är lämplig för bearbetning av torra material. Om området är en trädgård med ett överflöd av träd i olika storlekar, är det bättre att ta en grenförstörare. Samtidigt är det viktigt att studera med vilken maximal diameter på bitar enheten kan hantera. Slutligen, när det gäller en kombination av trädgård och grönsaksodling, är det värt att ta en universalförstörare.

Bild
Bild

Det rekommenderas att utvärdera de tekniska parametrarna för shreddern, liksom hur bekvämt det kommer att vara att transportera det runt platsen . Eftersom enheten inte bara kommer att tas ut från platsen för permanent lagring, utan också flyttas över hela territoriet under bearbetning, är det rimligt att göra denna process så bekväm som möjligt. Komfortgraden kan bestämmas genom att undersöka enhetshandtagens placering och hjulens storlek. Ju bredare det senare, desto lättare är det att transportera enheten. Närvaron av en omvänd stroke anses vara användbar. Tack vare den här funktionen kommer det att vara möjligt att åtgärda problemet med den misslyckade insatta grenen.

Bild
Bild

Den avgörande faktorn är hackarens monterade höjd. Om denna indikator visar sig vara för stor, kommer klockan att placeras på en höjd som är ouppnåelig för en person med liten statur. Detsamma kan sägas om vikt - en enhet som är för tung kommer att vara utom en bräcklig kvinnas kontroll. En betydande fördel är närvaron av ett skyddsvisir som gör att du inte behöver oroa dig för att flyga ut chips, bitar och annat avfall. Det är också värt att i förväg ta reda på styrkan hos den resulterande bruseffekten.

Bild
Bild

Den optimala effekten för en medelstor tomt varierar från 2,5 till 3 kilowatt och för trädgårdsodlingar - från 4,5 till 6 kilowatt. I det andra fallet kommer enheten att räcka för att hugga grenar, vars tjocklek inte överstiger 50 millimeter. Större avfall bränns bättre eller används som bränsle. Ju högre hackarens effekt, desto större storlek på grenarna blir det möjligt att bearbeta, men kostnaden för enheten blir högre.

Bild
Bild

Recensioner

Genomgång av recensioner gör att du kan identifiera de mest framgångsrika modellerna från olika prissegment. Till exempel visar det sig att VIKING GE 250 kan hantera alla typer av skräp, men samtidigt fungerar det nästan tyst. Dess fördel är den breda tratten som kan suga in avfall. Einhel GH-KS klarar uppgiften bra, men har en ganska smal tratt. Detta tyder på att materialet oftast måste skjutas in på egen hand. Den kompakta WORX WG430E klarar både löv och gräs med en mycket tillfredsställande hastighet. Men vid stora skräp kommer en sådan enhet inte att hjälpa mycket.

Rekommenderad: