Hammartrimmer: Bensinskärare, Hammerflex Elektriska Lie Och Andra Modeller, Instruktioner För Montering Och Användning

Innehållsförteckning:

Video: Hammartrimmer: Bensinskärare, Hammerflex Elektriska Lie Och Andra Modeller, Instruktioner För Montering Och Användning

Video: Hammartrimmer: Bensinskärare, Hammerflex Elektriska Lie Och Andra Modeller, Instruktioner För Montering Och Användning
Video: Badrumsfläkt Pax Calima 2024, Maj
Hammartrimmer: Bensinskärare, Hammerflex Elektriska Lie Och Andra Modeller, Instruktioner För Montering Och Användning
Hammartrimmer: Bensinskärare, Hammerflex Elektriska Lie Och Andra Modeller, Instruktioner För Montering Och Användning
Anonim

Numera är många hem och kontor omgivna av gröna gräsmattor. Om tomtens storlek inte är för stor är det vettigt att köpa inte en gräsklippare, utan en trimmer - en bensin eller elektrisk lie. Hon kommer att klara av att klippa gräset, även med sin lockiga frisyr . Men hur väljer du det bästa alternativet? Nedan kommer du att läsa om Hammer -trimmerna, deras fördelar och nackdelar, lära dig om funktionerna i olika modeller, till exempel Hammerflex, samt bekanta dig med de viktigaste principerna i bruksanvisningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hammartrimmare kan delas in i 2 typer beroende på utrustningens typ av strömförsörjning: elektrisk och bensin. Elektriska lie är uppdelade i batteri (autonoma) och trådbundna. Varje art har sina egna fördelar och nackdelar.

De främsta fördelarna med bensinskärare är:

  • hög effekt och prestanda;
  • autonomi i arbetet - oberoende av strömförsörjningen;
  • relativt liten storlek;
  • enkla kontroller.

Men dessa enheter har många nackdelar: en ökad ljudnivå och skadliga utsläpp och vibrationsnivån är hög.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Electrocos har följande fördelar:

  • miljösäkerhet vid användning;
  • opretentiöshet - det finns inget behov av särskild vård, bara korrekt förvaring;
  • kompaktitet och låg vikt.

Nackdelarna inkluderar beroendet av elnätet och den relativt låga effekten (jämfört med bensinmotstånd).

I batterimodeller kan en ytterligare fördel urskiljas - arbetets autonomi, som begränsas av batteriernas kapacitet. En vanlig fördel för alla Hammer -produkter är den höga kvaliteten på utförandet och ergonomin. Nackdelen är det påtagliga priset, särskilt jämfört med billiga kinesiska trimmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Många olika modeller produceras under varumärket Hammer, här anses de mest populära. För större klarhet och bekvämlighet vid jämförande analys av egenskaper, är uppgifterna ordnade i tabeller.

ETR300 ETR450 ETR1200B ETR1200BR
Enhetstyp elektrisk elektrisk elektrisk elektrisk
Effekt, W. 350 450 1200 1200
Klippbredd, cm 20 25 35 23-40
Vikt (kg 1, 5 2, 1 4, 5 5, 5
Ljudnivå, dB 96 96 96
Skärelement linje linje linje linje / kniv
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MTK-25V

MTK-31 Flex MTK31B MTK-43V
Enhetstyp bensin bensin bensin bensin
Effekt, W. 850 1200 1600 1250
Klippbredd, cm 38 23/43 23/43 25, 5/43
Vikt (kg 5, 6 6.8 8.6
Ljudnivå, dB 96 96 96
Skärelement linje linje / kniv linje / kniv linje / kniv
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se från tabellerna är utrustningen annorlunda för enheterna - inte alla modeller har ett dublettknivsystem tillagt skärlinan. Så var särskilt uppmärksam på detta när du väljer.

En punkt till - den maximala ljudnivån under drift av bensin och elektriska enheter sammanfaller praktiskt taget, även om elcykeln i de flesta fall fortfarande producerar mindre buller än bensinversionen. Klippbredden varierar också mycket, särskilt när man jämför olika typer av enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monterings- och användningsinstruktioner

Självklart är säljaren skyldig att ge dig instruktioner för att använda enheten när du köper en enhet, men vad händer om den inte finns där eller om den är tryckt på tyska och du inte är en översättare? I det här fallet är det bättre att inte försöka montera enheten själv: ordningsföljden vid montering är ofta av stor vikt. Det bästa alternativet är att ringa en specialist . Rekommendationer för drift och underhåll av bensin- och elektriska modeller skiljer sig åt på grund av mekanismernas konstruktionsegenskaper. Låt oss först överväga de viktigaste punkterna som är gemensamma för båda typerna av teknik.

En extern undersökning av utrustningen för eventuella skador före arbete krävs . Eventuell yttre deformation, flis eller sprickor, lukt (bränd plast eller spilld bensin) är en bra anledning att vägra använda och inspektera. Du måste också kontrollera tillförlitligheten och riktigheten av fastsättningen av alla konstruktionsdelar. Innan arbete, kontrollera gräsmattan för grova och hårda skräp och rengör den - den kan flyga iväg under drift av enheten, vilket i sin tur är farligt med risk för skada på åskådare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat är det mycket önskvärt att hålla husdjur och barn borta från arbetande trimmare på ett avstånd närmare än 10-15 m.

Om du har en borstklippare får du inte röka under drift, tankning och service av maskinen. Stäng av motorn och låt den svalna innan du tankar. Ta bort trimfliken från tankningspunkten innan start av start. Kontrollera inte enheternas funktion i slutna rum . Det rekommenderas att använda skyddsutrustning när du arbetar med enheten - glasögon, hörlurar, masker (om luften är för torr och dammig) samt handskar. Skorna ska vara slitstarka och bekväma, med gummisulor.

För elektriska trimmare måste du följa reglerna för arbete med högrisk elektriska apparater. Skydda dig mot elektriska stötar - använd gummihandskar, skor, se ledningens skick. Efter användning, glöm inte att koppla bort enheterna från strömförsörjningen och förvara på en torr och sval plats. Enheter av denna typ är mycket traumatiska, så var vaksam och försiktig när du arbetar.

Om du märker några varningsskyltar - för starka vibrationer, obegripliga ljud i motorn, lukt - stäng av trimmern omedelbart . Om du behöver byta olja, ljus, justera förgasaren när motorn inte startar eller andra mindre reparationer, var noga med att koppla bort enheterna - dra ut nätsladden till den elektriska trimmern, stäng av motorn vid bensinen enheten och fixa startmotorn för att förhindra oavsiktlig start.

Rekommenderad: