Rottingkorgar: Konstrottingkorgar, Korgkorgar Med Naturligt Rottinglock För Badrummet, 40-60 Och 80 L Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Rottingkorgar: Konstrottingkorgar, Korgkorgar Med Naturligt Rottinglock För Badrummet, 40-60 Och 80 L Modeller

Video: Rottingkorgar: Konstrottingkorgar, Korgkorgar Med Naturligt Rottinglock För Badrummet, 40-60 Och 80 L Modeller
Video: Beautiful DIY Tilt-Out Laundry Organizer For Extreme Sorter!! | The Diaries of DIY Danie 2024, Maj
Rottingkorgar: Konstrottingkorgar, Korgkorgar Med Naturligt Rottinglock För Badrummet, 40-60 Och 80 L Modeller
Rottingkorgar: Konstrottingkorgar, Korgkorgar Med Naturligt Rottinglock För Badrummet, 40-60 Och 80 L Modeller
Anonim

Rottingkorgar har vunnit popularitet bland dem som försöker få naturlighet och speciell estetik till design. Från materialet i denna artikel kommer du att lära dig vad de är, vad de är, hur man väljer dem korrekt.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Rottingkorgar är praktiska och funktionella. De är gjorda för hand av naturligt eller konstgjort material. Råvaran för tillverkning av tillbehör är en rottingvin eller en blandning av polymer och gummi.

Stammarna av naturmaterial når en längd på 200-300 m. På grund av detta har korgarna ett minimum av sammanfogningssömmar. Ju färre det finns, desto högre produktkvalitet och desto längre livslängd.

På grund av sin flexibilitet tar materialet någon form under vävning . Program för skapande av skopor kan variera. Beroende på detta är modellerna täta, öppet, kombinerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna kännetecknas av styrka, motståndskraft mot extrema temperaturer . Dessutom är de hållbara, behåller sitt ursprungliga utseende länge. De kommer till Ryssland främst från Indonesien.

Under tillverkningsprocessen målas materialet ofta. Stammarna är lackerade så att korgarna inte bara kan vara matta utan också glansiga. Dessutom förlänger lackbeläggningen produkternas livslängd. På grund av den olika vävningstätheten har produkterna olika nivåer av luftgenomsläpplighet.

Flätade korgar väger lite, de är graciösa och har en unik design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Rottingkorgar skiljer sig inte bara i tillverkningsmaterialet utan också i form, storlek, syfte, design, vävmönster. Dessutom typen av utförande.

Korgar är uteslutande rotting och kombinerade . Produkter av den andra typen kan ha ytterligare beslag (handtag, dekorativa insatser, lock). En mängd olika alternativ gör att du kan hitta det perfekta alternativet för kundernas behov.

Enligt deras avsedda syfte är produkterna dekorativa och utilitaristiska. Produkter från den dekorativa gruppen - inredning . De används ofta för att slutföra blomsterarrangemang. Mindre vanligt används de för att lagra frukt och godis.

Analoger av den andra typen är mer praktiska . Det kan till exempel vara tvättkorgar i korg, korgar för plockning av bär, svamp, transport av saker, förvaring av vissa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns även möbelkorgar, brödkorgar, kosmetiska påsar, korglådor. Stora lådor kan byggas in i skåp under diskbänken.

Ofta kompletteras dessa modeller med ett lock . De kan ha olika fyllningsvolymer. Den genomsnittliga slagvolymen är från 40 till 60 liter. Däremot säljs korgar på 80 liter och mer.

På grund av de olika materialen skiljer sig korgarnas egenskaper. Till exempel är alternativ gjorda av naturliga råvaror miljövänliga och estetiska. Men de tål inte konstant exponering för fuktiga miljöer.

därför för badrum försöker de köpa modeller för linne av konstrotting . Dessa korgar kan förvaras i rum med alla temperaturer och luftfuktigheter.

De är inte rädda för att vara på gatan hela tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Rottingkorgar skiljer sig åt i färg och design. Tack vare detta kan de harmoniskt passa in i vilken stil som helst i interiören i en stadslägenhet eller ett hus på landet. Den bearbetade rotting är ljus, nästan vit i färgen . Innan vävning färgas den. Oftast är den målad i träiga nyanser (honung, mörk och ljusbrun), konjak, chokladfärg.

Nyligen har stjälkarna börjat målas i vitt, grått och svart. Korgar i dessa nyanser ser bra ut i olika rum i hemmet.

De är uttrycksfulla inredningsdetaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna skiljer sig åt i utförande. Några av dem är vävda enligt det traditionella mönstret. Andra är dekorerade med omfattande öppningar, präglade flätor, insatser längs det flätade mönstret.

Vissa modeller liknar volymetriska kistor med lock. Andra ser ut som små lådor. De används för att lagra små föremål (t.ex. kosmetika).

Det finns också modeller med liten höjd med måttligt tät vävning. De används för att dekorera presentuppsättningar. Produktens kanter kan vara raka, böjda, lockiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av hemligheter

När du väljer en korg i rotting, ta hänsyn till flera nyanser

  • Det är viktigt att välja rätt vävningstäthet och stavarnas spänningsgrad . Helst bör korgen inte ha några fogade sömmar. Väven ska vara snygg, jämn, utan några defekter.
  • Du kan inte köpa en produkt med sprickor … Du bör inte välja ett alternativ med ojämn färg. En korg av hög kvalitet har inga olika nyanser.
  • Om korgen har handtag måste du vara uppmärksam på deras tjocklek . Det ska inte vara för tunt (särskilt i produkter av möbler och sorter för smutsigt linne).
  • Korgar köps med hänsyn till hemmets inredning . Det är viktigt att välja alternativet genom att slå på färgschemat. Det är också viktigt att tänka på det praktiska. Till exempel kan en modell för förvaring av smutsig tvätt ha en tygpåse på insidan och ett skyddsomslag på utsidan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

För att produkten ska behålla sitt ursprungliga utseende längre måste den vara väl omhändertagen. Det är nödvändigt att behålla ett snyggt utseende på korgen för att förhindra skador på den.

  • För att göra detta, torka helt enkelt korgen med en torr, luddfri trasa . Brödfat och grönsakskorgar ska regelbundet skakas ut och torkas av damm. Skördemodeller kan tvättas med tvålvatten, sköljas med obligatorisk torkning.
  • Det är nödvändigt att bli av med fläckar i tid med en svamp eller mjuk borste . Smutsen avlägsnas med ett tvättmedel. Därefter sköljs korgen med varmt vatten och torkas bort från värmeapparater.
  • Rengör inte produktens yta med slipande produkter . Detta kan skada materialets översta lager. Gamla korgar som tappat sin glans kan täckas med ett lager torkolja. Efter att det torkat är det tillåtet att fixa resultatet med en färglös lack.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Vi erbjuder 10 exempel på harmoniskt urval av korgar med olika syften:

alternativ-arrangör i badrummet för förvaring av handdukar

Bild
Bild

hantverkskorg med dubbel lock och säkert handtag

Bild
Bild

ett exempel på att dekorera ett blomsterarrangemang med produkter med stor vävning

Bild
Bild

en produkt för förvaring av små föremål (kosmetika, smycken)

Bild
Bild

stor korg med en tät väv för förvaring av smutsigt linne

Bild
Bild

korgar där du kan förvara små barnleksaker

Bild
Bild

alternativ för att dekorera en känslig blomstergåva

Bild
Bild

en produkt med asymmetrisk design för att skapa en trädgårdsträdgård

Bild
Bild

minikorg för att dekorera en liten presentation

Rekommenderad: