Eldskålar Av Metall (30 Bilder): Att Välja En Eldstad I Metall För Ett Sommarboende, En översikt över Utomhusjärnskålar I Järn

Innehållsförteckning:

Video: Eldskålar Av Metall (30 Bilder): Att Välja En Eldstad I Metall För Ett Sommarboende, En översikt över Utomhusjärnskålar I Järn

Video: Eldskålar Av Metall (30 Bilder): Att Välja En Eldstad I Metall För Ett Sommarboende, En översikt över Utomhusjärnskålar I Järn
Video: Öde gård inne i skogen 2024, April
Eldskålar Av Metall (30 Bilder): Att Välja En Eldstad I Metall För Ett Sommarboende, En översikt över Utomhusjärnskålar I Järn
Eldskålar Av Metall (30 Bilder): Att Välja En Eldstad I Metall För Ett Sommarboende, En översikt över Utomhusjärnskålar I Järn
Anonim

I vår tid har friluftsturism blivit utbredd. Människor tar med sig många olika förnödenheter. Det här är tält, båtar, grillar och många andra saker. Allt beror på storleken på bagaget och bilens kapacitet. Att elda kräver stor omsorg. Det är bättre att tända det i en behållare som du har med dig för att inte skada växterna och jorden. För detta ändamål används hopfällbara grillar och eldskålar. Med hjälp av dessa enheter kan du ta bort alla rester av förbränningsprodukter utan att lämna några spår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eldskålar bör undersökas i detalj . Dessa produkter togs i bruk först nyligen. Med deras hjälp kan du göra en "kulturell eld". Denna produkt produceras i olika varianter och har ett estetiskt utseende.

Särdrag

För att tända lågan måste du först hitta en avskild plats. Det kommer att skapa en vänlig miljö för kommunikation. Brasan installeras ofta i sommarstugor och hus på landet. För installationen tilldelas zoner som skapar maximal komfort för ankommande gäster . Numera finns det ett stort antal innovativa designutvecklingar. Med hjälp av moderna byggmaterial kan du göra en uteplats, lägga vackra kakel på golvet och möblera området med möbler.

Bild
Bild

En bålskål kommer att förändra helhetsbilden av hela viloplatsen . Tidigare kunde du bara se en grill och stolar med ett bord. Eldtanken ser bra ut mot bakgrunden av den allmänna landskapsdesignen. Ett brett utbud av dessa produkter presenteras av moderna tillverkare. Du kan välja en skål av valfri storlek och konfiguration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fint tillverkade produkter har en viss inredning i sin design . Detta inkluderar snidade och smidda föremål. De sfäriska skålarna förhindrar att kol och gnistor kommer ut. En sådan produkt, till skillnad från en grill, kommer att ge maximal grad av brandsäkerhet. Denna uppfinning är särskilt relevant under torrperioden, när det finns mycket torrt gräs i naturen, som snabbt kan antändas.

Bild
Bild

Tillverkarna av sfäriska strukturer har tänkt på allt bra. Metallen har tillräcklig tjocklek för att säkerställa produktens tillförlitlighet och styrka. Skålen har en kompakt storlek, du kan ta den med dig till en picknick och ställa upp den på valfri plats.

Bild
Bild

Ett brandsäkert lock krävs för att installera en metallträdgårdspis . Detta skyddar enheten från deformation under uppvärmning. Och det blir ingen rost på produkten. Här behövs också ett dräneringssystem. Endast en högklassig specialist kan installera denna produkt. Eldskålen har den nödvändiga stabiliteten i alla väder. Du behöver inte betala pengar för installationen. Vem som helst kan göra det.

Bild
Bild

Skålen är lätt . Det kan enkelt bäras runt gårdens omkrets. Driftsäkerheten garanteras av den tjocka metall som produkten är tillverkad av. Starka ben hindrar hemisfären från att välta. Kallt väder kommer inte att förstöra semestern, eftersom eldskålen ger en mysig och varm atmosfär.

Bild
Bild

Vad är dem?

Skålarna är gjorda av metall och keramik. Järnprodukter är dock de mest utbredda. Oftast är det bärbara produkter. De är i sin tur indelade i 2 grupper:

gjutjärnsfärer, som utmärks av sitt brandmotstånd och långa livslängd

Bild
Bild

smidda lägereldtankar utmärks av närvaron av inredning och låg vikt

Bild
Bild

Kombinerade produkter finns till salu. Vissa produkter kombinerar järn med gjutjärn, andra - keramik med metall. Enligt deras design är halvklotet indelade i 2 kategorier:

stationära produkter av stora storlekar, som inte är placerade, men begravda i marken

Bild
Bild

bärbara skålar, som är mest utbredda, har en mängd olika dimensioner, former, inredning, gnistskydd

Bild
Bild

Olika material används vid tillverkning av skålar

Granit . Utomhus eldstäder är gjorda av detta material. De skärs ur en fast monolit och poleras sedan. Den resulterande produkten har ett estetiskt utseende. Det passar in i vilken landskapsdesign som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldfast keramik . Produkterna har ett dekorativt utseende och kommer att försköna alla panoramaer. Produkten kommer att se särskilt vacker ut på en tomt där det finns ett stort antal smidda och snidade element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Galvaniserat järn . Metallhärden är ofta målad med polymerfärg eller gjord av rostfritt stål. Denna typ anses vara den mest populära bland användarna. Med dess hjälp kan du ordna de mest ovanliga designprojekten.

Bild
Bild

Metallbehållare är av många olika typer. De har många positiva egenskaper. Det är bekvämt att använda dem för tillställningar som tillagning av fisksoppa, pilaf (specialskålar till en gryta med lock) och stekning av kebab.

Bild
Bild

När det blir mörkt kommer den runda eldskålen att visa specialeffekter, och höga tungor av låga och ristad inredning hjälper henne i detta. Det är omöjligt att se detta i traditionella stenprodukter. Metallhalvkulorna i sidoväggarna har dekor utskurna i form av olika sagofigurer (båtar, silhuetter av djur, himlen med stjärnor) . Höga tungor av låga kommer att skapa en skugga i form av snidad symbolik. Allt detta i det omgivande området kommer att skapa en fantastisk danseffekt - de utskurna figurerna hoppar från alla håll. När du köper sådana produkter måste du vara uppmärksam på skålarnas stabilitet och sannolikheten för korrosion.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en produkt måste du tänka igenom allting väl. Det är nödvändigt att bestämma syftet med metallhalvklotet. Om behållaren ofta flyttar från en plats till en annan, kan en lätt design köpas. En sådan skål kan bäras fritt av 1 person. Denna produkt är mycket mobil, den kan flyttas runt gårdens omkrets på några sekunder.

Bild
Bild

Om rekreationsområdet inte ändras krävs en stationär produkt . Dessa strukturer väger cirka 60 kg. De har god stabilitet och hög hållfasthet.

Bild
Bild

Väggtjockleken spelar en viktig roll i skålens funktion . De enklaste sfäriska produkterna har ofta en väggtjocklek på 1-2 mm. Detta är mycket litet för långvarig användning. Skålen kommer så småningom att brinna ut, efter några år blir eldstaden oanvändbar och den kan skrotas. Högkvalitativa produkter bör ha en metalltjocklek på 4 mm. I detta fall kan skålen användas i många år. Hon kommer inte att hotas av utbrändhet och deformation. Produkten kommer att fungera under en lång period.

Bild
Bild

Keramiska och stenhalvor har helt olika parametrar . Vid uppvärmning expanderar de praktiskt taget inte, deras tjocklek är flera gånger större än deras metallmotsatser. Modellerna är av anständig storlek och vikt. Därför är de vanligtvis gjorda av en stationär typ.

Man bör komma ihåg att metallskålar har två typer av tillverkning. Vissa produkter svetsas med kronbladsmetoden, medan andra består av 2 halvcirkelformade smidda delar.

Bild
Bild

Det andra alternativet har företräde. Det finns inga svetsar i den. Strukturstyrkan i detta fall är mycket hög . Svetsarna som ligger mellan skålens kronblad kan spricka från frekvent uppvärmning. Som ett resultat blir produkten oanvändbar. Detta kommer inte att hända med smidda skålar, eftersom de är hela. Benen är svetsade på dem för stabilitet underifrån.

Var ska man lägga?

Alla vet att en plats måste tilldelas för att starta en eld. Du kan överföra den om det behövs. Det finns trots allt situationer när ägarna och gästerna vill ändra rekreationsområdets position. Till exempel, någon kommer att gilla en plats nära en konstgjord behållare eller i ett lusthus.

Bild
Bild

En järnskål med inredning kommer att pryda alla gårdar, men alla brandsäkerhetsregler måste följas . Naturligtvis är eldskålar mycket pålitliga, men det är bättre att beräkna alla risker för att förhindra eventuella obehagliga konsekvenser. En eld bör göras med minimal skada på marken och växterna, och resterna av bränt ved och kol bör tas bort helt och lämna inga spår.

Bild
Bild

Det är bättre att lägga den bärbara skålen i en ladugård eller annan byggnad för vintern . Så produkten kommer att hålla längre och behålla sitt utseende. Behållaren kan när som helst installeras på önskad plats. Och på vintern behöver du inte slå av den frusna isen från skålen, rengöra snön.

Du måste ta hänsyn till att det är bäst att använda kol eller ved som bränsle. Dessa material anses vara det bästa för lägereldskålar. Kol producerar för hög temperatur, vilket kan leda till deformation av metallen.

Bild
Bild

Skålarna är designade av de bästa specialisterna . Dessa lösningar hjälper till att dekorera sommarstugan och skapa en varm och vänlig atmosfär på den. Här kommer människor att kunna koppla av med vänner till det glada sprakandet av brinnande ved. På öppen eld kan du laga fisksoppa eller laga pilaf.

Ett estetiskt utseende, kombinerat med en vacker inredning, kommer att ge varje trädgård ett rikt och färgstarkt landskap.

Rekommenderad: