Hur Man Tömmer Intex Poolvatten? Hur Dränerar Jag Snabbt Vatten Från En Rampool Till Slutet?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Tömmer Intex Poolvatten? Hur Dränerar Jag Snabbt Vatten Från En Rampool Till Slutet?

Video: Hur Man Tömmer Intex Poolvatten? Hur Dränerar Jag Snabbt Vatten Från En Rampool Till Slutet?
Video: En pool i trädgården VLOGG 2024, April
Hur Man Tömmer Intex Poolvatten? Hur Dränerar Jag Snabbt Vatten Från En Rampool Till Slutet?
Hur Man Tömmer Intex Poolvatten? Hur Dränerar Jag Snabbt Vatten Från En Rampool Till Slutet?
Anonim

Ganska ofta, när de gör spontana inköp, tänker folk inte på hur de ska använda den köpta varan, oavsett om den passar dem enligt villkoren för frihetsberövande. Denna situation uppstår ofta när man köper uppblåsbara eller rampooler. I sin fantasi ser köparen en vacker bild - hur han simmar i ett privat teckensnitt i varmt sommarväder.

Bild
Bild

Innan du köper en produkt från Intex måste du räkna ut aspekterna av innehållet i en uppblåsbar eller ramprodukt punkt för punkt. En av huvudpunkterna är var och hur man tömmer vattnet från poolen.

Varför tömma vattnet?

För vissa uppstår denna fråga oväntat. Vissa ägare tror trots allt att de kommer att fylla behållaren en gång och de kommer att njuta av att bada hela säsongen.

För oerfarna ägare av Intex -pooler är en olägenhet att badplatsen i landet möter blommande vatten med löv och annat skräp som flyter ovanpå. Vattnet bubblar, mikroorganismer vrimlar av det.

I en sådan situation dräneras en del av vattnet och resten renas med kemikalier och en pump med ett filter .… Vid interaktion med "kemi" skadliga ämnen, utfälls smuts till botten. Vattnet renas. Pumpen filtrerar vattnet och återför det till poolen. Recirkulations- och rengöringsprocessens hastighet beror på pumpeffekten.

Bild
Bild

Tappa vatten på sommaren under kraftiga regn när typsnittet är överfylld … Det är nödvändigt att tömma det, så att en stor vattenmassa inte skadar rampoolens struktur eller att den uppblåsbara bassängen inte går sönder.

När sommaren tar slut värms vattnet inte upp under kalla nätter. Ingen vill simma i kallt vatten. Det är nödvändigt att tömma det i förväg, utan att vänta på frostigt väder, när vattnet fryser . Den bildade isen i poolen kommer att riva PVC som produkten är tillverkad av. Vid temperaturer under nollpunkten grovar tyget och blir sprött.

Därför måste vattnet tömmas:

  • svämma över;
  • byte av säsong, med en minskning av temperaturen;
  • när färgen på vattnet har ändrats luktar det som ett träsk;
  • när främmande föremål, drunknade representanter för djurvärlden, flyter i poolen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken för tömning av stationära pooler skiljer sig från reglerna för dränering av vatten från Intex -produkter. Vissa ägare lämnar en tredjedel av vattnet när de tappar från en stillastående pool för vintern, och uppblåsbara och rambassänger töms till slutet för att förbereda vinterförvaring.

Träning

Alla Intex -produkter har en bruksanvisning. Den ger råd om korrekt underhåll.

Innan du börjar tömma poolen måste du utföra följande manipulationer:

  • rena poolvattnet;
  • tvätta väggarna och botten av Easy Set uppblåsbara pool;
  • förbereda en plats för en massa vatten;
  • förbereda nödvändiga verktyg för tömning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga problem med utsläpp av små och barns uppblåsbara produkter. Vissa ägare häller ut vattnet efter varje badning av de små. När du använder barnpooler används inte kemikalier, så det finns inga skador på växter från dem.

Stora pooler rengörs från smuts genom återcirkulation med hjälp av en pump. Skräp från vattenytan och botten samlas upp med en speciell vattendammsugare.

Bild
Bild

Ramenheterna tvättas ut efter att de har tömts helt. Intex uppblåsbara pooler tvättas framför den, eftersom efter det kommer den övre uppblåsbara ringen att gå ner och poolen kommer att vikas . I samma skede tvättas väggarna och botten.

Poolen är 2x4 meter och innehåller 20 kubikmeter. meter vatten.

Bild
Bild

Det bästa alternativet för en plats att dränera är en speciellt förberedd dräneringsanordning. Ägaren måste tillhandahålla en plats för dränering vid installation av behållaren.

Det är bra om poolen är installerad ovanför dräneringsgropen . I detta fall kommer vattnet att försvinna av tyngdkraften.

Huvudproblemet med dränering är att dräneringshålen vanligtvis ligger ovanför botten. Pumpslangen kastas i poolen och pumpningen styrs så att ingen luft kommer in i den. Dränkbara pumpar används ofta som installeras längst ner. Men de har låg effekt och pumpar inte ut vätskan helt. En extern pump eller pump kan hantera poolpumpning snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För bekväm dränering specialutrustning … Dessa är slangar med en diameter på 25 mm, slangadaptrar, specialpumpar för pumpning av vatten.

Om avloppet kommer att göras till en tank som ligger på ett stort avstånd, gör ett rör med en diameter på 100-150 mm med avstängningsventiler som reglerar avloppstrycket.

Steg-för-steg-instruktion

Intex pooler har två dräneringshål på motsatta sidor. Setet innehåller specialanordningar för underhåll. Du måste använda adaptern som ingår i satsen. Innan du tömmer behöver du:

  • ta bort locket från dräneringshålet;
  • anslut en adapter till den;
  • fäst slangen på adaptern;
  • sträck den till den förberedda platsen för dränering;
  • öppna kontakten inuti poolen;
  • för tömningshastigheten, anslut utrustningen från pumpen till den andra porten och slå på pumpen.

För att snabbt bli av med det återstående vattnet från Intex -rampoolen tas ibland de två övre horisontella delarna av strukturen helt enkelt ur gångjärnen och dräneras på samma plats där behållaren är. Denna extrema nedstigning frigör poolen på några minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men du måste ta hänsyn till att vattnet kommer att översvämma allt runtomkring.

Följande faktorer påverkar poolens dräneringshastighet:

  • volymen på typsnittskålen;
  • lutningsvinkeln på den plats där avloppet görs;
  • avloppsslangens eller rörets längd och antal varv;
  • kraften hos pumpen som används för tömning.

Volymen på det dränerade vattnet måste stå i proportion till mottagarens volym för att inte översvämma omgivningen.

Bild
Bild

Vanligtvis övervägs flera alternativ när du väljer en plats att tömma vatten från en pool.

Till det allmänna avloppet

Detta är den optimala platsen för vatten. En pool som har rengjorts med kemikalier kan sänkas här . Avloppsvatten renas vid ett vattenreningsverk. En ventil är installerad på avloppsröret eller slangen, som reglerar avloppet för att inte rinna över avloppsluckorna. Men inte alla poolägare har ett avloppsrör i landet.

Bild
Bild

Vattna växter

Ett praktiskt alternativ är att vattna trädgården med vatten från poolen. Det är bekvämt att tömma den i den under förebyggande byte. Vätskan kommer att gynna grönområden om inga kemikalier används för att rengöra den.

Från uppblåsbara eller barnpooler av små storlekar dräneras vatten i trädgården med hjälp av en avloppsslang och ett hål i kroppen. Pumpar används för att skapa tryck under bevattning. Vissa Intex -produkter inkluderar servicepumpar. Med hjälp av dessa enheter påskyndas dräneringsprocessen.

Bild
Bild

När det inte finns någon pump i satsen måste du köpa den. Det finns speciella poolmodeller av pumpar från Intex.

Vid pumpning skapar pumpen ett vattentryck som är tillräckligt för att vattna trädgården. En sprinkler är ansluten till änden av avloppsslangen, vilket ökar området och kvaliteten på bevattning. Med denna vattning minskar vätskenivån i behållaren med en hastighet av 1 cm per minut.

In i dammen

Det mest kontroversiella alternativet för dränering av vatten. Om en naturlig vattenkälla ligger i ett skyddat område, används det för simning, då är det omöjligt att tömma smutsigt vatten i det av etiska skäl.

En ravin eller träsk är bäst lämpad för att dränera ut i den naturliga miljön, om de är på kort avstånd. För tömning, använd en pipeline eller en lång slang. Om röret ligger i en lutning mot vattensamlingen ökar tömningshastigheten . Pumpar används för att påskynda tömningen. Intex 28646 -modellen klarar framgångsrikt underhåll och tömning av Intex uppblåsbara poolramar. Den är utrustad med en sandrengöringspatron. Vid tömning av vattnet spolas filtret tillbaka.

Bild
Bild

Den bästa vägen ut ur situationen så att du inte behöver bryta mot lokala lagar när du släpper ut smutsigt vatten i avloppet eller behållaren är att sätta upp ett personligt avlopp . Poolen kommer trots allt att användas i flera år. Vanligtvis är detta en grop eller gräv med en volym på 1 kubikmeter. meter. Väggarna läggs ut med tegel. Botten är täckt med naturlig jord, så vattnet absorberas gradvis i marken.

Efter tömning tvättas ramen och den uppblåsbara poolen, torkas och utrustningen skruvas loss från väggarna och botten för vinterförvaring.

Rekommenderad: