Hur Fäller Man Intex -poolen För Vintern? Hur Fälls Intex Runda Pool Korrekt? Hur Lägger Man I En Låda? Hur Demonterar Man En Rampool?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Fäller Man Intex -poolen För Vintern? Hur Fälls Intex Runda Pool Korrekt? Hur Lägger Man I En Låda? Hur Demonterar Man En Rampool?

Video: Hur Fäller Man Intex -poolen För Vintern? Hur Fälls Intex Runda Pool Korrekt? Hur Lägger Man I En Låda? Hur Demonterar Man En Rampool?
Video: Intex EasySet Pool Take Down and Storage 2024, April
Hur Fäller Man Intex -poolen För Vintern? Hur Fälls Intex Runda Pool Korrekt? Hur Lägger Man I En Låda? Hur Demonterar Man En Rampool?
Hur Fäller Man Intex -poolen För Vintern? Hur Fälls Intex Runda Pool Korrekt? Hur Lägger Man I En Låda? Hur Demonterar Man En Rampool?
Anonim

Att ha en pool är en stor lyx, för inte alla har råd. Om det finns tillräckligt med territorium runt huset eller på landet, finns det en naturlig önskan att skapa för dig själv och din familj en extra möjlighet att vila, koppla av och ha kul. Det bästa alternativet under de varmare månaderna är Intex rampool, som är lätt att sätta upp och montera när säsongen är över. Efter att ha valt en lämplig poolmodell måste du lära dig att fälla och demontera den korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för arbete

Närvaron av en rampool på gården ger många möjligheter för hela familjen, vänner och släktingar, men för att kostnaderna för att köpa denna enhet ska vara motiverade är det nödvändigt att sköta den ordentligt. Felaktig montering, demontering och lagring leder till snabb slitage på produkten … För att förhindra denna process, Det är viktigt att känna till funktionerna i att ta hand om en ramprodukt.

Det mest populära och pålitliga företaget som tillverkar rampooler och liknande utrustning är Intex, vars produktkvalitet och prispolicy är tveksam.

En mängd olika former, storlekar och mönster gör att du kan välja det mest framgångsrika och bekväma alternativet för varje specifik köpare. När du planerar ett sådant köp måste du lära dig så mycket som möjligt om de specifika egenskaperna för att ta hand om produkten, dess lagring och montering.

Bild
Bild

För att vika Intex -poolen för vintern måste du ha en allmän förståelse för denna process och också avsätta ett par dagar för dess fullständiga genomförande. För att komprimera den här produkten måste du utföra följande sekvens av åtgärder.

  1. Du måste välja 2-3 dagar , när vädret är konstant torrt och tyst, för att lugnt förbereda poolen för rengöring under den kalla årstiden.
  2. Förbered nödvändig utrustning för arbete: en slang för att fylla eller dränera vatten, en svamp för att försiktigt ta bort smuts och avlagringar från väggarna och botten av poolen. Tvättmedel bör inte vara aggressiva för att inte förstöra badskålens beläggning.
  3. Demonteringen måste börja med att rengöra alla delar av poolen . från damm, smuts, plack och allt som kom in i det under sommaren.
  4. När kontaminationen har tagits bort och vattnet har pumpats ut, torkas alla delar av strukturen . Om du inte torkar poolen tillräckligt bra kan den spricka efter lagring.
  5. Rulla försiktigt ihop poolskålen och placera den på en lämplig förvaringsplats under den kalla årstiden.
  6. Rengöring av ramdelar .

Om du bryter mot rengöringsproceduren för rampoolen kan du skada den avsevärt, vilket kommer att orsaka behovet av att rekonstruera skålen till nästa säsong och i framtiden för att helt byta ut den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av pooler Intex och deras korrekta demontering

En rampool kan inte bara ha olika storlekar och former, utan också med olika egenskaper hos själva strukturen. Det finns två huvudtyper av sådana produkter.

  1. Pooler med en bas av horisontella och vertikala stångrör vars monteringsprocess beror på den T-formade anslutningen av gångjärnen och hylsorna och bildar en ring.
  2. Pooler, vars bas består av rör , som är förstärkta med metall- och plastplattor. Detta alternativ är därför mer hållbart, om så önskas, och under normala väderförhållanden den kan lämnas för vintern utan att demontera . Huvudnyansen i detta fall gäller själva poolen, som kan vara gjord av olika material. Om denna del av produkten har en frostbeständig struktur, behöver du inte demontera hela strukturen för vintern, annars är det bättre att spendera några dagar och demontera strukturen än att köpa en ny produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på typ av rampool kan vården i kallt väder vara annorlunda:

  • skydd med skyddsmaterial;
  • fullständig demontering och lagring på rätt plats;
  • demontera huvuddelen av strukturen och vika den vid poolens installationsplats utan att rengöra den i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte alla bor på ett territorium där det inte finns några kraftiga nederbörd och frost på vintern, därför kommer de flesta ägare av rampooler att behöva instruktioner för montering av produkten, vilket ser ut så här.

  • Töm poolen innan du viker … Om det innehåller klor är det bäst att slänga innehållet direkt i avloppet. Klorfritt vatten kan användas för att vattna din grönsaksodling.
  • Den tomma poolskålen spolas ut inifrån och ut med milda tvättmedel och en skumsvamp .
  • Arbeta med utrustning … Det är nödvändigt att ta bort filterelementen från filtret, tvätta dem, torka dem och placera dem på en ren, torr plats.
  • Installation av pluggar på alla hål . De brukar komma med poolen.
  • Demontering av alla element i ramen och markera delarna i rätt ordning för att hjälpa dig att montera produkten snabbare i framtiden.
  • Nödvändig ta bort markisen , och innan du viker det, kontrollera om det är helt torrt. All fukt under lagring är oacceptabelt, annars kan mögel utvecklas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att processen att demontera en rampool inte ser för svår ut, har den sina egna nyanser och svårigheter, den viktigaste är rätt samling av materialet som utgör skålen.

För att göra denna process så effektiv och effektiv som möjligt är det nödvändigt att sprida duken på en plan yta och strö den med talk, vilket skyddar den från att fastna när den viks.

För en rektangulär pool kommer proceduren att se ut så här: materialet läggs jämnt ut på ytan, kanterna på båda sidor lindas inåt, vilket gör att du kan bilda en kvadrat, vars sidor måste fortsättas förpackas i mitten och lägg dem ovanpå varandra tills alla kanter sammanfaller. Fortsätt vrida tills skålmaterialet är så kompakt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en rund pool är proceduren något annorlunda. Hanterar en sådan form, det finns inget sätt att vika produkten jämnt, utan veck, därför måste deras antal minimeras . Materialet till poolskålen läggs ut så jämnt som möjligt på ytan, och väggarna lindas inåt, varefter hela cirkeln viks på mitten två gånger för att få en triangulär produkt.

Huvuduppgiften vid demontering av en rambehållare är att försiktigt vika sin skål, som bär maximal belastning under produktens användning.

En viktig faktor är också platsen där den sammansatta poolen kommer att ligga. Huvudvillkoret bör vara luftfuktighet och temperatur , där de första indikatorerna ska vara minimala, och den andra inte överstiga +40 grader Celsius.

Det är särskilt viktigt att skydda poolskålen från frost, vilket förstör materialet så snart som möjligt, vilket gör det olämpligt för vidare användning. För att förlänga livslängden på rampoolen, efter analys, är det värt att placera alla dess delar utom räckhåll för barn, där husdjur och skadedjur inte kan nå det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förvaras det korrekt?

För att få glädjen att använda en rampool längre än en säsong, det är mycket viktigt att kunna sköta produkten ordentligt … Korrekt vikning av alla strukturella element gör att du kan uppnå minimala veck i materialet för att undvika sprickor och skador. När alla delar av strukturen har demonterats måste de förvaras i ett lämpligt rum.

Närvaron av ett större garage kan vara ett utmärkt alternativ, eftersom den normala luftfuktigheten och temperaturen bibehålls inuti.

Att lämna poolen i ett skjul som inte är uppvärmt och blåst ut är oönskat , eftersom materialet kommer att försämras kraftigt från exponering för låga temperaturer och vind. Om det inte finns några andra alternativ än ett oförberett rum, det är nödvändigt att lägga rampoolen i en låda och täcka den försiktigt med filtar och tjock trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika problem i form av gnagare som kan komma till allt som är intressant för dem, det är värt att behålla poolen i huset . När du köper en rampool måste du omedelbart tänka på var den kommer att stå och förbereda ett plant och rent område i förväg.

Medvetet närmar sig denna fråga är det möjligt att hitta det mest optimala alternativet, vilket gör det enkelt att demontera och lagra Intex rampool.

Rekommenderad: