Hur Fäller Jag Ihop Sängkläder? Hur Fälls Linnet Kompakt In I Garderoben Med Hjälp Av KonMari -metoden Steg För Steg?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Fäller Jag Ihop Sängkläder? Hur Fälls Linnet Kompakt In I Garderoben Med Hjälp Av KonMari -metoden Steg För Steg?

Video: Hur Fäller Jag Ihop Sängkläder? Hur Fälls Linnet Kompakt In I Garderoben Med Hjälp Av KonMari -metoden Steg För Steg?
Video: Marie Kondo How to Fold Fitted Sheets *EASY!* 2024, April
Hur Fäller Jag Ihop Sängkläder? Hur Fälls Linnet Kompakt In I Garderoben Med Hjälp Av KonMari -metoden Steg För Steg?
Hur Fäller Jag Ihop Sängkläder? Hur Fälls Linnet Kompakt In I Garderoben Med Hjälp Av KonMari -metoden Steg För Steg?
Anonim

Ordningen på hyllorna i garderoben med sängkläder är inte mindre glädjande för ögat än lägenhetens snyggt inredda. På grund av hushållsarbeten har dock inte varje hemmafru tillräckligt med styrka och tid att lägga sängkläder på hyllorna. Och så en dag när du öppnar skåpdörren inser du att en sådan röra inte längre är bra för någonting, du måste börja sortera och ordna saker. Denna artikel kommer att berätta hur du viker dina sängkläder snyggt.

Träning

Bli först av med onödiga, gamla, länge glömda och oanvända saker på hyllorna. De strö över utrymmet av skåp och byråer. På jakt efter rätt uppsättning underkläder måste du rota igenom ett stort antal saker. Det finns inte alltid tid och lust att sätta allt på sin plats. Som ett resultat, efter ett par veckor, ersätts ordningen i garderoben med fullständigt kaos, vilket är irriterande.

Det är värt att ta hand om påslakan, örngott och lakan själva. Det är bekvämare att vika strykade kläder, dessutom blir de mycket mindre i volym, de kan placeras mer kompakt. Därför är städning av sängkläder en av de viktigaste sakerna att rengöra i garderoben. Många hemmafruar använder ångfunktionen när de stryker tvätten. Rynkor avlägsnas bättre på detta sätt. Och om du lägger till 1-2 droppar doftande olja i vattnet blir sängkläderna inte bara släta och snygga, utan börjar också bokstavligen lukta doftande. För att undvika rynkor på saker, skaka dem väl innan du stryker och räta ut dem väl på strykbrädans yta.

För att ordna satserna bekvämt är det lämpligt att sortera dem . Faktum är att under den kalla årstiden och på sommaren använder de flesta olika sängkläder. Om det är vinter ute behöver du uppsättningar av tätare tyger. De bör läggas närmare, medan lätt sommarlinne kan stuvas djupt ner i hyllorna. Under varmare årstider sorteras sängkläder på motsatt sätt, eftersom lätta och andningsbara örngott, påslakan och lakan kommer att användas.

Bild
Bild

KonMari -metod

För att hjälpa hemmafruarna har japanska KonMari utvecklat nästan ett helt system för att förvara saker i garderober eller byråer. Hennes metod är mycket populär på sistone; många anser att den är den mest effektiva och bekväma. De grundläggande principerna för denna metod för korrekt stapling av saker är följande enkla regler.

  • Du måste sträva efter att se till att varje sak tar så lite plats som möjligt. För att göra detta är det nödvändigt att förbättra möjligheten att snyggt vika tvätten.
  • Allt bör placeras så att den ordningen inte störs när den tas bort.
  • Varje objekt i garderoben ska vara synligt för ögat.
Bild
Bild

Författaren till metoden avråder också starkt hemmafruar att inte sträcka ut städningen i garderoben. Det ska inte göras i flera steg. Det är bäst att avsätta tillräckligt med tid och städa upp hyllorna på en gång. Det andra värdefulla rådet är rekommendationen att rengöra ensam. Att prata eller bråka med familjemedlemmar distraherar bara och tar tid. Och i det skede att sortera saker och bli av med allt onödigt kan oenigheter eller en verklig skandal uppstå.

Bild
Bild

Så här erbjuder KonMari att agera steg för steg när du sätter ordning på saker i garderoben

  • Rengöring börjar med att tömma hyllorna. Samtidigt väljs gamla onödiga saker ut som ska slängas.
  • De återstående satserna måste demonteras i separata kategorier. KonMari rekommenderar att du förvarar örngott, påslakan och lakan i separata buntar.
  • Snyggt vikta föremål placeras på hyllorna i enlighet med de grundläggande reglerna: varje objekt är synligt, att ta bort föremål från garderoben bör inte vidröra angränsande staplar av linne.
Bild
Bild

Metod "Packning"

Ett annat knep för att enkelt förvara din tvätt. Det ligger i det faktum att hela uppsättningen är staplad i en snygg bunt i ett örngott. Efter strykning viker du påslakan och lakan och det andra örngott, om det ingår, i en kompakt vikning. Alla saker placeras i ett "paket". Kuddarna på örngott-förpackningen viks snyggt och hela bunten staplas på hyllan. Denna metod är också bekväm eftersom satsen alltid är monterad. Det finns ingen anledning att leta efter enskilda föremål, revidera och sortera igenom olika tvättstugor på hyllorna.

Bild
Bild

Klä på sig

Uppsättningen vikt i en hög kan knytas med ett band. Det är både bekvämt och vackert. Lägg det strykade påslakanet, lakanet och örngott ovanpå varandra. För dressing kan du använda dekorativa band eller enkla snören. I alla fall monteras satsen. Det kommer att vara bekvämt att ta bort dem från garderoben för att göra sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bokhylla

Kärnan i metoden ligger i det faktum att vikt eller rullad tvätt lagras på hyllorna i en position som inte är helt vanlig för oss. Den passar inte horisontellt, utan placeras som en bok i ett vertikalt plan. Visuellt ser det ovanligt ut. Att ta bort tvätt från en sådan vertikal rad är dock mycket bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korgar och behållare

Om storleken på skåpet tillåter kan du förvara varje uppsättning tvätt i en separat korg eller liten behållare. Hyllornas utseende blir ordnat och det är mycket bekvämare att ta bort tvätten. Processen att ta bort den nödvändiga sängkläderna stör inte de närliggande sakerna på något sätt och gör inte en röra i garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild

På ett elastiskt band

Ofta finns det ett lakan med ett elastiskt band i sängkläderna. Ursprungligen var sådana textilier populära i väst, och våra hemmafruar har adopterat dem relativt nyligen. Det är värt att beröra frågan om hur man viker ett stort ark med ett elastiskt band:

  • veck ut arket och sträck ut det i hela dess längd, räta ut hörnen;
  • anslut det övre hörnet med det nedre på samma sida av arket;
  • nästa hörn måste placeras under de två som du anslutit tidigare;
  • det fjärde hörnet måste stoppas in i alla tre hörnen, på liknande sätt ska en rektangel visa sig;
  • det vikta arket kan rullas ihop och bindas med tejp eller elastik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man förvara den?

Det bör noteras att för närvarande är garderoben och byrån långt ifrån de enda platserna för förvaring av sängkläder. I tätt packad tvätt på hyllorna kan nattfjärilar ofta starta och förstöra saker. Nyligen har speciella omslag blivit mycket populära bland hemmafruar. De finns i olika storlekar, hängande eller horisontell förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan bekväm innovation är vakuumpåsar. På så sätt kan du spara utrymme, eftersom saker i ett sådant paket blir mycket mer kompakta. De är praktiska för att lagra reservkit för gäster eller saker som definitivt inte kommer att användas inom en snar framtid. Påsarna skyddar tvätten från mallarver och andra negativa faktorer som fukt.

Rekommenderad: