Plattformar För En Pool Av Pallar: En Podium För En Rampool Och Ett Golv Under En Uppblåsbar, En Gör-det-själv-bas Av Pallar Och Plywood

Innehållsförteckning:

Video: Plattformar För En Pool Av Pallar: En Podium För En Rampool Och Ett Golv Under En Uppblåsbar, En Gör-det-själv-bas Av Pallar Och Plywood

Video: Plattformar För En Pool Av Pallar: En Podium För En Rampool Och Ett Golv Under En Uppblåsbar, En Gör-det-själv-bas Av Pallar Och Plywood
Video: Så här används EasyPool från Swim & Fun Scandinavia 2024, April
Plattformar För En Pool Av Pallar: En Podium För En Rampool Och Ett Golv Under En Uppblåsbar, En Gör-det-själv-bas Av Pallar Och Plywood
Plattformar För En Pool Av Pallar: En Podium För En Rampool Och Ett Golv Under En Uppblåsbar, En Gör-det-själv-bas Av Pallar Och Plywood
Anonim

Vissa sommarboende som har stora tomter bygger utomhuspooler på dem, vilket blir ett bra ställe att koppla av. När du skapar en sådan struktur bör du ta hand om konstruktionen av en lämplig plats i förväg. Du kan göra det själv från olika material. Ofta tas onödiga gamla pallar för dessa ändamål. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner pallplatserna av dem har och hur man gör dem med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Däck av träpallar är det bästa alternativet för en hemmapool. Sådana strukturer är absolut säkra och hållbara.

Sådana ramstrukturer förblir alltid varma och torra . Med rätt förbehandling kan de hålla i många år utan att de går sönder och deformeras.

Dessutom är pallpallplatser ganska enkla att montera. Nästan vem som helst klarar det här jobbet. Sådana träelement fästs trots allt lätt ihop, de har inte för mycket massa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pallplattformar kommer att vara det bästa alternativet för små uppblåsbara pooler i landet, eftersom de har en relativt låg vikt. Sådana stativ kommer att klara sin belastning.

Fördelar och nackdelar

Dessa pallpallar av trä har många viktiga fördelar. Låt oss markera de viktigaste av dem.

  • Styrka . Dessa material kan hålla länge utan att spricka eller gå sönder med rätt vård.
  • Enkel installation . Dessa pallar är enkla att ansluta och installera. De är inte överviktiga, vilket också förenklar installationsarbetet.
  • Enkel hantering . Pallprodukter lämpar sig bra även för den mest grundliga och djupa bearbetningen. Det är tillåtet att bygga upp andra material på dem, utrusta dem med olika fästelement.
  • Hållbarhet . Pallstrukturer kan snabbt och enkelt demonteras av dig själv, skadade delar kan bytas ut.
  • Gynnsam kostnad . Träpallar har ett lågt pris, de kommer att vara överkomliga för nästan alla konsumenter.
  • Miljövänlighet . Detta material är helt säkert för människor. Under användning avger det inga skadliga ämnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots alla ovanstående fördelar har sådana podier också några nackdelar som bör beaktas

  • Snabbare slitage . Träställningar kan inte skryta med samma hållbarhet som metall- eller plastkonstruktioner.
  • Begränsade laster . Vid överträdelser av användningssätten för dessa platser, vid pallarnas leder med varandra, sker gradvis förstörelse, vilket kan leda till sammanbrott.
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att göra ett gör-det-själv-poolområde av detta material behöver du några nödvändiga verktyg och enheter:

  • trä pallar;

  • hacksåg för trä;
  • självgängande skruvar;
  • lim för trä;
  • skruvmejsel.

Förutom ovanstående element behöver du också några speciella formuleringar, inklusive antiseptiska. De kommer att skydda ytan på en träkonstruktion samt förlänga konstruktionens livslängd avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är färdiga produkter belagda med en dekorativ efterbehandling . Men i det här fallet kan du bara använda speciella vattenavvisande färgkompositioner. Annars, under drift, kommer pigmentet snabbt att blekna och börja spricka.

Var försiktig när du väljer en lämplig träbas. Om du använder gamla pallar, var noga med att noggrant undersöka deras yta . Det ska vara fritt från ruttnade områden och mögel. Dessutom får baserna inte skadas av insekter och gnagare.

Pallar kan tillverkas av en mängd olika träslag . Men för att skapa sådana strukturer bör företräde ges till modeller av tall, lärk, lönn eller ek, eftersom dessa sorter har en ganska hög styrka, tillförlitlighet och hårdhet.

Dessutom har de bra motståndskraft mot fukt och UV -strålning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggschema

Konstruktionen av en sådan träbas för poolen innehåller flera separata arbetssteg. Till att börja med är det värt att bearbeta huvudmaterialet.

Materialets yta måste vara helt plan . För att göra detta kan du använda sliputrustning. Vid otillräcklig slipning kan splinter plockas upp i framtiden, eftersom en sådan plattform vanligtvis går barfota.

Pallarna är helt täckta med skyddande föreningar. Och om så önskas appliceras omedelbart en speciell färg på deras yta.

Var noga med att vänta tills alla applikationer är helt torra . Det rekommenderas att göra en detaljerad ritning av den framtida produkten i förväg. Den visar en liten ritning av strukturen och anger också dimensionerna på alla komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och det är också värt att i förväg bestämma platsen för själva poolen och läktaren. De mest platta områdena kommer att vara bäst lämpade . Om det inte finns några sådana platser måste justeringen göras. Detta görs med hjälp av en byggnadsnivå.

Marken som kommer att finnas under denna struktur bör tampas noggrant . Detta förfarande gör det möjligt för basen att motstå betydande belastningar, som kommer att tillhandahållas av en stor volym vatten.

Lämna inte fragment av stenar och tegel, trä kvarstår på platsen . Kom också ihåg att pooler inte kan placeras nära byggnader. Annars kan vatten vid en haveri översvämma byggnadens källare och tränga in i grunden. Placeringen av strukturen intill staketet är tillåten.

Och även pooler med lekplatser ska inte byggas på träplattformar, på lösa eller rörliga jordar, sluttningar till vattenförekomster och i områden som ligger nära vägar och järnvägar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du har bestämt exakt var du är kan du börja göra ett podium för poolen. För att göra detta, gör först en markering i det valda området. En pinne installeras i den centrala delen, och sedan knyts en kabel till den (du kan också använda ett starkt rep eller garn).

Den andra änden av kabeln är knuten till ett lågt stöd. Det kan vara en färgflaska. Därefter är det nödvändigt att markera cirkeln med en sprayburk med hjälp av en kabel. Men det här alternativet kan bara vara lämpligt om strukturen är rund.

Bild
Bild

Om den är fyrkantig eller rektangulär behöver du bara köra små pinnar i alla fyra hörnen, sedan dras en sladd mellan sådana stöd.

Efter att markeringarna är klara, borttas buskar och annan vegetation, om någon, på platsen. Gamla rötter ska inte ligga kvar i marken. Senare hälls sand på den förberedda byggarbetsplatsen . En blandning av sand och grus används ofta. Materialet ska vara noggrant utjämnat.

Ett särskilt underlag måste läggas på ytan. Det är ett sängkläder av polypropen (ibland används geotextilbaser). Ibland läggs plywood dessutom efter det. Sådana fundament bör placeras omedelbart under hela strukturen.

Det är också nödvändigt att installera ytterligare material för att ge värmeisolering . De förhindrar vanligtvis också nedre nötning under användning. Som sådana baser kan gummiprodukter och mattor tillverkade på en polyuretanbotten mycket väl vara lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiktet under basen måste vara absolut enhetligt så att strukturen kan fixeras så stadigt som möjligt. Ofta gör de ytterligare krossad foder. Dess tjocklek bör vara cirka 13-15 centimeter. Det kommer att absorbera överflödig fukt, samtidigt som strukturen hålls från svullnad och deformation.

Senare kan du ta själva pallarna. Av dem läggs ett plant område ut på den förberedda ytan, där alla delar kommer att placeras så tätt som möjligt mot varandra. Den ska vara inriktad horisontellt.

I detta fall måste basen ha en bärighet så att jorden inte sjunker i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel skärs inte pallar i komponenter för att bilda ett stöd. Hela strukturer är sammankopplade. Fixering kan göras med hjälp av speciella träskruvar. Det rekommenderas att fixa allt detta med konstruktionsträlim.

Kom ihåg att storleken på en sådan ram måste vara större än poolens storlek . Således kommer en piedestal att bildas, till vilken du vid behov kan installera små steg. De är också byggda av pallar, men andra material kan också användas. De är ofta utrustade med räcken av trä eller metall.

Rekommenderad: