Krasnotal (24 Foton): Beskrivning Av Järnekspil, Växtblad. Växer Den Röda Pilen I Ryssland? Vad är Shelyuga Och Hur Man Planterar Det På Sommaren Som En Häck?

Innehållsförteckning:

Video: Krasnotal (24 Foton): Beskrivning Av Järnekspil, Växtblad. Växer Den Röda Pilen I Ryssland? Vad är Shelyuga Och Hur Man Planterar Det På Sommaren Som En Häck?

Video: Krasnotal (24 Foton): Beskrivning Av Järnekspil, Växtblad. Växer Den Röda Pilen I Ryssland? Vad är Shelyuga Och Hur Man Planterar Det På Sommaren Som En Häck?
Video: Projekt häck 2024, April
Krasnotal (24 Foton): Beskrivning Av Järnekspil, Växtblad. Växer Den Röda Pilen I Ryssland? Vad är Shelyuga Och Hur Man Planterar Det På Sommaren Som En Häck?
Krasnotal (24 Foton): Beskrivning Av Järnekspil, Växtblad. Växer Den Röda Pilen I Ryssland? Vad är Shelyuga Och Hur Man Planterar Det På Sommaren Som En Häck?
Anonim

Willow -familjen är ganska populär. Dess slående representant är den rödaktiga, som har ett stort antal namn: holly willow, shelyuga, red willow, verbolosis och andra. I denna artikel kommer vi att titta närmare på beskrivningen av krasnotala och hemligheterna för dess odling.

Bild
Bild

Vad är det och hur ser det ut?

Krasnotal är en tvåvägsväxt som tillhör familjen pil. På latin låter namnet som Salix acutifolia . Genom sitt utseende liknar krasnotal en buske eller ett träd. Det kallas ofta holly, vilket inte är en slump, eftersom det har en spetsig bladform. Denna växt växer i Ryssland och inte bara. Vanligtvis blommar den först på våren, om man tänker på mittfältet.

Ortodoxa troende inviger röda kvistar på palmsöndagen och dekorerar sedan sina hem med dem.

Röd pil är känd i Ukraina och Vitryssland, i norra Kazakstan, i Finland och Litauen, i Centralasien och i Sibirien . Det växer vanligtvis på sandiga jordar. Det är ganska vanligt längs floder och vattendrag, liksom i områden där flodsand ligger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zest av denna växt är skotten med röd bark . De är täckta med en blåaktig blomma som enkelt kan raderas. Men gula kvistar utan plack kan hittas ganska sällan. Verbolos är en trädliknande växt som når en höjd av 5 till 7 meter. Trädets krona presenteras i form av en oval, den sprider sig och når vanligtvis 5-6 meter i diameter. Om vi överväger buskar växer kronan upp till 3-4 meter.

Holly willow har ganska flexibla och tunna kvistar, med liten eller ingen förgrening. Barken har en rödaktig nyans, inifrån är den gul-citron.

Om vi överväger dess smak är den malurt-bitter

Den röda pilens löv har en avlång spetsig form, liksom korta bladblad. De ordnas omväxlande. Bladets längd kan variera från 6 till 15 cm, men bredden är från 0, 7 till 1, 2 cm. Bladen har en blåaktig nyans under och en djupgrön ovanför. Det finns små skåror längs kanterna, en konvex ven i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som nämnts tidigare börjar järnekspilén blomma tidigt på våren. Du kan beundra dess blommor från mars eller april. Blomningen varar vanligtvis inte mer än 12 dagar, eftersom blad efter denna period redan växer fram. Blomman ser väldigt attraktiv ut, eftersom den representeras av ett ganska fluffigt silvervitt örhänge . Dess längd är vanligtvis inte mer än 3 centimeter. Med tiden är örhänget dekorerat med små gulgröna blommor, som bildas av en röd knopp. Dess storlek når 6 mm. Växternas blommor är ensexuella. Den rödaktiga frukten presenteras i form av en låda. Den mognar i maj eller juni.

Det bör noteras att den röda pilen inte är nyckfull att ta hand om, och den tål också perfekt låga temperaturer.

Det finns vanligtvis i lätta men fuktiga områden . Rödbruna skott med fluffiga kattor kan glädja ögat i upp till 40 dagar. Shelyugablommor är mycket värdefulla i biodling eftersom de fungerar som tidiga honungsväxter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landning

Röd pil växer bra på lerig jord. Dessutom växer trädet även när grundvattnet är nära. Plantering av järnekspiljen görs på vanligt sätt.

  • Först måste du gräva hål . Deras storlekar kan vara 0,5x0,5 meter, om du planerar att plantera en buske. För höga träd bör storleken på planteringshålet ökas något. Om du vill plantera shelyuga på sommaren som en häck, bör du gräva en gräv.
  • När groparna är klara måste de fyllas med en tredjedel med jord . Marken bör bestå av torv eller gödsel och kompost. Om platsen har tung jord kan en liten mängd sand tillsättas vid plantering.
  • För att avgöra när du kan plantera ett träd, rekommenderas det att bygga på dess rotsystem . Om vi överväger unga träd med slutna rötter, kan de planteras under den varma årstiden. De slår rot även under varma dagar, eftersom de kännetecknas av anspråkslöshet. Ett öppet rotsystem indikerar att det är lämpligt att plantera tidigt på våren, medan knoppar ännu inte har dykt upp på grenarna. Alternativt kan du plantera en röd pil på hösten, huvudsaken är att sorten måste vara vinterhård. Om pilen är rädd för frost, kommer den helt enkelt inte att överleva vintern, i det här fallet kan den bara planteras tidigt på våren.
  • Ursprungligen behöver trädet riklig vattning efter plantering . I genomsnitt står en planta för 20-50 liter per halv månad. Om vädret beter sig ovanligt når temperaturen höga värden, då är det bättre att vattna det en gång i veckan. Men om dina träd planteras nära vattendrag kan du vara lugn - de kommer att få all nödvändig fukt från jorden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Krasnotal är en kräsen representant för växtvärlden. Det rotar väl, samtidigt som det kräver minimal uppmärksamhet. Naturligtvis behöver växten vattning, beskärning och befruktning, då växer den aktivt och ser attraktiv ut.

  • Ljus . Röd pil växer bra i väl upplysta områden, men då behöver den oftare vattning.
  • Grundning . Som nämnts tidigare växer busken bra i leror. I början av våren är det absolut nödvändigt att lossa och täcka jorden i cirkeln nära stammen.
  • Vattning . Det är inte nödvändigt att vattna kraftigt, eftersom den rödaktiga mannen inte gillar detta. Vattningsfrekvensen är i genomsnitt en gång varannan vecka. 2-4 hinkar räcker för ett träd. Vattning är önskvärt tidigt på morgonen eller efter solnedgången.
  • Gödselmedel . Röd pil föredrar organiskt gödningsmedel, liksom andra representanter för pilfamiljen. Experter tillåter att applicera komplexa gödningsmedel flera gånger om året, men i slutet av sommaren är det absolut nödvändigt att använda superfosfat.
  • Glöm inte att spraya träd . För detta används kopparoxiklorid, som skyddar dem från utseendet av bruna och grå fläckar på växtens löv. Sådana problem kan uppstå med ganska ofta regn.
  • Beskärning . Detta förfarande är vanligt eftersom alla pilträd behöver det. Shelyuga tolererar denna åtgärd perfekt. Beskärning gör att du kan ge pilen ett attraktivt utseende, samt rengöra trädet från ganska långa och gamla grenar. Växten är renad och känns bättre efter denna procedur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reproduktionsmetoder

Krasnotal kan förökas oberoende på flera sätt: vegetativt och frö. Låt oss överväga varje alternativ mer detaljerat.

Vegetativ . Reproduktion sker med sticklingar och skiktning. Metoden är ganska enkel, eftersom den röda pilen rotar mycket lätt. Det är lämpligt att förbereda sticklingar tidigt på våren. Deras längd kan vara cirka 30 cm, men antalet knoppar är upp till 7 stycken. Du kan skära tangentiellt. Vidare måste de färdiga sticklingarna fördjupas i jorden (måste nödvändigtvis vara våta) med ungefär en tredjedel. Om det inte är möjligt att omedelbart plantera holly willow i marken, kan du lägga de färdiga sticklingarna i vattnet, medan det är viktigt att först göra hack i basen. Rötter kommer snart att dyka upp på dessa platser.

Bild
Bild

Nyskapande . Detta alternativ är endast lämpligt för professionella trädgårdsmästare. Uppfödare känner till frögroningens invecklingar och skapar nya sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Krasnotal rotar väl och är opretentiös i vården. Det är ganska resistent mot olika sjukdomar. Det kan dock smittas av svampbakterier. Till exempel, bark eller löv lider av vit hjärtröta.

Bland skadedjur finns bladlöss och sidenmaskar.

För att bekämpa sjukdomar och skadedjur bör speciella spraylösningar användas . De kan köpas i specialbutiker. Det drabbade området måste rengöras och sedan sprutas med följande lösning: 1 liter vatten + 40 gram kopparsulfat eller ett kopparinnehållande preparat.

Bild
Bild

Ansökan

Den röda pilen är ett prydnadsträd. Ganska ofta planteras det för att skapa en attraktiv häck i ditt område. Det ser bra ut nära vattenförekomster, medan det låter dig stärka kusten och förhindrar siltning av kanalen, hjälper till att fixa sanden.

Bild
Bild

Rötter växer upp till 15 meter . På grund av sin flexibilitet används de i stor utsträckning vid vävning av korgar, olika möbler, ringar och originalkorgar. Röda pilkvistar används till och med för dekorativa ändamål. Till exempel gör de lyxiga stora örhängen med en blank glans av en röd nyans.

Bild
Bild

Olika avkok och infusioner görs av barken . I folkmedicin används den för att behandla svamp, tromboflebit och andningssjukdomar. Barkpulver används för att stoppa näsblod hos barn. Regelbunden konsumtion av infusioner kan förbättra aptiten, liksom matsmältningsprocessen. Buljongen har antiinflammatoriska egenskaper. Det rekommenderas ofta för diarré.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelser gjorda på grund av röd pil hjälper till att lindra ledvärk, därför rekommenderas de för artrit, reumatism och gikt . Buljongen tonar perfekt, har en positiv effekt på lågt blodtryck. Extern användning gör att du kan eliminera olika typer av inflammation i huden, sår läker mycket snabbare.

Rekommenderad: