Pappersbjörk (18 Bilder): Var Växer Amerikansk Björk? Beskrivning Och Omfattning. Hur Man Planterar Och Sköter?

Innehållsförteckning:

Video: Pappersbjörk (18 Bilder): Var Växer Amerikansk Björk? Beskrivning Och Omfattning. Hur Man Planterar Och Sköter?

Video: Pappersbjörk (18 Bilder): Var Växer Amerikansk Björk? Beskrivning Och Omfattning. Hur Man Planterar Och Sköter?
Video: UPPBYGGNADSBESKÄRNING AV UNGA FRUKTTRÄD 2024, April
Pappersbjörk (18 Bilder): Var Växer Amerikansk Björk? Beskrivning Och Omfattning. Hur Man Planterar Och Sköter?
Pappersbjörk (18 Bilder): Var Växer Amerikansk Björk? Beskrivning Och Omfattning. Hur Man Planterar Och Sköter?
Anonim

Björken utmärks av sin skönhet och graciösa form. Det finns olika arter i sitt släkt, varav en är pappersbjörk.

Bild
Bild

Beskrivning

Papper eller amerikansk björk liknar vanlig björk, men den utmärks av sin enorma höjd, som kan nå 35 m, och stammens diameter är en meter. Den blir snabbt höjd, på 10 år kan den nå 6–8 m . Stammen och barken är vanligtvis vita eller rosa i färgen. Grenarna ligger uppåt (till skillnad från vanlig björk), de kännetecknas av hängande. Barken har en vacker struktur och mönster.

Pappersbjörkar har stora löv som blir blekgula på hösten . Trädstammen håller bra i jorden tack vare sitt vidsträckta rotsystem. Tack vare henne är trädet inte rädd för starka vindbyar. Växten är opretentiös, därför växer den på vilken mark som helst, förutom tunga och täta arter. Dränerad loam är idealisk.

Grundvatten påverkar tillväxten negativt, därför bör trädet under sådana förhållanden planteras på en kulle.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var växer den?

Pappersbjörk har rotat sig väl i den centrala delen av Ryssland. Det växer nästan överallt: i parker, gårdar, liksom i sommarstugor . Hon uthärdar kalla vintrar och vindar. Björk växer också aktivt i norra Nordamerika och östra Alaska. Älskar olika områden i skogen, väljer höjdpunkter. Växer bra i ett företag med barrträd och andra arter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plantering och vidare vård

Björk reproducerar sig främst genom frön. Först bestäms de i ett växthus, och efter tillväxten av en planta - i öppen mark. Det bästa stället för plantering är en plats på en kulle med bra belysning utan grundvatten . Vanligtvis utförs plantering tidigt på våren så att plantan rotar sig till vintern. Tillsätt kompost och gödselmedel till det förberedda hålet. Först efter det kan trädet placeras i en urtagning och strös med jord och sedan vattnas väl.

För att förhindra att vinden förstör formen kan du fixa den till ett jämnt stöd . De första månaderna måste du vattna växten 2 gånger i veckan, sedan minska vattningen. Periodiskt måste du ta bort ogräs och lossa jorden runt stammen, ta bort trasiga och torkade grenar. Tack vare detta kommer trädet att växa fritt och ta en vacker form.

En björks vidare liv beror praktiskt taget inte på en person, eftersom den rotar sig väl och anpassar sig till naturliga förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Pappersbjörk är mottaglig för sjukdomar som uppstår på svaga träd. Detta är en tinder svamp, vars sporer visas i den skadade barken och börjar utvecklas där . Om en ung växt är sjuk reduceras dess livstillväxt kraftigt. Efter 3-4 år kan det dö. Mogna träd har stark immunitet, men för att stoppa reproduktionen av infektionen och infektera andra plantager med den är det bättre att klippa det sjuka trädet. Infektion är inte alltid möjligt att avgöra, eftersom bladen först exponeras för sjukdomen, de får en silverfärgad färg på grund av förgiftning med toxiner som svampen utsöndrar. Med tiden visas röda svamphattar redan på stammen. För att bekämpa sjukdomen är det nödvändigt att helt ta bort svampen från barken och behandla snittet med fungicider.

Trädet kan också infektera en svampsjukdom, vars orsakande medel är pungdjurssvampen Taphrina . Först visas det på grenarna och gräver sedan i stammen och bildar ett mycel. Det utvecklas snabbt, irriterar trädet och bildar skott. De kännetecknas av blad med en vaxartad beläggning, bestående av svampsporer. Denna sjukdom kallas "häxkvast".

Det är inte farligt för trädets liv, men det ändrar radikalt dess dekorativa egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av sjukdomarna är mjöldagg, som är den vanligaste. Dess sporer bildas på någon av lövväxterna . Infektion börjar i början av sommaren. Det kan detekteras genom en vit, spindelnätliknande blomning på bladen, vilket resulterar i att de dör och svampen övergår till unga skott. I augusti bildas redan fruktkroppar som är synliga på bladen i form av mörka prickar. Mjöldagg dör inte av sig själv, den vintrar positivt och på våren börjar den igen infektera växten.

På våren kan dropsy bildas på barken av en björk i form av små svällningar, inuti vilka det finns en vätska med en sur lukt . På dessa platser börjar trädet dö av, sprickor med sönderrivna kanter bildas. Trädets topp börjar torka ut, och efter ett par år dör det helt.

Kampen mot denna sjukdom är mycket svår, eftersom sjukdomen bärs med vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Användningen av pappersbjörk är mångsidig och beror på tillväxtområdet. Så, i de nordliga delstaterna i Amerika används björkbark i stor utsträckning, tack vare vilken älg matar sig under vintersäsongen . De täcker också kanotens utsida med bark för att hålla vattnet ute.

I Ryssland används pappersbjörk för landskapsarkitektur och torg . Hon skapar en vacker grön look i stora landskapskompositioner. Ser bra ut i enstaka planteringar och i ett företag med andra planteringar.

Dess trä används för att skapa souvenirer och andra små hantverk, är ett dekorativt material i kreativa aktiviteter.

Rekommenderad: