Hitachi Motorborrar: DA200E Och DA300E, Funktioner För Gasborrar Och Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Hitachi Motorborrar: DA200E Och DA300E, Funktioner För Gasborrar Och Bruksanvisning

Video: Hitachi Motorborrar: DA200E Och DA300E, Funktioner För Gasborrar Och Bruksanvisning
Video: Работа с мотобуром на примере HITACHI DA300E 2024, Maj
Hitachi Motorborrar: DA200E Och DA300E, Funktioner För Gasborrar Och Bruksanvisning
Hitachi Motorborrar: DA200E Och DA300E, Funktioner För Gasborrar Och Bruksanvisning
Anonim

När det gäller att skapa olika hål för konstruktionsbehov uppstår frågan om att välja vilken teknik som ska användas. En motorborr kan vara ett utmärkt alternativ, som har ett antal fördelar och är ganska lätt att använda. För tillfället erbjuder Hitachi ett liknande sortiment till sina kunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Varje Hitachi gasborr är individuell, men samtidigt motsvarar någon av dem hög kvalitet, vilket bevisas av många arbeten som utförs med utrustning från denna tillverkare. En viktig egenskap hos utrustningen är dess mångsidighet, eftersom sådana hål kan användas i olika miljöer, till exempel på en byggarbetsplats, trädgård, sommarstuga eller i ett hus.

Och även denna fördel är möjlig på grund av designen, som ger olika konfigurationer när det gäller reservdelar, nämligen: skruvar och knivar. Det finns variationer i deras val, medan installationsprocessen inte är något komplicerat. Hitachis manuella gasborrar tillhör en produkt med hög priskategori, som inte bara orsakas av de tidigare nämnda funktionerna utan också av livslängden.

Tillverkad med komponenter av hög kvalitet, ger denna teknik dig en lång livslängd när den används på rätt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

DA200E

DA200E är en tvåhands modell utan skruv som kan manövreras av en person. Grunden för arbetet är en förgasare med en kapacitet på 1170 W och 1,6 liter. med., vilket gör att du kan borra hål i ytor med olika densiteter . Motorns slagvolym är 32,2 kubikmeter. cm, antalet varv når 195 per minut. Inbyggt S-start-system för enkel start, när arbetstagaren använder mindre behov av ansträngning för att starta enheten. Komforten och styrkan hos denna modell säkerställs av en lätt ram av hög kvalitet och mjuka handtag som tillåter mindre vibrationer.

Den maximala skruvdiametern är 200 mm, vilket är tillräckligt för hushålls- och halvprofessionell användning . Handtagets vinkel är justerbar. Minsta skruv är 75 mm. Den främsta fördelen med DA200E är dess låga vikt på 8 kg, vilket är mycket mindre jämfört med motorborrar från andra tillverkare. Lätthet och effektivitet är det som skiljer denna enhet från de flesta andra. Den optimala placeringen av styrsystemet gör arbetet med detta verktyg ännu enklare och bekvämare. Medeleffekten kompenseras av de små dimensionerna och funktionaliteten som DA200E är utrustad med. Detta verktyg är optimalt för frekvent användning av en motorborr, eftersom dess resurs gör att du aktivt kan styra enheten utan någon rädsla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DA300E

DA300E är en bensindriven borrmaskin, som är en förbättrad version av DA200E. Den största skillnaden är den markanta förbättringen av baslinjeprestanda . Till exempel har motoreffekten ökat och är nu 1540 W och 2,1 hk. med. Och också en viktig innovation är möjligheten att stödja en bred skruv med en diameter på 300 mm. Användningen av denna del kommer att öka arbetsvolymen, vilket tillsammans med den ökade kraften gör att du mer säkert kan utföra svåra uppgifter. Det är omöjligt att inte säga om motorns volym, som har ökat kraftigt till en indikator på 50, 2 kubikmeter. se För att bibehålla bränslenivån finns det en 1 liters tank.

Denna enhet kräver två operatörer, eftersom den tillgängliga maskinkapaciteten kräver mer noggrann hantering och uppmärksamhet . Liksom den tidigare modellen finns det en enklare lanseringsfunktion. Det maximala antalet varv är 182 per minut. Naturligtvis är nackdelen med DA300E den stora vikten på 17 kg, vilket inte bara beror på storleken utan också på modellens prestanda. Men ett sådant drag från tillverkaren är fullt berättigat, eftersom den här enheten är utformad för särskilt hårt arbete, där det handlar om motorn och dess prestanda, snarare än om rörlighet och dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Sådan mångsidig utrustning måste fungera korrekt för att maximera effektiviteten hos en motorborr. En viktig del av modellernas funktion är att säkerhetsstandarderna följs under arbetsprocessen, eftersom enheten är utrustad med slitstarka knivar som slappnar av starkt. Först och främst, se till att borren är ordentligt förberedd. För detta Kontrollera fästdonens tillförlitlighet, strukturen före varje start och glöm inte att övervaka bränslenivån.

Välj rätt kläder, som inte ska vara påsiga, eftersom det i detta fall är stor sannolikhet att det kan träffas av skruven som vrider tyget. Ansvarsfullt behandla valet av skor, eftersom det är den här delen av kroppen som är mest sårbar för borrknivar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller arbetsförhållandena under vilka det krävs att använda en borr är vädret viktigt. En miljö som är för blåsig, regnig eller kall kan hindra dig från att prestera bra på ditt byggnadsarbete.

Tänk på att maskinen genererar vibrationer under drift, som genom långvarig exponering för händerna kan öka tröttheten . För att förhindra dessa konsekvenser, använd rätt handskar, som inte bara skyddar dig från potentiella skador utan också låter dig arbeta med verktyget längre. Naturligtvis, glöm inte instruktionerna för användning av gasborrmaskinen. Från detta dokument får du en stor mängd användbar information om drift och mindre reparationer av utrustning.

Rekommenderad: