Gödselspridare: Maskiner För Applicering Av Mineral- Och Organiskt Gödningsmedel, Monterade, Bogserade Och Andra Enheter

Innehållsförteckning:

Video: Gödselspridare: Maskiner För Applicering Av Mineral- Och Organiskt Gödningsmedel, Monterade, Bogserade Och Andra Enheter

Video: Gödselspridare: Maskiner För Applicering Av Mineral- Och Organiskt Gödningsmedel, Monterade, Bogserade Och Andra Enheter
Video: Yuksel Tarim Manure Spreader Introduction Video 2024, Maj
Gödselspridare: Maskiner För Applicering Av Mineral- Och Organiskt Gödningsmedel, Monterade, Bogserade Och Andra Enheter
Gödselspridare: Maskiner För Applicering Av Mineral- Och Organiskt Gödningsmedel, Monterade, Bogserade Och Andra Enheter
Anonim

För att få en rik och bra skörd är det nödvändigt att korrekt odla jorden. För detta finns det olika gödningsmedel, men för att underlätta appliceringen måste du använda speciella spridare. Dessa maskiner presenteras i olika former och har många användbara egenskaper som hjälper till att förbättra jorden och skörda en bra skörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Idag kan du hitta olika tekniker som är utformade för att mata jorden med näringsblandningar. Dessa maskiner kan förbättra markens prestanda för att öka avkastningen. Enheten är en utrustning med vilken matningsprocessen accelereras . Utrustningen bidrar till att effektivisera arbetet inom jordbruksindustrin.

Huvuddragen i utrustningen är att konstruktionen är gjord på ett sådant sätt att det är möjligt att dosera gödningsmedel som appliceras på jorden . Driften av denna utrustning minskar avsevärt de finansiella kostnaderna för inköp av näringsrika mineralblandningar, som är jämnt fördelade, så det blir inget överutgifter. I industriella storlekar är det svårt att manuellt införa gödselmedel, därför har maskiner utvecklats, vissa är avsedda att mata jorden med organiskt material, andra utför funktionen som ett mekaniseringsmedel.

Med hjälp av utrustningen iakttas agrotekniska standarder och krav för att utföra sådana arbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Tekniken för applicering av flytande, fasta och fritt flytande gödningsmedel består av olika element som var och en utför en viktig uppgift. Konstruktionen inkluderar en drivning av arbetskroppar, en kroppsdel, ett hydraul- och färdsystem, en transportör och en spridningsanordning . Spridningen av blandningarna över jorden sker genom att skivbladen roteras i en riktning. De har ytterligare element, vars längd kan ändras för att jämnt mata blandningen på skivorna. Eftersom marknaden erbjuder ett brett utbud av sådan utrustning kan strukturen i strukturen skilja sig åt. Växellådan, även kallad en vattenkanna, är en viktig komponent i jordbruksmaskiner. Manuella enheter har en vagn där gödningsmedel samlas in för vidare applicering på jorden.

Centrifugalkraft används för att sprida blandningen i ett pass över ett stort område . Behållaren, där gödningsmedlet laddas, smalnar nedåt, det finns också en matningsmekanism. I små enheter består denna del av spjäll som reglerar flödet av blandningen. När pellets kommer in i behållaren skickas de till utfodringsområdet. Skivorna börjar rotera och gödningsmedel som analyseras på båda sidor av maskinen blir desamma. Spridningsavståndet kan justeras genom att välja bladens hastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

Beroende på syfte och egenskaper klassificeras spridare i flera sorter. Varje enhet tillhör en viss typ, har sina egna tekniska egenskaper och fördelar, och den används för att arbeta under specifika förhållanden. Spridaren med dubbla skivor kan väljas enligt följande parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter funktion

Sådan utrustning kan utföra följande uppgifter:

  • att göra fett;
  • förbereda gödselmedel för spridning;
  • transportera dem.

Om du letar efter en grässpruta kan du välja en liten enhet med en skopdesign. Enheten kan ta upp blandningen från påsarna och arbeta på de önskade områdena i landet. I en sådan teknik finns det ofta en hastighetskontroll, liksom en höghastighets manuell växellåda, det är väldigt enkelt att använda en sådan enhet.

Detta inkluderar trädgårdsspridaren, som efterfrågas på små tomter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter den typ av gödselmedel som appliceras

Eftersom gödningsblandningar varierar påverkar spridningsmetoden valet av jordbruksmaskiner

  • Maskinen kan sprida torra bulkblandningar som är jämnt fördelade på marken. Ofta används enheten för att applicera kalk på jorden.
  • En annan typ av teknik anses vara spridare av fasta och organiska gödningsmedel, de kallas gödsel- eller gödselspridare. De används för att applicera gödsel i landet. En sådan anordning kan arbeta med sammanhängande våta massor, som presenteras i form av torv eller kompost.
  • Det finns enheter som används för automatisk sprutning av salt, sand och reagenser. Sådan utrustning används aktivt inte bara inom jordbruket, utan också i det kommunala området. När du arbetar med någon sådan teknik måste huvudkravet iakttas - en jämn fördelning av blandningen över marken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom fästmetod

Den monterade gödselspridaren är en utmärkt lösning för att mekanisera jordbearbetningsprocessen. Metallramen har dragkrok, behållare och fästen. De största fördelarna med sådan utrustning inkluderar tillförlitlighet och kvalitet . Stål används för att bygga ramen, vilket ger styrka och motståndskraft mot stress. Strukturen kan fästas på en traktor och därmed hantera stora markytor.

På marknaden kan du hitta enheter med en strömlinjeformad form, som gör att du enkelt kan rengöra maskinen från jordrester, smuts och gödningsmedel . Navigationssystem och annan utrustning kan användas med en sådan enhet.

Den stora fördelen är att det är möjligt att justera arbetsbredden, detta gör att maskinen kan anpassas till ett specifikt område. Gödselmedlet fördelas jämnt tack vare paddlarna.

Bild
Bild

Den släpade enheten är en effektiv och bekväm hjälpare inom jordbruket . Ett särdrag hos denna teknik är möjligheten att anpassa den till olika gödningsmedel, vare sig det är granulärt kompost, vått organiskt material, pulver eller andra blandningar. Denna teknik är utrustad med en justerbar fjädringsfäste och har också ett separat hydrauliskt bromssystem. Detta gör att maskinen kan transporteras på allmän väg vid full last utan hinder.

Skivspridare har blad som är tillverkade av rostfritt stål, och enheten har också en kardanaxel . För att kontrollera mängden spridningsblandningar är spjäll utformade, vars funktion kan styras från traktorhytten. Skivornas position kan ändras och därmed bestämma mängden gödsel som kommer att levereras till jorden. Det bör noteras att enheten har omrörare och speciella nät, på grund av vilka bildning av klumpar från tillsatser förhindras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pendlar produceras endast av utländska tillverkare, så sådan utrustning är ganska sällsynt på hemmamarknaden . Huvudarbetet utförs av ett speciellt rör som svänger medan det roterar, detta säkerställer ett jämnt flöde av gödningsmedel i jorden. Denna del är tillverkad av högkvalitativ plast, som är hållbar och hållbar.

Den manuella spridaren måste skjutas av dig själv , vilket inte är särskilt bekvämt när det gäller en stor tomt. Därför används sådana enheter ofta för att gödsla gräsmattor och små grönsaksodlingar. Grunden för enheten är ett par reshjul, och näringsblandningarna finns i en låda med hål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära märken

Den moderna marknaden kan erbjuda många populära märken under vilka högkvalitativa jordbruksmaskiner produceras. När det gäller spridare kan du titta på några av dem för att jämföra prestanda. Detta kommer att hjälpa till att bedöma deras meriter och välja den enhet som är mest lämplig för specifika uppgifter.

RUM företag producerar gödselspridare i olika modifikationer. Semitrailer-utrustning för introduktion av mineralämnen presenteras i modellerna RUM-5, RUM-8 och andra. Den polska tillverkaren installerade en kedjelisttransportör i botten av karossen för att leverera gödselmedel via en doseringsflik. RUM-16 skiljer sig åt i kroppsdelens dimensioner, dessutom finns det en sadelanordning på framsidan.

Bild
Bild

Tyska produkter är också efterfrågad på marknaden inom detta område. Amazone producerar monterade och bogserade modeller av jordbruksmaskiner. ZA-V-spridaren, vars bunkervolym varierar från 1400 till 4200 liter, enheten utvecklar en hastighet på upp till 30 km / h. Maskinen har en hög kapacitet. Arbetsbredden kan vara upp till 52 meter, därför är den lämplig för bearbetning av stora tomter. Tillverkaren tillverkar centrifugalspridare, som har behållare utan hörn och sömmar, vilket gör att gödningsmedlet kan glida snabbt och förenklar rengöringen av enheten. I modellintervallet kan du hitta enheter där du kan väga blandningen för att beräkna den optimala mängden för ett visst område. Informationen visas på fordonsdatorn.

Tekniken är korrosionsbeständig och topplacken klarar alla förhållanden.

Bild
Bild

Representanten för den släpna enheten kan ringas ZG-B , volymen når 8200 liter. Införandet av jord- och mineralämnen sker ekonomiskt. Konsumenterna lockas av enhetens tillförlitlighet, som är lämplig för arbete på stora gårdar.

Bild
Bild

Ett annat polskt märke är Biardzki där du kan hitta monterade spridare. Produkterna uppfyller höga krav och stränga krav. Ofta används enheter av detta märke för applicering av gödningsmedel i granulat. Men i modellutbudet kan du hitta enheter som är lämpliga för sådd av spannmål.

Bild
Bild

Rauch Är ett tyskt företag som producerar innovativa spridningssystem. Med deras enheter kan du jämnt mata grödor genom att bestämma den exakta dosen av gödningsmedel. Arbetsbredden skiljer sig från maskin till maskin, beroende på utrustningstyp. Enkel användning, pålitlig drift och ett rikt sortiment gör att du kan välja utrustning för alla behov. Det bör noteras att utrustningen från denna tillverkare har en korrosionsskyddande beläggning, vilket är en stor fördel.

Bild
Bild

Danska tillverkaren Bogballe erbjuder praktiska och enkla enheter med ett minsta antal justeringar. De önskade parametrarna kan ställas in med ratten. Kniven på tekniken har en originalform. Ett sådant aggregat kan användas både vid kanterna av fältet och i mitten. Tack vare filternäten kommer inte stora näringsrika bitar in i jorden.

Bild
Bild

Fast ROU kan erbjuda bogserad utrustning, som ofta används som vagn. Modellerna har hög produktivitet, så de är lämpliga för bearbetning av stora ytor. En bekväm arbetsbredd anses vara 8 meter, med denna teknik är det bekvämt att transportera tåg. Maskinerna kan endast användas tillsammans med traktorer.

Importerade spridarmärken är attraktiva för jordbruksföretag för deras utmärkta prestanda. Valet av en enhet för MTZ är inte så svårt, att känna till de bästa utrustningstillverkarna.

Bild
Bild

Urvalstips

För att välja den mest optimala utrustningen för en specifik uppgift är det nödvändigt att bekanta sig med prestandaegenskaperna. Det är viktigt att tänka på arbetsbredden. Tack vare denna indikator är det möjligt att förstå hur stor strängen kommer att vara, vilken spridaren måste bearbeta . Detta kriterium påverkar produktiviteten, eftersom arbetet kommer att utföras mycket snabbare med ett brett grepp. En sådan indikator mäts i meter och anges ofta i beskrivningen av jordbruksmaskiner.

Behållarens volym spelar en viktig roll beroende på vad du exakt ska bearbeta - ett stort fält eller en gräsmatta på din gård. Ju större den är, desto mindre ofta måste du sluta arbeta och ladda om enheten med gödningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att spraykoncentrationen ibland inte blir densamma efter en sådan återställning. När du köper, var uppmärksam på utrustningens vikt med en tom behållare för att uppskatta belastningen.

Antalet spridarblad och deras rotationshastighet påverkar direkt arbetets kvalitet och produktivitet .540 varv anses vara en europeisk standard, som många tillverkare av sådana jordbruksmaskiner följer. Om denna indikator skiljer sig åt för traktorn, kommer det att vara nödvändigt att justera hastigheten manuellt, så du bör studera egenskaperna hos den utrustning som du ansluter enheten till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för arbete

För att kunna odla jorden på rätt sätt är det nödvändigt att följa ett antal agrotekniska krav. Att utföra en sådan operation kräver maximal uppmärksamhet och omsorg. För att få en bra skörd, förbered dig på gödselspridningsprocessen enligt följande.

Det är absolut nödvändigt att se till att näringsblandningarna appliceras jämnt på jorden . Gödningsmedlet ska vara fritt från andra föroreningar och främmande föremål. Det är nödvändigt att säkerställa överlappning av intilliggande gångar. Experter inom jordbruket vet att när man applicerar gödselmedel är det viktigt att observera en viss fördjupning, avvikelsen kan vara minimal, högst 15%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste finnas en tidsfördröjning mellan spridningsprocessen och blandningen av blandningarna . Om organiska produkter används räcker det med två timmar; för arbete med mineralgödsel bör denna siffra inte överstiga 12 timmar. Det är nödvändigt att bestämma området för det odlade området för att korrekt beräkna förbrukningen av gödningsmedel som kommer att flöda genom spridaren. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till arbetsbredden, samt justera tillförseln av blandningar under drift.

Om blåsigt väder förväntas, är det nödvändigt att använda en speciell gångjärnsmarkis, det är särskilt användbart vid arbete med bulkgödsel . När du följer alla dessa villkor kan du vara säker på att utfodring kommer att vara effektiv och resultatet blir positivt. Jordbruksföretag kan inte klara sig utan sådan högkvalitativ och effektiv utrustning, vilket påskyndar processen och underlättar arbetet.

Valet av utrustning måste göras noggrant, med hänsyn tagen till gödningsmedel, landområde och andra faktorer.

Rekommenderad: