Himalaya Badsalt: Hur Man Använder Det I ångbadet Och För Bastun? Fördel Och Skada. Vad är Det För? Regler För Användning Av Rosa Himalaya Saltplattor

Innehållsförteckning:

Video: Himalaya Badsalt: Hur Man Använder Det I ångbadet Och För Bastun? Fördel Och Skada. Vad är Det För? Regler För Användning Av Rosa Himalaya Saltplattor

Video: Himalaya Badsalt: Hur Man Använder Det I ångbadet Och För Bastun? Fördel Och Skada. Vad är Det För? Regler För Användning Av Rosa Himalaya Saltplattor
Video: The Miracle Healing of Pink Himalayan Salt - Dr Alan Mandell, DC 2024, April
Himalaya Badsalt: Hur Man Använder Det I ångbadet Och För Bastun? Fördel Och Skada. Vad är Det För? Regler För Användning Av Rosa Himalaya Saltplattor
Himalaya Badsalt: Hur Man Använder Det I ångbadet Och För Bastun? Fördel Och Skada. Vad är Det För? Regler För Användning Av Rosa Himalaya Saltplattor
Anonim

I många länder är ett badhus en speciell plats där du inte bara kan simma och ånga, utan också koppla av din själ. Badprocedurer låter dig höja immuniteten och förbättra din fysiska och emotionella hälsa avsevärt. För att förstärka den så kallade badeffekten används ofta Himalayasalt, vilket är mycket användbart för människokroppen . Varför det behövs, vilka funktioner, fördelar och skador kommer vi att ta reda på mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Himalaya salt är ett mineral som finns i gruvorna i Pakistan, som ligger precis nära Himalaya . Det är här namnet faktiskt kom ifrån. Det finns information om att salt också bryts i Indien. Man tror att detta mineral först uppträdde för mer än tvåhundra miljoner år sedan. Denna typ av salt anses vara den renaste i hela världen. Även om vissa experter hävdar att dess sammansättning varken är sämre eller bättre än den vanliga matlagningen, kostar den bara flera gånger mer.

Alla de helande egenskaperna hos Himalaya -mineralet kan avslöjas fullt ut endast under påverkan av hög temperatur, varför salt är mest relevant att använda i ångrum.

Varmt vatten, som är mättat med Himalaya -salt, likställs av vissa experter med varmt källvatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör förstås att bara äkta Himalaya salt kan gynnas . Trots dess breda tillgänglighet finns fortfarande förfalskat salt, och skrupelfria säljare skickar ofta bort andra sorter av rosa salt som Himalaya. Det är osannolikt att andra mineraler är skadliga, men de kommer förmodligen inte att göra det. Det är mycket viktigt i detta fall att kontrollera saltleverantören och tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det för?

Himalaya salt bryts i stora block . Detta mineral används i matlagning, i bastur och bad, liksom olika typer av inredningsartiklar med användbara egenskaper är gjorda av det. Saltet är rosa-vitt.

Det är känt att Tibetanska mästare använder Himalaya salt i bioenergi . För medicinska ändamål används den av kinesiska traditionella läkare. Saltets fördelaktiga egenskaper noterades av Avicenna, men idag är vissa experter säkra på att mineralet kan rengöra huden från gifter och generellt läka kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt och regelbunden användning av kvalitetssalt i badprocedurer och vid intag av mat kan hjälpa till att avgifta hela kroppen … Men, trots den imponerande listan över saltets användbara egenskaper, krävs rekommendationer från läkare innan du använder det.

Mineralet kan jonisera luften och mätta den med medicinska ångor i rummet där den placeras.

Himalayasalt används mycket ofta i bad och bastur som ett desinficerande naturligt mineral som tål temperaturer på femhundra grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

Förutom matlagning och bad, rosa Himalaya -salt används mycket inom kosmetologi … Detta beror på mineralens bevisade effektivitet och dess fördelaktiga egenskaper för kroppen.

Mineralet kan ha en ljusrosa färg med gula, transparenta och vita fläckar, denna färg beror på att saltet innehåller järnföroreningar, en stor mängd natrium och klor, och innehåller också en liten mängd kalcium, kalium, svavel. Naturligtvis, om du bekantar dig med mineralens fullständiga kemiska sammansättning, då nästan hela det periodiska systemet kan hittas i den, mer än 80 spårelement kan förmodligen hittas.

Enligt vissa österrikiska studier kan Himalaya -salt, när det används och konsumeras på rätt sätt, normalisera mineraliseringen i kroppen och stabilisera många parametrar i kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller direktbadprocedurer, alltså detta mineral kan mätta luften med ångor som är användbara för människokroppen . Det är särskilt användbart att andas in sådan luft för personer som har problem med ENT -organ, hjärta, rygg och även de som har regelbunden trötthet.

Trots att många experter uteslutande anger fördelarna med spårämnen i salt, kan man inte låta bli att nämna att det kan innehålla tungmetaller som kan ansamlas i kroppen. Det är känt att tungmetaller utgör ett allvarligt hot och kan leda till olika sjukdomar.

Bild
Bild

Du bör inte använda Himalaya salt för personer som lider av allvarliga kroniska sjukdomar, liksom diabetes, epilepsi, tuberkulos och lever- och njursjukdom. De måste konsulteras innan du besöker bastun med ett saltrum.

Bild
Bild

Mineralsorter

Himalaya salt finns i flera fraktioner, vilket innebär att det finns i fast och fritt flödande form. Tillverkare tillverkar speciella plattor av Himalaya -salt, som också kan placeras i bad. Det finns också rosa saltstenar som kan användas för att göra skiljeväggar. Sådana byggnader bör dock vara borta från stark fukt, liksom på platser som är väl ventilerade och ventilerade.

Mineralen i sig kan vara rosa, svart och orange.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsalternativ

Mineralet kan läggas bredvid väggarna i en bastu eller ångbad, det är bäst att använda små stenar för detta. Små kristaller kan placeras på spisen.

En smula salt används för att mätta luften med salt och läggs ofta på golvet i saltrum. Under de senaste åren har sådana lokaler varit särskilt viktiga inte bara bredvid baden, utan också direkt i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lägga grovt salt i stenar på de heta stenarna i ångrummet. Om du tillsätter lite vatten till de heta saltstenarna, kan du mycket snabbt mätta luften med användbara och helande ångor.

Bild
Bild

Du kan också använda Himalaya saltsåpa i badet, vilket hjälper till att bekämpa problem och fet hud. Det är känt att detta mineral har utmärkta bakteriedödande egenskaper; tvålen möjliggör också snabbare läkning av sår och sprickor i dermis . Real Himalaya saltsåpa kan hjälpa till att jämna ut hudens struktur och till och med hjälpa det rättvisa könet att bekämpa celluliter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter

Det händer inte alltid att det är möjligt att lägga ett saltgolv eller tak, skiljeväggar eller en hel vägg. I sådana fall kan du överväga mer överkomliga alternativ. Det är mer bekvämt och budgetmässigt att placera små skålar i badet och hälla mineralet i dem. Du kan använda både små kristaller och smulor av rosa salt.

Man tror att när saltlampan tänds kommer rummet att mättas med natriumkloridjoner, vilket innebär att rummet kommer att desinficeras och rengöras på ett säkert sätt. Förutom de så kallade antiseptiska egenskaperna normaliserar sådana saltprodukter i badet trycket, lindrar trötthet och balanserar också det psykoemotionella tillståndet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dock, en saltlampa är inte bara en underbar inredning, utan också en sak som krediteras med många användbara egenskaper . Tro på dem eller inte är allas sak, men det är bättre att kontrollera. I alla fall, om lampan inte botar sjukdomar, kommer det att vara en underbar dekoration för badets inredning.

Vi rekommenderar också att titta närmare på lampor med vinklad skärm. En sådan saltlampskärm installeras oftast i bastuhörnen. Om konstruktionen kommer att utföras oberoende är det absolut nödvändigt att den uppfyller alla säkerhetsföreskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Saltmaterial för att avsluta ett bad eller bastu:

  • stora block för väggar;
  • kakel, som är en utmärkt analog av tegel;
  • tegel och kuber som kan användas för att bilda väggar och skiljeväggar.

För att maximera saltets alla fördelaktiga egenskaper rekommenderas att lägga ett par saltstenar eller plattor på golven eller montera dem i väggarna även under badets konstruktion.

Saltprodukter kan användas för att dekorera eller dekorera tak, golv, väggar och spis i ångrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hantverkare skapar ofta fantastiska paneler av små plattor av Himalaya-salt, som inte bara har hälsoförbättrande egenskaper, utan också kan vara en utmärkt lösning för ett badhus där ett rekreationsområde ligger. I en bakgrundsbelyst interiör ser sådana paneler ut som om de var gjorda av dyr sten. Det är inte svårt att fästa dem, och viktigast av allt, inte för länge. Men det är naturligtvis bäst att placera stora paneler eller till och med hela saltpaneler i ångrummet, där de kommer att vara till stor nytta.

Från saltstenar kan du skapa vilken komposition som helst eller lägga ut en hel vägg. Det kan vara mycket svårt att korrekt installera panelen på egen hand, för i det här fallet måste du ha specialkunskaper för att montera och arbeta med mineralet. I alla fall, För att själv fästa saltpanelen på önskad yta rekommenderar vi att du köper lim av hög kvalitet eller flytande glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte vill använda lim kan du använda limlös fastsättning av kakel på väggen .… Den limfria metoden för vissa kan vara mer relevant och säkrare, eftersom den inte använder limets sammansättning av okänt ursprung, vilket är särskilt fördelaktigt för ett användbart bad.

Idag erbjuder vissa företag att köpa färdiga paneler av saltplattor med alla nödvändiga installationsmaterial. Det är inte svårt att installera ett sådant inredningselement, det viktigaste är att följa instruktionerna som tillverkaren erbjuder, eller ännu bättre, att använda tjänster från en professionell mästare som vet hur man arbetar med denna typ av mineraler.

Bild
Bild

Förfaranderegler

För att badet ska vara användbart måste vissa regler följas

  • Ångälskare måste besöka badhuset utan smink eller parfym .
  • Det är mycket viktigt att bekanta dig med alla kontraindikationer, och ännu bättre få råd från din läkare . Det är förbjudet att gå till badhuset om du är full eller mår dåligt.
  • För att förstärka effekten efter att ha besökt badet, rekommenderas att använda kroppsskrubbning . För att göra detta kan du inte bara använda kosmetiska scrubs, utan också bara ta en handfull Himalaya -salt, fukta det lite med vatten och gnugga det på kroppen.
  • Om du gillar kvastar i badet, då de kan fuktas inte i vanligt vatten, utan genom att tillsätta lite salt .
  • Mellan flera resor till ångbadet och badprocedurer rekommenderar experter starkt drick tonic te eller renat vatten utan gaser för att fylla på vattenbalansen i kroppen.
  • Om det finns möjlighet att få massage med saltkristaller i badet, då det ska inte överges , eftersom det hjälper till att slappna av musklerna, låter dig vila och till och med hjälpa till i kampen mot övervikt.
  • Efter några procedurer i ett bad med saltytor experter rekommenderar att torka av dem . På så sätt kommer de att hålla längre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med Himalaya -salt i badet kan du få många positiva känslor, samt stärka din kropp och ande. Salt är vanligtvis lätt att använda på egen hand, särskilt när det gäller att använda skrubbar och kvastar. Men varje mineral kan ge både nytta och skada, dessutom har ingen avbrutit individuell intolerans, och därför bör proceduren avbrytas och se till att konsultera en specialist om det finns obehag.

Rekommenderad: