Enbarkvastar: Hur ångar Man Kvastar För Ett Enbad? Deras Fördelar Och Skador. Hur Skaffar Man Dem Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Enbarkvastar: Hur ångar Man Kvastar För Ett Enbad? Deras Fördelar Och Skador. Hur Skaffar Man Dem Korrekt?

Video: Enbarkvastar: Hur ångar Man Kvastar För Ett Enbad? Deras Fördelar Och Skador. Hur Skaffar Man Dem Korrekt?
Video: Pour Baking Soda on Your Bed, and See What Happens 2024, April
Enbarkvastar: Hur ångar Man Kvastar För Ett Enbad? Deras Fördelar Och Skador. Hur Skaffar Man Dem Korrekt?
Enbarkvastar: Hur ångar Man Kvastar För Ett Enbad? Deras Fördelar Och Skador. Hur Skaffar Man Dem Korrekt?
Anonim

Badet har alltid haft en gynnsam effekt på en person med regelbundna besök. För att badprocedurer ska vara mest användbara använder många eteriska oljor, honung och naturligtvis en kvast. Kvastar finns i en mängd olika växter. Vid ångkokning utstrålar de en lukt och frigör användbara ämnen som förbättrar blodcirkulationen, stärker kroppen och ökar hudtonen. Så, en enkost visar sig vara mycket viktig och användbar i ett ryskt bad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

En sådan kvast samlas från enbärsgrenar, som tillhör cypressfamiljen. Det är en barrträd som är täckt med gröna nålar.

Enbär har många fördelaktiga egenskaper . Under ångningen släpper den ut en eterisk olja som luktar gott och har en gynnsam effekt på huden , mätta den med vitaminer, förbättrar färgen och tonar upp den. Återger antiseptisk verkan , främjar läkning av små sår och utslag på hudytan. Dessutom läker doften av enbär förkylningar och alla slags inflammationer. Enbarkvastens kontakt med huden lindrar ledvärk, behandlar artrit och reumatism.

Enbarkvasten är en naturlig sterilisator, den kan släppa fytoncider som förstör bakterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med enbarkvast i en bastu förbättrar blodcirkulationen , främjar eliminering av toxiner och toxiner, förbättrar ämnesomsättningen, bryter ner subkutant fett och tar bort celluliter. Förfarandet kommer att vara mycket användbart för personer som har fet hud . När allt kommer omkring innehåller denna barrväxt tanniner, som är bra för huden och normaliserar talgkörtlarnas arbete.

Under en lång tid använde byborna enbären för att skörda svamp, grönsaker och frukt . Tanninerna som finns i nålar och trä dödar skadliga mikrober och påverkar livslängden på matkonservering på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Doften av enbär är mycket användbar för dem som lider av bronkit och tuberkulos. Enbärsbuljong används för behandling av njurar, liksom för olika hudsjukdomar.

Förutom alla användbara egenskaper är ett besök i ett bad med enborkvast kanske inte lämpligt för vissa kategorier av människor. Lukten som växten producerar kan utlösa allergier . Om du lider eksem eller psoriasis , sedan under exacerbationsperioden, är du starkt avskräckt från att använda denna procedur. Hos hypertensiva patienter kan enbär provocera ökat blodtryck . För snitt och nötning det rekommenderas inte heller att använda en kvast.

Bild
Bild

När ska man förbereda sig?

Eftersom enbär är en vintergrön buske kan den skördas och skördas när som helst på året .… Alla tallskogar är lämpliga för detta. Man tror att en stor koncentration av näringsämnen ackumuleras i den under en varm årstid. därför det rekommenderas att klippa enbärsgrenar under sommaren, varma månader, men helst i kallt väder.

Jaga inte långa skott, både medelstora och korta grenar är lämpliga för en kvast - från 40 till 60 cm.

Bild
Bild

Hur ska man sticka?

För att kvasten ska tjäna så länge som möjligt i badet är det nödvändigt knyta rätt . Använd medan du knyter handskar eftersom dess grenar är mycket taggiga.

Ta kraftigare grenar och placera dem i mitten och sprida kortare, tunnare grenar runt dem. Alla ska passa tätt till den andra utan att sidoskikten sticker ut åt sidan. Grenar det är nödvändigt att lägga det på tvären , dra sedan av dem med ett lintrep.

De tjocka ändarna dras också ihop och lindas med trasa, nålarna tas bort och handtaget formas.

Bild
Bild

Hur förvaras?

För att kvasten inte ska smula efter badproceduren måste den vara korrekt ha kvar , eftersom barrträdet, när de torkar, omedelbart kasta sina nålar.

Om det är vinter, så kvastar förvaras i kylan , om det här är en annan tid på året, är det nödvändigt att lagra den mörkt och fuktigt ställe - så det kan vara högst en månad.

Du kan också förvara den färdiga kvasten i frysta . Om du har en plats i frysen, är det bästa stället att förvara enbär där.

Samtidigt kan han stanna där en obegränsad tid, med allt detta kommer det inte att förlora sina användbara och medicinska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ångande metoder

För att badproceduren med en enkost ska vara bekväm och säker, och nålarna inte är hårda och taggiga, är det nödvändigt blöt och ånga kvasten ordentligt . Denna procedur görs precis innan en person besöker ångbadet, på 40 minuter.

Det är vanligt att använda en kvast i den andra ingången till badet, så att kroppen efter den första ingången redan är uppvärmd och klar för vispning. Procedurens varaktighet med en kvast bör inte vara mer än 5 minuter . För varje efterföljande samtal reduceras tiden för att använda kvasten. Det finns två metoder för att ånga en enkvast, som skiljer sig från varandra i nålarnas styvhet efter ångning.

Bild
Bild

Mjuk

Denna metod ger nålarna och grenarna på din kvast mjukhet, varifrån du kommer att få avkoppling och nöje. För att göra detta, ånga det i kokande vatten i cirka 30 minuter och förvara det i en sluten träbehållare .… Ju mer det är i ångprocessen, desto mjukare blir det.

Med en sådan kvast kan du piska din kropp, vilket förbättrar blodcirkulationen, hudton kommer att visas och smärta från musklerna försvinner.

Vattnet i vilket han ångade kommer att få doft, det kan hällas över kolen i badet eller sköljas med det.

Bild
Bild

Hård

För att kvasten ska bli hård är det nödvändigt att skölja den i kallt vatten i cirka 2 minuter. Förbered sedan gott kokande vatten, doppa kvasten i högst en minut och skicka den sedan tillbaka till en lägre temperatur i 15 minuter.

Först då kan kvasten användas, men under inga omständigheter piska utan bara vidröra huden och driva ånga till den . Kvasten blir hård, så huden kan få djupa sår och ärr av den med en stark piskning.

På något av sätten är den bästa behållaren för ångning ett träkar.

Rekommenderad: