Tvåvåningshus Med Garage (48 Foton): En Liten Tvåvånings Tegelstuga Med En Garagebyggnad För Två Bilar Under Ett Tak

Innehållsförteckning:

Video: Tvåvåningshus Med Garage (48 Foton): En Liten Tvåvånings Tegelstuga Med En Garagebyggnad För Två Bilar Under Ett Tak

Video: Tvåvåningshus Med Garage (48 Foton): En Liten Tvåvånings Tegelstuga Med En Garagebyggnad För Två Bilar Under Ett Tak
Video: How To Sell Any Cheap Car For $900,000 Without Upgrades! (GTA 5 Gunrunning DLC) 2024, April
Tvåvåningshus Med Garage (48 Foton): En Liten Tvåvånings Tegelstuga Med En Garagebyggnad För Två Bilar Under Ett Tak
Tvåvåningshus Med Garage (48 Foton): En Liten Tvåvånings Tegelstuga Med En Garagebyggnad För Två Bilar Under Ett Tak
Anonim

Ett tvåvåningshus med garage är förkroppsligandet av den moderna drömmen om komfort och säkerhet. I ett sådant rum finns en plats för en stor familj och ett garage, som på ett tillförlitligt sätt skyddas från snö och regn.

Fördelar och nackdelar

Det finns många alternativ för placeringen av garaget på platsen. Någon mer gillar att stå separat, under en baldakin, andra föredrar att allt var under ett tak. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de främsta fördelarna med en enda byggnad är att spara utrymme . Eftersom garaget ligger nära huset frigörs territoriet, vilket är viktigt för små områden. Oftast är det också möjligt att upprätthålla en enhetlig stil, vilket gör att gården ser snyggare och vackrare ut.

Fördelen är att denna typ av garage är mycket mångsidig. Det kan omvandlas till ett förvaringsutrymme, en verkstad och så vidare. Även om bilens huvudsakliga utrymme är passande passar den fortfarande till vissa trädgårdstillbehör, verktyg eller fiskespön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de otvivelaktiga fördelarna med denna typ av garage:

  • uppvärmning från kommunikation hemma;
  • närvaron av ett tak för hela byggnaden;
  • tillgång till bilen utan att gå utanför, vilket är bekvämt under den kalla årstiden.

Det finns bara en nackdel med huset, som ligger under samma tak som garaget. Om partitionen inte är särskilt tät, finns det ventilationshål, då kan den obehagliga lukten av bensin, avgaser gradvis tränga in i vardagsrummet. För att undvika detta måste du avsluta väggarna i garaget av mycket hög kvalitet från insidan och genomföra ett bra ventilationssystem.

Material (redigera)

För byggandet av ett tvåvåningshus med garageutrymme används olika byggmaterial, men samma för hela byggnaden. Det slutliga valet beror oftast på vad familjen har för medel. De mest miljövänliga är naturligt trä och tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trädet tillåter luft att passera igenom, men släpper inte ut värme från huset, så i en sådan byggnad sover du bra och andas lätt. Atmosfären är hälsosam och avkopplande. Och byggandet av ett litet trähus är relativt billigt. Speciellt när du tänker på att du kan klara dig med installationen av en lätt grund.

Hus byggda av en bar ser vackra ut . Det finns flera typer av det som används i konstruktion. Det mest budgetalternativet är en rektangulär stapel. Men det har också en uppenbar nackdel - materialet är kortlivat. För att åtminstone förlänga livslängden måste ytan lackeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet är ett profilerat virke av hög kvalitet. Det ser långt ifrån lika attraktivt ut som alla andra träslag. Som regel används den helt enkelt för ytterligare isolering av rummet, vilket eliminerar behovet av att slösa tid på att täta sprickorna. På grund av det profilerade virket skyddas väggarna på ett tillförlitligt sätt, ruttnar inte och håller värmen bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista typen av virke limmas. Detta är det dyraste och högkvalitativa alternativet. Det används för att dekorera garage och tvåvåningshus av dem som är villiga att betala för kvalitet. Att bygga ett hus av laminerat fanervirke är mycket snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Ett tegelhus anses vara det mest pålitliga och hållbara. Detta material behöver inget ytterligare skydd. Du behöver inte ens måla den, själva teglet ser attraktivt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av garage

I förhållande till huvuddelen av en tvåvåningsbyggnad finns det tre huvudtyper av garageplatser.

Ovan jord

Överjordiska garage kan delas in i två underarter: lateralt - i form av en förlängning och en nedre låda. Det första alternativet är ett rum som ligger nära huset, till höger eller till vänster. Ett sådant garage är bekvämt genom att det kan läggas till även flera år efter att huvudbyggnaden restes. Ofta kompletterar husägare garaget med en dörr som leder in i huset. Som regel kombineras entrén med korridoren, sällan med köket.

Det nedre överjordiska garaget är en del av första våningen . Dess konstruktion bör vara genomtänkt i förväg, eftersom andra rum kommer att ligga ovanför den. Detta arrangemang av lådan kan öka höjden på hela byggnaden, men alternativet är bra eftersom garaget är en del av huset, vilket innebär att utrymmet på gården förblir ledigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Underjordisk

Ett garage av denna typ är inrättat under huset. Antingen är källaren eller källaren avsatt för den. För att bilen ska kunna komma in fritt inuti måste du utrusta en platt uppfart i rätt vinkel. Det bör förutses att under den kalla årstiden kan en sådan nedstigning vara hal.

Som ett resultat av de ansträngningar som gjorts sparar husägare utrymme och minskar mängden arbete med jorden och sänker ofta också hela byggnadens höjd. I vissa fall kan garaget kombineras. Du kan till exempel ansluta en bastu eller verkstad till den. Detta sparar utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Planering och konstruktion

Planen för ett tvåvåningshus med garage är alltid mycket mer komplicerat än vanligt. Det finns många nyanser som i alla fall inte får glömmas bort. Trots allt beror komfort och säkerhet på det.

Platsval

Det första steget i att bygga ett hus med garage är att välja en plats. Först måste du bestämma: det kommer att vara en överjordisk eller underjordisk byggnad. Samtidigt får vi inte glömma att det enligt säkerhetsregler inte går att bo bostad ovanför garaget.

Byggnadens storlek beräknas också i förväg . Om familjen har mer än en bil, men flera, är detta också värt att överväga, och inte bara för att tilldela en större yta för garaget, utan också för att göra en avfart för två bilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Portarna kan gå antingen direkt till gatan eller till innergården. Du måste bestämma entrén i förväg. Allt görs för att göra bilägaren bekvämare. Så om huset byggs närmare vägen är det mer rationellt att göra ett garage med tillgång till gatan och spara på uppfarten

Projektförberedelse

För att bygga ett tvåvåningshus med garage på platsen från grunden räcker det inte med att bara bestämma detta steg. Det är absolut nödvändigt att få de nödvändiga tillstånden och samla alla papper.

Först och främst måste du vara uppmärksam på ritningsdokumenten. Deras lista innehåller planritningar med exakta markeringar och rätt skala, system för kommunikation i huset. Du behöver också ytterligare information om konstruktionen av fundamentet, trappan och andra element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kommunikation och säkerhet

För bekväm användning måste det ombyggda garaget anpassas efter dina behov. Deras lista är vanligtvis kort, och det räcker för att hålla rummet varmt, ljust och säkert.

Det är i detta skede som värmerör installeras i garaget, om det behövs, och VVS installeras. Om du planerar att göra lådan uppvärmd får du inte glömma att du måste beräkna alla kostnader så att du senare inte möter monetära problem på grund av höga tullar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att genomföra ett bra ventilationssystem. Alla obehagliga lukter och gasångor måste släppas ut utanför och under inga omständigheter komma in i huset. Detta kan leda till hälsoproblem.

För extra komfort kan det kompakta garaget också utrustas med ljudisolerade paneler. Så att busa med bilen kommer inte att störa dem som är i huset eller vill sova lite längre.

Arrangemang av andra våningen

Det är också fullt möjligt att ordna ett rum ovanför garaget. Säkerhetsregler förbjuder endast placering ovanpå bostadsutrymmet. Men ingen förbjuder att utrusta en verkstad, eller till exempel en vinterträdgård i rummet på övervåningen.

Det är bekvämt att använda utrymmet ovanför garaget för att placera en vind där . Du kan också göra med en balkong. På vinden eller balkongen utrustar de ett växthus med en trädgård, dock mindre än i ett fullt rum. En sådan teknik gör att du kan fylla i det olivliga utrymmet och samtidigt skapa ett vackert hörn som kommer att återuppliva huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna tips

Trots de befintliga bristerna och fördomarna i samband med placeringen av garaget och huset under samma tak, väljer många fortfarande denna typ av konstruktion. För att det valda resultatet inte ska göra en besvikelse måste du lyssna på råd från proffs.

Först bör du alltid planera dina utgifter. Byggnadens layout gör det möjligt att inte bara se till att allt är på plats, utan också att uppskatta hur mycket pengar som kommer att läggas på konstruktion. Experter rekommenderar att man lägger cirka tjugo procent på toppen för oväntade utgifter.

För det andra bör det bifogade garaget göras, om inte av samma material, då åtminstone i samma stil som huset. Annars kommer gården att se slarvig ut och utsidan kommer att verka genomtänkt. Fixar all färg i samma färg eller foder i alla rum med virke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och slutligen är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av porten. Nu finns det olika alternativ: sväng, lyft, infällbar och så vidare. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar. Det är värt att hitta en kompromisslösning som kommer att glädja dig med dess kvalitet, pris och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tvåvåningshus med garage är en pålitlig byggnad för en stor familj med god inkomst . Med en genomtänkt layout kommer det verkligen att bli en fullfjädrad "fästning" för både invånare och deras transporter. Det viktigaste är att inte bryta mot säkerhetsreglerna och komma ihåg att även de små sakerna som verkar obetydliga vid första anblicken är viktiga i en sådan design.

Rekommenderad: