Automatisk Brazier: En Modell Med En Elektrisk Drivning För Spett Med Egna Händer, Valet Av En Mekanisk Elektrisk Brazier För Ett Sommarresidens

Innehållsförteckning:

Video: Automatisk Brazier: En Modell Med En Elektrisk Drivning För Spett Med Egna Händer, Valet Av En Mekanisk Elektrisk Brazier För Ett Sommarresidens

Video: Automatisk Brazier: En Modell Med En Elektrisk Drivning För Spett Med Egna Händer, Valet Av En Mekanisk Elektrisk Brazier För Ett Sommarresidens
Video: Airwheel elektrisk rullstol är en smidig fjärrkontroll automatisk rullstol som styrs med joystick 2024, Maj
Automatisk Brazier: En Modell Med En Elektrisk Drivning För Spett Med Egna Händer, Valet Av En Mekanisk Elektrisk Brazier För Ett Sommarresidens
Automatisk Brazier: En Modell Med En Elektrisk Drivning För Spett Med Egna Händer, Valet Av En Mekanisk Elektrisk Brazier För Ett Sommarresidens
Anonim

Under en varm sommar efter en veckas arbete finns det ingen bättre vila än att tillbringa den i ett lanthus långt från stadens liv och rörelse. Men för att inte spendera mycket tid på matlagning, utan för att ägna det åt kommunikation, är det värt att få en användbar sak - en automatisk grillpanna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner: fördelar och nackdelar

Att laga kött på grillen kräver ständig uppmärksamhet och närvaro av en person i närheten, som skulle vända spettarna i tid. Den mest avancerade typen är automatisk - den roterar spettarna av sig själv och bibehåller en konstant temperatur som kan justeras.

Bild
Bild

Fördelarna är uppenbara

  • Denna funktion av enheten frigör inte bara tid och tar bort behovet av att övervaka processen, utan bidrar också till enhetlig stekning utan förkolning. Ägaren behöver bara ta bort spettarna med kött i god tid.
  • Med den här enheten kan du laga flera olika rätter på en gång, om du inte bara använder grillspett, utan också en grill med ett spett. Produkter tillagade på en automatisk grill är alltid saftiga, eftersom saften eller såsen helt enkelt inte hinner rinna ur produkterna.
  • Det tar inte mycket tid och ansträngning att montera eller demontera enheten. Dessutom, när den demonteras, tar den inte mycket plats - dess kompaktitet gör den bekväm att förvara och transportera.
  • Enheten är lätt att rengöra.
Bild
Bild
Bild
Bild

För dess drift krävs dock en strömkälla - det betyder att det inte fungerar att använda det, till exempel på en flod, om det inte finns något speciellt batteri. Dessutom är kostnaden för automatiska grillar flera gånger högre än vanligt. Utöver detta måste du lägga till kostnaden för el under drift.

Det finns också en uppfattning att även om shish kebaben är saftig, så smakar den fortfarande från smaken av en shish kebab tillagad på en vanlig grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Shish kebabälskare använder olika typer av grillar: någon köper bärbara hopfällbara apparater och någon ordnar stationära sådana. De kan vara ganska massiva och på en solid grund.

I vår snabba ålder, när du vill spara tid, blir en automatisk grill populär ., där enheten utför alla repetitiva mekaniska rörelser av sig själv. Många människor tillverkar sådana enheter på egen hand genom att ansluta en elektrisk enhet till spettarna. Dessa grillar bör användas utomhus, eftersom köttet i dem grillas på kol, medan röken kommer att vara densamma som från konventionella apparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare erbjuder prefabricerade strukturer. Satsen innehåller spett (det kan vara från 5 till 9 stycken), remsor för montering av strukturen och en motor som drivs av ett vanligt fatbatteri. En sådan kebabtillverkare för lata är mycket enkel att montera och installera på en befintlig grill eller grill.

Stormarknader och webbutiker erbjuder ett brett utbud av elektriska apparater , som har en något annorlunda design: elmotorn har också en drivning som roterar spettarna, men köttet i dem stekas av värmen från värmeelementen.

Enheten är mycket kompakt, spetten är placerade vertikalt i den. Juice och fett kommer att droppa över köttbitarna och hamna i speciella koppar installerade längst ner på spettarna. Naturligtvis kommer en sådan kebab att skilja sig från den kokta versionen på kol. Men den elektriska grillen kan användas inomhus och även i en stadslägenhet.

Bild
Bild

Elektriska grillar säljs också. Deras skillnad ligger i närvaron av ett galler som mat läggs på, och köttet behöver inte marineras i förväg. Vissa modeller är anpassade för användning direkt på köksbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Braziers köpta från en industriell tillverkare har vanligtvis en rektangulär form eller en vertikalt installerad cylinder. När du gör en enhet för beställning kan tillverkaren ta hänsyn till kundens specifika önskemål.

Apparater med smidda ben eller dekorerade med prägling och figurer - alla icke-standardiserade lösningar kommer att tillåta denna praktiska sak att bli ett sant designelement i varje personlig tomt. Detta gäller särskilt stationära strukturer som antar de mest bisarra och olika formerna - ett lusthus kan byggas för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Människor som tillverkar apparater för sig själva kan också avvika från standardlösningen för att använda en rektangulär behållare för en grill. Hantverkare anpassar en mängd olika, ibland mycket ovanliga föremål, och sedan överraskar grillen gästerna med sin form. På Internet kan du till exempel hitta en beskrivning av hur man tillverkar en apparat av en metallrör, en gascylinder och till och med från en gammal tvättmaskin eller bilkaross.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De elektriska apparater som butiker erbjuder är i regel inte särskilt stora, eftersom industrin producerar kompakta enheter för hemmabruk. Vid vertikala grillar är huvudparametern spettens längd, som inte överstiger 50 cm.

Storlekarna på grillarna kan variera . De beror på var de ska installeras och på mängden mat som måste tillagas samtidigt. En brazier, som utförs oberoende, kan vara stor, särskilt om det är en stationär struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grillens längd varierar beroende på antalet spett som installeras samtidigt. Om det är 6-10 cm mellan spettarna är en design med en längd på 50-70 cm optimal för små företag. Om du planerar att ta emot ett stort antal gäster kan dess längd ökas till 1 m. Det är opraktiskt att göra längden längre, eftersom det kommer att vara nödvändigt att vidta åtgärder för dess stabilitet. Dessutom kan detta leda till en minskning av kvaliteten på den produkt som förbereds och en ökning av tillagningstiden, vilket kommer att påverka elkostnaden.

Ett standardspett är 30-40 cm. Grillens bredd bör inte heller göras mer, eftersom värmen kommer att gå ut i luften, vilket också kommer att öka tillagningstiden.

Bild
Bild

Material (redigera)

Eftersom grillens syfte är att steka kött, måste det vara tillverkat av ett eldfast material som är hållbart.

För brännaren används plåt med en tjocklek av minst 2 mm - för tunt material deformeras under drift. Ju tjockare metall, desto längre håller den. Bärbara grillar av mycket tjockt material kommer dock att vara obekväma för transport på grund av deras vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda gjutjärnskonstruktioner kommer att vara vackra och hållbara.

Om platsens utrymme tillåter, uppförs ofta stationära strukturer. De är konstruerade av sten, eldfast tegel, metall och kombinationer därav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Naturligtvis kommer en smart automatisk grill med roterande spett att göra matlagning till en trevlig och enkel upplevelse. Men närvaron av ytterligare funktioner med andra roterande eller stationära element gör att du kan diversifiera uppsättningen förberedda rätter, eftersom du inte bara kan steka kött eller fisk, utan också förbereda en maträtt med grönsaker, steka korv.

Ett sådant underbart tillskott kan vara en spott med elektrisk rotation . Denna rostfria cell kan köpas med batteriet. Den kan också anslutas till ett vanligt uttag med en nätspänning på 220 V. Spettens höjd kan justeras. Tillsammans med den innehåller satsen speciella enheter för att säkert fästa mascara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att göra spetten själv, skulle det vara en bra idé att utrusta den med en elektrisk drivning. Handtaget på spetsen roterar sig själv, vilket kommer att underlätta tillagningsprocessen mycket, vilket sparar en person från konstant uppmärksamhet på honom och ytterligare ansträngningar, eftersom ett slaktkropp av ett djur kan vara ganska tungt.

Det finns också industriella multifunktionella grillar anpassade för samtidig tillagning av flera oberoende roterande rätter med ett spett, grillspett och grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns grillar med en mycket bekväm lyftbottenfunktion . Det låter dig flytta de heta kolen närmare eller längre bort från maten som lagas, vilket är mycket praktiskt om du har en grillspett eller grillgaller.

Ibland är braziers utrustade med speciella anordningar för att fästa grillgaller, grilllock, rökhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur monterar man själv?

Med tanke på att en automatisk grill på beställning inte är det billigaste nöjet, kommer en person som förstår teknik och har inledande färdigheter att arbeta med metaller att kunna göra en enhet med en elektrisk enhet med egna händer. Diagram och ritningar är offentligt tillgängliga på Internet och specialiserad litteratur.

Spettdrivenheten består av två huvudelement: en rotationsmekanism och en motor.

Bild
Bild

Motorn kan användas från gamla apparater med låg effekt . Alla hushållsapparater gör: mikrovågsugn, spis, elektrisk grill. För att utrusta motorn är det bra att använda en växellåda - med dess hjälp kommer det att vara möjligt att justera rotationshastigheten för spettarna i grillen.

För rotationsmekanismen kan du använda en cykelkedja och kugghjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hela systemet med en motor, växellåda och kugghjul ska monteras på en metallplatta med en axel och lager - det är fäst på utsidan av brännaren med bultar. Motorn, efter att ha börjat arbeta, kommer att sätta igång den första växeln, som kommer att överföra rörelsen i nästa del - och så vidare längs kedjan. Spett som sätts in i motsvarande hål roterar i ett enda läge (foto 1).

Om en spett används kan den också utrustas med en motor.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

När grillen är klar kan du börja laga grillen. För att enheten ska serveras länge och det kokta köttet ska vara gott, säkerhetsregler bör beaktas, liksom vissa regler.

  • Enheten måste installeras på plan mark.
  • Installera inte apparaten för nära träd, buskar eller byggnader. Lägg inte brandfarliga föremål bredvid den.
  • Det är värt att noggrant rengöra spettarna och själva grillen efter användning och omedelbart ta bort den ackumulerade askan.
  • Det är nödvändigt att smörja metallstrukturer med olja för att undvika rost.
  • Lämna inte en fungerande enhet utan uppsikt.
  • För att undvika brännskador vid matlagning är det korrekt att använda en grytlapp eller specialverktyg.
  • För att förbereda en grill av hög kvalitet bör kolen vara ordentligt förberedda - de ska vara röda, det ska vara en lätt askbeläggning på dem.
  • Kebaben kommer att bli mer utsökt om du tar fruktträdens kol. Du kan också använda björk- eller ekalternativ, men kolen av barrträd kommer att visa sig vara helt olämplig - köttets smak kommer att gå förlorad.
  • Om du inte har någon erfarenhet av att förbereda kol kan du helt enkelt köpa dem i butiken.
  • Det är nödvändigt att förbereda "rätt" sidrätter och drycker: grönsaker, örter, färskt bröd, torrt vin (öl harmoniserar inte med grill).
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

När man köper en brännare föredrar många de enklaste mönstren. Men det finns också många som inte bara bryr sig om det praktiska, utan också om designen. Och en hemlagad grill kan vara väldigt bekväm och original.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära strukturer är anmärkningsvärda i prestanda, som ger ett komplett utseende till sommarstugan eller arrangerad på verandan.

Rekommenderad: