Brazier Med Elektrisk Drivning: Elektrisk Spett, Automatisk Elektrisk Spett, Mekaniska Stationära Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Med Elektrisk Drivning: Elektrisk Spett, Automatisk Elektrisk Spett, Mekaniska Stationära Alternativ

Video: Brazier Med Elektrisk Drivning: Elektrisk Spett, Automatisk Elektrisk Spett, Mekaniska Stationära Alternativ
Video: Automatisk lucköppnare 2024, April
Brazier Med Elektrisk Drivning: Elektrisk Spett, Automatisk Elektrisk Spett, Mekaniska Stationära Alternativ
Brazier Med Elektrisk Drivning: Elektrisk Spett, Automatisk Elektrisk Spett, Mekaniska Stationära Alternativ
Anonim

Den moderna människan har länge fastnat i den dagliga urbana och rutinen. Avgång till naturen är en efterlängtad räddning av själ och kropp. Var och en av oss älskar verkligen högkvalitativ friluftsliv, men ibland är förutsättningarna för detta för svåra att uppnå.

Oftast slutar en resa utanför staden med att 80% av tiden vi ägnar oss åt matlagning, nämligen varm grill . När allt kommer omkring kan du inte bara lägga spettarna på grillen och vila. Du måste vara runt oändligt, titta på elden och vända köttet i tid så att det inte bränns och förstörs. Och bara när allt kött är överkokt kan vi äntligen tillåta oss att sitta ner för att vila och äta. De hade bara inte tid att se tillbaka, men det är dags att gå hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

All denna utmattande process är lätt att undvika. Det räcker bara att lära sig att använda en elektrisk grill. Och all grillmat kommer att bestå i att tända en eld och ersätta det kokta köttet med nya portioner. När allt kommer omkring uppfanns en brazier med elektrisk drivning för att göra matlagning på spett så enkelt som möjligt. Den automatiska tillagningsprocessen ger dig möjlighet att vila av hög kvalitet, umgås med nära och kära och inte nära en eld i rök.

Denna artikel kommer att beskriva en sådan typ av apparater för matlagning på fältet, till exempel en elektrisk brännare . Majoriteten av användarna (cirka 90 procent) som provade enheten för alltid föredrog den och återvände aldrig till att använda en enkel, mekanisk grill.

Bild
Bild

Vad det är?

Den elektriska grillen uppfanns för flera år sedan. För närvarande finns det flera huvudtyper av elektrisk grillkonstruktion, som var och en är unik på sitt sätt. Om du föredrar en färdig modell, som kan köpas i butiken, kommer din assistent att kunna laga flera rätter samtidigt på grillen och till och med på grillen med ett speciellt galler.

Användarvänligheten av sådan utrustning gör dig direkt ett fan av modern grillmat ., för att du bara behöver sätta in den spetsiga änden av spetten i ett speciellt hål och skicka handtagen till tänderna i brännarens drivning. När den elektriska drivenheten slås på aktiveras mekanismen av en elmotor, kedjehjulen börjar röra sig, den tas upp av kugghjulen, så kedjan börjar rotera och bär spett med kött, i vanliga människor är det kallade en spott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att köpa en färdig elektrisk grill i butiken . Du kan bygga det själv, eftersom designen inte är så komplicerad som den verkar vid första anblicken. Det kommer att ta dig lite tid att grilla, men den förbättrade grillen kommer att ge glädje av att använda i många år. Och du kan alltid ta bort strukturen från grillen och fortsätta steka grillen på det gamla sättet, för hand.

Om du bestämmer dig för att skapa en elektrisk brännare själv måste du först och främst bekanta dig med utrustningstyper och diagram för att kunna välja den modell du gillar mest.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om planerna inkluderar att göra om en enkel grill, förbättra den med en elektrisk enhet, då du bör ha sådana verktyg i din arsenal:

  • Elektrisk motor;
  • Bulgariska;
  • drivremmen kan bytas ut mot en cykelkedja, men då kommer remskivorna att vara i form av kedjehjul;
  • dörr, helst elektrisk;
  • remskiva;
  • växlar i sådan mängd, för hur många spett din grill kommer att vara avsedd för.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det borde inte vara några svårigheter att göra en elektrisk grill, eftersom du redan har en färdig grill. Du behöver bara ansluta en elmotor till den så att spettarna roterar oberoende.

Stegen för montering av en elektrisk enhet inkluderar flera steg

  • Du måste göra ämnen - skär två rektangulära plattor från en metallplåt. För att göra detta behöver du en kvarn. Av dem kommer du att bygga en kropp. Storlekarna väljs enligt parametrarna för din grill.
  • Gör snitt längst upp på tallrikarna för spett. Avståndet mellan snittet bör inte vara mindre än växelns storlek.
Bild
Bild
  • För att montera växellådan på brännaren måste du fästa remskivan på motorn. Om du använder en cykelkedja byts remskivan ut mot ett kedjehjul. Till den del som är större än resten måste du svetsa kugghjulet. Hela strukturen måste fästas på axeln som redan är fixerad på plattan. Välj en asterisk av önskad storlek i förväg, eftersom spetten med en kebab inte ska rotera mer än 2 gånger i minuten, annars stekas inte köttet ordentligt eller brinner helt.
  • Fäst den andra växeln på axelns baksida.
  • Fäst en växel på varje spett som passar remskivans kugghjul eller kedjehjul, beroende på vad du använder.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du har monterat det elektriska ställdonet väljer du en lämplig lämplig plats för att fästa hjärtat i hela strukturen - motorn. Vanligtvis är den fäst vid benen på grillen. När du har installerat motorn drar du kedjan på den lilla remskivan till den stora som sitter fast i huset från drivenheten. Och fäst den andra kedjan på kugghjulen i huset och på det stora kedjehjulet. Du måste placera den horisontellt.
  • Stansa hål i metallplattornas hörn. Använd bultarna och anslut plattorna så att hela rotationsmekanismen är dold inuti.
  • För enkelhets skull, svetsas på speciella krokar för att stödja motorn.
  • Stöd spettarna på bakstycket på brännaren, slå hål i den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Motorval

Faktum är att du har ett brett utbud av motorer som kan passa en elektrisk grill. Till exempel motorn från bilens vindrutetvätt, från vindrutetorkarna. Vilken motor som helst av denna typ passar dig, huvudsaken är att strömförsörjningen är minst 12V. Rotationssidan är irrelevant.

Bild
Bild
Bild
Bild

En handgjord motor har sina fördelar, eftersom den ger möjlighet att reglera rotationshastigheten, hastigheten eller till och med arbeta i olika lägen.

Fördelar

Brazier med automatisk design är ett förbättrat sätt att laga kött i naturen. Spettarna roterar automatiskt och tack vare detta steker de köttet jämnt i alla riktningar utan mänsklig hjälp. Kocken behöver bara ta bort köttet från grillen i tid så att det inte brinner och torkar ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan prata mycket om fördelarna med en sådan reseassistent, men vi kommer att beskriva de viktigaste fördelarna

Enhetens kompaktitet - du kan alltid lägga brännaren i bagageutrymmet på din bil innan du går ut på landet. Och efter avslutad tillagning, låt utrustningen svalna och ta hem den. Du kan lagra en sådan grill på samma sätt som en vanlig grill - på balkongen, på gatan eller i källaren, efter eget gottfinnande

Bild
Bild

Smaken av grill är som i en restaurang. Glöm bränt, övertorkat kött att äta för det är synd att slänga det. Det är inte konstigt att det i naturen är svårt att ständigt kontrollera tillredningen av grillen. Och det händer ofta att efter att ha flyttat från grillen bara för en minut, kommer du tillbaka och hittar bränt kött, för att du missade den planerade vändningen av spetten. Med en elektrisk grill kommer sådana problem inte längre att uppstå. Hela designen är utformad för att minimera mänsklig kontroll över beredningen av kebaben. Det räcker bara med att tända en eld, sträng köttet på spett, installera dem i strukturen och starta mekanismen. Och då kan du vila bra och inte andas in rök nära grillen. Samtidigt visar sig köttet vara perfekt rostat, med fantastisk smak och utan mycket ansträngning

Bild
Bild
  • Möjligheten att självständigt göra en elektrisk grill. Ovanstående är algoritmen för tillverkning av utrustning. Det finns inget komplicerat, det räcker bara med det nödvändiga verktyget. Vem som helst klarar uppgiften.
  • Att rengöra en elektrisk grill är praktiskt taget inte annorlunda än att rengöra en vanlig grill. Låt grillen svalna efter tillagning av grillen, skaka noggrant ut alla kolrester från insidan. Detta brukar räcka. Men du kan också tvätta din utrustning om du tar med tillräckligt med vatten.
Bild
Bild

Det har pratats mycket om minimal kontroll av köttberedningsprocessen, men låt oss upprepa denna fördel. Bristen på kontroll över tillagningen av grillrätter är den främsta anledningen till att du behöver en elektrisk spotta för stationära grillar.

Rekommenderad: