Växthusvärmare: Energibesparande Alternativ Med Termostat, Gas- Och Bensin-, Fotogen- Och Tejpmodeller, Vilket är Bättre

Innehållsförteckning:

Video: Växthusvärmare: Energibesparande Alternativ Med Termostat, Gas- Och Bensin-, Fotogen- Och Tejpmodeller, Vilket är Bättre

Video: Växthusvärmare: Energibesparande Alternativ Med Termostat, Gas- Och Bensin-, Fotogen- Och Tejpmodeller, Vilket är Bättre
Video: Tanka biogas | instruktion | fordonsgas | steg för steg 2024, Maj
Växthusvärmare: Energibesparande Alternativ Med Termostat, Gas- Och Bensin-, Fotogen- Och Tejpmodeller, Vilket är Bättre
Växthusvärmare: Energibesparande Alternativ Med Termostat, Gas- Och Bensin-, Fotogen- Och Tejpmodeller, Vilket är Bättre
Anonim

En stor andel av befolkningen föredrar att åka till landet under sommarlovet. Varje sommarbo vet att utan ett växthus kommer skörden inte att glädjas helt. Många grödor kräver värme, så vi föreslår att man tittar på växthusvärmare som kan användas för att skörda året runt. Och på våren kan du få starka och högavkastande plantor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För växthus

Energibesparande miniväxter är ganska populära idag. Du kan välja ett alternativ med en termostat, soldriven (från solen), samt fotogenbandmodeller med en lufttemperatursensor. När du väljer en värmare för växthus är det viktigt att förstå lite vad utrustningen kommer att användas till. Produktmarknaden är packad med olika typer av liknande produkter. De är så olika att det är svårt för en oförberedd person att förstå och hitta en lämplig enhet.

Låt oss analysera enheter som inte når budgeten och är enkla att installera. Vi ansåg att tillhandahålla ett litet växthus med tillräcklig värme som en viktig faktor i en bra värmare. Inledningsvis måste du bestämma vad du personligen behöver. I enlighet med dina önskemål är det nödvändigt att välja en värmeenhet.

Bild
Bild

Dessutom måste du komma ihåg en sådan faktor som enhetens funktioner. Vi menar den ekonomiska ekvivalenten, växthusets storlek, temperaturförhållandena.

Det finns ytterligare några parametrar värda att uppmärksamma

  • värmare effekt;
  • effektivitet;
  • kvalitetsegenskaper;
  • förmågan att minimera värmeförlust;
  • särskilda villkor för den köpta enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När behövs det?

Innan du svarar på denna fråga måste du identifiera de faktorer som är viktiga för dig. Den mest populära begäran av sommarinvånare är att odla en stor, högkvalitativ gröda. Detta är tillräckligt för att berätta att du behöver en värmare. Om vi analyserar frågan om vilken temperatur som är nödvändig för att upprätthålla positiva förhållanden i växthuset, kan flera perioder urskiljas.

Bild
Bild

Höst

Temperaturen bör inte sjunka under -1 grader. Detta är en av de viktigaste faktorerna. På hösten skördas nästan hela grödan; det är inte alltid nödvändigt att skapa tropiska förhållanden för nyplanterade grödor. Växter måste förberedas för vintern.

Bild
Bild

Vår

För högkvalitativ grobarhet och tillväxt av plantor är det nödvändigt att ständigt hålla en temperatur som är bekväm för de planterade sorterna. Det är nödvändigt att styra temperaturen manuellt. Om det är en lång vinter och en kall vår bör temperaturen vara flera grader högre, eftersom jorden inte naturligt värms upp.

Bild
Bild

Vinter

Temperaturen bestäms beroende på vilka växter som planteras i växthuset. Om du inte använder ett växthus på vintern, plantera inte växter i marken, då behöver du inte slå på enheten. Om du odlar någon produkt är det nödvändigt att välja temperaturen enligt det tillstånd som den givna jordbruksgrödan är van vid.

Bild
Bild

Sommar

Mestadels på sommaren är växthusvärmaren avstängd, men det finns vädersituationer där du måste slå på enheten. Till exempel en tidig kall sommar, när temperaturen under dagen värms upp till +20 och högre, och på natten är det frostigt. Eller, när en regnig sommar kommer, faller nederbörd i stora mängder, lufttemperaturen sjunker snabbt. I dessa fall är det nödvändigt att slå på enheten.

Bild
Bild

Visningar

Huvudkriteriet är köparens personliga preferenser. Mycket beror på kraven på utrustningen. Låt oss överväga flera sorter.

Ljusstakar

Ljusvärmare används främst på våren och hösten, när temperaturen ändras från positivt till negativt (och vice versa). Använd denna enhet för att minimera fluktuationer i luft- och marktemperatur. Tjocka ljus placeras mellan buskarna och eldas upp. Detta värmer upp jorden väl och förhindrar att plantorna fryser. En sådan anordning är dock utformad för ett litet antal plantor (högst några hundra buskar). Annars kommer inte ljusen att kunna värma upp jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus är en liten enhet och inte alltid effektiv. På grund av deras lilla inflytande på omgivningstemperaturen värmer de inte upp marken tillräckligt jämnt.

Hem

Sommarboende använder denna metod när sommarsäsongen kommer. Den hemlagade metoden låter dig behålla nattemperaturen. Medan de är på deras plats, gör de eld. Flera tegelstenar och en hink med vatten värms upp i den. När arbetet är klart placeras tegelstenarna i växthuset. Stenarna måste läggas på träplankor tillsammans med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen avger sin värme hela natten och bibehåller önskad temperatur . Nackdelen med denna design är att graderna inte ökar eller minskar. Temperaturen återgår till det normala och håller hela natten tack vare varmt vatten och tegel. En av fördelarna med denna metod är det faktum att när du värmer tegelstenarna kan du laga kött på elden eller bakad potatis.

Med ett stort växthusområde kommer denna metod med tegel och vatten att vara ineffektiv.

Bild
Bild

El och gas

Specificiteten hos denna utrustning är att värmare omvandlar energi till värme. Därför följer deras stora minus: ett enormt slöseri med energi. Denna typ av värmare är inte lämplig för en sjuk mängd jordbruksprodukter. Värmer enheten lokalt endast de föremål (plantor, jord, luft) som finns i omedelbar närhet.

Nackdelen med dessa enheter är att de inte joniserar luften ., så det blir torrt och utsätter växter för risk för parasitangrepp. El- och gasvärmare klarar ett stort växthus om det finns flera av dem. Men då kommer den stora energiräkningen att föröka sig. I slutändan kan detta leda till köp av en annan analog.

Bild
Bild
Bild
Bild

Infraröd

Jordbruksproffs tycker att infraröd utrustning är den viktigaste källan till högkvalitativa grödor. Infraröda värmare kännetecknas av låga energikostnader och hög effektivitet.

De har sina egna meriter:

  • De kännetecknas av uppvärmning av hög kvalitet, som sträcker sig över hela växthuset.
  • De kännetecknas av att ge luften ytterligare fukt.
  • En desinfektionsfaktor noteras, infraröda strålar dödar ett stort antal mikrober och begynnande infektioner.
  • De utmärker sig genom enhetlig uppvärmning utan hypotermi, torka, temperaturfall och överhettning.
  • En minskning av damm i luften och i själva den infraröda värmaren har märkts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa faktorer har en positiv effekt på lufttemperaturen, liksom tillväxten i jordbruksproduktionen. En av de främsta fördelarna med denna typ av värmare är dess enkla installation. Du kan installera sådan utrustning på väggar, ställningar eller tak. En önskvärd och mer korrekt lösning är takalternativet. Andra fördelar inkluderar utrustningens ljudlöshet, dess kompakthet och höga rörlighet. Det är möjligt att installera värmaren korrekt utan inblandning av specialister.

Fördelen med infraröd utrustning är den första uppvärmningen av jorden, inte luften. Denna faktor gör utrustningen energieffektiv. Luften torkar inte ut och växterna kommer inte att få skållvärme. Den infraröda utrustningen har speciella temperaturkontroller som är nödvändiga för olika grödor i olika tillväxtfaser.

Bild
Bild

Nyanser av val

Frågan om installation är av särskild vikt, vilket bör ägnas särskild uppmärksamhet. Det beror på riktigheten i arbetet och avkastningen. Det är lämpligt att köpa en enhet som tillhandahåller funktionen att justera temperaturregimen under tillväxten av jordbruksprodukter. Det är bra om du kan ställa in olika temperaturer för vissa delar av växthuset för att ge individuella bekväma förhållanden för olika typer av grödor.

Det är oönskat att köpa en enhet utan justering, annars skapas de nödvändiga förutsättningarna för en kultur, och för en annan kanske de inte är lämpliga. Att ställa in en enda temperaturinställning för hela växthuset är inte rätt lösning. Köp aldrig utrustning handhållen. För det första håller sådana produkter som regel inte länge. För det andra är deras kvalitet ofta dålig.

Bild
Bild

Moderna enheter skiljer sig väsentligt från äldre . Den största skillnaden är enhetens skärm. Förtrollande plasma installeras i de nya värmare, så att de kan täcka upp till 120 grader. Detta gör att alla växter kan ge den erforderliga mängden värme. När du väljer en produkt för ett filmväxthus ska du vägledas av det faktum att inte alla sorter är lämpliga för det.

En intressant lösning är uppvärmningstejpen. I själva verket är det en elektrisk enhet som du kan värma växthus med. Den är lätt att använda, pålitlig och stängd med ett fuktsäkert skal. Den kan användas i växthus där exotiska grödor odlas. Det är en bekväm och oersättlig enhet.

Bild
Bild

Redovisning av storlekar

Låt oss ta en titt på vilken värmare du ska välja. Om du till exempel har ett växthus som mäter 6 x 3 meter räcker det med två värmeenheter för dig. Efter att ha köpt två lampor med en kapacitet på 1, 2-1, 6 kilowatt kan du värma upp hela växthusområdet. När du köper är det viktigt att vara uppmärksam på enhetens storlek. Det idealiska alternativet under de förhållanden som anges ovan skulle vara en värmare med en längd av 1, 6-1, 9 m och en spridningsvinkel på cirka 120 grader. Om du bestämmer dig för att öka ytan måste du lägga till nya enheter eller byta ut hela värmen.

Om du har ett icke-standardiserat växthus är dess bredd något bredare, du kan gå för det här tricket . Häng besticken på båda sidor, inte i mitten. Således kommer du att ta bort luckorna som bensinvärmaren inte nådde. Följaktligen kan resten av indikatorerna minskas och antalet värmare kan ökas. När du köper ett band beräknas det för varje m2. Detta hjälper till att göra uppvärmningen korrekt och tillräcklig.

Rekommenderad: