Växthusbrödbehållare (41 Bilder): Växthus- "snigel" Av Polykarbonat, Minialternativ Och Andra Storlekar, Kundrecensioner Om Bekvämlighet

Innehållsförteckning:

Video: Växthusbrödbehållare (41 Bilder): Växthus- "snigel" Av Polykarbonat, Minialternativ Och Andra Storlekar, Kundrecensioner Om Bekvämlighet

Video: Växthusbrödbehållare (41 Bilder): Växthus-
Video: Orangeri 2017 2024, April
Växthusbrödbehållare (41 Bilder): Växthus- "snigel" Av Polykarbonat, Minialternativ Och Andra Storlekar, Kundrecensioner Om Bekvämlighet
Växthusbrödbehållare (41 Bilder): Växthus- "snigel" Av Polykarbonat, Minialternativ Och Andra Storlekar, Kundrecensioner Om Bekvämlighet
Anonim

Att njuta av dig själv och dina nära och kära med färska grönsaker från din personliga trädgårdstomt är ett särskilt nöje. Och ju tidigare denna godbit dyker upp på våra bord, desto bättre. För att närma mötet med en färsk, doftande, krispig gurka eller hällande tomat närmare, utrustar ivrig grävare och fans av sommarstugor en mängd växthus i sina trädgårdar. Men inte alla sommarboende kan skryta med en jordyta: ibland är varje meter av platsen redan planerad och byggd upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns helt enkelt inte tillräckligt med plats för ett rymligt och stort växthus. Det finns dock en väg ut! En kompakt växthusbrödbehållare tar inte bara mycket plats, utan för också den efterlängtade skörden närmare. Och för att göra det lika enkelt som att pilla päron. Det är inte alls nödvändigt att lägga pengar på en fabrikstillverkad design.

Beskrivning

Växthuset fick sitt "välsmakande" namn på grund av likheten i design med bagarna som är populära i våra kök. Den har ett lätt avtagbart lock. Moderna hantverkare övar flera alternativ för att göra "brödkärl" på en gång, men alla förenas av ett antal positiva egenskaper: du kan öppna och stänga växthuset utan extra ansträngning och till och med från båda sidor samtidigt (om det finns är två blad), växthusets ram är lätt och följaktligen mobil, växthuset är täckt av polykarbonat, vilket innebär att regnströmmar inte kommer att tvätta bort locket och, tack vare den lutande ytan, inte kommer att skada växterna gömda under den. Eftersom det inte finns någon genomgående passage i växthusbrödkorgen kan strukturens inre användas hundra procent. Det finns inget behov av att ge utrymme för furen och ytterligare förstärkning av den inre åsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av växthus är främst avsedd för underdimensionerade representanter för floran: för plantor kommer odlingsförhållandena i detta "hus" att vara perfekta. Du kommer att tycka om ett växthus av gröna (persilja, dill, sorrel, vitlök), aromatiska bär (jordgubbar eller vilda jordgubbar) och naturligtvis rotfrukter (morötter, rödbetor). Högre växter, å andra sidan, kommer sannolikt att kräva högre tak. Till exempel kan tomater odlas i en brödbehållare uteslutande i plantläget. Senare måste du transplantera dem till ett rymligare växthus eller under öppen himmel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Växthusdesignen innehåller flera komponenter: växthusets bas, själva ramen och manteln. Skärmgolv rör sig upp och ner på grund av gångjärn. Denna funktion ger trädgårdsmästaren möjlighet att självständigt reglera temperaturen och ljusförhållandena i växthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss bo mer i detalj på ramen för "brödbehållaren", eftersom skyddets hållbarhet beror på styrkan hos detta element i växthuset . Basen för beklädnaden är en fyrkant med vertikalt anordnade triangulära sidoväggar. Den övre delen av "brödkorg" -ramen är gjord av halvbågar, som utgör två skär som är oberoende av varandra. De är fästa vid toppen av trianglarna som ligger vid basens ändar med hjälp av gångjärnsstrukturer. Varje växthusbåge har sin egen mantel av polykarbonat. Observera att skillnaden i radie mellan flikarna ger polykarbonatdjupet. Tack vare detta öppnas dörrarna och glider lätt under varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ändå bestämmer dig för att köpa dig det ovannämnda växthuset, men fabriksmonterat, är det inte svårt att vika ramen. Förutom köpet finns dessutom en schematisk ritning. Ett sådant förvärv, beroende på "klockor och visselpipor" och funktioner i drift, kommer att kosta cirka 10 tusen. Ibland är det mer budgetmässigt att självständigt utveckla en ritning och utforma en struktur från improviserade källor. Och att skryta med ett självtillverkat växthus på en personlig tomt är ett särskilt nöje för praktiska företagsledare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra ett växthus av skrotmaterial är ett yrke som kräver grundlig utbildning och professionell utrustning . Bland de verktyg som är nödvändiga för konstruktion finns en hammare, en borrmaskin (skruvmejsel), en sax, en sticksåg, en bärbar svetsmaskin för hemmabruk (om du bestämmer dig för att använda svetsning för att fästa ramelementen). Från material för "brödlådan" måste du köpa tegel, brädor eller block för basfundamentet, metall-plaströr eller galvaniserade profiler, polykarbonat (antalet ark beror på vald storlek), självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland stadierna, på vilka kvaliteten växthusets ytterligare funktionalitet beror på, är det rätta valet av en plats för konstruktion . Var noga med att utvärdera kvaliteten på marken under det framtida växthuset. Om det inte finns tillräckligt med löshet eller befruktning är det bättre att utrusta "brödkärlet" med en varm kudde som en silogrop. För att göra detta, innan du installerar ramen, måste du gräva en rektangulär dike, vars botten är utlagd med tjockt papper för att skydda mot parasiter och ogräs. Häll humus eller hushållssönderfallande icke-kemiskt avfall ovanpå kartongen, till exempel potatisskal, lökskal. Glöm inte askan. Tack vare detta fritt flödande ämne kommer jorden inte bara att bli lösare och luftigare, utan också ren från parasiter.

En annan lika viktig episod i utvecklingen av ett plandiagram över en framtida växthusbrödkorg är den mest exakta mätningen och kontrollen av halva bågarnas radie. Vid fel i mätningarna är allt arbete förgäves. Designen kommer att visa sig vara opålitlig och skev. Och vinden inuti växthuset kan lätt bryta plantornas sköra grenar. Om alla sidobelement i "brödfacket" ligger mycket tätt intill varandra, hotas inte grödorna av skadliga drag och temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du gör en brödkorg på egen hand är ramen gjord av alla rör, som i sin tur kan vara både plast och metall. Att välja en "svart" metall bör inte vara, eftersom det kan korrodera. Och om du redan har bestämt dig för detta alternativ, behandla det med fuktavvisande färg innan du installerar. Bekvämligheten med att montera ramen beror också på formen på de använda rören. Det är bättre att välja förbrukningsmaterial med ett fyrkantigt snitt. Det är mycket bekvämare att arbeta med dem, fästa ihop och ansluta till skyddet. Ramen är gjord av rör med maximal styrka. Skuren polykarbonat sätts in i den färdiga ramen (helst med UV -skydd) eller filmen sträcks.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Dimensioner bör inte vara särskilt besvärliga, eftersom vi inte står inför ett permanent skydd av växter från dåligt väder, utan ett tillfälligt växthus. Det är oönskat att utrusta ett åtta meter växthus. Och inte bara för att spara plats. Först och främst kommer designen av imponerande dimensioner att skapa skugga på platsen, vilket kommer att påverka resten av den gröna skörden negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att vägledas av följande riktlinjer:

  • med ett lock - bredd upp till 1,5 m;
  • med två sluttningar - bredd upp till 2,3 m;
  • växthuslängd - 3-4 m;
  • höjd - upp till 1,6 m.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bygger man det själv?

  • Det första steget är att bekanta dig med installationsschemat i detalj. Du kan hitta ett stort antal av dem på Internet. Ramen är installerad på en plan yta (en nivå är mycket användbar här). För att plantorna ska få mer solljus är det lämpligt att placera växthuset i enlighet med kardinalpunkterna: längden till södra sidan.
  • Om du sätter "brödlådan" ordentligt på marken och säkrar basen med stift eller stavar, behöver du inte fylla i någon grund, eftersom själva strukturen är ljus. Basens steg måste bultas mot varandra.
  • Men om platsen ligger i ett öppet utrymme och starka vindbyar är det fortfarande bättre att bygga en enkel men viktad grund. För att göra detta kan du lägga en rad tegelstenar eller lägga balkar i ett grunt dike runt ramens omkrets, medan trädet behandlas bättre mot förfall med en skyddande beläggning. Förresten, en träbas är ett bra alternativ för att göra en grund; om så önskas är en sådan bas mycket lätt att demontera för att ändra växthusets placering.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter montering av ramen, täck den med 4 mm tjockt polykarbonat. eller en film, men i detta fall blir strukturen mindre hållbar. Polykarbonatplåt ska jämnas ut i ett bekvämt och rent område utan utbuktningar och de nödvändiga elementen bör markeras. Det är bäst att dela arket i ämnen med en elektrisk sticksåg. Var noga med att täcka materialets kanter med speciella pluggar. Detta förhindrar att polykarbonatet blir smutsigt från insidan av cellerna. Locket sitter fast på ramen med självgängande skruvar. De överflödiga delarna skärs av. Observera att vid montering av ramen bör det inte förekomma åtdragning av bultar eller snedvridningar. Annars blir strukturen helt enkelt instabil och vid det första vindkastet kommer den att falla på de närliggande sängarna.
  • Om en trädgårdsmästare planerar ett avtagbart lock, sätts det på sist, fixas antingen med gångjärn eller bussningar. Ett växthus täckt med ett täckmaterial bör kontrolleras för att underlätta öppning och stängning. Om arbetet utförs korrekt öppnas klaffarna enkelt och utan hinder. Bekvämligheten med att öppna och stänga växthuset kommer också att ge bekväma beslag. Det är lämpligt att välja ett handtag för ett växthus av lätta och hållbara material. Du måste fästa den på ramen med självgängande skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägares åsikt

Typiskt fungerar sådana strukturer smidigt under flera säsonger. Det finns inga särskilda anmärkningar eller klagomål om deras drift från ägarna. I grund och botten noterar majoriteten av användarna av "brödlådor" växthusets effektivitet. Ett modernt växthus är trots allt ett dyrt nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av de speciella önskemål från erfarna trädgårdsmästare är följande värda att notera:

  • För en utmärkt skörd till avundsjuka hos grannarna på platsen, liksom för hälsan hos dina planteringar, försök att undvika buskar eller träd nära växthuset, som inte bara skymmer området, utan också komplicerar processen med jordodling med deras rötter;
  • Observera avståndet från stora byggnader (bad, garage, hus på landet), liksom från en cesspool (minst 20 meter);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Mini-växthus "snigel" har i allmänhet bara positiva recensioner. För köpare kan du odla mycket fler produkter i den.

Professionella ger flera rekommendationer för drift

  • Det är bättre att lägga organiskt gödningsmedel, torrt lövverk eller gräs under växthusets bas. Allt detta kommer att ruttna, vilket ger plantorna ytterligare uppvärmning.
  • Gröna utrymmen kommer att vara tacksamma för klimatets beständighet under strukturens bågar. Polykarbonat, på vilken en specifik skyddsfilm mot ultravioletta strålar appliceras, är skyldig att garantera sådan stabilitet. När du köper beklädnadsmaterial, se till att rådgöra med säljaren om detta ämne. Vid tidpunkten för att välja ett skydd för ett växthus måste varje ägare bestämma vilket syfte som eftersträvas. Om du vill spara pengar är det bättre att köpa plastfolie med maximal hållfasthet. Nu på marknaden presenteras dessa produkter i största möjliga utsträckning. Filmen kommer också att klara sina täckningsuppgifter perfekt. Men kanske kommer det att ge vika för polykarbonat i hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Eftersom det här växthuset är särskilt ljust, med en stark vindby med en hastighet av 7 m / s, kan det välta, särskilt när det är öppet. Var särskilt uppmärksam på att förankra strukturen till marken.
  • Smörj gångjärnssystemet med oljiga ämnen med jämna mellanrum för att minska pip och friktion.
  • Backarna kan utrustas med en extra "gadget" - borstar för rengöring av naturlig smuts: kvistar, löv, damm som har fallit eller lagt sig på växthuset under drift.
  • Fyll brödbehållaren med snö när våren börjar. Att fukta marken med smältvatten har en gynnsam effekt på plantornas kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om den används korrekt kommer "brödlådan" att glädja dig med funktionalitet, mångsidighet, kompakthet och miljövänlighet. Miniatyrutseendet på en sådan struktur kommer harmoniskt att passa in i landskapet på någon personlig tomt, utan att kränka en enda författares beslut. Ha en bra skörd!

Rekommenderad: