Pool I Ett Växthus (24 Bilder): Hur Man Gör Polykarbonat Av Polykarbonat Med Egna Händer, Ramalternativ I Ett Växthus I Landet, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Pool I Ett Växthus (24 Bilder): Hur Man Gör Polykarbonat Av Polykarbonat Med Egna Händer, Ramalternativ I Ett Växthus I Landet, Recensioner

Video: Pool I Ett Växthus (24 Bilder): Hur Man Gör Polykarbonat Av Polykarbonat Med Egna Händer, Ramalternativ I Ett Växthus I Landet, Recensioner
Video: The Beginner's Guide to Greenhouses 2024, April
Pool I Ett Växthus (24 Bilder): Hur Man Gör Polykarbonat Av Polykarbonat Med Egna Händer, Ramalternativ I Ett Växthus I Landet, Recensioner
Pool I Ett Växthus (24 Bilder): Hur Man Gör Polykarbonat Av Polykarbonat Med Egna Händer, Ramalternativ I Ett Växthus I Landet, Recensioner
Anonim

Ägare av stugor och sommarstugor tänker ofta på att bygga en pool på deras territorium. En utomhuspool innebär dock ständig vård och rengöring av olika skräp. Dessutom tillåter mycket ofta klimatförhållanden användningen av denna struktur under ganska kort tid. Därför är det mest relevanta och praktiska att bygga en inomhuspool, till exempel precis i växthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Underhåll av denna struktur är mycket lättare och lättare, den kan användas under nästan hela våren, sommaren och halva hösten. Många ägare installerar specialvärmare i sina pooler, detta gör att strukturen kan användas i nästan alla väder. Det bör noteras att konstruktionen av en sådan struktur kräver stora ekonomiska kostnader, och inte alla har råd med det.

Därför som ett alternativ för många stålpooler i växthus gjorda av polykarbonat.

Bild
Bild

Dessa slutna konstruktioner har många fördelar

  • Ett växthus i polykarbonat kan köpas färdigt och i önskade dimensioner. Därför kommer installationen inte att ta lång tid.
  • Designen skyddar interiören på ett tillförlitligt sätt från nyfikna ögon.
  • Du kan använda och njuta av poolen i nästan alla väder.
  • Tack vare polykarbonatbeläggningen kommer vattnet att värmas upp mycket snabbare och jämnare.
  • I en sådan struktur tillhandahålls alltid skydd mot olika insekter.
  • Vid tillverkningen av denna struktur används miljövänliga material.
  • Installation av strukturen kan göras med dina egna händer, vilket kan minska finansiella kostnader avsevärt.
  • Inomhuspooler avdunstar mycket mindre vatten.
  • Kostnaden för dessa strukturer är ganska överkomlig.

Absolut alla familjemedlemmar kan använda poolen, polykarbonatskyddet skyddar pålitligt mot olika nederbörd och extrema temperaturer. Tack vare ramen behandlad med speciella medel kommer designen att glädjas i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med polykarbonat

Fram till nu har glas varit ett mycket populärt material för att täcka väggar och tak på växthus, men det är ett mycket skört material. Produkterna utmärkte sig genom sin höga vikt, dessutom har glas en hög värmeledningsförmåga.

Tack vare den senaste utvecklingen har ett material som polykarbonat dykt upp med utmärkta tekniska egenskaper:

  • lättviktig;
  • styrka och tillförlitlighet;
  • överför ljus bra;
  • solens strålar är jämnt spridda inuti strukturen;
  • tack vare materialets goda flexibilitet och elasticitet kan vilken form som helst skapas;
  • ökat motstånd mot atmosfärisk nederbörd och påverkan;
  • materialet är absolut vattentätt;
  • resistent mot mögel och mögel;
  • materialet har ökat motståndskraft mot eld;
  • lätt att sanera;
  • har en lång livslängd;
  • ett stort utbud av modeller gjorda med en rik färgpalett.
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och modeller av strukturer

Valet av ett växthus för byggandet av en pool måste närmar sig noggrant. Hög luftfuktighet i en struktur innebär användning av material med god motståndskraft mot korrosion och fukt.

Ramar av galvaniserat och rostfritt stål, aluminium, stålprofiler med polymerspray har förbättrade tekniska egenskaper och är resistenta mot olika påverkan. Det rekommenderas inte att köpa ramar av trä och vanligt stål. Dessa strukturer är mottagliga för hög luftfuktighet och har en kort livslängd.

Produktens form spelar en viktig roll när man väljer ett växthus. Det är nödvändigt att välja en struktur som tål betydande belastningar under vinterperioden, stark vind.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växthus finns i många olika former

  • Arch design . Ett särdrag hos dessa modeller är deras utmärkta aerodynamiska egenskaper. Det mest populära och utbredda alternativet, produktens form säkerställer obehindrat snötäcke.
  • För runda pooler mycket ofta används en kupolig design. Snygg och intressant byggnad kommer att dekorera varje personlig tomt. Ett särdrag hos denna design är komplex installation.
  • Växthus med sluttande och gaveltak . Dessa strukturer kännetecknas av lågt motståndskraft mot atmosfärisk nederbörd i form av snö och starka vindar. Installation av dessa strukturer kommer inte att orsaka några särskilda svårigheter, du kan göra det själv.
  • Asymmetriska mönster . Ramen för detta växthus består av en rak sidovägg och en halvcirkelformad.

När du väljer en viss design är det nödvändigt att ta hänsyn till parametrarna, alla funktioner i marken och klimatförhållanden, antalet familjemedlemmar etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växthusdesignerna i polykarbonat är också indelade i två typer

  • Låg . Dessa strukturer används främst för att skydda poolen från olika skräp. Strukturer är indelade i två typer: lutande och glidande.
  • Hög . Konstruktionens höjd gör att du kan stanna inne i strukturen, gå, sitta och så vidare. I sådana strukturer kan du installera möbler, specialvärmare. Strukturen är utrustad med dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsarbete

Slå samman

Poolens parametrar och dimensioner bör väljas individuellt. Modellerna är indelade i två typer: infälld och utanpåliggande. För att undvika uppförande av höga valv över poolen är det bättre att välja djupgående modeller.

Det finns två alternativ för att installera poolen

  • Det första alternativet är att göra en poolskål med egna händer. För att göra detta måste du gräva en grop. Dess dimensioner är individuella. Därefter måste du installera formen inuti gropen, förbereda en sanddyna och förstärkning. Då måste du hälla betong. Efter att det hårdnat är ytan klar med kakel. Denna process för att göra en konstgjord reservoar tar mycket tid och ansträngning.
  • I det här fallet väljs och köps poolskålen på ett specialaffär. Den moderna marknaden presenterar ett stort sortiment av olika modeller av dessa produkter. De skiljer sig åt i storlek, form och material från vilket de är gjorda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av propen är mer populära. Dessa produkter kännetecknas av utmärkta tekniska egenskaper, ökat motstånd mot extrema temperaturer och olika mekaniska och kemiska påverkan. Produkter tillverkade av propen tål hårt jordens rörelse, de är tillräckligt starka och pålitliga.

För att installera skålen måste du också förbereda en grop. Gropens dimensioner bör överstiga skålens parametrar med cirka trettio centimeter.

Innan du sänker skålen i gropen måste du försiktigt tampa botten och lägga ett lager geotextil för att undvika att tvätta bort jorden. Vidare är det nödvändigt att förbereda en sandkudde, först efter att alla manipulationer har slutförts sänks skålen för behållaren i gropen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växthus

Du kan installera ett växthus i polykarbonat över poolen med dina egna händer, utan att involvera specialister.

För att göra detta måste du välja en växthusmodell som är lämplig i form och parametrar, sedan utförs allt arbete i flera steg

  • Det är nödvändigt att fylla fundamentet med betong och armering. Fundamentets djup bör vara cirka femtio centimeter.
  • Därefter måste du montera strukturen, exakt enligt instruktionerna.
  • Efter det måste du noggrant fixa ramen till fundamentet. Använd speciella skruvförband för att göra detta.
  • Sedan måste alla bågar och förstyvningar försiktigt säkras med speciella fästelement.
  • Efter att ha utfört alla manipulationer för att säkra strukturen bör ramen behandlas med speciella korrosionsskyddande medel och målas i önskad färg.
  • Efter målningen kan du fortsätta till manteln av strukturen med polykarbonat, enligt de tidigare förberedda ritningarna.
Bild
Bild

Skötsel- och underhållsregler

Polykarbonatstrukturer kräver inte mycket ansträngning för att bibehålla strukturen.

För att strukturen ska glädjas under lång tid är det nödvändigt att följa vissa rekommendationer

  • Ramen av trä måste inspekteras regelbundet för att i tid identifiera och eliminera olika skador. Du bör också färga strukturen regelbundet.
  • En struktur av vanligt stål rekommenderas också att färgas med jämna mellanrum för att undvika korrosion.
  • Polykarbonatkåpan ska tvättas regelbundet med speciella tvättmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en konstgjord ramdamm i ett växthus i polykarbonat i landet kan vara ganska enkelt och enkelt med egna händer. Utformningen av den ursprungliga formen kommer att vara en dekoration av webbplatsen och en favorit semesterplats för hela familjen. Recensioner av sådana mönster är oftast positiva.

Självmontering av strukturen hjälper till att avsevärt spara familjens budget och garantera den höga kvaliteten på det utförda arbetet. När du installerar strukturen används miljövänliga material, detta är en garanti för säkerheten för människors hälsa. Poolen installerad i ett växthus i polykarbonat kommer att glädja dig i många år.

Rekommenderad: