Lusthus Med Grillar (31 Bilder) Inglasade Modeller Med Spis, Exempel På Arrangemang Och Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus Med Grillar (31 Bilder) Inglasade Modeller Med Spis, Exempel På Arrangemang Och Inredning

Video: Lusthus Med Grillar (31 Bilder) Inglasade Modeller Med Spis, Exempel På Arrangemang Och Inredning
Video: UT PÅ TUR MED FAMILJEN MOBERG-CARLÉN 2024, Maj
Lusthus Med Grillar (31 Bilder) Inglasade Modeller Med Spis, Exempel På Arrangemang Och Inredning
Lusthus Med Grillar (31 Bilder) Inglasade Modeller Med Spis, Exempel På Arrangemang Och Inredning
Anonim

Om du har en privat tomt eller bor på ett lanthus kan du göra din fritid ännu roligare. Ett glaserat lusthus med grill är ett utmärkt tillfälle att ha det bra medan du njuter av dina utomhusaktiviteter.

Ett litet företag kan enkelt rymma i ett sådant lusthus. Och om du gör en stor struktur kan du sätta en soffa med ett bord för te i den och utrusta en matplats för familjemiddagar och helgdagar. Om du utrustar lusthuset med en spis, kommer det att vara möjligt att tillbringa inte bara underbara sommarkvällar i det, utan också att njuta av vilan på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av lusthus

När du utformar ett lusthus är det värt att överväga vid vilken tid på året det kommer att användas. Beroende på detta väljs det föredragna alternativet.

Öppna lusthus är oftast dekorerade med genombrutna mönster. Grillplatsen är vanligtvis placerad under en baldakin, vilket tillåter skydd mot regnet. Halvöppna strukturer kräver väggar, men bara delvis. Men helt stängda hus liknar små mysiga hus där du kan installera en spis och tillbringa så mycket tid där som du vill på de kallaste regniga eller snöiga dagarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthusens former kan vara mycket olika. Allt beror på fantasin och förmågan att genomföra den tänkta idén. Ett ursprungligen designat lusthus kan bli inte bara en favorit semesterplats, utan också ett viktigt inslag i landskapsdesign.

Det enklaste alternativet är att bygga en rektangulär struktur .… Det kan delas in i matlagnings- och relaxavdelningar. Tack vare den praktiska formen på ett sådant lusthus kan det enkelt placeras var som helst: längs staketet, stigen, bredvid andra föremål.

Fyrkantig design - är också ett bra alternativ, men troligtvis är det mer lämpligt för resten av små företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest eleganta alternativet är ett runt lusthus .… Vackra rabatter och träd är vanligtvis placerade bredvid. En motsvarande interiör skapas inuti lusthuset. Möbler av släta former med ett runt bord i mitten ser harmoniskt ut i sådana mönster.

Om du har en idé om att placera en spis, matplats och sittgrupper i lusthuset, så skulle det mest lämpliga alternativet vara en sexkantig eller åttkantig struktur.

Hörn lysthus är bra för de fall när det finns ledigt utrymme i hörnet av webbplatsen .… Denna design kommer att se original ut, men utrymmet kommer att sparas.

Bild
Bild

Dimensioner av strukturer

Lusthuset måste vara minst två meter högt. Det bästa alternativet är en storlek på minst tre kvadratmeter, vilket gör att du kan placera allt du behöver. Du bör dock vara uppmärksam på proportionerna av andra objekt som ligger i bakgårdsområdet. Allt ska se harmoniskt ut.

Med stora ytor kan du tänka dig vilken design som helst och ordna den i en viss stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggmaterial

När du väljer byggmaterial måste du överväga vad lusthuset är konstruerat för. Om du planerar att laga mat på en eld i det här rummet, man måste se till att väggarna tål effekterna av ånga, liksom temperaturförändringar … Det sista villkoret förklaras av det faktum att sådana lokaler inte ständigt värms upp, utan bara då och då.

Ett traditionellt lusthus i trä ser bra ut i trädgården. Trädet kännetecknas av sin hållbarhet och styrka, det viktigaste är att bearbeta ytan med en speciell brandbekämpning. Material som trä och brädor är lämpliga för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bygga ett lusthus i sten eller tegel. En brazier kan tillverkas av samma material. I ett sådant lusthus blir det mysigt och varmt, det kommer att hålla länge. En sådan konstruktion kommer dock att kosta dig dyrt.

När du skapar ett lusthus kan du kombinera olika material, göra uttrycksfulla accenter. Denna design kommer att se ännu mer intressant ut. Men det mest originella alternativet är ett inglasat lusthus … Med panoramaglas kan du sitta vid den mysiga brasan och beundra landskapet utanför fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnsalternativ

Innan du på allvar börjar designa ett lusthus måste du bestämma vilken typ av spis som ska installeras där. Det kan vara en liten brazier eller ett helt komplex för att förbereda en mängd olika rätter.

En stationär tegelugn kan innehålla en spis med ugn, en grill och till och med ett rökhus. Att bygga en sådan ugn är inte lätt, så du måste fylla på med tid, material och studera alla brandsäkerhetsregler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lite lättare att bygga en grillugn … Detta alternativ är lämpligt för dem som mest lagar mat med spett. En variant av samma design kan vara en grill. I det här fallet tillagas maten på gallerhyllan.

En mer praktisk utrustning är en brazier av metall och anpassad att bäras. Om du planerar att använda den bara i ett lusthus kan du dekorera den med tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grillen kan installeras separat, byggas in i väggen eller placeras mitt i rummet, och en huva kan installeras ovanför den. Med detta arrangemang får varje familjemedlem eller gäst möjlighet att bidra till förberedelsen av en festrätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste alternativet är att grilla … Den kan flyttas till vilken lämplig plats som helst. Grillar presenteras på marknaden i en mängd olika utföranden, så du kan enkelt hitta en modell som passar perfekt in i lusthusets inredning.

Förutom alla köksredskap skulle en eldstad vara lämplig här. Detta gör att du inte bara kan förbereda läckra måltider utan också att njuta av den varma och trevliga miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkt designalternativ skulle vara den ryska stilen. Motsvarande ugn passar också bra här. Designen behöver inte vara stor, det räcker med att göra en mini-version. Så du kommer inte bara att kunna spara utrymme utan också att ge rummet rätt smak.

Men det finns fler alternativ. Allt beror på dina kulinariska preferenser och personliga smak. Vissa kanske gillar grytan, medan andra - tandooren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Det sista och ganska viktiga steget i att ordna lusthuset är dess design. Om du bestämmer dig för att välja den ryska stilen, är det bättre att göra lusthuset av stockar och dekorera det med stiliserade mönster.

Stora balkar och ljusa textilier är lämpliga för inredning i chaletstil. För Provence räcker det med korgmöbler, gardiner i känsliga nyanser, blomsterbuketter i enkla vaser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi får inte glömma belysningen. Utanför kan det vara hängande lampor eller upplysta dekorativa figurer. Inuti kan du skapa mysig belysning med svaga lampor.

En annan trevlig liten sak är landskapsarkitektur. Klätterväxter kommer att dekorera lusthuset, och på en varm dag kommer de att skapa en trevlig svalka.

Rekommenderad: