Lusthus Med Grillar (98 Bilder): Vinterverandaer Av Timmer Och Tegel Med Spis, Trädgårdskamin Med Rökeri, Färdiga Alternativ I Ekonomiklass

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus Med Grillar (98 Bilder): Vinterverandaer Av Timmer Och Tegel Med Spis, Trädgårdskamin Med Rökeri, Färdiga Alternativ I Ekonomiklass

Video: Lusthus Med Grillar (98 Bilder): Vinterverandaer Av Timmer Och Tegel Med Spis, Trädgårdskamin Med Rökeri, Färdiga Alternativ I Ekonomiklass
Video: Hydrauliskt uppfällbar uteplats 2024, April
Lusthus Med Grillar (98 Bilder): Vinterverandaer Av Timmer Och Tegel Med Spis, Trädgårdskamin Med Rökeri, Färdiga Alternativ I Ekonomiklass
Lusthus Med Grillar (98 Bilder): Vinterverandaer Av Timmer Och Tegel Med Spis, Trädgårdskamin Med Rökeri, Färdiga Alternativ I Ekonomiklass
Anonim

Det råder ingen tvekan om att bärbara grillar alltid kommer att ha en fördel på grund av deras kompakthet och lätthet. Dessutom är de inte bundna till en specifik plats och skiljer sig inte åt i hög kostnad. Det är dock osannolikt att sådana enheter kan ersätta värmen och komforten hos en fullvärdig spis, som har blivit ägarnas ovillkorliga stolthet och dekorationen av någon sommarstuga. Dessutom är valet och konstruktionen av själva lusthuset inte heller en lätt uppgift. Denna artikel hjälper dig att hitta svar på frågor om val av konstruktionstyp, material för tillverkning, stil och plats för konstruktion.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En av de viktigaste orsakerna till att välja ett lusthus med ugn är förmågan att bekvämt laga mat över en öppen eld och därigenom få en unik doft. Dessutom kanske fantasiflukten inte slutar med banalt kött. Det kan också vara andra rätter: soppor, rökt kött, grönsaker. Detta minimerar avståndet mellan grillen och festen.

Dessutom är det en utmärkt plats för vänliga sammankomster, familjesammankomster, bullriga fester i frisk luft eller lugna kvällar vid spisen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och glöm inte att en sådan struktur är en bra anledning att inte oroa sig för att alla planer kommer att kollapsa på grund av dåligt väder.

Innan du bygger ett lusthus med en spis är det viktigt att bekanta dig med några av nyanserna:

  • Det är mycket viktigt att beräkna byggnadens exakta parametrar, eftersom förutom att ugnen själv kommer att uppta ett ganska stort område är det nödvändigt att lämna ledigt utrymme runt det och därigenom inte bara ge plats för möbler, utan också tänka före antalet människor som kommer att rymmas i den.
  • Var noga med att ta hänsyn till säkerhetsåtgärder genom att noga välja säkra material för konstruktion.
  • Glöm inte väderförhållandena. Lusthusets baldakin bör också skydda mot snedregn.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grunden måste placeras ovanför vattennivån.
  • Avståndet från kaminen till brännbart material är från tre meter.
  • Och slutligen bör ugnens storlek bestämmas av de funktioner som ägaren föredrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Arbors kan villkorligt delas in i följande typer:

Öppet (sommar) lusthus för dem som kommer till dacha endast under planterings- och skördesäsongen. Dessa är de så kallade markiserna och rotundorna som inte ger närvaro av väggar. De anses vara de enklaste att bygga och kräver inga specifika färdigheter. Designad för gynnsamma väderförhållanden och behöver inte kommunikation. Det mest grundläggande alternativet med fundament och tak på stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvstängd byggnad för dem som fortfarande är beroende av väderförhållandena. Detta är den mest populära versionen av ett lusthus för att ordna en sommarstuga. Dessa inkluderar klassiska träkonstruktioner och smidda strukturer. Glasväggar och undertak kommer också att bli räddning från blåsigt väder och privat nederbörd. Även om de ofta är begränsade till helt enkelt närvaron av gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängt (vinter) lusthus designad för rekreation året runt. Till skillnad från en öppen måste det finnas väggar, kommunikationer och möbler. Dessa är fullvärdiga hus med fönster, dörrar, ett kök och en plats att koppla av. Material för konstruktion kan användas på olika sätt, från vanliga tegelstenar till färdiga ramkonstruktioner. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt stiftelsens tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att klassificera lusthusen efter kaminens funktionella syfte kan byggnader delas in i tre typer

Lusthus med en rysk spis

Mer exakt, med en miniugn. Denna möjlighet gör att du inte bara kan laga kebab eller grillade grönsaker, utan också att göra gröt eller pannkakor. Det är värt att notera att konstruktionen av ett sådant lusthus är ganska svårt och kräver vägledning av specialister.

Bild
Bild

Lusthus med grill

Ett särdrag hos en sådan enhet är sättet att laga mat - användning av spett för kött eller grönsaker. Här finns bland alternativen både mobila bärbara strukturer och stationära modeller, oftast installerade mot ytterväggen. Sådana ugnar uppförs av tegel.

Bild
Bild

Lusthus med grill

Till skillnad från grillen sker här inte tillagningsprodukterna på spett, utan på galler, vilket gör det här alternativet bekvämt, eftersom du inte behöver slösa tid på att plantera kött. Det är dock mycket svårare att rengöra gallret. Tegel fungerar också som ett material för en stationär ugn.

Bild
Bild

Bärbara grillar kan installeras i lusthusets mitt.

Bild
Bild

När du väljer ett lusthus med grill, grill är det viktigt att tänka på följande faktorer:

  • öppet eller stängt lusthus - om byggnaden är stängd krävs tillförselventilation;
  • byggmaterial;
  • placering av eldplatser;
  • ett obligatoriskt hål eller, ännu bättre, en huva i taket;
  • ledigt utrymme nära grillen och grill minst 3 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus med öppen spis

Detta är det mest lämpliga alternativet för slutna lusthus, som du kan bo i även på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Positiva egenskaper:

  • hållbarhet och tillförlitlighet;
  • ovillkorlig dekoration av hela sajten;
  • funktionalitet (kan användas som ugn, rökhus, grill);
  • värmen från eldstaden kommer att värma dig i alla väder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men bland alla fördelar finns det också negativa sidor:

  • inte bärbarhet;
  • höga byggkostnader (dessutom är det lämpligt att kontakta en professionell);
  • konstruktion tar lång tid;
  • behöver mycket träbränsle;
  • rökighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus med kittel

Först och främst är grytan i lusthuset associerad med doftande pilaf. I det här fallet är själva spisen byggd i form av en rektangel med ett hål ovanpå, i vilket en rund kopp sätts in - en kittel och en liten dörr på sidan för ved eller annat bränsle.

Bild
Bild

Lusthus med tandoor

Produkter tillagade i en sådan ugn är kända för sin speciella smak och arom. Det karakteristiska med den ovanliga kannliknande formen är den breda botten och avsmalnande mot nacken. Fördelen är att köttet i tandoor inte behöver fläskas och vändas, det hängs på spett och stekas lika från alla sidor. Det är obligatoriskt att bygga ett litet podium i lusthuset för ugnen, som också kommer att fungera som botten.

Bild
Bild

Inbyggt ugnskomplex

Innehåller ugn, grill och spis. En sådan enhet gör att du helt kan överföra tillagningsprocessen från ett täppt kök och laga nästan vilken maträtt som helst i frisk luft. För konstruktion kräver det kontakt med specialister.

Bild
Bild

Det viktigaste när du väljer ett lusthus och en spis för det är att inte bara ta hänsyn till utseendet, utan också strukturens funktionalitet och tillförlitlighet.

Bild
Bild

Materialval

Bland hela sortimentet av material för det framtida lusthuset är det nödvändigt att navigera utifrån vilken tid på året det är planerat att använda det. Oftast föredrar ägare öppna lusthus för lägre kostnader. Tänk på de grundläggande materialen för byggandet av ett rekreationsområde.

Bild
Bild

Gjort av trä

Det anses vara det mest miljövänliga och flexibla materialet när det gäller bearbetning. Och vad kan se mer harmoniskt ut i förorts exteriör? Trots att lusthus i trä är ganska lätta, krävs en grund, som också behövs för att installera en stationär ugn.

Bland de trämaterial som används:

  • timmer;
  • stockar;
  • brädor;
  • reiki.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att öka livslängden för en träkonstruktion med hjälp av speciella ämnen som förhindrar skador från fukt.

Bild
Bild

Nackdelar med sådana byggnader:

  • hög känslighet för fukt, eld och skadedjur;
  • regelbunden behandling av strukturen med antiseptika, lacker och impregneringar;
  • en grillpanna eller grill i ett sådant lusthus är brandfarligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av tegel eller sten

En betydande fördel med dessa material är deras tillförlitlighet och hållbarhet och, inte minst, brandsäkerhet. Sådana byggnader kräver inget särskilt underhåll och kommer att hålla länge. Och stenen ger platsen ett pompöst utseende.

För ett sådant lusthus kan du använda:

  • granit eller marmor (resistent mot många förhållanden, men mycket dyrt material);
  • sandsten (har en fördel på grund av dess låga kostnad och många nyanser);
  • stenblock eller stenbrott (används ofta för en grund, har en rundad form);
  • konststen (ett av de mest ekonomiska alternativen, eftersom materialet nästan inte går att skilja från natursten).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkad av metall

Det otvivelaktiga pluset med en sådan struktur är dess höga hållfasthet, inga vindar är definitivt inte rädda för det. Dessutom kan ett sådant lusthus installeras utan grund. Glöm dock inte att allt beror på designen. Tunga lusthus behöver fortfarande en asfaltbas.

Samtidigt är det bättre att installera en sådan byggnad i skuggan av träd på grund av dess känslighet för solljus.

Och du kan inte göra utan bearbetning här heller, eftersom metallen är känslig för korrosion.

Bild
Bild

Kombination

Kombinationen av material i konstruktionen av ett lusthus används också ofta, vilket ser väldigt harmoniskt ut.

Du kan kombinera:

  • trämaterial;
  • en sten;
  • tegelstenar;
  • metall;
  • skräpmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av förslag från tillverkaren

Numera är många företag engagerade i byggandet av lusthus. De tillhandahåller bygg- och designtjänster för alla typer av lusthus på en nyckelfärdig basis. Kort 2-3 veckor, och bygget är klart. Förutom ett enskilt projekt är det möjligt att välja en färdig version från katalogen över redan färdiga verk.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer företag bör du vara uppmärksam på tillhandahållandet av en garanti och möjligheten att arbeta utan förskottsbetalning.

Förutom den direkta konstruktionen av olika lusthus erbjuder många företag tjänster för att utrusta dem:

  • grillugnar;
  • grillar;
  • grillar;
  • eldstäder;
  • ugnar etc.
Bild
Bild

Valet att beställa en nyckelfärdig design är det enklaste, vilket inte kan sägas om besparingar.

Till exempel, ett åttkantigt grill-lusthus med en yta på 17,4 kvm. m för 10-20 personer kommer att kosta 277 200 rubel. Ett lusthus för en grill av sten för 6-9 personer kommer att resultera i 518 400 rubel.

Men du kan fortfarande hitta en verkligt vacker, högkvalitativ och pålitlig produkt till en liten avgift. Vissa företag erbjuder anständiga alternativ i ekonomiklass.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan budgetdesign är en baldakin på balkar och tunna räcken.

Låg kostnad på grund av:

  • frånvaron av den obligatoriska hällningen av basen kan du istället använda träblock eller högar;
  • enkel transport och möjlighet att demontera;
  • den okomplicerade monteringen, som gör att du kan installera lusthuset själv, kommer att spara upp till 25% av kostnaden;
  • möjligheten att välja tjänsten "utan golv", vilket kommer att minska kostnaderna för lusthuset med 15-20%, eftersom en sådan struktur kan installeras direkt på gräsmattan eller på en plats täckt med spillror.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekonomiversionen av designen "utan golv" kan köpas från 55 tusen, med ett golv - från 61 tusen rubel. Man bör komma ihåg att de deklarerade egenskaperna hos det låga priset inte påverkar kvaliteten på något sätt.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Först och främst bör du bestämma var exakt lusthuset ska placeras.

Definitivt har varje ägare sin egen åsikt i denna fråga . Om byggnadens huvudsyfte är att skapa en lugn atmosfär är det bättre att "tappa" lusthuset i en avskild del av trädgården. Och om det här är en mötesplats för bullriga företag för en grill, så är den bästa platsen inte långt från huset så att värdinnan inte behöver springa långt. För att undvika sådana situationer kan lusthuset utrustas i förväg med alla nödvändiga köksredskap, vatten och el kan levereras.

Glöm inte att ordna vägen till huset.

Bild
Bild

Det är viktigt att inte bara överväga lusthusets utseende på utsidan av trädgården, utan också vilket landskap som kommer att öppnas från fönster eller öppningar och därigenom skapa en nära relation mellan gäster och natur.

En viktig fråga är var man ska installera en grill i huset. Det rekommenderas ofta att installera det nära den nordliga eller nordöstra väggen. Det bör komma ihåg att ugnen måste skyddas från vindens effekter.

Bild
Bild

Kom igång med att bygga ett lusthus, kolla in vilka typer av fundament:

  • Det vanligaste är kolumner. Djupet på en sådan grund är nära 90 cm, och själva pelarna kommer att vara på en höjd av 20-30 cm från marken. Ett par tegelstenar läggs på den krossade stenen, sedan cementmurbruk och ett annat par vinkelrätt.
  • Om lusthusets grund läggs tillsammans med husets högfundament, är skruvhögar ett lämpligt alternativ.
  • Alternativet med uttråkade högar görs utan extra kostnader.
  • En av de svåraste anses vara en grund remsefundament, vars djup inte är mer än 40 cm.
  • Den mest hållbara är en monolitisk betongplatta. Det höga priset motiveras av dess hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När grunden är klar kan du gå vidare till nästa steg. Golvet hälls med betong, och den föreslagna platsen för grillugnen är täckt med en metallplatta.

Golvbeläggningen måste vara gjord av icke-brandfarliga material, eftersom det utkastade kolet kan orsaka brand. Om trägolvet är en gammal dröm, är det lämpligt att täcka området runt kaminen med plåt.

Ugnens bärande vägg är idealiskt gjord av tegel och skyddar därigenom den från vind och höga temperaturer.

Bild
Bild

Sekvensen med att lägga tegel för en lusthusugn visas i figuren . De första raderna fyller hela grillens utrymme, de nästa utgör platsen för ved. Efter ugnens botten läggs en steköppning, vars höjd vanligtvis är sju tegelstenar.

"Höjdpunkten" på kaminen kan vara en sidoljuskärl, vars dörr samtidigt reglerar luftflödet. En mängd dekorativa efterbehandlingselement kommer att lägga till originaliteten i spisen.

Som nämnts ovan är en skorsten ett måste i ett lusthus med grill. Det utförs med cirkulärt murverk och fodras med metall inifrån. Den övre delen av grillen döljs av en speciell överlappning som förhindrar att nederbörd kommer in i elden. Användningen av akryllack på tegel kommer att rädda dig om det inte är möjligt att täcka skorstenen med ett tak.

Lusthusets väggar kan ersättas med stöd och kombineras med räcken med räcken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista byggskedet är installationen av taket. Experter rekommenderar att du använder ett balksystem i tall med ett rektangulärt tvärsnitt. Ett lager av det valda takmaterialet läggs ovanpå.

Designidéer

Bland de olika alternativen för att göra ett lusthus kan du välja det mest lämpliga. Det är mycket trevligare att vara i lusthuset, som är vackert inrett inte bara externt utan också inuti. Nedan listar vi de mest populära stilistiska riktningarna.

Bild
Bild

Chalet

Denna arkitektoniska stil har sitt ursprung i det bergiga södra Frankrike och spred sig snabbt över hela världen.

Särdrag hos sådana lusthus:

  • bra kvalitet på konstruktion, mysighet och komfort;
  • brett överhäng av taket (kan sticka ut mer än en meter);
  • takets lutning är inte bara estetisk, utan också praktisk (värmeisolering på grund av ansamling av snö);
  • taklistarnas bredd;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • återhållsamhet i inredningen (jakttroféer eller kransar av gräs och blommor är möjliga);
  • huvudfärgerna är natursten och trä (om du fortfarande vill ha ljusa färger är rött, terrakotta, apelsin ett bra tillägg);
  • uteslutande trägolv och balkar (och de är inte målade);
  • golven är gjorda av obehandlat trä eller sten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Sådana byggnader i sig utmärks av sin lakonism, korrekthet och begränsning av linjer.

Särdrag:

  • klar proportionell hex eller fyrkantig bas;
  • enkelt tak;
  • bland material: marmor, trä, sten;
  • pastell naturliga färger;
  • i inredningen - trägaller, smidda element;
  • färska blommor inte bara runt lusthusets omkrets, utan också inuti.
Bild
Bild
Bild
Bild

Östlig stil

Det vanligaste för förortsområden är japansk-kinesisk riktning.

Karaktärsdrag:

  • maximal sammanslagning med naturen;
  • prioritet ges till placering av reservoaren;
  • tematisk inredning både i utformningen av själva rummet och i planteringarna runt lusthuset;
  • höjden av strukturen mot bakgrunden av hela webbplatsen;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • uteslutande naturmaterial som sten, bambu, vass;
  • flerskiktad kåpa med hörn rundade till toppen;
  • grundfärger - pastell, näckrosskugga, ljus björk, rispapper, sakura i färg;
  • minimalism och frihet i design;
  • gardiner för att skapa effekten av personligt utrymme;
  • praktiska möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modernitet

Kontrasten mellan designidéerna för nutidens lusthus är ganska brokig.

De utmärks av:

  • kombination av material - det kan vara plast, glas, metall eller trä samtidigt;
  • tydlig korthet och brist på inveckling;
  • färgerna är väldigt olika.
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Naturligtvis är den vanligaste versionen av ett lanthus Provence -stil.

Denna unika stil lyfter fram:

  • föråldrad och uppmätt design;
  • byggnadens rymlighet och dimensioner;
  • enkel dekoration;
Bild
Bild
  • restaureringsmöbler (det kan vara korg eller trä, med snidning);
  • ljusa nyanser, speciellt felaktigt applicerade;
  • många inredningsartiklar (vaser, målningar, tjänster).
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett utsökt lusthus med inbyggt ugnskomplex - tandoor.

Minimalismen i ett lusthus med grillugn.

Kombinationen av material vid konstruktion av arbors: sten och trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En grilligare ugn för familjekvällar.

Vinter lusthus med grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modernt lusthus i ram.

Metallbås med tandoor.

Rekommenderad: