Vinter Lusthus (44 Bilder): Varma Strukturer Gjorda Av Gasblock Med En Spis, Dekoration Inuti, Alternativ Med Ett Isolerat Rum

Innehållsförteckning:

Video: Vinter Lusthus (44 Bilder): Varma Strukturer Gjorda Av Gasblock Med En Spis, Dekoration Inuti, Alternativ Med Ett Isolerat Rum

Video: Vinter Lusthus (44 Bilder): Varma Strukturer Gjorda Av Gasblock Med En Spis, Dekoration Inuti, Alternativ Med Ett Isolerat Rum
Video: Ljusstake 2024, April
Vinter Lusthus (44 Bilder): Varma Strukturer Gjorda Av Gasblock Med En Spis, Dekoration Inuti, Alternativ Med Ett Isolerat Rum
Vinter Lusthus (44 Bilder): Varma Strukturer Gjorda Av Gasblock Med En Spis, Dekoration Inuti, Alternativ Med Ett Isolerat Rum
Anonim

Ett mysigt lusthus är ett bra sätt att dekorera din tomt och få ett bra ställe att koppla av. För att koppla av på din gård när som helst på året behöver du bara välja inte ett klassiskt lusthus, utan ett isolerat. Det finns många typer av varma vinter lusthus, liksom sätt att dekorera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Byggnader som är utformade för rekreation i alla väder kan antingen vara massiva, likna ett minihus eller graciöst, byggda av trä eller sten och glas.

De skiljer sig alla åt i vissa designfunktioner. Sådana lusthus är ofta en förlängning till huset eller ett sommarkök. Detta är bekvämt, för i det här fallet kan du ordna en plats att äta i lusthuset, och inte bara för familjesammankomster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinterbyggnad kan vara en "transformator ", det vill säga på sommaren skiljer det sig inte från ett vanligt lusthus, och på vintern blir det till ett pålitligt skydd, skyddat från kyla och snö. Dessutom tar en sådan omvandling väldigt lite tid.

Inuti ett sådant lusthus kan du placera inte bara ett bord och en bänk, utan också andra nödvändiga möbler, till exempel en liten värmare eller till och med en spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Ett vinter lusthus kan se annorlunda ut. Helst bör du försöka hitta den stil som matchar landskapet och huvudbyggnaden.

Klassisk

Om det absolut inte finns några idéer om val av stil, är det bäst att stanna vid klassisk engelska. Sådana lusthus är nästan universella och kombineras med både monumentala byggnader och fashionabla stugor.

Denna typ av struktur är vanligtvis gjord av ljusfärgad sten eller trä. En öppen spis kan installeras inuti. Det finns ett minimum av inredning, och själva strukturen kännetecknas av svårighetsgraden av former och enkelhet i dekorationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mauretanska

Om det föregående alternativet verkar för tråkigt kan du välja något mer originellt, till exempel ett lusthus i morisk stil. Denna byggnad ser väldigt ovanlig ut. Taket ser särskilt originellt ut. Som regel är den på flera nivåer, i vissa fall dessutom dekorerad med alla slags mönster.

En sådan byggnad är vanligtvis mörk, på sommaren domineras den av en liten skymning. Men på vintern är det upplyst med alla typer av lyktor och till och med ljus. Det borde finnas gott om dem i byggandet av den moriska stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska

Lusthusen i japansk stil ser också original ut. Detta är en triumf av minimalism och enkelhet. Klassiska byggnader i Japan är gjorda av vass, bambu och rispapper.

Men för vårt klimat är de för ömtåliga och tål inte hårt kallt väder. Men du kan bygga ett japanskt lusthus och sten eller vanligt trä. Huvudsaken är att den ska vara visuellt lik originalet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lusthus i japansk stil ska ha mycket ljus, så du måste ta hand om att välja stora isolerade fönster. De kompletteras med ljusridåer, till exempel rullgardiner eller persienner i pastellfärger.

Inuti behöver lusthuset också kompletteras med möbler som matchar stilen . Dessa kan vara låga bord, mattor eller tats istället för massiva soffor och alla slags bänkar dekorerade med lätta sniderier. Du kan dekorera rummet med olika ikebaner, papperslyktor och släta stenar. Alla dessa små detaljer hjälper dig att känna den subtila atmosfären i öst även under den kalla ryska vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet

En annan stil som kan inspirera en begåvad person att bygga och utrusta ett vackert vinter lusthus är en stuga. Han kom från Alperna, där herdar bodde i små hyddor av denna typ. Stämningen i dessa hus var väldigt mysig och till och med romantisk.

Denna typ av vinter lusthus bör byggas av klassiska material som sten och trä . Metall eller plast är oacceptabelt även i dekoration. Byggnader i chaletstil kompletteras med mycket stora fönster, så att rummet är ljust, samt att få möjlighet att beundra det omgivande området.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller inredning bör inredningen i hemmet vara mer diskret. Väggarna saknar ofta dekorationer. Ibland kan de antingen avslutas med ett tunt lager gips eller täckas med ljusfärgade träpaneler. Paletten med nyanser ska inte vara särskilt ljus - föredraget bör ges till varma färger, till exempel brun, terrakotta eller dämpad röd.

På sommarstugor ordnas ofta sammankomster med grill . För att få möjlighet att koppla av på detta sätt under vintersäsongen, bör du lägga grillen direkt i lusthuset. Faktum är att "herdstugan" är en plats som ska lukta som färsk ved och utsökt kokt kött.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Lusthus i Provence-stil ser söta och charmiga ut även i ett litet område. En vinterbyggnad kan göras mer sluten, gjord av ljusa tegelstenar. Ett sådant rum ska vara föråldrat och verka lite gammalt, även om det bara var byggt.

Den provensalska stilen känns igen av övervägande ljusa färger , användningen av natursten, vintagemöbler och vackra tyger. Inuti ett sådant lusthus ser spetsar, bomullsgardiner, ullfiltar och tweedöverdrag för soffor och fåtöljer bra ut.

Förutom textilier för dekoration kan du i denna byggnad också använda sådana detaljer som små vaser med torra eller färska blommor, ljusstakar, färgglada lampor och andra element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska

På jakt efter något mer traditionellt och nära bör du vara uppmärksam på vinter lusthus i rysk stil. En sådan byggnad kommer att tilltala dem som är inspirerade av det rustika, vårt lands förflutna och inhemska sagor.

Denna typ av lusthus liknar en traditionell rysk hydda . Det krävs mycket trä för att bygga det. Basen i lusthuset och alla typer av bänkar, bord och kistor är gjorda av det. Efterbehandling bör finnas i ett minimibelopp. Det är ganska lätt att täcka träet med lack eller andra skyddande medel för att hålla rummet längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som dekorativa element bör du också välja alla möjliga små saker i traditionell stil, till exempel spisar målade med mönster, kistor, samovarer och andra föremål. Gör-det-själv-servetter, mattor eller filtar ger rummet rysk charm.

Du kan också dekorera rummet med handritade målningar, snidade ramar och på andra lika intressanta sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Den sista stilen som ska diskuteras är country. Ett sådant rum ser bra ut både på en lantlig plats och bredvid en lyxstuga. Ett ljust lusthus i lantlig vinter kan vara av trä eller enkla plankor.

Korg- och smidesmöbler används inuti. Samtidigt ska det inte vara för pretentiöst - ju enklare desto bättre. En enkel härd med levande eld ger rummet komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemangstips

Oavsett stilen i vilket rummet är byggt måste det också utrustas ytterligare. För att göra rummet bekvämt när som helst på året måste du ta hand om allt i förväg.

Byggnadsbas

För att lusthuset ska bli mer tillförlitligt måste en grundval av hög kvalitet göras innan den sätts upp. Detta gäller särskilt om lusthuset i sig är stort och tungt.

Väggarna kan vara gjorda av olika material, men oavsett vilket som väljs bör de isoleras. För att hålla det alltid varmt inuti kan du lägga en fuktbeständig isolering på väggarna. Det är dock värt att prata om en så viktig fråga som rumsisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

När väggarna är klara kan du fortsätta att leta efter fönster. I ett vinter lusthus behövs de definitivt så att vinden inte går fritt runt i rummet.

Det finns två huvudtyper av fönster som väljs för denna typ av byggnad: avtagbar och gångjärn. De avtagbara är mycket praktiska eftersom de kan tas bort för sommaren eller ersättas med ett myggnät. Svängalternativ är också tillräckligt bra. Om det behövs kan de öppnas genom att lufta lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Heminredning

Det ska inte finnas något överflödigt i lusthuset. Dess interna arrangemang ska vara enkelt och avkopplande. Du bör begränsa dig till ett bord, stolar, bänkar och flera hyllor.

Om så önskas kan lusthuset dekoreras för att göra det mer bekvämt. Inredningen passar både funktionellt och väcker några trevliga känslor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Isoleringstips

För att isolera ett rum kan du använda det på olika sätt.

Huvudalternativet är väggisolering eller deras konstruktion, till exempel från gasblock. Om lusthuset mer inte bara är en sittgrupp i trädgården, utan ett fullvärdigt rum, kan du inuti sätta en bra radiator eller andra elektriska apparater som rädda dig från kylan. Tja, ett annat uppenbart alternativ är att installera en spis eller värmare, som kan användas både för uppvärmning av ett rum och för matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på lusthus

På jakt efter inspiration för byggandet av ett vackert vinter lusthus kan du se några intressanta exempel.

Klassisk . Det första exemplet är ett vackert lusthus som kommer att bli ett pålitligt skydd mot kyla och snö. Den är helt gjord av naturmaterial - stock och sten. Rummet är uppvärmt - det finns en liten spis i mitten. Det både isolerar rummet och dekorerar det.

Som dekoration används träsnideri här, vackra fönsterbrädor, kompletterade med badkar med levande barrträd. Denna typ av rum blir bara mer charmig på vintern.

Bild
Bild
  • Minimalism . Det andra exemplet är ett ljust lusthus i minimalistisk stil. Den vita basen kompletteras med stora fönster genom vilka hela den gröna trädgården är synlig. Rummet är ganska stort, så det finns en plats i det för både en matplats och ett fack för ett minikök. Det ljusa lusthuset är dekorerat med färska blommor, som kan ersättas med konstgjorda på vintern eller krukväxter.
  • Charmen i Provence . Nästa exempel är en ljus timmerstruktur med ett mörkgrått tak. Det ser charmigt ut och passar perfekt in i platsens landskapsdesign. Fönstren här är små, men de passar bra med den massiva dörren med glasinsatser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vinter lusthus ska inte vara skrymmande och påminna om ett vanligt tegel- eller timmerhus. Lite inspiration och fantasi räcker - och rummet kommer att bli riktigt originellt och charmigt. Och tack vare genomtänkt isolering kommer det att vara bekvämt att spendera tid i det både på vintern och på sommaren.

Rekommenderad: