Trädgårdshus (81 Bilder): Metallstruktur På Platsen, Mått På Den Prefabricerade Produkten I Trädgården, Typer, Inglasade Alternativ För Lusthus

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdshus (81 Bilder): Metallstruktur På Platsen, Mått På Den Prefabricerade Produkten I Trädgården, Typer, Inglasade Alternativ För Lusthus

Video: Trädgårdshus (81 Bilder): Metallstruktur På Platsen, Mått På Den Prefabricerade Produkten I Trädgården, Typer, Inglasade Alternativ För Lusthus
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Trädgårdshus (81 Bilder): Metallstruktur På Platsen, Mått På Den Prefabricerade Produkten I Trädgården, Typer, Inglasade Alternativ För Lusthus
Trädgårdshus (81 Bilder): Metallstruktur På Platsen, Mått På Den Prefabricerade Produkten I Trädgården, Typer, Inglasade Alternativ För Lusthus
Anonim

På en förort eller dacha måste det finnas en plats att koppla av, njuta av naturen, samla gäster för en grill i friska luften, läsa en bok. För sådana ändamål är ett vackert självtillverkat lusthus perfekt. För att byggnaden ska fungera länge och glädja ögat är det viktigt att observera en speciell teknik under konstruktionen.

Bild
Bild

Särdrag

Trädgårdshuset har både utilitaristisk och dekorativ betydelse. För det första är det mycket bra att gömma sig under en baldakin från regnet, och i värmen på eftermiddagen - från den stekande solen, och för det andra kommer den stilistiskt korrekt valda designen av byggnaden att stödja landskapsdesignen och lägga lust till utsidan av webbplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthuset, kompletterat med olika alternativ, utökar dess funktionalitet. I en rymlig byggnad kan du utrusta ett sommarkök genom att utrusta det med ett handfat, skärbräda, kylskåp, elspis. Således blir matlagningsprocessen roligare, eftersom du inte behöver vara i ett täppt rum under husets tak. Matgruppen, vald bland alternativen för trädgårdsmöbler, kommer att samla hela familjen vid ett bord i naturen.

Ett alternativ till sommarköket kan vara ett lusthus med en utomhuskamin eller en öppen spis . En sådan ensemble kan byggas oberoende, det viktigaste är att följa reglerna för brandsäkerhetsteknik.

Du bör också ge en metod för objektet med en civiliserad väg eller trädgårdsstig. Så det kommer alltid att vara rent inne i lusthuset, även i regnigt väder. Golvet inuti kan göras som en fortsättning på denna väg från samma material, men du kan välja ett annat golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett antal fördelar och nackdelar med att göra trädgårdshus med egna händer. Plussidan inkluderar:

  • förmågan att självständigt välja de nödvändiga parametrarna för lusthuset - byggnadens bredd, längd, höjd;
  • du kan välja vilken design som helst för objektet, ge den alla alternativ;
  • handgjorda arbeten kommer alltid att vara original, speciella;
  • du kan använda det återstående materialet efter byggandet av huset och andra byggnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis bör det noteras att för konstruktion av något objekt krävs vissa färdigheter och förmågor. En otränad självlärd person kan installera den enklaste strukturen, men han kommer inte att kunna genomföra en komplex arkitektonisk idé. Nackdelarna med självkonstruktion inkluderar också:

  • byggtid;
  • obligatorisk tillgång till nödvändiga verktyg;
  • inköp av byggmaterial;
  • vissa strukturer, till exempel glasade vinter lusthus, kräver tätning, som vid massproduktion visar sig vara av högre kvalitet och mer tillförlitlig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

Lusthusets dekorativa egenskaper väljs bäst beroende på trädgårdens allmänna design, landskapsdesign, liksom stilen i vilken fasaden på bostadshuset och andra byggnader är gjord. Så lusthuset kommer att passa in i det övergripande exteriören och bli en del av det, och inte ett separat element.

Förtrollande stil i öst

De asiatiska folkens fantastiska och oroliga liv bidrog till skapandet av fantastiskt vackra trädgårdar och arkitektoniska element i Kina, Japan och andra länder. Tack vare deras originalitet och skicklighet uppträder ekon från östkulturen också i europeiska trädgårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnadernas former är graciösa, har ofta böjda linjer, ett särskilt slående exempel är hur taket på kinesiska pagoder är dekorerade - kanterna höjs och sträcker sig mot himlen. Som dekoration - träsnideri med traditionella motiv. Men det finns också en förenklad, inte dyr typ av konstruktion - en pergola på orientaliskt sätt.

I arabisk stil kan du bygga ett tält lusthus. Ett överflöd av textilelement i ljusa färger kommer att komplettera följe. Gardiner, kuddar, mattor är inredningens huvudattribut . Avslappnad atmosfär, turkiskt kaffe och shisha hjälper till att skapa en atmosfär av lugn och avkoppling.

För ett luddigt exteriör i ekvatorstil kan du bygga ett lusthus i bambustjälk. Materialet är hållbart, motståndskraftigt mot extrema temperaturer, inte rädd för överdriven fukt och direkt solljus. Traditionellt fungerar palmblad som tak, men i förhållande till vårt klimat och tillgången på råvaror är det möjligt att göra ett tak av vanligt hö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Perfekt hi-tech och lakonisk minimalism

Små gårdar i radhus eller privata hus i staden kan inredas i högteknologisk eller minimalistisk stil. Dessa stilar passar perfekt in i den urbana atmosfären. Strikt geometri, ibland nyckfullt, raka tydliga linjer, efterbehandling i kalla pastellfärger är huvuddragen i stilen.

Ett högteknologiskt lusthus är vanligtvis tillverkat av metall, glas, sten, plast. Trä kan användas, men det bearbetas och tonas för att matcha idén. Textilier används inte. För att skapa mys kan du få en bärbar utomhus spis eller bygga en stationär version och täcka den med värmebeständiga plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Äkta land

Det säregna med countrymusik är att varje nation eller land har sina egna manifestationer av denna stil. Således är alpland en byggnad av chaletyp, tyskt land är ett korsvirkeshus, i USA finns det stora och rymliga rancher och så vidare.

Rysk stil - det här är en hackad koja eller terem med traditionell carving. Lusthuset kan göras analogt. Att utrusta ett sådant föremål med en klassisk rysk spis kommer inte att vara överflödig, dessutom är det bekvämt att laga en grill under taket. Eldstaden kan putsas och vitkalkas, vilket skapar den nödvändiga följen. Resten av inredningen kan bestå av föremål från bondelivet - poker, samovar, murbruk, fat av gjutjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnaderna i skandinavisk stil kännetecknas av förfining, nåd och korthet, samt ett minimum av inredning. Naturliga färger används i dekorationen, vilket gör att lusthuset kan "lösa" sig i trädgården. Den skandinaviska stilen används ofta för konstruktion av inglasade båsalternativ.

Privat mark i södra Frankrike vimlar av vingårdar. För flera århundraden sedan började fransmännen installera säregna anordningar för att dekorera passager mellan vinstockar i sina trädgårdar - pergolor. Därefter började byggnaderna användas som solarium sammanflätade med klätterväxter. Ett ljust lusthus i tandem med klätterrosor, murgröna, vilda druvor, humle och andra liknande växter skapar en vacker skuggig baldakin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rustik stil Är ett vanligt namn för rustik inredning och exteriör. Rustik enkelhet känns här i varje element. De mest populära materialen för lusthus i rustik stil är naturligt trä och grov råsten.

Lusthus chalet stil kan byggas av trämaterial med ramteknik, och ramen är ett element i inredning och sys inte med andra efterbehandlingsmaterial. Balkar och pelare betraktas som kännetecknen för alla byggnader i chaletstil. Som i rustik stil kan dekoration, till exempel en sockel eller en utomhus spis, tillverkas av natursten. Tonerna för lusthusets inredning är dämpade, nära naturliga nyanser, möblerna är massiva och stabila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger?

Förutom bygg- och efterbehandlingsmaterial behövs verktyg för att bygga ett lusthus i trädgården med egna händer. Här är en grov lista över vad du kan behöva:

  • elektrisk sticksåg;
  • en cirkelsåg;
  • bågfil;
  • skruvmejsel;
  • en hammare;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • byggnadsnivå, samt en lodlinje;
  • stege;
  • tång och nippers;
  • Boer;
  • elektriska borrar och borrar;
  • måttband och penna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Urval och produktion

För att förstå vilken typ av lusthus du vill ha på din webbplats bör du studera byggnadstyperna, deras användbarhet, beräkna den önskade storleken. Efter det - tänk över stilen och besluta om byggmaterialet för konstruktionen av objektet. Efterbehandling och inredning kan tänkas ut längs vägen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Komplexiteten i tillverkningen beror på typen av lusthus, liksom valet av material för konstruktion. Här är några av de bästa lösningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus

En lätt struktur kan visas på platsen nästan var som helst, även i trädgården. Kapellet sparar från regn och solstrålar; under det kan du placera en matgrupp eller en hängmatta. Ingen grund krävs för konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en borr är det nödvändigt att göra hål i marken på angivna punkter upp till en och en halv meter djup. Rackstöd installeras i hål, jämna med en byggnadsnivå. Med hjälp av fragment av brutna tegelstenar och stenar förstärks basen och hälls sedan med en cement-betongblandning.

Du kan börja installera taket på 4-6 dagar. Stöden är justerbara i höjd med en nivå och måttband, överskottet kan skäras av vid behov. Längs omkretsen spikas horisontella stöd på stativen, på vilka taket läggs och fixeras ovanpå.

Bild
Bild

Prefabricerat lusthus

Oftast liknar utformningen av ett prefabricerat lusthus ett tält, som installeras enligt principen för ett campingtält, men det finns också metall, komplicerade modeller. Instruktionerna för en specifik produkt hjälper till att upprätta en sådan design, eftersom processen kan vara olika för varje tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinter lusthus

Stängda strukturer för den kalla årstiden behöver en bra grund på högar, värme och vattentätning, uppvärmning. Det är inte lätt att bygga ett sådant lusthus, men en vintergrill i en sådan byggnad visar sig vara utmärkt.

Var noga med att skapa en sand- och gruskudde under det framtida föremålet. Installera sedan pålarna och gör bottenbandet med ramteknik. Installation av stolpar börjar från hörnen och sedan - i dörr- och fönsteröppningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stockar installeras på golvet. En grillspis behöver en förstärkt grund, så det är bättre att fylla den separat. Därefter görs den övre remmen. Valet av en tom vägg beror på vindrosen på platsen - från vindsidan är det bättre att klara sig utan fönster.

För ett vinter lusthus är det bäst att installera ett tak med tak. Spärren monteras på de vertikala stöden och sedan lådan. För en grill måste du tänka på en skorstenskåpa. Taket är fäst vid lådan. Sedan kan du utföra arbete på väggar och takisolering med mineralull, installera fönsterkonstruktioner och börja avsluta objektet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus-veranda

En veranda är ett öppet eller inglasat utrymme som ingår i en mer grundläggande byggnad. Konstruktionen sker samtidigt med byggandet av huvudbyggnaden, till exempel ett bostadshus eller ett badhus. Verandan kan utrustas som ett lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Strukturens utseende och tillförlitlighet beror på materialvalet. Flera huvudsorter anses vara populära.

Gjort av trä hackade lusthus är gjorda i en rustik stil, och med speciell bearbetning av trä kan du välja absolut vilken stil som helst. Det är viktigt att behandla materialet med antiseptika från mögel och impregnering från sönderfall. Träbyggnader har ett attraktivt utseende och tjänar med rätt vård under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lusthuset kan göras baserad på metallstruktur … En sådan byggnad är antingen smidd eller tillverkad med ramteknik. Metall är pålitlig, stark och hållbar, den ser lätt och elegant ut. Det är i perfekt harmoni med andra efterbehandlingsmaterial.
  • Tegel en pålitlig hållbar konstruktion erhålls, men det är svårt att kalla det lätt. Detta är en monumental byggnad som kräver en förstärkt grund. Dessutom anses materialet vara dyrt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det är bäst att välja lusthusets storlek utifrån utilitaristiska överväganden. Om lusthuset är avsett att vara en sommarmatsal eller att samla gäster, är det nödvändigt att föreställa sig eller schematiskt avbilda varje sittplats och välja storlek utifrån detta. För ett litet skjul över en bänk eller gunga i trädgården räcker det med en miniatyrbyggnad som gömmer sig från solens strålar.

tips och tricks

Byggandet bör börja med en ritning.

Ett kompetent projekt hjälper till att undvika misstag under konstruktionen, beräknar den erforderliga mängden material, välj den önskade listan över konstruktionsverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svåra element som tak, utomhus spis eller grill bör ritas separat, eftersom de kräver en grundlig studie.

Om lusthuset kommer att stå i närheten av ett bostadshus, bör dess stil motsvara stilen på fasadens huvudbyggnad. På baksidan av trädgården kan du utrusta ett hörn med din egen landskapsdesign.

Vackra exempel och alternativ

För att behålla stilen i ett bostadshus kan du välja liknande efterbehandlings- och takmaterial. Ett sådant trick hjälper till att skapa ett harmoniskt exteriör och till och med spara pengar genom att använda de material som återstår efter konstruktionen av huvudstrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthuset, tillverkat på basis av en metallram med glaspartier, sparar perfekt från regn, vind och frost, samtidigt som det bibehåller fullständig enhet med naturen. Inuti kan du installera en bärbar utomhus spis som värmer dig under den kalla årstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rymligt lusthus kommer att samla ett stort antal gäster, och en grillugn kommer att förbättra matlagningsprocessen och bli ägarnas stolthet. Kombinationen av olika material kan vara harmonisk och intressant.

Rekommenderad: