DIY -barnglas (31 Bilder): Idéer För Rutschkanor För Barn På Dacha. Hur Man Gör Ett Trädgårdshus Med En Sluttning På Platsen?

Innehållsförteckning:

Video: DIY -barnglas (31 Bilder): Idéer För Rutschkanor För Barn På Dacha. Hur Man Gör Ett Trädgårdshus Med En Sluttning På Platsen?

Video: DIY -barnglas (31 Bilder): Idéer För Rutschkanor För Barn På Dacha. Hur Man Gör Ett Trädgårdshus Med En Sluttning På Platsen?
Video: How to Build a Rolling Pipe Slide 2024, April
DIY -barnglas (31 Bilder): Idéer För Rutschkanor För Barn På Dacha. Hur Man Gör Ett Trädgårdshus Med En Sluttning På Platsen?
DIY -barnglas (31 Bilder): Idéer För Rutschkanor För Barn På Dacha. Hur Man Gör Ett Trädgårdshus Med En Sluttning På Platsen?
Anonim

Arrangemanget av en lekplats är omöjligt utan en rutschkana. Men du måste välja designen mycket noggrant och ta hänsyn till alla nyanser. Detta är säkerhet, komfort och enkel tillverkning med dina egna händer.

Bild
Bild

Visningar

När vi talar om typerna av barnglas, måste vi först skilja mellan två typer: trädgård och inomhus. Oftast placeras hemdesigner i sovrummet. De kan tillverkas av slumpmässigt utvalda material, till och med plywood eller spånskivor. På gatan är detta oacceptabelt - det finns för starka negativa meteorologiska effekter. Men de grundläggande metoderna för att utforma en design förblir oförändrade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden kan vara relaterad till de material från vilka bilden är gjord. För henne gäller:

  • PVC;
  • trä;
  • metall.

Plastsystem rekommenderas för barn från 3 till 5 år. Deras främsta fördelar är:

  • enkel montering;
  • minsta ockuperade yta;
  • förmågan att få en mängd olika former;
  • bekvämlighet och säkerhet;
  • säsongens mångsidighet.
Bild
Bild

Plast låter dig göra ramper i form av en spiral, rör eller våg. Den utmärkta värmekapaciteten för plastlutningen gör att den inte överhettas på sommaren och även bibehåller en behaglig temperatur på vintern. Arbetet är mycket enkelt, du behöver bara montera delarna i enlighet med instruktionerna. Men plast är ömtåligt, särskilt när det gäller billiga kinesiska prover. Det håller inte tillräckligt länge.

Bild
Bild

Ofta på platsen nära flerbostadshus kan du se rutschkanor av metall. De är mycket hållbara och håller länge. Även med aktiv användning kommer attraktionen att fungera tillräckligt för flera generationer att använda den. Det är möjligt att göra en struktur med olika höjder och med en ojämn längd av nedstigningen.

Men innan du väljer en sådan struktur för din gård måste du ta hänsyn till dess svagheter.

Bild
Bild

Metall leder värme för bra. I värmen blir det väldigt varmt, och när kylan kommer fryser skidåkarna lätt. Detta kan leda till dåliga hälsokonsekvenser, även om de inte märks i spelets hetta. Du måste också komma ihåg att metall kräver underhåll. Och om rampen är gjord av stål kan den korrodera.

Bild
Bild

Trädet är attraktivt av många skäl. Det är miljömässigt och hygieniskt säkert. Träkonstruktioner är relativt lätta och kan levereras var som helst. Väderförhållandena utesluter inte deras användning. Men du måste förstå det även det bästa träet kan deformeras av fukt och extrema temperaturer.

Bild
Bild

För skydd utförs särskild behandling. Det komplicerar och ökar dock kostnaden för byggprocessen. Dessutom är det nödvändigt att noggrant välja kompositionerna för impregnering, eftersom inte alla är tillräckligt säkra. Men trärutschbanan kan enkelt repareras med dina egna händer. Och under konstruktionsfasen behöver du inte använda en svetsmaskin.

Bild
Bild

Det stora området som upptar glidbanan (särskilt tillsammans med nedstigningen) kräver ett mer genomtänkt tillvägagångssätt för att organisera detta element på lekplatsen. Det är omöjligt att begränsa dig till valet av lämpligt material. Ofta kompletterar ett hus rutschbanan. Det blir inte bara ännu en lekplats, det ger också skydd mot regnet under sommarmånaderna. Det är också värt att nämna att diabilderna skiljer sig åt både i närvaro av huset och i strukturens storlek.

Bild
Bild

Ritningar och mått

För att kunna bygga en rutschkana för barn i deras sommarstuga är det absolut nödvändigt att rita upp ritningar och diagram. Om lutningsprofilen som finns på Internet inte passar lutningen måste du vrida den medurs (för att öka) eller moturs (för att minska) vinkeln. Ju brantare sluttning, desto trevligare blir det för barn. Dessutom kommer denna design att ta mindre plats, vilket är särskilt viktigt i landet.

Men när kullens lutning lutar mer än 40 grader är det nödvändigt att noggrant beräkna så att området för bromsning inte visar sig vara för långt.

Bild
Bild

Vanligtvis ritas profilerna i en enda skala, från botten till toppen. Samtidigt försöker de se till att avstånden mellan startpunkterna sammanfaller. Därefter förbereds vertikala sekantlinjer, mellan vilka det också måste vara ett identiskt avstånd. Lutningsvinkeln bestäms av hur stort ledigt utrymme är.

Om det finns en vägg, pool eller andra farliga platser på gården i huset inte långt från nedstigningen, är det nödvändigt att planera konstruktionen av den brantaste rutschbanan.

Bild
Bild

Vid ritningar måste man inte bara ta hänsyn till det tillgängliga territoriet, utan också barnens ålder. Så, om strukturen är konstruerad för en kategori på 3-7 år, kan du göra en spelyta på en höjd av över 2 m. Men samtidigt måste du göra metallspärrar, vars höjd blir minst 0,7 m. Om barn i alla åldrar kan använda rutschbanan kan stängningsöppningarna vara högst 0,5 m. I detta fall bör höjden för fritt fall begränsas till 2 m.

När ett fall från den övre plattformen är sannolikt är det nödvändigt att tillhandahålla en stötdämpande beläggning under konstruktionen. Stödstrukturer anges ofta inte i figurerna. Och det kanske inte finns några andra inslag av fördjupning. Formen ska vara så enkel som möjligt, eftersom det är svårt att bygga en struktur med en sofistikerad konfiguration. Ritningen av rutschbanan för gatan ska göras med en sådan orientering att nedstigningen inte riktas mot körbanan.

Bild
Bild

Design

I en tidig ålder gör barns fantasi det mesta av arbetet själva. Det kan "måla" ett till synes omärkligt element på webbplatsen, presentera det som ett fantastiskt utrymme. Men vissa vuxnas avsikt att hjälpa fantasin, att driva den i en strikt definierad riktning är ganska lämplig. Och om det är svårt att diversifiera lutningen, kan stigningen presenteras mycket mer intressant än en enkel trappa. Utmärkta lösningar av detta slag kan vara:

  • glid i form av en "traktor";
  • ett hus på ett träd;
  • "Litet tåg".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

På Internet är det lätt att hitta många system för att ordna en barnbild. Men du bör på allvar bara uppmärksamma sådana ritningar och ritningar, där barriärerna visas i detalj. Barn i alla åldrar spelar osjälviskt och tappar sin verklighetskänsla. Därför måste både staket och räcken krävas. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt materialet från vilket objektglaset är konstruerat som en helhet och till och med dess sekundära delar.

Bild
Bild

Det finns två huvudkrav: sanitär säkerhet och en minimal risk för brand. Alla trä- och metallkonstruktioner måste slipas för att minimera risken för skador. När man tänker över den framtida strukturen och bygger den är det nödvändigt att utesluta alla slitsade partitioner och luckor. När de leker följer barn inte var de sticker fingrarna och inte ens huvudet. Det är användbart att föreställa sig bilden genom ett barns ögon, och då kommer det att bli klart var farorna kan ligga.

Steg-för-steg-utformningen av sportutrustningen börjar med förberedelsen av nedstigningen. Den är gjord av brädor som har samma längd och bredd. Träet slipas noggrant för att säkerställa en säker nedstigning. Barer placerade underifrån används för att ansluta brädorna. Nästa steg är att fästa strukturens sidodelar till nedstigningen.

För att inte noggrant beräkna alla proportioner kan du helt enkelt upprepa standarddimensionerna på fabriksglasen. Den är 1,3 m hög med en 55 graders lutning. Skivorna på sidodelarna väljs och placeras så att ändarna är i den övre delen av platsen. De fungerar som räcken som du kan hålla i innan du går ner. Sidorna är fästa på båda sidor med självgängande skruvar så att de håller fast botten av nedstigningen.

Bild
Bild

Viktigt: sidodelarna måste bearbetas noggrant. Alla vassa hörn skärs och till och med slipas med sandpapper. För att spendera mindre tid och ansträngning kan du helt enkelt ta en kvarn med en slipskiva. Därefter måste du göra markeringen. Vid denna tidpunkt behöver du en borr för trädgårdsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utgrävningarna i marken som erhållits med dess hjälp behövs för att installera virket. För din information: underifrån bör denna bar smörjas med mastik. Nu betonas platserna där den placerades. Endast en sådan lösning garanterar konstruktionens tillförlitlighet och stabilitet. Det rekommenderas att blanda murbruk på M500 -cement i standardproportioner.

I balkens övre del skärs spåren med en såg. De behövs för att sätta remmarna. Delarna är anslutna med självgängande skruvar. Plankor löser två problem på en gång: de ökar styvheten och säkerställer barns säkerhet. Nu måste du fästa ett par träbjälkar på ramen.

En stege är fäst vid dem på ena sidan och en förberedd nedstigning på den andra. När detta arbete är gjort måste ett trägolv byggas. När du gör det läggs brädor och fäster dem med självgängande skruvar.

Bild
Bild

Viktigt: brädorna får inte placeras nära varandra. Avstånden ska vara sådana att det inte finns någon risk för skada, men vatten rinner fritt.

Om maximal styrka behövs förstärks fogarna i trädelar med stålhörn. Det rekommenderas att göra bilden två gånger så lång som i höjd. När du väljer en webbplats måste du titta så att den inte hamnar i ett lågland. När det regnar länge kommer det att bildas ett "träsk" där. Alla trä- och plastdelar måste impregneras med brandskyddsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men konstruktionen av en träskiva kan göras annorlunda. Ett alternativt arrangemang är att först ta bort all jord och jämna utgrävningen. Detta är nödvändigt om det finns bördig mark - då kommer det inte att vara tomt och gynnas någon annanstans. Vidare är platsen täckt med sand och efter ett tag, när den lägger sig, ramlas hela territoriet. Den här tiden är inte värd att slösa med, du kan:

  • förbereda ett träd;
  • torka det;
  • skär enligt ritningen;
  • sand;
  • impregneras med skyddskomponenter.

Steg, räcken, räcken och brädor som kommer att behövas för konstruktionen av "tunneln" målas två gånger med emalj. I intervallet mellan färgning måste de slipas. Det är här det förberedande skedet slutar. Det är dags att bygga en grund: beslag placeras i hålen förberedda med en trädgårdsborr. Det är verkligen verifierat enligt byggnadsnivån.

När armeringen placeras, betongas den omedelbart och hörnen svetsas ovanpå. Pelarna som ska placeras i basen måste sågas igenom på vissa ställen. Dessa urtag gör att du kan fixa virket i hörnen med självgängande skruvar. Vidare är pelarna förbundna med varandra med hjälp av fock. Trappan görs så här: snörena fästs, och sedan stoppas stegen över dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men en stege kan inte användas normalt om den inte kompletteras med en startplatta. När detta arbete är klart krävs det att förbereda basen för nedstigningen (den är gjord av en stapel). En stålböjd profil för rampen är installerad. En plywoodskiva placeras ovanpå basen under sluttningen. Ett järnplåt är spikat på denna sköld.

Bladets ytterkanter viks över och fästs på profilen. Annars är skador oundvikliga. Nu kan du klippa luckorna i brädorna och linda in kanterna på arket där. En strandpromenad förbereds under rampen. Sidorna är mantlade med plywood. Nu kan du:

  • lägg brädorna;
  • komplettera trappan med räcken;
  • bygg ett hultak, täck det med plywood ovanpå.

Inte ett enda färdigt system kan dock anses vara det enda korrekta. Du kan alltid dra dig tillbaka från det om situationen kräver det. Du behöver inte använda plywood för att göra rampen själv. Det kan också byggas från:

  • plastark;
  • linoleum;
  • galvaniserat stål med en tjocklek på 0,05 cm.

Laminat för stingrays är opraktiskt att använda. Under konstant belastning eller helt enkelt genom kontakt med vatten deformeras den lätt. Och här är några fler rekommendationer:

  • det är möjligt att öka skyddet av trä mot fukt genom att polera med vax;
  • för att täcka en träskiva är oljefärg mycket värre än akrylföreningar och lack;
  • du kan inte sätta ett objektglas nära giftiga växter och honungsväxter;
  • du måste omedelbart titta så att det inte finns några rör och elektriska apparater i närheten;
  • du kan inte rikta lutningen mot vägbanan, staketet eller huvudväggen.
Bild
Bild

Vackra exempel

Du kan fortfarande lista reglerna för att konstruera bilder och studera nyanser länge. Men det är mycket bättre att ta initiativ och fokusera på färdiga designidéer. Bilden nedan visar en enkel ljusfärgad bild som nästan helt är byggd av trä. Endast ytan på lutningen är beklädd med plåt. Samtidigt är de skyddande sidorna helt av trä. I motsats till rädslan för vissa människor ser detta beslut inte alls tråkigt ut.

Bild
Bild

Men du kan också göra en mångfärgad färgstark struktur, till och med kompletterad med en ganska lång övergång mellan stigning och nedstigning. Ett par tältbyggnader tillåter skydd mot inte alltför kraftigt regn. Det finns ett ännu enklare alternativ, där hela ytan är gjord av trä. En sådan design måste väljas när endast funktionalitet behövs, och inte ett ljust utseende.

Rekommenderad: