Prefabricerade Hus På Landet: Sorter Av Hopfällbara Hus För Sommarstugor, Tips För Att Välja Ett Prefabricerat Trädgårdshus

Innehållsförteckning:

Video: Prefabricerade Hus På Landet: Sorter Av Hopfällbara Hus För Sommarstugor, Tips För Att Välja Ett Prefabricerat Trädgårdshus

Video: Prefabricerade Hus På Landet: Sorter Av Hopfällbara Hus För Sommarstugor, Tips För Att Välja Ett Prefabricerat Trädgårdshus
Video: Modern Prefab Tiny House Makes a Quick & Easy Dwelling Alternative - FULL TOUR 2024, April
Prefabricerade Hus På Landet: Sorter Av Hopfällbara Hus För Sommarstugor, Tips För Att Välja Ett Prefabricerat Trädgårdshus
Prefabricerade Hus På Landet: Sorter Av Hopfällbara Hus För Sommarstugor, Tips För Att Välja Ett Prefabricerat Trädgårdshus
Anonim

Många ägare av stadslägenheter föredrar att spendera sin fritid på landet, där du kan vila gott från den bullriga metropolen. För att säkerställa en bekväm tidsfördriv i ett förortsområde måste du ha ett hus, men processen för dess konstruktion kräver betydande tid och ekonomiska kostnader. Lösningen på problemet i det här fallet blir förvärv av ett prefabricerat lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det hopfällbara trädgårdshuset är en unik design som snabbt kan monteras och demonteras som en konstruktör. Idag finns det många modeller av sådana byggnader på marknaden som säljs till ett överkomligt pris. Dessutom är installationen av lanthus mycket billigare än konventionell konstruktion, eftersom deras installation inte kräver en massiv och dyr grund. De största fördelarna med dessa byggnader inkluderar också sådana stunder.

  • Enkel inredning och yttre dekoration . Prefabricerade lantgårdar behöver inte fyllas och planeras av väggarna. De produceras i en sådan form att när du ordnar det räcker det att ordna möbler och göra flera accenter i designen.
  • Bekväm layout . Tillverkarna presenterar ett stort urval av mönster, som var och en har sina egna detaljer om rummet. Därför behöver du inte planera själv.
  • Multifunktionalitet . Prefabricerade hus för sommarstugor kan vara både bostäder och bostäder. Dessutom passar sådana byggnader perfekt in i tomtens övergripande design och fungerar som dess ursprungliga dekoration.
  • Låg vikt . Tack vare denna egenskap är installationsarbetet enkelt. Dessutom gör det det lättare att transportera strukturer från en plats till en annan.
  • Miljövänlighet . Fällbart hus är vanligtvis monterat av trä, vilket garanterar utmärkt luftutbyte och anses vara helt ofarligt för människors hälsa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns de också . Trots att sådana mönster säljs billigt måste du vara uppmärksam på kvaliteten på materialet från vilket de är tillverkade. Det finns ofta förfalskningar på marknaden som produceras av skrupelfria tillverkare av råvaror av låg kvalitet, vilket gör att sådana prefabricerade hus inte håller länge.

På grund av att ramen består av separata delar måste strukturen vara välisolerad. Om detta inte görs kommer lokalerna att vara kalla på vintern. De hopfällbara husen har också låg ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Prefabricerade lantgårdar dök först upp utomlands, men idag finns sådana strukturer över hela världen. De är konventionellt uppdelade i typer: behållare, modul, ram, från SIP -paneler . Var och en av dessa typer skiljer sig åt i prestandaegenskaper och installationsmetod.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Behållarmodeller

De tillverkas färdiga; installationen kräver några enkla steg. Som regel är sådana strukturer utrustade med inbyggda elektriska ledningar, en duschkabin, ett kök och ett badrum. När du beställer sådana byggnader kan du individuellt diskutera alternativ för inredning med tillverkaren, men deras slutliga pris beror på detta. Till exempel, om du dessutom utrustar behållaren med ett avloppssystem, ett handfat och en bänkskiva, kommer kostnaden att öka avsevärt. Om designen inte ger närvaro av en centraliserad vattenförsörjning kan du självständigt installera en pump med en vattenreservoar , införandet i de tekniska systemen bör utföras av tillverkaren.

Den yttre ytbehandlingen av containerhus utförs vanligtvis med plåtar av profilerat stål, som dessutom är täckt med ett skyddande lager. Färgschemat kan vara annorlunda, allt beror på kundens personliga preferenser. Tillverkaren utrustar också panelerna med värmeisoleringsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med behållare är att deras design kan bestå av flera moduler som kan placeras i olika alternativ. Oftast är detta en envåningsbyggnad som består av flera sekvensiellt placerade block.

Det finns också modeller från vilka du kan bygga 2 våningar genom att installera behållare i 2 nivåer . Trädgårdsstrukturer med en övre terrass ser vackra ut. Det är svårt att montera sådana hus med egna händer, så du behöver inte beställa dem färdiga. Det enda är att samtidigt som kraven i GOST och SNiP uppfylls är det viktigt att följa alla installationsregler.

Om så önskas utförs ytterbeklädnaden inte bara med profilerade ark, utan också med plåt, som tidigare har isolerat väggarna med expanderad polystyren eller mineralull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wireframe -modeller

I sådana modeller utförs monteringen på en förfabrikerad ram, som är mantlad med färdiga paneler. Som regel produceras sådana mönster med en veranda, terrass eller utrustad vind. Ramen monteras vanligtvis från en stång, ibland används stödramar, svetsade av metallprofiler. För byggnadens yttre dekoration rekommenderas att välja spånskiva, OSB -plattor eller foder.

Ramen bör endast monteras av vältorkat trä, speciellt för dörröppningar, fönsterkarmar och diagonala hängslen, av vilka strukturens styrka beror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Prefabricerade hus från SIP -paneler

Till skillnad från tidigare alternativ är de av högre kvalitet och mycket varmare än tegelbyggnader. Dessutom tolererar sådana strukturer lätt temperaturregimen från -50 till +50 C. Installationen av strukturer gjorda av självbärande isolerade trådpaneler utförs på en högfundament, golven på första våningen i dem fungerar samtidigt som en golv. Panelerna fästs på varandra med hjälp av en monteringsstång, detta undviker uppkomsten av kalla broar . Nackdelarna med dessa hus inkluderar bara den höga kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Eftersom prefabricerade hus på marknaden finns i ett stort antal modeller, är det svårt att göra rätt val till förmån för en eller annan design. Var därför uppmärksam på följande nyanser när du ska köpa.

  • Konstruktions period . Detta är en viktig indikator eftersom vissa modeller tar lång tid att installera. Om hus väljs som placeras på fundamentet, är konstruktionen något försenad, och i det här fallet måste du dessutom köpa ett förändringshus där du kan tillbringa natten och koppla av. För snabb installation av vikningsstrukturer är det bäst att välja färdiga behållare.
  • Monteringsteknik . Om du planerar att göra installationen själv är det lämpligt att köpa strukturer som inte kräver användning av ytterligare byggutrustning och installationskunskaper.
  • Pris . Det beror på komplexiteten hos strukturerna och typen av ytterligare efterbehandling. Ett lanthus bör vara ett budgetalternativ.
  • Layout . Modeller utrustade med ytterligare rum anses vara ett bra val. I framtiden kan de enkelt fästas på bostäder och användas som pensionat.
  • Livstid . I regel kan alla prefabricerade strukturer inte hålla längre än 30 år i en sommarstuga. Om du planerar att använda dem längre måste du företräda kapitalstrukturer.
  • Utseende . Ett lanthus bör harmoniskt passa in i landskapsdesignens övergripande utseende.

Rekommenderad: