Sommar Lusthus (49 Foton): Former Och Mönster, Vackra Alternativ Med Baldakin, Design Av Ett öppet Lusthus Med Grill

Innehållsförteckning:

Video: Sommar Lusthus (49 Foton): Former Och Mönster, Vackra Alternativ Med Baldakin, Design Av Ett öppet Lusthus Med Grill

Video: Sommar Lusthus (49 Foton): Former Och Mönster, Vackra Alternativ Med Baldakin, Design Av Ett öppet Lusthus Med Grill
Video: lusthus 2 2024, April
Sommar Lusthus (49 Foton): Former Och Mönster, Vackra Alternativ Med Baldakin, Design Av Ett öppet Lusthus Med Grill
Sommar Lusthus (49 Foton): Former Och Mönster, Vackra Alternativ Med Baldakin, Design Av Ett öppet Lusthus Med Grill
Anonim

Mycket ofta vill ägarna av sommarstugor och lanthus sätta ett lusthus på sin webbplats. När det är varmt ute kan du gömma dig i det eller ha kul med familj eller vänner. Lusthus med grillar och stora bord är särskilt populära, för där kan du inte bara laga utsökt kött eller grönsaker, utan också koppla av inte värre än i naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner

Lusthuset är en lätt sommarbyggnad, som liknar en baldakin, medan den inte är inhägnad från naturen. Det finns till och med strukturer där taket bara stöds av snidade pelare, och väggarna är helt frånvarande.

Lusthuset utför flera funktioner samtidigt. För det första kan du organisera en mysig plats att koppla av på webbplatsen. Du kan gömma dig för regnet under ett tak eller en baldakin, och i en välskyddad byggnad kan du ordna ett möte med vänner även under vintersäsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För det andra kan lusthuset användas som en sommarmatsal i naturen. För att göra detta är det tillräckligt att utrusta det med ett bord och stolar och introducera traditionen att samlas med hela familjen för lunch eller middag, inte i köket, men på gården.

Och slutligen kan lusthuset bli en riktig dekoration av platsen. Det finns många utsökta och intressanta byggnader som ser bra ut mot bakgrund av ett enkelt lanthus och bredvid en lyxstuga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ och typer

Det finns många typer av strukturer installerade på gården. Traditionellt väljs lusthuset med hänsyn till platsens storlek, liksom dess landskapsdesign. Det bör kombineras med alla byggnader på webbplatsen, och gläd ägarna.

Bild
Bild

Gazebos är indelade i tre alternativ för strukturer: öppen, sluten och halvöppen:

Öppen . Sådana lusthus kännetecknas av sin enkelhet och lätthet, liksom den öppna strukturen. De kan köpas färdiga eller tillverkade för hand, medan kostnaderna blir minimala. Lusthuset består av fyra trä- eller metallpelare som stöder taket.

Dessa lusthus är mest praktiska för små områden, eftersom de inte tar för mycket plats och inte stänger av andra byggnader. De ligger vanligtvis i skuggan av träd eller nära huset. För dekoration kan du plantera en klätterväxt bredvid dem, till exempel en vild druva, som med tiden helt kommer att omge lusthuset med sina gröna skott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvöppet . En egenskap hos sådana lusthus är att staket eller små sidor är installerade runt hela omkretsen av strukturen. De är gjorda av både trä och järn. Smidda konstruktioner kan ofta ses.

De skyddar inte så mycket från väderförhållandena som de visar lusthusets gränser. Dessa alternativ är acceptabla för medelstora webbplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd . Dessa byggnader ser ut som små hus. De är byggda av tegel eller trä. I vissa fall utför hantverkarna också belysnings- och uppvärmningsanordningar. Ett sommarkök med spis eller grill installeras ofta - detta gör att du kan koppla av bekvämt i alla väder.

Ägare till sådana sommarhus är främst ägare till stora tomter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsmaterial

Sommarbyggnaden är gjord av olika material. Dessutom kan den användas inte bara på sommaren, utan också på hösten eller tidig vår.

Trä

Trä är ett miljövänligt och vackert material. Sådana lusthus kommer att vara relevanta i många år, dessutom kommer de mycket harmoniskt att passa in i webbplatsens design. De är de mest populära mönster bland ägarna av sommarstugor och privata hus.

Vid första anblicken verkar det som om lusthus är komplexa strukturer som du bara behöver köpa eller beställa från hantverkare. Men faktiskt är det fullt möjligt att göra dem med egna händer och från skrotmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä är ett material som är lätt att bearbeta och får önskad form. I grund och botten har lusthus i trä klassiska former, det vill säga att de är rektangulära, runda eller fyrkantiga.

Huvudmaterialet för konstruktion är barrträ . WPC eller rundade stockar används ofta, och i stället för ett bord och stolar - exakt skurna stubbar: en stor och flera mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Sådant material är tillförlitligt och effektivt. Tegelstrukturer ser mer imponerande ut mot bakgrunden av andra byggnader. De täcker också pålitligt människor i lusthuset från olika väderförhållanden: regn, snö, värme eller vind.

Om det finns en önskan kan en tegelbyggnad glasas för att skapa komfort. Detta alternativ skulle dock vara mycket tidskrävande och dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Metall lusthus ser väldigt elegant ut. Jämfört med massiva trästrukturer verkar de tunna och opraktiska. Men i verkligheten är detta inte fallet - metallstrukturen är den mest hållbara och pålitliga. Sådant material ruttnar inte, smulas eller slits ut. Det räcker med att färga väggarna eller pelarna - och lusthuset kommer att stå i många år framöver.

Dessutom kompletteras smidda byggnader med en solid grund. Oftast är den klar med en sten som passar bra med metallramen. Här kan även arbors av metallprofiler rankas. De är inte sämre än andra mönster, om det behövs kan de demonteras och flyttas till en annan plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat

Sådant material används främst för sommarstugor. De är mantlade med strukturer gjorda av trä eller metall. Samma material används ofta för takläggning. Polykarbonat ger utmärkt skydd mot sol och regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typerna av lusthus skiljer sig också i utseende:

  • Lusthus tält . Denna typ av struktur liknar en klassisk byggnad. Den består av en ram och ett markisskydd. Många byggare föredrar just denna typ, eftersom kostnaderna i detta fall är minimala och det är möjligt att bygga strukturen med egna händer.
  • Lusthus med grill . På sommaren går friluftslivet inte bort utan att steka kött eller grönsaker. För många semesterfirare räcker det med en vanlig grill. Men vissa ägare kan bygga något allvarligt, till exempel en stor ugn, tack vare vilken du kan laga till exempel pilaf och baka pajer.

Dessa är långt ifrån alla exempel på lusthus, men det är dessa byggnader som är mest populära idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Designers hävdar att tiden för fyrkantiga lusthus har gått tillbaka i bakgrunden. Nu kan formerna vara vilka som helst, och valet av byggnadens utseende beror på ägarens fantasi. Det finns runda, polygonala och kombinerade lusthus.

Runda … Runda byggnader är mycket populära bland sommarboende på grund av sin form. De ser väldigt vackra ut, skapar mys och integritet. En byggnad av denna typ är en struktur som består av en rotunda på pelare och ett ljust tak. Det kan vara moderna lusthus i polykarbonat och enkla strukturer gjorda av vinstockar eller vass.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Polygonal . De mest populära idag är åttkantiga och sexkantiga arbors. Antalet hörn kan bestämmas av antalet backar. Det svåraste i konstruktionen av sådana lusthus är taksystemet. Polygonala byggnader ser bra ut var som helst.
  • Kombinerad . Sådana byggnader består av flera former av struktur. De kan vara lusthus i form av ett hus med en liten baldakin och ursprungliga tvåvåningshus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnadernas storlek varierar också. Efter att ha bestämt dig för att göra ett lusthus på landet eller i ett privat hus måste du först bestämma exakt vilken storlek. De beror på platsens storlek, liksom på vilka funktioner byggnaden kommer att utföra, och hur många människor som kommer att vila där.

Detta kan vara ett minilushus, där ett litet bord och bänkar får plats. I detta fall måste ramen vara gjord av metall och täckt med polykarbonat. Ett annat alternativ är en liten konstruktion av trä med gaveltak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om platsen är stor kan lusthuset byggas sex- eller åttkantigt. Måtten är lätta att beräkna. En person ska ha cirka 1,5x2 m av förlängningsområdet. Höjden görs minst två meter. I ett sådant lusthus kan du till och med sätta en grillpanna eller en spis med ett kök.

Byggnadens dimensioner måste också motsvara alla strukturer på platsen. Om du har en liten trädgård kan du installera små snidade lusthus eller en stor byggnad där. På en liten innergård är det bättre att spara utrymme och inte uppföra en för stor byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

Det finns flera alternativ för att dekorera interiören i lusthus i sommarstugor eller i hus på landet. Bland dem finns det flera av de mest använda alternativen.

japansk stil

För att skapa lusthusets inredning i japansk stil måste du först komma ihåg att det bara ska innehålla allt du behöver. För konstruktion är det bättre att ta ett material som trä, tidigare behandlat med antiseptika. Om detta är ett stängt lusthus är det nödvändigt att göra stora fönster och skiljeväggar med väv.

Bild
Bild

Du kan dekorera strukturen med bambu rullgardiner. Utrymmet inuti byggnaden ska inte överbelastas - ett litet bord med samma pallar eller små korgstolar räcker.

Taket på byggnaden i japansk stil har flera nivåer och i olika former. Småsten kan läggas ut i hela lusthuset, samt dekorera utrymmet med ikebans. Färgerna som råder i denna stil kan vara mörka varvat med en nyans av sakura eller näckros.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet stil

Genom att dekorera ett lusthus i denna stil kan du skapa en imitation av ett mysigt hus i Alperna. I grunden väljs byggnader i chaletstil av romantiska individer som är vana vid att koppla av i bergen eller människor som älskar komfort.

Bild
Bild

Materialet för sådana arbors är trä eller sten. Taket är sluttande och hänger över byggnadens väggar. Om golv finns tillgängligt bör det vara av stenplattor eller plankor. Inuti lusthuset kan dekoreras med hängande jakttillbehör, klasar med torkade blommor. Keramik kommer också att se lämpligt ut.

Det måste finnas en brazier i ett sådant lusthus .… Huvudfärgerna i denna byggnad är alla nyanser av trä eller sten. För att späda färgschemat är en ljusröd eller orange nyans lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

I rysk stil

När du dekorerar en byggnad i ett lanthus i den här stilen måste du komma ihåg att rysk kultur är väldigt mångsidig. Lusthuset kan tillverkas i form av en rysk hydda, vilket innebär användning av en enorm mängd trä. Exempelvis kan konstgjorda trästugor i trä väljas.

Ett stort bord med bänkar och ett bröst kan placeras inuti strukturen. Det rekommenderas att lägga en samovar på bordet. Vi får inte glömma kaminen, även om du i det här fallet kan använda en vanlig grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech stil

Denna moderna stil är lakonisk och saknar smycken eller konstnärligt smide. Materialet som används är polymer, mindre ofta metall eller sten. Lusthuset är dekorerat med LED -remsor och glödlampor, som gör det till huvudobjektet på platsen, särskilt på kvällen.

Bild
Bild

Ett sommar lusthus är ett underbart tillskott till innergården - inget lanthus klarar sig utan det. Vad det blir beror bara på önskan och fantasin hos webbplatsens ägare, eftersom det finns många typer och mönster, och det är mycket svårt att avgöra vad som är bäst lämpad.

Rekommenderad: