Ett Lusthus För Ett Sommarresidens Med Grill Och Grill (55 Foton): Lantliga Verandor Med Spis, Vackra Modeller Av Trä Och Tegel, Stängda Och öppna Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Ett Lusthus För Ett Sommarresidens Med Grill Och Grill (55 Foton): Lantliga Verandor Med Spis, Vackra Modeller Av Trä Och Tegel, Stängda Och öppna Alternativ

Video: Ett Lusthus För Ett Sommarresidens Med Grill Och Grill (55 Foton): Lantliga Verandor Med Spis, Vackra Modeller Av Trä Och Tegel, Stängda Och öppna Alternativ
Video: Камин с дымом - строительство 2024, Maj
Ett Lusthus För Ett Sommarresidens Med Grill Och Grill (55 Foton): Lantliga Verandor Med Spis, Vackra Modeller Av Trä Och Tegel, Stängda Och öppna Alternativ
Ett Lusthus För Ett Sommarresidens Med Grill Och Grill (55 Foton): Lantliga Verandor Med Spis, Vackra Modeller Av Trä Och Tegel, Stängda Och öppna Alternativ
Anonim

Kärlek till mat tillagad på öppen eld förblev hos oss från våra förfäder. När du anordnar picknick med grill i skogen eller på floden undrar du om du kommer att få böter från brandinspektionen.

Ägare till sina egna sommarstugor behöver inte oroa sig för detta, de måste bara bygga ett lusthus med spis enligt alla regler, och efter en hård arbetsvecka med vänner eller familj kan du njuta av frisk luft, natur och matlagad mat på en "levande" eld.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Lusthus med grill och grill har ersatt sommarkök, utan vilket inte ett enda lantligt hus skulle kunna göra under sovjettiden. Om lusthuset för sommarstugan är av sluten typ, el och vattenförsörjning installeras, kommer det att skilja sig från sommarköket bara i sin moderna design.

Den positiva sidan av en sådan struktur är den rätta resten av dess ägare. Efter att ha lämnat stadens rörelse till dacha kan du bekvämt laga vilken maträtt som helst och koppla av i ett mysigt lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men för att skapa ett rekreationsområde måste du först arbeta hårt. Välj en plats, gör en plan, skissera, uppskatta, börja bygga. Om lusthuset är av en sluten typ, med kommunikation och en spis, kan tillstånd från relevanta organisationer krävas … Det skulle vara trevligt, förutom en grill och en grill, att ordna ett rökhus och en spis, då på sommaren behöver du inte gå in i huset.

Ett sådant lusthus kommer att ta mycket plats, men dess funktionalitet kan till och med konkurrera med ditt hem: här kan du laga mat, koppla av, arbeta på en bärbar dator, sticka eller spela brädspel, fira en semester med familj och vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av byggnader

Det finns tre huvudtyper av lusthus: öppna, stängda och halvöppna. Dessutom kan de kännetecknas av deras konfiguration, stil, dimensioner, material som de är gjorda och genom sin interna utrustning.

Redan innan du påbörjar byggnadsarbetet bör du förstå vilken typ av lusthus som behövs. En liten, öppen typ, med en liten grill och grill kostar mycket mindre än en stor solid byggnad. Men om familjen är stor eller älskar semester, behövs ett mer omfattande lusthus. Om du bara använder stugan på sommaren behöver du inte överbelasta utrymmet med väggar - bara ett tak från regnet räcker.

För att använda lokalerna på vintern måste du bygga en kapitalstruktur med tak, väggar, kommunikation, fönster och en dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppet lusthus praktiskt taget inga väggar, det utsätts för vind, regn och snö. Den används endast vid bra väder och varma årstider .… Till försvar för en sådan struktur kan vi säga att den inte tar mycket plats, den ser elegant och luftig ut, den passar organiskt in i det omgivande landskapet.

När du är i det känner du dig ensam med naturen. Klätterväxter kommer att dekorera lusthuset och hjälpa skydd mot den brännande solen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd byggnad de är byggda separat från huset eller bredvid, efter att ha tänkt på de isolerade övergångarna som kommer att vara till nytta på vintern. Ett sådant rum är zonindelat och separerar matsalen från köket. Du kan värma den med elektriska värmare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvöppen struktur Består av ett tak och två till tre väggar, det kan skydda mot snedställande regn samtidigt som känslan av att vara utomhus. Ibland görs de saknade väggarna av transformatorer som kan stängas i dåligt väder eller svala tider på dagen.

Halvöppna lusthus föredras oftare än andra alternativ - för många verkar denna kompromisslösning vara den mest acceptabla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnader med grill och grill skiljer sig åt i konfiguration:

  • runda lusthus har ett litet område, villkorade väggar kan fyllas med trädgårdsvegetation;
  • rektangulära byggnader är mer acceptabla för att bygga en spis och grill, som ges en viss sida med en eller flera väggar som skyddar elden från vinden;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ett fyrkantigt lusthus är byggt enligt den rektangulära principen, bara matsalen blir mindre;
  • Den polygonala designen är komplex och lätt att zonera, men måste vara genomtänkt för att inte se löjligt ut. Om det görs korrekt kommer lusthuset att vara en fantastisk dekoration för landskapsdesign.

Ibland ser byggnader helt ursprungliga ut om de är gjorda i form av flera geometriska former. Sådana lusthus kallas kombinerade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialalternativ

Typerna av arbors utmärks av materialen från vilka de är skapade. Oftast är de byggda av trä, tegel, sten, smidd metall. Lusthus med glas verkar vara luftiga, deras väggar kan röra sig isär och förvandla en sluten struktur till ett halvöppet område. I ett inglasat lusthus upplever du ambivalenta känslor: en känsla av trygghet och att gå samman med naturen.

Träbyggnader är fantastiskt vackra, de passar organiskt in i landskapet på platsen. Om du vilar på en sådan plats känner du dig som en del av trädgården. Hamnar av trä är relativt billiga, de är lätta att montera på egen hand, och för sådana strukturer behöver du en lätt grund.

Bild
Bild

Ofta byggs lusthus enligt ett finskt projekt: en grill ligger i mitten av rummet på en bänkskiva i sten. I en sådan konstruktion finns en avgaskåpa.

Detta material har sina nackdelar. Det är brandfarligt, därför bör brännaren och grillen installeras på ett keramiskt golv, och väggen nära spisen får inte vara av trä. Trä kräver regelbundet underhåll, rengöring från mögel och mögel, bearbetning med speciella föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus i tegel eller sten är byggda på en solid grund, så de ser noggranna ut. En sådan design är inte rädd för dåliga väderförhållanden, värme eller kyla, och de är också brandbeständiga. Efter att ha tänkt på värmesystemet kan du fira nyåret i ett lusthus i tegel.

En sådan byggnad är dyrare än andra alternativ, men den kommer också att hålla i hundra år utan att kräva särskild omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Helt metall lusthus görs inte, eftersom det är kallt på vintern och varmt på sommaren. Alternativt används ett smitt material. Oftare kombineras sådana strukturer, till exempel 1-1,5 m från golvet, väggarna är gjorda av tegel eller sten, och högre - öppet smide, som stöder taket av lätta material.

Sådana lusthus är mycket vackra, men deras konstruktion kräver deltagande av en specialist. Metall bör behandlas med korrosionsskyddande impregneringar.

Smide ser bra ut i landskapsdesign: trädgårdsbänkar, en veranda med visir, en grind, ett staket kan stödja lusthuset.

Bild
Bild

Hur bygger man det själv?

När du skapar ett lusthusprojekt bör du besluta om flera punkter:

  • Var kommer anläggningen att ligga? Det kan tilldelas en pittoresk plats i trädgården eller placeras bredvid huset. Det är viktigt att röken från skorstenen inte kommer in i vardagsrummet. Det är bättre att placera vinterversionen av designen bredvid byggnaden - det är lättare att utföra kommunikation på detta sätt.
  • Vilken typ av byggnad som väljs (öppen, stängd, halvstängd).
  • Vilket material kommer rummet att vara tillverkat av (trä, metall, tegel).
  • Vilken storlek ska man bygga ett lusthus.
  • Vilken typ av ugn och grill är planerade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt brandsäkerhetsåtgärder bör det finnas ledigt utrymme på ett avstånd av tre meter från spisen. Ett litet lusthus kommer att bli en plats för matlagning, det kommer att dekorera landskapet, men det kommer inte att räcka för vila och sammankomster. Ju fler människor som kommer att använda lusthuset, desto större bör bilderna vara.

Ett traditionellt lusthus är byggt med en storlek på 3x3 m, rektangulärt kan vara mycket större. Förutom köket finns det en matplats i byggnaden, som inkluderar ett bord och stolar, och en soffa är möjlig i relaxavdelningen. I vissa lusthus levereras vatten, ett handfat installeras … Allt detta bör beaktas vid konstruktionsberäkningar.

För att göra resten bekvämt lusthusets höjd är planerad att vara mer än två meter, också 2 kvm. m yta beräknas för varje besökare … När en ritning ritas indikeras alla element inuti strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du planerar en semesterplats bör du inte bara ta hänsyn till den praktiska komponenten, utan också vara uppmärksam på hur den kommer att kombineras med landskapet. En stor byggnad i en liten trädgård kommer visuellt att minska platsen, och ett litet lusthus går förlorat mot bakgrunden av ett stort område.

Steg-för-steg konstruktionsinstruktioner

För att bygga ett lusthus väljer de en lämplig plats antingen i en pittoresk trädgård eller inte långt från huset, så att det är lättare att ta med kommunikation.

De markerar platsen och påbörjar byggnadsarbeten

Grunden beror på byggnadens svårighetsgrad. Tegel eller sten kräver en bandbas. För dess genomförande grävs grävningar i marken, träformar installeras, armering läggs och det hälls med cement. För träbyggnader är det mer ekonomiskt att använda en pelargrund

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Golvet läggs på den färdiga grunden. Det kan vara klinker- eller trägolv, men där kaminen är installerad ska det vara keramik eller sten. Om lusthuset är byggt på fast mark kan du klara dig utan golv. I ett öppet lusthus kan regnvatten ansamlas på golvet, så det bör göras med en liten lutning.
  • Väggarna i lusthusen brukar inte utföra lagerfunktioner, undantaget kan vara huvudkonstruktioner. Antingen uppställs gitterluftsskivor eller solida med villkorade fönsteröppningar.
Bild
Bild
  • Ett tak på träkonstruktioner är tillverkat av lätta material, lutande (cirka 10 grader) eller ås. Täck den med metall eller polykarbonat.
  • Finish är avgörande för väggarnas estetiska utseende och skydd. Trästrukturer impregneras med en antibakteriell komposition, lack appliceras. Smide behandlas med korrosionsskyddande blandningar, skyddade med emalj.

Ugnen med grill och grill utförs som en vanlig gatubyggnad och uppförs samtidigt med lusthuset. Vattentätning läggs mellan golvet och grunden, en metallplatta installeras under spisen. Det är bättre att lägga väggen nära grillen av sten … Då är ugnen byggd av tegel.

Beklädnad kan göras med klinkerplattor. Kaminen måste ha skorsten och avgasrör … Du kan använda en bärbar grill och grill, men det är bättre att sätta in dem i den färdiga stenstrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Efter att ha byggt lusthuset måste du göra det mysigt, tänka igenom allt till minsta detalj.

Här är några tips för att skapa fullständig komfort:

  • i lusthuset är det bättre att skilja köket från matplatsen med en bardisk så att gästerna och ägaren vid spisen kan se varandra;
  • eldstaden ska vara bekväm och nära grillen;
  • om grillen är utanför lusthuset är det bättre att göra en baldakin över den;
  • kapitalstrukturen kan kompletteras med ett handfat och till och med ett badrum;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • om det inte är möjligt att leda en vattenförsörjning till lusthuset kan du slå en brunn i närheten;
  • bra mångfacetterad belysning behövs;
  • infraröda lampor eller oljevärmare är lämpliga som uppvärmning;
  • under den kalla tiden på dagen kan öppningarna i lusthuset stängas med PVC -gardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel för inspiration

Sommarhus är vackra och mångsidiga, en öppen eld lockar alltid och gör dem så bekväma som möjligt.

Det halvöppna lusthuset har en skjutbar glasvägg som alltid kan stängas. Det är trevligt att vara i ett sådant rum i alla väder

Bild
Bild

En öppen sittgrupp med en stor ugn ligger i ett fantastiskt naturskönt läge. Byggnadens stengolv och trätak tycks vara en fortsättning på naturlandskapet.

Bild
Bild

Ett litet finskt lusthus med en grill i mitten har många sittplatser och är stängt från dåligt väder

Bild
Bild

Den stora halvöppna sittgruppen är gjord av trä, väggarna och taket släpper in mycket ljus

Bild
Bild

Svamp lusthuset är en fantastiskt vacker dekoration av platsen

Bild
Bild

Genombruten trästruktur av polygonal form

Bild
Bild

Ett bekvämt, välutrustat lusthus med en dominerande köksdel

Bild
Bild

Rekreationsområdet är så organiskt inbyggt i landskapet att det verkar vara en del av skogen

Bild
Bild

Kombinerad vy över lusthuset med trä och smidesmetall

Bild
Bild

Ett rekreationsområde av öppen typ med odefinierad design är stängt vid dåliga väderförhållanden

Lusthus spelar en stor roll för en bekväm semester på landsbygden. Även den minsta av dem, utrustad med en grill och en grill, ger ägarna mycket glädje.

Rekommenderad: