Ett Baldakin Lusthus (51 Bilder): Lantliga Och Trädgårdsmodeller, Alternativ För Ett Sommarresidens Med Terrass, Val Av Design Och Material

Innehållsförteckning:

Video: Ett Baldakin Lusthus (51 Bilder): Lantliga Och Trädgårdsmodeller, Alternativ För Ett Sommarresidens Med Terrass, Val Av Design Och Material

Video: Ett Baldakin Lusthus (51 Bilder): Lantliga Och Trädgårdsmodeller, Alternativ För Ett Sommarresidens Med Terrass, Val Av Design Och Material
Video: War for the Planet of the Apes (2017) Full Movie - Best Sci Fi Action Movies Full Length English.mp4 2024, Maj
Ett Baldakin Lusthus (51 Bilder): Lantliga Och Trädgårdsmodeller, Alternativ För Ett Sommarresidens Med Terrass, Val Av Design Och Material
Ett Baldakin Lusthus (51 Bilder): Lantliga Och Trädgårdsmodeller, Alternativ För Ett Sommarresidens Med Terrass, Val Av Design Och Material
Anonim

En lusthus är en mycket populär typ av trädgårdsstrukturer; i popularitet kan den konkurrera med en terrass. Det finns olika typer av sådana strukturer, som alla har sina egna fördelar. Efter att ha läst den här artikeln kommer du att lära dig om funktionerna i valet av design, invecklingarna i installationsarbetet.

Bild
Bild

Grundtyper

För att välja ett lusthus måste du ta hänsyn till dina egna önskemål, ekonomiska möjligheter och funktioner i ett visst förortsområde. Sådana strukturer är stationära och bärbara. Bärbara arbors är vanligtvis hopfällbara. Oftast är bärbara strukturer lätta, deras ram är gjord av plast eller metall. Kapellet är direkt tillverkat av syntetmaterial, polyeten eller höghållfast tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära lusthus utmärks oftast av betydande vikt, så de rör sig inte. I detta avseende är sådana strukturer mindre bekväma, men de har en längre livslängd, skyddar människor mer pålitligt från olika yttre påverkan. Vanligtvis kan sådana konstruktioner inte demonteras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man sittplats?

Lusthuset kan installeras där det är mycket vackert: till exempel vid en konstgjord eller naturlig sjö, dekorerad med blommor av en stenrutschbana. För att göra designen mer estetisk kan du plantera blommande buskar bredvid den, dekorera den med klätterväxter.

Bild
Bild

Det är inte värt att sätta upp en struktur i ett lågt beläget område. En sådan kall plats med hög luftfuktighet kommer att vara dåligt för vila och avkoppling.

Konstruktioner

Lusthus baldakiner varierar i design. Flera alternativ kan urskiljas.

Halvstängda lusthus . Den öppna öppningen av denna struktur kan stängas med ett tätt material som är motståndskraftigt mot vätska. Ett annat alternativ är inglasning.

Bild
Bild

Öppna konstruktioner . Du kan göra ett sådant lusthus så bekvämt och mer slutet som möjligt med en grön häck.

Bild
Bild

Taket kan lutas (gavel eller lutning), rakt, runt, välvt. Kapellarna (sluttande tak) är särskilt enkla att använda. Regnet kommer inte att störa människorna i lusthuset, eftersom vattnet alltid rinner nerför sluttningen.

Bild
Bild

Viktiga milstolpar

Du kommer att behöva göra följande:

  • Välj först en plats där du kommer att installera lusthuset. Då måste du förbereda ytan för installation.
  • Skapa en grund, ram.
  • Gör ett tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör bara välja material och verktyg av hög kvalitet för byggnadsarbete. Annars är det fullt möjligt att strukturen inte kommer att skilja sig åt i hållbarhet.

Byggnad

Du måste börja bygga så här:

  • För att installera stöden, gräva hål som kommer att vara på samma avstånd från varandra. De ska vara ganska djupa: ungefär en fjärdedel av stolpens höjd. Lägg kuddar av grus och krossad sten där, tampa allt noggrant.
  • För in i stödets spår. Innan dess måste de impregneras för att skydda ytorna från svamp och mögel. Kontrollera om stödet är korrekt installerat med hjälp av byggnadsnivå och lod.
  • Då måste du göra grunden. Häll betong i hålen och vänta några dagar.
Bild
Bild
Bild
Bild

gavel tak

Taket måste göras enligt följande:

  • Anslut spärren med självgängande skruvar och metallhörn (för bekvämlighet, gör det på marken). Klipp ut luckorna.
  • Dra stöden längs huvuden med en bräda. Spärren måste fästas på stödställningarna. Anslut dem till varandra.
  • Skapa svarven med en kantad bräda. Du kommer att behöva lägga ett tak över det. Det mest tätade taket kan tillverkas med plastbrickor för självgängande skruvar.
  • Du kan hälla en betongbeläggning på golvet, placera grus, sätta brädor.
Bild
Bild

Detta kommer att skapa en stationär baldakin på basen av stöden. Om du vill använda denna struktur som ett lusthus kan du skapa en sidolåda. Vissa människor använder liknande strukturer som strukturer för bilar. De är multifunktionella och mycket motståndskraftiga mot olika väderförhållanden.

Bild
Bild

Plastkonstruktioner

Idag föredrar många människor att skapa baldakiner-lusthus av PVC-rör gjorda av plast, metall-plast, polypropen. Sådana strukturer kännetecknas av en lång livslängd, lätthet och samtidigt uppstår problem med genomförandet av installationsarbetet mycket sällan. Du kan göra en glidbar bärbar struktur.

PVC -rörkonstruktioner har vissa nackdelar:

  • Ramen för sådana strukturer är inte särskilt hållbar.
  • En ganska obehaglig lukt kommer från sådana lusthus, de är giftiga.
  • PVC -strukturer kan deformeras på grund av exponering för solljus.
Bild
Bild

Plast är ett material från vilket du kan skapa en mängd olika former. Du kan enkelt konstruera strukturer i olika former: polygonal, halvcirkelformad, rektangulär. För beläggningen kan du använda polykarbonat, en polymer som kännetecknas av dess densitet.

Polykarbonat

Polykarbonat har många fördelar. De viktigaste fördelarna med detta material:

  • Lätt att bearbeta. Från det kan du få produkter i olika former, sådant material böjer sig lätt. Den är väl lämpad för att skapa komplexa, ovanliga mönster. En sådan struktur kommer att bli en unik höjdpunkt i din sommarstuga, dess underbara dekoration.
  • Brandmotstånd.
  • Lång livslängd, hållbarhet. Sådana produkter är resistenta mot korrosion (i motsats till metall). De behöver inte behandlas med produkter som skyddar ytor mot mögel och mögel (till skillnad från trä).
  • Relativt låg vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat kan endast användas när strukturen är stationär. Detta är ett ganska dyrt material, och det kan lätt skadas om du tar isär och bär lusthuset.

Ramen kan vara metall, tegel, trä. Om du vill att strukturen ska vara lätt och liten behöver du inte göra en tung grund. Installera bara vanliga metallpinnar i marken.

Det rekommenderas inte att göra ett polykarbonattak för strukturen där brännaren kommer att ligga . I det här fallet är det värt att välja kakel, skiffer, wellpapp för taket och rör eller metallprofiler för ramen. För att ta bort röken måste du göra ett rör. Detta element är obligatoriskt i sådana strukturer. Om du inte tar bort röken kan du bli förgiftad av kolmonoxid när du lagar kebab.

Bild
Bild

För en grillstruktur rekommenderas att göra en remsor, det är ganska komplext. För att förhindra brand bör du installera strukturer med en spis ganska långt från ett träbad eller en stuga. Buskar och träd som ligger bredvid en sådan struktur måste tas bort eller transplanteras till en annan plats.

Bild
Bild

Med grill

Du måste bygga ett lusthus med grill i följande ordning:

  • Skapa en remsefundament. För att göra detta, gräva en ganska djup gräv runt omkretsen (cirka 0,4 m).
  • Gör en kudde: Lägg grus på botten. Trampa ner det, lägg armeringsnätet på botten.
  • Använd plankorna och gör formen. Häll betong. Vänta tills foundation är helt torr: det tar vanligtvis ungefär en månad.
  • Använd brandfast tegel för att bygga en spis. Gör detta med en mortel baserad på röd lera.
  • Om du vill att strukturen ska vara presentabel, täck grillen med cementmortel eller tegelstenar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Grillugnen ska byggas så här:

  • Skapa en piedestal för kaminer och ved.
  • Bygg en eldstad, spis.
  • Skapa ett rör för att reglera dragkraften.
  • Utför dekorativ beklädnad.
Bild
Bild

För ved

När du installerar kaminen måste du ange en vedhög där veden kommer att ligga. Du kan enkelt skapa ett lusthus för ved själv. Det skyddar dem på ett tillförlitligt sätt från nederbörd. Det är möjligt att skapa en sådan struktur ganska snabbt och utan betydande utgifter. Det är inte alls nödvändigt att göra ett rektangulärt lusthus: det kan vara icke-standard, designer.

Bild
Bild

Metallram och rektangulär form

Rektangulära strukturer med en metallram är olika:

  • Du kan tegla golvet eller skapa en betongbas. Detta förhindrar att träet ruttnar.
  • Vissa människor väljer tak av polykarbonat. Den fästs med gummibrickor och bultar.
  • Metallstöd skapade med en svetsmaskin hälls med betong. De ligger ganska djupt i marken (de ligger begravda cirka 1,5 m).
Bild
Bild

Trädgårdstält

Idag väljer många trädgårdstält för användning i sommarstugor. Oftast används rör av aluminium eller plast för att skapa sin ram. För tillverkningen av själva tältet används ett slitstarkt tygmaterial, oftast syntetiskt. Dessa mönster har vanligtvis mjuka, transparenta fönster. Dörren kan draperas med ett myggnät. Sådana strukturer är bärbara, prefabricerade. Trädgårdstältet ska inte placeras nära en eldkälla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen, som kännetecknas av sin avsevärda storlek, kan också användas för att placera maskinen där. Det är ganska enkelt att montera sådana strukturer: du behöver bara vägledas av rekommendationerna som anges i instruktionerna.

Hängmattor

En hängmatta är en mycket bekväm enhet som låter dig effektivt slappna av och återhämta dig. Vanligtvis kallas detta ett nät- eller tygmaterial, som har en rektangulär form, som ligger mellan stöden. Ägare av sommarstugor som vill koppla av i skuggan brukar hänga en hängmatta mellan träden. Men du kan klara dig utan träd. Du kan skapa ett lusthus med en hängmatta själv. Varhelst en sådan struktur ligger kommer solens strålar inte att störa dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bestäm först var strukturen ska placeras. Gräva sedan i marken med pelare av metall eller trä. Det kommer att vara nödvändigt att hälla betong i hålen. Häng hängmattan med kedjor eller robusta, ganska tjocka rep. Som en baldakin kan du använda ett polykarbonatark eller tygmaterial. Säkra kapellet på stolparna.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att idag säljs färdiga strukturer med hängmatta i många butiker. En mängd olika mönster, former och nyanser är tillgängliga för konsumenterna. Vanligtvis kan sådana konstruktioner demonteras. När du monterar en struktur bör du ta hänsyn till rekommendationerna från tillverkaren (läs först noggrant instruktionerna).

En sådan struktur kan placeras var som helst utan att tänka på att installera stödpelare, eftersom sådana hängmattor är bärbara. Sådana strukturer har många fördelar, men deras kostnad är vanligtvis ganska hög. Om du fortfarande inte är säker på att du är redo att ge pengar för ett hängmatta lusthus, försök att bygga en sådan struktur själv. Det finns inget svårt i detta: du behöver bara vara tålmodig, uthållig och välja material av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

Ett lusthus med en hängmatta är ett alternativ som är perfekt för en sommarstuga.

Bild
Bild

Tält-lusthuset är en mycket vacker design i samband med lätthet och luftighet.

Bild
Bild

Ett intressant exempel på ett lusthusskydd för ved.

Bild
Bild

Vissa människor gillar plastkonstruktioner mycket mer än metall, men man bör komma ihåg att solen kan påverka sådant material negativt.

Bild
Bild

Vackert lusthus i metall med dekorativa element.

Rekommenderad: