Glaserade Lusthus (55 Bilder): Glasprocess, Glasbyggnader För Sommarstugor, Ramfritt Glas Och Isolerade Glasstrukturer

Innehållsförteckning:

Video: Glaserade Lusthus (55 Bilder): Glasprocess, Glasbyggnader För Sommarstugor, Ramfritt Glas Och Isolerade Glasstrukturer

Video: Glaserade Lusthus (55 Bilder): Glasprocess, Glasbyggnader För Sommarstugor, Ramfritt Glas Och Isolerade Glasstrukturer
Video: Top 30 Amazing Workers That Are On Another Level, Creative Tools Work, Fastest Construction Worker 2024, Maj
Glaserade Lusthus (55 Bilder): Glasprocess, Glasbyggnader För Sommarstugor, Ramfritt Glas Och Isolerade Glasstrukturer
Glaserade Lusthus (55 Bilder): Glasprocess, Glasbyggnader För Sommarstugor, Ramfritt Glas Och Isolerade Glasstrukturer
Anonim

Ett lusthus på en personlig tomt är ett traditionellt inslag i landskapsarkitektur. Om platsen för lusthuset väljs korrekt, blir det snart en favorit viloplats. Modern byggnadsteknik gör det möjligt att förlänga användningen av denna ljusstruktur även under den kalla årstiden, för detta används glas i olika versioner. Låt oss bekanta oss med de mest populära designerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Särdrag

Det klassiska glaserade lusthuset skiljer sig från den vanliga sommardesignen. Denna struktur tillhör redan kapitalklassen, kräver en grund som är utformad för vikten av glasenheter och takläggning. Närvaron av en förstärkt grund kommer att säkerställa anläggningens höga prestanda. Traditionellt för detta är punktstöd uppförda under lagerställen. För tunga konstruktiva lösningar stängs väggarna med tegel eller skumblock, och en remsunderlag läggs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet för konstruktion av ett lusthus med glas används, beroende på det funktionella syftet och säsongens användning

Det mest populära materialet är en träbalk för takbjälkens stöd och konstruktioner, och bryggorna sys upp med spånskiva eller spårskivad skiva. Detta material ger tillräcklig isolering mot vind och lätt frost. Ett timmerhus har utmärkta estetiska och operativa egenskaper för användning av ett lusthus året runt

Bild
Bild

Tegelverk låter dig ställa in önskad temperaturregim i rummet, det har en hög dekorativ effekt. Ger pålitlig brandsäkerhet, som gör att du kan placera en grill eller spis för ett sommarkök inne i lusthuset. På vintern kommer eldstaden snabbt att värma upp ett litet rum om väggarna och taket är ordentligt isolerade

Bild
Bild

Metallstrukturen i lusthuset är ett vanligt alternativ i sommarstugor. Strukturelementens lätthet gör att du kan lägga estetiskt värde till strukturen. Användningen av smidda eller målade glasdetaljer kan göra lusthuset till ett konstverk. Metallkonstruktioner har en lång livslängd. De bör regelbundet behandlas med korrosionsskyddande medel för att upprätthålla materialets integritet

Bild
Bild

Ett glaserat lusthus för användning hela året är utrustat med ett permanent tak med värmeisolering . Om objektet ligger på en innergård är det bättre att använda samma takmaterial som på ett bostadshus. Detta kommer att integrera lusthuset i en enda arkitektonisk ensemble. Den avlägsna platsen låter dig göra ett tak i vilken stil som helst och från alla material som uppfyller ägarnas behov. Detta hörn av trädgården är inrett i traditionell lantlig eller ultramodern stil.

Bild
Bild

Sommarstugans form kan vara vilken som helst. De vanligaste är rektangulära, sexkantiga och åttkantiga mönster. Runda, triangulära, komplexa artikulationer av olika geometriska former på ramen kräver råd från professionella arkitekter. Dessa föremål är dyra och svåra att utföra. De kräver tillverkning av skräddarsydda delar, detaljerna om leverans och installation kommer att medföra extra kostnader, men platsen kommer att dekoreras med en unik design.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt för att välja plats är närvaron av en vacker utsikt från fönstren . Innan du börjar bygga, stå i mitten av det framtida inomhusrekreationsområdet, se dig omkring och undersök noggrant det omgivande landskapet. Om en grannes bod eller sanitetsbyggnader föll i synlighetszonen, eller blicken vilar mot ett tomt staket, är det värt att titta på en annan plats för ett rekreationsområde. Förekomsten av en gård i närheten för att hålla djur är oönskad på grund av den specifika lukten. Det visuella panoramaet är huvudsyftet med att skapa en öppen sittgrupp.

Bild
Bild

Projekt

Du har valt en lämplig plats med en vacker utsikt, beslutat om ramens material. I nästa steg är uppgiften att skapa ett projekt för vidare implementering. Du kan kontakta en arkitektverkstad, där du får en komplett design- och uppskattningsdokumentation för den framtida strukturen. Att välja en standardform för en byggnad, det är inte nödvändigt att bjuda in en designer eller arkitekt. Det räcker att välja ett lämpligt projekt på byggarbetsplatser, där det finns tillräckligt detaljerade planer och efterbehandlingsscheman.

Vidare bestäms säsongens användning: endast för den varma årstiden, som skydd mot regn och vind, eller som ett alternativ för hela säsongen. Frågan om uppvärmning, närvaron av en spis eller grill, behovet av en skorsten och kommunikation löses. Valet av glasdesigner beror på dessa faktorer. Tillverkarna erbjuder ett brett utbud av kallt och varmt glas från olika material. Glas är det vanligaste byggmaterialet.

Bild
Bild

Det finns ett särskilt krav för inglasning av arbors - möjligheten till enkel modellering av utrymmet. Det bästa alternativet för dessa ändamål är fönster på en PVC -profil. Profilen kan väljas från både metall och naturligt trä. PVC har fördelen att när det gäller dekorativa egenskaper är det inte sämre än naturmaterial, det kan lamineras till vilken textur och färg som helst. Och när det gäller funktionella egenskaper överträffar det trä och metall, eftersom det inte lämpar sig för extrema temperaturer, inte kollapsar och inte ruttnar från exponering för fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönster har gångjärn, skjutbara och lutande strukturer , utrustad med dubbelglasfönster gjorda av flera glasskikt. För vår / sommar bruk räcker det med ett glas. Kapitalbyggnader med öppen spis eller värmesystem kräver en trelagerig glasenhet. Fönster med skjutbara strukturer är det bästa alternativet för ett lusthus, profilsystemet levereras med rullar och upphängda eller golvskenor. Svängfönster är mindre bekväma, eftersom de tar mycket plats inuti ett litet rum och slås av en stark vind i ett drag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Entrékonstruktionen är också gjord av samma profilglas med skjutdörrar, vilket skapar en bra utsikt. Om det behövs förblir en del av lusthuset stängd på vindsidan och den främre delen öppnas helt. Detta ger en bra tillförsel av frisk luft och ger utrymme. Att vara inne är bekvämt nog. En känsla av integration i det omgivande djurlivet skapas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lättare alternativ med tvåglasfönster är en aluminiumprofil . Dessa strukturer är lätta, vilket gör att de kan installeras i lusthus i landet. Aluminiumdörrar och fönster kan ha olika grader av värmeisolering, men användningen är begränsad till den varma årstiden. Temperaturskillnaden inne och ute är ca 5-10 grader. Sådana fönster- och dörrkarmar låter dig skapa lusthus med panoramaglas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlösa glasstrukturer har en vacker effekt av frånvaron av väggar. Optimal användning av parallella skjutramar. Ett annat alternativ är att fixera glasögonen upptill och nedtill med speciella rullar, vilket gör att de kan vikas som ett dragspel. Sådan glasering anses kall på grund av omöjligheten att isolera lederna, därför används inte ett sådant lusthus på vintern. Dekorativa och driftsmässiga egenskaper gör att sådana glasrutor är ledande bland liknande designalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen är ett mycket enkelt och lätt transparent lock tillverkat av polykarbonat och PVC -folie. Dessa material gör att du kan skydda mot dåligt väder, och på grund av sin flexibilitet används de inte bara i rektangulära öppningar, utan också i halvcirkelformade ramar eller andra ursprungliga byggnader. Polykarbonat är arrangerat i lätta aluminiumramar och flexibelt filmglas är fixerat med speciella clips. Material är billiga, kan användas i flera år, har en rik färgpalett, ett bra val för en täckt lantskjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

För konstruktionen av ett stort lusthus för alla säsonger används tegel, balkar, stockar och varma modeller av karmar med tvåglasfönster . Golvet är monterat med ett vattentätningssystem, ibland görs ett "varmt golv". Kaminen installeras mot en tegelvägg eller i mitten av rummet. För grillplatsen på ön behöver du tillräckligt med utrymme för att rymma viloplatser och fri passage, så lusthusets storlek bör vara minst 4x4 meter. Timmerhuset behåller perfekt värme på vintern, svalt på sommaren och är en prydnad av den personliga tomten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Grillen på landet har upphört att vara en lyx, men är en integrerad del av kvällssamlingar med familjen på sommaren. Moderna glaserade lusthus låter dig bygga en grill under en baldakin för att skydda mot vädret. Genomskinliga väggar avslöjar landskapet, vind och regn stör inte vila och lagar middag över en eld med rök.

För att utföra denna uppgift måste ett antal villkor vara uppfyllda

  • Ovanför härden ska en skorsten vara utrustad med värmeisolering mot en takbrand. Skorstenen kan bli ett internt designelement. Användningen av olika efterbehandlingsmaterial kommer att göra ett vanligt rör till en kreativ inredning.
  • Glasrutor kommer att göra det inre av lusthuset synligt, vilket gör det möjligt att integrera inredningen i det omgivande rummet. Du kan placera brännaren i mitten, då kommer hela företaget att kunna beundra flamspelet.
  • Brännaren kan formas för att matcha moderna industriella stilar. Enkla rektangulära strukturer, ett minimum av inredning, mycket ljus är särdragen hos loft- eller högteknologisk arkitektur. Moderiktig minimalism föredrar sten, betong, metall, glas från efterbehandlingsmaterial. Ett lusthus med grill, gjord enligt designförhållandena för dessa trender inom konst, kommer att bli en elegant dekoration av platsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vinter lusthus med öppen spis eller en rysk spis gör din vila efter en skidresa oförglömlig. En traditionell timmerstuga är ett varmt, levande material; en öppen eld från en härd kommer snabbt att värma luften. Den optimala temperaturen kommer att bibehållas under lång tid. Det snötäckta landskapet utanför fönstret skapar en verkligt fantastisk atmosfär.

Bild
Bild

Ett av de bästa alternativen för lusthusets läge är vid behållaren . Panoramaglas öppnar sikten över vattenytan och skyddar mot myggor. Nöjet att överväga vattnet kommer att finnas tillgängligt både sent på hösten och tidigt på våren. För uppvärmning på svala kvällar är det värt att installera en öppen spis som går på fast bränsle, gas eller el. Reservoaren kan vara både konstgjord och verklig; detta kommer inte att minska det estetiska värdet.

Bild
Bild

Lusthus med panoramaglas och ett glastak har en tveklös estetisk effekt. Glasning av lusthuset är en relativt ny designmetod. Taket kan vara välvt eller platta sluttningar. Lusthuset kan fungera som en vinterträdgård när det är anslutet till husets värmenät. I dacha -versionen låter glaskupolen dig beundra stjärnhimlen eller lyssna på regndropparna som slår mot taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Bra läge för objektet är av stor betydelse för visuell uppfattning. Möjligheterna att använda lättnaden för den personliga tomten bör undersökas. Det är att föredra att bygga ett lusthus på naturliga kullar och kullar. Från de förhöjda punkterna öppnar sig vacker panoramautsikt. Byggnaden är väl ventilerad, byggmaterialet försämras inte från låglands höga luftfuktighet

Ibland tillgriper de att bygga på högar för att skapa illusionen av en kulle.

Bild
Bild
  • När de planerar platsen försöker de att inte placera lusthuset bredvid huset. Många ställer en paviljong med grill nära verandan, vilket förklarar detta med närheten till köksutrustning. Men närvaron av ett så stort föremål bredvid huset kommer att skapa ett skuggat område som är obekvämt för en grönsaksträdgård eller blomsterträdgård. Och verandan kommer att kopiera lusthusets funktioner. Det är bättre att ha ett rekreationsområde på en romantisk plats i trädgården eller att plantera träd och buskar själv, vilket om några år kommer att skapa ett vackert landskap.
  • Det ska finnas bra och bekväma vägar till lusthuset. Rekreationsområdet kommer att användas på kvällen, så beläggningen måste vara säker och halkfri. Belysningen av spåren ser väldigt fin ut. Lampor använder en mängd olika - elektriska, LED eller soldrivna. Det är bättre att placera lyktorna högst 1 meter från jordens yta, sådant ljus projicerar den diffusa belysningen av trädens toppar och belyser själva vägen väl, vilket ger en romantisk känsla för miljön.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Med inledande konstruktionskunskaper är det inte svårt att bygga ett lusthus med egna händer. I det här projektet kan du förkroppsliga alla dina vildaste idéer. Vackra exempel på arkitektonisk praxis hjälper dig att hitta din egen version av en paviljong för avkoppling. Ett lusthus i klassisk design med inredning i form av halvkolonner i gammal romersk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil med enkla former och solida strukturer gör att du kan använda alla typer av glas.

Bild
Bild

Ett litet original lusthus i form av en kub kommer att dekorera platsen.

Bild
Bild

En högteknologisk sittgrupp skapar en elegant design i trädgården.

Rekommenderad: