Gör-det-själv Lusthus Av Trä (102 Bilder): En Trädgårdsbyggnad I Trä För Ett Sommarresidens, En Steg-för-steg-beskrivning Av Ritningar Och Arbetets Framsteg

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Lusthus Av Trä (102 Bilder): En Trädgårdsbyggnad I Trä För Ett Sommarresidens, En Steg-för-steg-beskrivning Av Ritningar Och Arbetets Framsteg

Video: Gör-det-själv Lusthus Av Trä (102 Bilder): En Trädgårdsbyggnad I Trä För Ett Sommarresidens, En Steg-för-steg-beskrivning Av Ritningar Och Arbetets Framsteg
Video: Byggbeskrivning - Utvändigt - Lusthus 2024, April
Gör-det-själv Lusthus Av Trä (102 Bilder): En Trädgårdsbyggnad I Trä För Ett Sommarresidens, En Steg-för-steg-beskrivning Av Ritningar Och Arbetets Framsteg
Gör-det-själv Lusthus Av Trä (102 Bilder): En Trädgårdsbyggnad I Trä För Ett Sommarresidens, En Steg-för-steg-beskrivning Av Ritningar Och Arbetets Framsteg
Anonim

Varje sommarboende på sin webbplats vill ha ett vackert rymligt lusthus. Här kan du arrangera tesällskap, bjuda in gäster på en sommargrillning, läsa din favoritbok eller bara koppla av efter en hård dag och njuta av naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att bygga ett lusthus i trä med egna händer på din egen tomt, det viktigaste är att fylla på med nödvändiga material och strikt följa tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Ett antal utilitaristiska och dekorativa egenskaper är karakteristiska för alla lusthus. Kapellens praktiska funktion är att rädda från regn och stekande solstrålar. De dekorativa kvaliteterna inkluderar ett attraktivt utseende, en harmonisk kombination med landskapsdesign och andra byggnader. Det är värt att bygga ett lusthus av trä med egna händer, med hänsyn till allt ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett byggmaterial för konstruktion av ett objekt är det värt att överväga de positiva och negativa aspekterna av ett visst material. Så ett träd och ett lusthus av det har ett antal fördelar:

  1. enkel design och enkel bearbetning gör att du kan bygga en baldakin eller ett mer komplext föremål ensam;
  2. du kan välja projekt som är olika i stil och utförande;
  3. miljövänligt material, säkert för människors hälsa;
  4. jämfört med tegel är trä en budget och prisvärt material;
  5. lätt konstruktion kräver inte en förstärkt grund;
  6. med rätt trävård kommer lusthuset att hålla i många år;
  7. varje byggnad av trä har ett attraktivt utseende och passar perfekt i alla landskapsdesign, kombinerat med andra material (tegel, sten, järn).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men detta material har också nackdelar. Det är osannolikt att deras lista kan tvinga dig att överge byggandet av ett lusthus i trä, men dessa funktioner bör beaktas när du bygger en byggnad och tar hand om den:

  1. Trädet är lätt att ruttna och mögel växer ofta i det, särskilt i fuktiga klimat. För att undvika att materialet förstörs, behandlas varje träelement med antiseptika och speciella impregneringar redan innan byggnadsarbetet påbörjas.
  2. Detta material är mycket brandfarligt och håller brand. När du utrustar en öppen spis eller grill intill lusthuset är det viktigt att följa brandsäkerhetsreglerna på platsen: lämna inte en öppen eld utan uppsikt, släck alltid kolen efter tillagningen och begränsa möjligheten vid byggtiden av gnistor som faller på träet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Olika typer av lusthus kan särskiljas. De skiljer sig åt i funktionalitet och design. Ur praktisk synvinkel kan lusthuset förses med olika ytterligare alternativ, vilket kommer att utöka byggnadens funktionalitet.

Ett lusthus och ett sommarkök i en byggnad är verkligt, eftersom en rymlig skjul kan utrustas med ett riktigt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett skärbord, en elektrisk spis, ett handfat och ett kylskåp är de egenskaper som krävs för arrangemanget. Direkt för en fest behöver du en matgrupp, som är bättre att välja mellan alternativ för trädgårdsmöbler. En sådan byggnad ger bekväm matlagning i frisk luft, du kan omedelbart samla din familj vid bordet. Detta alternativ är perfekt för dem som inte gillar att stå vid spisen i ett täppt kök hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att i förväg bygga upp kommunikationer: ljus, vatten, avlopp för tvätt. Ett sådant föremål är ganska massivt, därför kommer konstruktion av en befäst grund att krävas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för bekväm utomhusmatlagning är baldakin med utomhus spis eller öppen spis … För dem som gillar att grilla i alla väder kommer det här alternativet till nytta. Själva härden är naturligtvis uppbyggd av eldfasta, värmebeständiga tegelstenar, men en baldakin i form av ett lusthus kan vara gjord av en träkonstruktion. För denna typ av byggnad är en gemensam förstärkt grund önskvärd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att samlas på vintern för att grilla i naturen - vad kan vara mer lockande? Isolerad byggnad med grill insidan hjälper till att genomföra idén i värme och komfort, medan den förblir i frisk luft. Vinternas omfattande inglasning hjälper till att smälta samman med naturen. Vanligtvis har sådana byggnader en sexkantig eller åttkantig struktur, en brännare av tegel eller sten uppförs i mitten och ett avgasrör är utrustat i taket. Gästerna sitter runt härden, grillar kött, chattar och värmer sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett sådant föremål krävs en förstärkt, isolerad och vattentät grund. Väggar med tak bör också isoleras med mineralull. Lusthuset är utformat för användning året runt. Under den varma årstiden kan du öppna fönstren och njuta av naturen. Myggnät håller myggor och flugor ute.

Bild
Bild

Lusthus-solarium är en sluten sommar trädgård. Den mest populära typen av lusthus är pergolor. Sådana solarier uppträdde först i södra Frankrike som stöd för vinstockar, så de fungerade som ett slags korridorer på plantager för bönder. Skuggan från det rikliga lövverket skapade en behaglig svalka, och tack vare den enkla konstruktionen spred sig pergola över hela världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra typer av solarier.

Penumbra kan skapas av ytterligare tygdraperier eller klätterväxter - rosor, humle, jungfruar, kaprifol, klematis och andra hjälper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus swing Är en liten arkitektonisk form med smal funktionalitet, men på ett eller annat sätt kommer varje gäst och ägarna att svänga på en hemlagad träattraktion. Kapellet skyddar mot direkt solljus och lätt regn, kuddar och en madrass kommer att ge mys och komfort till gungahuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggform

Förutom den funktionella variationen av byggnader finns det typer av lusthus i olika stilar och former. Detta inkluderar föremål av trä, som har bearbetats på olika sätt, och möjligheten att designa ett tak eller strukturella egenskaper hos ramen.

Fyrkantig och rektangulär lusthus är de enklaste formerna. En sådan byggnad kan göras som ett elementärt skjul, utan räcken och mantel, och även utan golvbeläggning - det räcker med att gräva i stabila pelare, fylla dem med betong och bygga ett tak. Strukturen ser nästan transparent och viktlös ut, men på samma sätt sparar den från regn och solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att bygga ett rymligt fyrkantigt eller rektangulärt lusthus i klassisk form - på en grund, med golv och räcken. Då kommer det att ha ett färdigt utseende och uppfylla alla krav från den praktiska sidan av frågan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram hex eller åttkantig lusthus är mer hållbara än de i de enklaste formerna, därför klarar de tjockleken på snö och vinterglas. Dessutom är ett sådant utrymme mycket rymligare. Lusthuset ser enkelt och avslappnat ut. En stor mängd material går dock till spillo, så denna typ av konstruktion kommer att kosta mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotunda paviljonger rund form ser lyxigt ut, ofta ovanligt. På grund av takets struktur har de en ganska komplicerad teknik för att täcka taket. Det är inte lätt att hitta ett riktigt lusthus i trä i form av en cirkel i sommarstugor, mestadels tillverkar hantverkare sexkantiga eller åttkantiga markiser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä är ett mångsidigt material som stöder alla stilistiska idéer om landskapsdesign. Olika metoder för träbearbetning och möjligheten att använda färg- och lackbeläggningar hjälper till att skapa ett objekt på platsen i en klassisk eller modern stil, till exempel högteknologi, minimalism, lantlig eller rustik. Dessutom kan du bygga ett objekt med en annan utformning av takramen - med lutande tak, platt, gavel, höft, kupol, koniskt, höjdt eller flertaktat tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pergolor kan vara helt öppna eller halvöppna.

Så en del av väggarna eller en vägg i baldakinen kan stängas, och resten kan lämnas öppen. Det är viktigt att först spåra vindrosen och sedan installera den blinda skiljeväggen på vindsidan. Detta undviker utkast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenproduktion

Många företag utför sin egen tillverkning av trähästar. Den färdiga strukturen installeras av företagets anställda på lanthuset eller på platsen för ett lanthus. Men att göra ett lusthus i trä med egna händer är inte svårt, det viktigaste är att följa tekniken steg för steg utan att försumma enskilda punkter. En betydande del av det viktiga arbetet faller på de etapper som måste slutföras innan själva anläggningen byggs.

Träning

Så snart tanken på att bygga ett lusthus visas, är det nödvändigt att bestämma dess typ, funktionalitet, stil, plats på webbplatsen. För ett sådant rekreationsområde är det bättre att välja ett pittoreskt hörn av trädgården för att kunna njuta av naturen. I detta fall kan byggnaden ha en fri designstil. Men om objektet kommer att ligga i närheten av ett bostadshus bör byggnaderna vara i harmoni med varandra och skapa en enda arkitektonisk ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthusets storlek bestäms av dess funktionalitet. För en kort vila i skuggan kan du begränsa dig till miniatyrformer, till exempel 1x1, 5 m. Interiören kan utrustas med en bänk fixerad på vertikala stöd, ett litet bord. För högtider med familj och vänner bör du tänka på en rymlig byggnad på ca 3x3 m. Det är viktigt att en matgrupp placeras under en baldakin, och gästerna har möjlighet att fritt lämna bordet utan att störa någon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnen och köksalternativen ska vara ännu större. Det är nödvändigt att säkerställa säkerheten - placera inte bordet och stolarna för nära den heta spisen för att inte skapa brandrisk och för att ingen ska bli bränd. En storlek på cirka 4x4 m eller mer är optimal.

Bild
Bild

För byggnader med ökad funktionalitet bör all kommunikation läggas i förväg. För alla lusthus bör du överväga en organiserad version av trädgårdsvägen. I händelse av att objektet, enligt projektet, inte innebär ett eget golv, kan dess ersättning vara en fortsättning på vägen.

På så sätt kan du skapa enhet på webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Ett lusthus i trä kan göras på olika sätt. Var och en av dem antar olika alternativ för träbearbetning. Det finns flera typer av bearbetat trä från vilket du kan bygga lusthus:

Från ett timmerhus … Det är en massiv struktur gjord av tjocka och robusta stammar av furu eller björk. Hackade arbors ser grundläggande ut, de kan bli grunden för en rustik eller lantlig stil. Dekorationer i form av sniderier på kajen, valances, räcken och trim av den nedre delen kommer att ge en rysk smak. Dessa strukturer ser bäst ut i enkla former - fyrkantiga, rektangulära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkov från en bar är byggd med wireframe -teknik. En sådan byggnad är mycket mer viktlös, dessutom billigare. Ekonomialternativ - i stället för färdiga brädor, använd okant material för att mantla den nedre delen, som kan bearbetas oberoende eller användas i originalet, som det är, som en stilistisk enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från stammarna … Ett ovanligt alternativ till timmerhus. Skillnaden är att knutar lämnas speciellt på materialet, de strävar inte efter att bearbeta trädet till en idealisk cylinder. Ibland använder de stammar utan att ta bort barken från ett träd från dem, eller väljer ett material med en avsiktligt krökt form. Skogsstilen kan vara massiv om du väljer skrymmande träd för att bygga lusthuset, men byggnaden kan vara graciös och tunn om den är gjord av unga växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningar

Innan du gör beräkningar och börjar bygga är det nödvändigt att utarbeta ett projekt i form av en ritning av ett framtida objekt. Den schematiska ritningen ska visa storleken på den framtida byggnaden i skala. På separata ritningar bör komplexa konstruktionsarbeten skildras mer detaljerat, till exempel för installation av takstöd. Om lusthuset har en öppen spis, skildras också skorstenens eldstad, grunden, separat med en noggrann ritning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överväg, med hjälp av ett exempel, att rita en ritning för ett 3x3 ram lusthus och beräkna också den mängd byggmaterial som krävs.

En sådan byggnad är ett budgetalternativ för ett lanthus eller förortsområde, medan det ser enkelt och vackert ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så, de viktigaste tekniska funktionerna i anläggningen:

  • storlek - 3 x 3 meter;
  • höjd - inte mindre än 2 meter, optimalt 2, 10–2, 30 m;
  • lätt pelargrund på tegel- eller betongblock;
  • för ramen används den: som vertikala hörnstöd - 150x150 mm virke i mängden 4 bitar, som centrala stöd längs omkretsen - 150x100 mm virke i mängden 5 bitar;
  • tak - höft höft, passar på spärren;
  • som tak - mjuka kakel;
  • golvet är av trä (27 brädor på 6 meter vardera, storlek - 25x150 mm), passar på stockar, installation av en stege är möjlig;
  • för golvstockar, spärrar, räcken och remmar behöver du 25 brädor på 6 meter vardera 50 x 150 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

kostnadskolumnen i uppskattningen bör också innehålla sådana konstruktionsattribut som skruvar, spikar, hörn, antiseptisk impregnering för trä, terrassolja, kostnader för cement, sand samt transport av allt material.

Bild
Bild

Byggnad

Innan du fortsätter med objektets direktkonstruktion är det värt att förbereda det nödvändiga under arbetets gång konstruktionsverktyg för träbearbetning:

  • cirkulär elektrisk såg, som hjälper dig att klippa trädet så att snittet blir smidigt och vackert;
  • en sticksåg och en bågfil är användbara för små snitt;
  • Geringsboxen hjälper till att klippa trädet i önskad vinkel jämnt och exakt (cirkelsågen gör bara raka snitt);
  • elektriska borrar och borrar för det;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • skruvmejsel;
  • en hammare;
  • konstruktionstejp och nivå, lodlinje;
  • tång, nippers;
  • bajonettspade;
  • trappstege eller stege.
Bild
Bild

Uppförande av grunden

För rymliga, tunga byggnader, till exempel vinter lusthus med isolering och inglasning, passar en förstärkt grund bäst. Den vanligaste typen är tejp. Om det framtida lusthuset också kommer att vara utrustat med en spis eller grillplats utomhus, bör denna typ av bas övervägas. För ett lätt lusthus med ramteknologi är en pelargrund mer lämplig.

Det är mindre kostsamt och enkelt att installera, kräver inte tillverkning av formar och möjliggör enkel reparation av golvbeläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsanvisningarna innehåller följande viktiga punkter:

  1. På platsen för den framtida konstruktionen görs märkning efter objektets storlek. För att göra detta måste du köra in 4 pinnar och dra en tjock tråd mellan dem.
  2. Längs omkretsen, på lika avstånd från varandra, grävs 8 hål i form av en kvadrat och 1 hål - i mitten till djupet av en spadebajonett. I mitten av varje hål, med undantag för det mellersta, installeras en lång armeringsstång som låser byggnadens ram med fundamentet.
  3. Hålen är fyllda med en sand-grusblandning, fuktad och väl komprimerad.
  4. Därefter läggs tegelpelare ut, vars element är fästa med cementbruk och i linje med varandra. Det är viktigt att stödens ytor läggs ut jämnt, oavsett platsens avlastning, eftersom detta är det enda sättet att säkerställa att golvet är jämnt i framtiden.
  5. Ett ark takmaterial läggs på varje pelare för vattentätning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kolonnernas höjd beror på markens avlastning vid sommarstugan. Någonstans måste du bygga en pelare med 4 tegelstenar, men någonstans kan det räcka med 2 element. Du bör också ta hänsyn till önskan och möjligheten att göra en stege.

Det är viktigt att inte försumma arrangemanget av sand- och grusdynan - det är detta skede som gör att byggnaden inte kan bosätta sig. Det värsta av allt är att bosättningen är ojämn, varför det är viktigt att tampa kudden ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träberedning

Medan cementet härdar måste virket förberedas. Med hjälp av en cirkelsåg och en geringslåda, enligt det ritade diagrammet, hugger vi trä till önskad storlek. Vidare bör det behandlas med speciella antiseptika, som förhindrar uppkomst av mögel och impregnering mot sönderfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om byggnaden kommer att ha ytterligare alternativ i form av en utomhus spis, bör du inte välja oljebaserade antiseptika - en sådan komposition är mer brandfarlig, men en lösning med brandskyddsmedel skyddar mot brand. Om trädet är fuktigt, nyligen avverkat, är produkter som innehåller alkohol bättre lämpade. Man bör också komma ihåg att det finns antiseptika med pigment som kan ändra trädets färg. Kompositioner, beroende på tillverkare, appliceras med en pensel, spray, vissa element kan blötläggas i en lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Impregneringen appliceras med en speciell borste beroende på platsen för träfibrerna. Det är viktigt att det vid appliceringstillfället inte finns någon stark vind, regn, stekande sol.

Vädret ska vara måttligt, då torkar inte lösningen i förtid och tvättas inte av.

Försummar du arbetet för att skydda träet, kan du vänta på lusthuset att ruttna, kollapsa, trädet kan börja svälla, måla eller lacka på ytan kan flisa och flagna av. För att byggnaden ska fungera längre är det bättre att ta hand om detta i förväg.

Bild
Bild

Bottenband

Det kommer att ta 3-4 dagar för pelarfundamentet att härda, och ytterligare 1-2 dagar för impregneringar och antiseptika att torka. Efter det kan du börja skapa bottenbandet.

För det nedre bandet behövs fyra balkar 150x150 mm, tre meter långa. I slutet av varje balk skärs ett spår, cirka 75 mm i storlek, för att fästa elementen till varandra i typen "halvträd". Stavarna staplas ovanpå varandra längs omkretsen och monteras på förstärkande bajonetter, fästa med självgängande skruvar eller spikar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram och toppskena

I mitten av basen av balkarna avsedda för ramen görs hål för armeringsstången från slutet med hjälp av en borr och en tjock borr. Mer massiva balkar (4 st.) Monteras i hörnen, tunnare balkar (5 st) Runt omkretsen. På lusthusets framsida bör du överväga öppningen för entrén. Den är formad med två stänger på bekvämt avstånd från varandra. Därför tilldelas 5 pelare till ramen runt omkretsen, och inte 4.

De vertikala elementen i ramen planas med en byggnadsnivå och säkras med träskrot. Detta är en tillfällig åtgärd, eftersom trimmen tas bort efter att topplisten har installerats. Den senare är installerad ovanpå vertikala stöd "överlappande" gjorda av 150x100 mm balkar analogt med det nedre bandet. Alla element är fästa med skruvar eller spikar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

För att installera fördröjningen behöver du 150 x 50 mm stänger i mängden 5 bitar. De installeras i linje med den nedre remmen med hjälp av speciella hörn. Golvytan är direkt täckt med brädor 150 x 50 mm. Det är viktigt att det finns små luckor på 2-3 mm mellan elementen för vattendränering. Vid golvets leder med vertikala stöd är det nödvändigt att göra snitt så att ytan blir jämn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

En separat skiss måste utarbetas för taket, vilket hjälper till att skapa en pålitlig, stabil struktur. Takramen är ett klassiskt höftspärr med fyra lutningar. För takbjälkar är det nödvändigt att förbereda balkar 150 x 50 mm.

Strukturen bör monteras i förväg, på marken, och först då lyftas till den övre selen och säkras. Det är nödvändigt att montera takramen omedelbart efter installationen av den nedre trimmen.

På grund av det faktum att den nedre remmen är identisk med den övre, är det möjligt att göra de nödvändiga slitsarna i spärren, styrda av den färdiga strukturens dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

De fyra balkarna går ihop för att bilda 4 höfttak trianglar. Varje triangel är uppdelad i tre delar uppifrån och ner med ytterligare tre brädor, som är nödvändiga för att lägga takmaterialet. På platser där spärren skär varandra med selen görs spårspår, som hjälper till att placera strukturen på selens övre nivå. Strukturen monteras uppåt.

Efter fixering av takramen är trianglarna mantlade med brädor. För mjuka plattor måste manteln göras tätt, för ett lättare material kan avsevärda luckor lämnas, men man bör komma ihåg att taket måste sitta tätt mot spärren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter kan du täcka takramen med ett membranmaterial som inte tillåter fukt att sippra in i föremålets inre. Du kan fästa den på spärren med en möbelhäftapparat. Installation av takmaterial beror på dess typ. Bältros läggs nedifrån och upp, lederna är täckta med ryggradsspån.

Dekorativ efterbehandling

Ram, tak och golv är klara. En sådan baldakin kan redan användas, men för att slutföra arbetet och uppnå föremålets yttre attraktivitet och fullständighet är det nödvändigt att installera räcken, staket, eventuellt för att göra en låda och en trappa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räcken är gjord av tunna brädor som kan skäras till runda eller oregelbundna former och installeras under mitten av ramen. Lameller används också som staket, som kan läggas ut enligt klassiska mönster - en rektangel, en blomma, en triangel, en fläta. Räcken kan sys tätt med plåt eller ha ett kombinerat mönster.

Om lusthuset är högt, bör fundamentet döljas med brädor, och en stege ska fästas vid ingången. Trädgårdsmöbler och textilier ger komfort. Gardiner, kuddar och till och med en matta i torrt väder kommer att vara ett utmärkt komplement till friluftsliv i ett sådant lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel för inspiration

Lusthus-solarier i trä av pergola-typ ser graciösa och viktlösa ut. Du kan använda textilier för att skapa nyans. Medelhavsstil i trädgården i ett lanthus kommer att väcka trevliga tankar om havet, kommer att ge en känsla av fullständig avkoppling och lycka.

Bild
Bild

Den orientaliska stilen är för kräsen om designen. Till exempel borde ett kinesiskt lusthus stå i en trädgård som fullt ut kommer att möta alla östliga traditioner - det här är stenhagar som stöder idén och vägar belagda i enlighet med alla östens regler och den lugnande vattenytan på konstgjorda reservoarer.

Men du kan lägga till en orientalisk smak på en europeisk lantgård: det är värt att modifiera takstrukturen något och höja spärrens nedre delar uppåt som en pagod.

Bild
Bild

Ett lusthus i skogsstil framstår som ett slags gömställ för en riktig jägare. För en sådan konstruktion kan du verkligen använda material från skogen utan att köpa färdiga balkar eller rundvirke. Denna byggnad ser ovanlig och äkta ut.

Bild
Bild

Även dekorera din webbplats i en modern stil, till exempel högteknologisk eller minimalism, kan du använda trämaterial. Det viktigaste är att korrekt bearbeta trädet och hitta den nödvändiga formen för den framtida byggnaden.

Bild
Bild

Trätak med kamin ser väldigt mysiga ut. Kombinationen av trä och sten är huvuddragen i den rustika stilen. Naturliga grova material ser väldigt harmoniska ut tillsammans.

Rekommenderad: