Sexkantigt Lusthus (45 Bilder): Mått På Ett Sexkantigt Lusthus Av Trä, 6-sidiga Och 6-sidiga Konstruktioner Av Trä

Innehållsförteckning:

Video: Sexkantigt Lusthus (45 Bilder): Mått På Ett Sexkantigt Lusthus Av Trä, 6-sidiga Och 6-sidiga Konstruktioner Av Trä

Video: Sexkantigt Lusthus (45 Bilder): Mått På Ett Sexkantigt Lusthus Av Trä, 6-sidiga Och 6-sidiga Konstruktioner Av Trä
Video: Gazebo Construction 2024, April
Sexkantigt Lusthus (45 Bilder): Mått På Ett Sexkantigt Lusthus Av Trä, 6-sidiga Och 6-sidiga Konstruktioner Av Trä
Sexkantigt Lusthus (45 Bilder): Mått På Ett Sexkantigt Lusthus Av Trä, 6-sidiga Och 6-sidiga Konstruktioner Av Trä
Anonim

Ett lusthus är en absolut nödvändig byggnad i en trädgård eller sommarstuga. Det är hon som är platsen för allmänna sammankomster för vänliga sammankomster, och det är hon som kommer att rädda från den brännande solen eller regnet. Det finns ett stort antal sorter av arbors.

Denna artikel kommer att överväga sexkantiga mönster som är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns många positiva egenskaper hos sexkantiga arbors:

  • Attraktivt utseende … En struktur med en grund i form av en sexkantig polyeder väcker omedelbart uppmärksamhet. Detsamma gäller taket - det sticker definitivt ut från den vanliga raden av innergårdshus.
  • Pålitlighet … Ju fler kanter en byggnad har, desto mer motståndskraftig är den och mindre mottaglig för yttre negativa påverkan. Inte konstigt att honungskakan har samma form. Det räcker att komma ihåg hur mycket tryck de tål.
  • Rymlighet … 6-sidiga strukturer ser visuellt ganska kompakta ut, men i praktiken kan de rymma ett mycket större antal människor än till exempel ett vanligt fyrkantigt lusthus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av mönster

Trots sin ovanliga form är den polygonala strukturen konstruerad av samma material som konventionella lusthus. Traditionellt används trä, metall, glas, tegel och formade rör för konstruktion. Var och en av de listade materialen har sina egna styrkor och svagheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de positiva och negativa egenskaperna hos vart och ett av de listade materialen:

Trä

Det är ett mycket populärt byggmaterial bland de människor som uppskattar naturlighet och vilda djur. Det finns två typer av lusthus i trä för sommarstugor: från en ram och en bar.

Rambyggnader är lättare att montera, vid behov, demontera och ordna om till en annan plats, samt ändra storlek. T Denna typ av trä behöver inte särskild bearbetning . Trädgårdshus är dock svårare att ändra ur dekorativ synvinkel.

När det gäller konstruktion från en bar är det svårare att bygga den - för detta måste du ha snickerikunskaper. Dessutom kan utformningen av ett sådant lusthus vara mer varierat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Detta material anses vara mer praktiskt och hållbart - det är mindre mottagligt för påverkan av naturlig nederbörd. Hela konstverk skapas ofta av metall med hjälp av konstnärligt smide.

Idag finns det färdiga förslag på hopfällbara strukturer som du kan installera själv. Bland nackdelarna är det faktum att metallen är känslig för korrosion och lusthuset periodiskt måste målas om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Sexkantiga sommarstugor av transparent glas ser väldigt eleganta och lite fantastiska ut. Bakgrundsbelysta glasbyggnader ser särskilt imponerande ut på natten. Denna design är lämplig för ett landskap inrett i modern stil och nära hus med modern design.

Nackdelen med ett sådant lusthus är att glaset värms upp starkt i solen, därför under den varma årstiden kommer det att vara nästan omöjligt att vara i det under dagen … Att behålla en stor glasyta är ingen lätt uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Tegelbyggnader är pålitliga och solida, de är vanligtvis uppförda i århundraden. Ett sådant lusthus kan installeras på vilken mark som helst utan att vara rädd för att det kommer att sjunka.

Teglet behöver inget ytterligare underhåll, vilket gör det efterfrågat för konstruktion av permanenta strukturer. För konstruktion av en tegelbyggnad krävs dock korrekta beräkningar, en korrekt lagd grund, höga kostnader för själva materialet och för att betala för mästarens tjänster, eftersom vissa färdigheter krävs för att lägga tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profilrör

I de flesta fall har de ett fyrkantigt eller rektangulärt tvärsnitt. En rund sektion är mindre vanlig. Den ursprungliga råvaran för dem är kolstål. Det finns många anledningar till att välja just detta material, till exempel dess relativt låga kostnad.

Dessutom är den färdiga rörstrukturen lätt och behöver därför inte en preliminär grund. Ett sådant lusthus tål en ganska lång driftstid och behöver inte årliga reparationer.

Ett lusthus av ett profilrör är inte rädd för bränder, så du kan säkert sätta en grillpanna eller grill i omedelbar närhet av den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takmaterial

När du planerar att bygga ett sexkantigt lusthus bör du vara särskilt uppmärksam på materialet från vilket taket kommer att tillverkas. Med tanke på komplexiteten i strukturen som byggs kommer inte alla material att vara lika bra.

Det är nödvändigt att i detalj överväga vissa typer av konstruktionsråvaror:

Bältros

Den är hållbar, har en korrosionsskyddande beläggning, men den väger för mycket, så en sådan beläggning tål inte varje bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallprofiler och andra metalltakmaterial

Metallplåtar är tillräckligt starka och flexibla samtidigt, vilket gör att du kan ge dem vilken form som helst. Men under regn eller stark vind ger de för höga ljud.

Dessutom är ett sådant tak mottagligt för fukt och behöver därför regelbunden målning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Detta material anses naturligt och miljövänligt, har en trevlig konsistens. Den kan användas för att skapa mycket vackra konstruktioner av strukturer. Trä är dock mycket brandfarligt, så lusthus med träelement byggs bäst bort från öppna eldkällor.

Den ständiga exponeringen för nederbörd skadar träkonstruktioner, så de måste återställas regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ondulin

Som också kallas "Euro slate". Dess största skillnad från vanlig skiffer är därför att den väger mycket mindre perfekt som tak för lätta konstruktioner.

För att förhindra att taket läcker för installation används takspikar med speciella gummerade tätningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat

Det är ett flexibelt ark tillverkat av en viskös polymer (plast), som kan formas till former av varierande komplexitet. Polykarbonat finns i en mängd olika färger, men det överför upp till 90% av ljuset. Detta material, med en relativt låg vikt, är flera gånger starkare än glas, motståndskraftigt mot fukt och vindbyar.

Det blir dock väldigt varmt och bleknar i solen, så på sommaren blir det varmt i ett sådant lusthus.

Polykarbonat är brandfarligt, så lusthus med ett sådant tak rekommenderas inte att placeras nära en öppen eld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Ett lusthus med glastak ser väldigt ovanligt ut. Hon släpper in ljus från solen under dagen och från stjärnorna på natten, vilket ökar hennes attraktivitet. För dessa ändamål används ett speciellt härdat glas .därför behövs en solid grund för att stödja ett sådant tak.

Denna omständighet indikerar bristerna i valet av detta material. Bland nackdelarna kan man också notera dess höga kostnad och komplexitet under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

Detta är ett mycket enkelt och prisvärt takalternativ både i kostnad och i installationsprocessen. En tygmarkis skapar en besparande svalka på en varm dag, men den skyddar dig inte från regn och starka vindar. Dess livslängd är mycket kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av sexkantiga arbors

Liksom alla andra typer av lusthus kan byggnader med sex hörn delas in i öppna, halvöppna och helt stängda.

Det första alternativet - ett öppet lusthus - är lämpligt för en sommarstuga och för ett varmt klimat. Ett sexkantigt öppet lusthus har en bas och ett tak, men har oftast inte väggar. Taket stöds av en eller flera stödpelare och skyddar mot solens strålar. Ett bord och bänkar för sittplatser är installerade i mitten av lusthuset. Det är bra att koppla av i ett sådant lusthus under den varma sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det halvöppna lusthuset har redan inte bara tak, utan också låga väggar. För att förhindra att irriterande insekter stör god vila kan fönster stängas med klätterväxter eller metallstänger.

Denna typ av konstruktion skyddar mot lätta vädret, som regn eller vind, medan du kan njuta av alla naturens läckerheter - fågelsång, blomarom, vackra landskap. Inuti den kan du hitta en plats för en grill eller till och med för en fullvärdig spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stängt lusthus med 6 hörn och glasfönster är nästan ett fullvärdigt hus. Om du installerar en öppen spis eller värme i ett sådant lusthus kan du stanna i det när som helst på året .… För denna typ av struktur krävs en fullfjädrad grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer för hex lusthus

Lusthus med öppen spis. Med det här alternativet kan ägaren förbereda godis för gästerna utan att lämna dem. Och du behöver inte bära varm mat långt - ugnen kommer att vara nära bordet. Inte bara en traditionell brännare, utan också en stenkamin eller en eldstad med kol kan fungera som en eldkälla.

Innan konstruktion är det nödvändigt att välja rätt material och korrekt göra alla beräkningar för att följa alla säkerhetsregler. Golven och väggarna runt brandkällan måste täckas med skyddande metallplåtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snidade detaljer … Vanliga raka trästöd ser tråkiga ut, men om du dekorerar dem med öppet snidning kommer lusthuset att se snyggare ut … Om du inte känner till träsnideriet kan du köpa färdiga foder - de är inte särskilt dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torrt grästak … Ett så opretentiöst alternativ som halm kan förvandla alla byggnader till oigenkännlighet. Själva den sexkantiga strukturen ser intressant ut, och med ett tak av torrt vass eller bältros kommer det att se ännu mer färgstarkt ut.

Ett sådant lusthus kommer att vara ett bra komplement till ett trähus och kommer att vara lämpligt i ett landskap i lantlig stil … Detta alternativ är dock inte för varje klimat - det är mer lämpligt för södra regioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig om misstagen när du väljer ett lusthus från följande video.

Rekommenderad: