Trädgårdsmöbler (81 Bilder): Utomhusuppsättningar För Ett Sommarresidens, Uppsättningar Från Ikea För En Terrass Och En Veranda, Landssamlingar För Ett Hus Och En Gata

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsmöbler (81 Bilder): Utomhusuppsättningar För Ett Sommarresidens, Uppsättningar Från Ikea För En Terrass Och En Veranda, Landssamlingar För Ett Hus Och En Gata

Video: Trädgårdsmöbler (81 Bilder): Utomhusuppsättningar För Ett Sommarresidens, Uppsättningar Från Ikea För En Terrass Och En Veranda, Landssamlingar För Ett Hus Och En Gata
Video: Lasera altan 2024, April
Trädgårdsmöbler (81 Bilder): Utomhusuppsättningar För Ett Sommarresidens, Uppsättningar Från Ikea För En Terrass Och En Veranda, Landssamlingar För Ett Hus Och En Gata
Trädgårdsmöbler (81 Bilder): Utomhusuppsättningar För Ett Sommarresidens, Uppsättningar Från Ikea För En Terrass Och En Veranda, Landssamlingar För Ett Hus Och En Gata
Anonim

Du kan göra ett förortsområde välskött och estetiskt attraktivt inte bara genom att plantera det med växter och blommor. Utsidan är bäst dekorerad med kvalitets trädgårdsmöbler. Den används inte bara på terrasser eller lusthus, utan också ute. Det är sant att trädgårdssaker skiljer sig mycket från de som alla är vana vid att se i hus. För att hitta de lämpligaste satserna eller göra dem själv måste du studera all tillgänglig information och se inspirerande designexempel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Alla trädgårdsmöbler kan grovt delas in i två huvudgrupper - de kan vara tunga och lätta. Lätta möbler är de föremål som installeras under den varma årstiden på terrasser eller verandor. Som namnet antyder är sådana möbler lätta. Detta inkluderar stolar, bord och solstolar. De är lätta att bära från plats till plats och gömmer sig när vädret ändras från soligt till kallt och regnigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller tunga möbler installeras den en gång och stannar permanent på en viss plats . Detta inkluderar massiva bord, bänkar eller anslutna uppsättningar. För dem måste du mycket noga välja en plats, eftersom de då inte kommer att kunna röra sig.

Som regel inkluderar denna kategori tunga möbler av tegel eller till och med betong. Olika skjul och staket används för att skydda saker från negativa väderförhållanden. I vissa fall placeras bord och stolar helt enkelt under träden i trädgården. Det är bekvämt och praktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda dessa kategorier, trots deras skillnader, kombinerar de parametrar som gör utemöbler populära

Praktiskhet . Detta är den viktigaste punkten. För ett sommarboende bör du inte köpa några lätt smutsiga eller sköra saker. Man bör komma ihåg att lantliga möbler används mycket aktivt, så det måste vara hållbart och tål även allvarliga mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Attraktivitet . Utseende spelar också en mycket viktig roll. För att vilja spendera så mycket fritid i naturen som möjligt måste du dekorera territoriet med inredning som är tilltalande för ögat. Möbler ska matcha stilen på gårdens landskapsdesign och kombineras med andra element på platsen.
  • Pris . Denna parameter kan inte heller ignoreras. Trädgårdsmöbler förfaller ofta på grund av väderförhållanden eller särdragen i användningen. Därför vill många inte investera i dyra trädgårdssatser. Du måste antingen ge företräde åt prisvärda saker, eller göra det själv.

Att möbler för ett sommarresidens är hemlagad betyder dock inte att det inte kan vara vackert. Detta kan ses med exempel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det finns både vanliga typer av trädgårdsmöbler och ganska ovanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Obligatorisk uppsättning

Denna kategori inkluderar vanliga bord, stolar, bänkar och bänkar. De kan säljas individuellt eller som kompletta uppsättningar. Detta är ett nödvändigt minimum för en semester i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakt

Detta inkluderar alla typer av hopfällbara möbler. Dessa kan vara transformerande stolar som blir till en schäslong om det behövs, fällbara bord och stolar som är lätta att sätta in i huset efter middagen. Denna typ av möbler används oftast om tomten är avsatt för en grönsaksträdgård och en trädgård och inte bor här på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppblåsbar

Uppblåsbara möbler bör nämnas separat. Detta är ett riktigt fynd för ägare av små tomter. Stora uppblåsbara stolar eller soffor, om de släpps från dem, blir till "påsar" som nästan inte tar plats. Barn kommer också att tycka om dessa saker, eftersom sommarens uppblåsbara möbler vanligtvis görs ljusa och färgglada.

Bild
Bild

Mjuka uppblåsbara solstolar är särskilt populära. Dessa solstolar kan likna enkla madrasser. Men ofta kompletteras de med nackstöd eller mjuka armstöd. Det som är bra med uppblåsbara saker är att de i så fall lätt kan rengöras från smuts genom att helt enkelt hålla dem under rinnande vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Trädgårdsmöbler är antingen metall, korg eller trä. Varje kategori har sina egna fördelar och nackdelar, som bör övervägas innan du beslutar om ett köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Först och främst är det värt att prata om det mest efterfrågade materialet, nämligen trä. Trädet är mycket populärt av flera skäl. Sådant material är mycket formbart och kan vid behov ges vilken form som helst. Trämöbler ser så naturliga ut som möjligt och passar in i utsidan av området planterat med levande växter. Slutligen är detta material tillgängligt. Om du inte tar hänsyn till de dyra träslag kan vi säga att råvarorna inte är så dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också glädjande att saker av naturligt trä kommer att passa in i landskapsdesignen, oavsett stil i vilken platsen är inredd. När allt kommer omkring kan du göra nästan vad som helst med trä - slipa det, färga det, åldra det, lackera, måla eller rista det. Allt beror bara på mästarens fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att mycket beror på vilken typ av trä som användes för att skapa möbler.

Flera av de vanligaste träslag

  • Ek och bok . Dessa är de dyraste och högkvalitativa träslag. De är hållbara och motståndskraftiga mot mekaniska skador. Ek- eller bokmöbler fungerar i mer än ett år och kan glädja flera generationer med sitt utseende på en gång. Dessa material i sig kan motstå förfall, så inget extra efterbehandlingsmaterial behövs.
  • Barrträd . Tall, gran, cederträ och andra barrträd används också för att göra trädgårdsmöbler. Deras huvudsakliga skillnad är att de kan frigöra harts. Å ena sidan, på grund av den specifika aromen, kan detta betraktas som ett plus. Å andra sidan är det ett minus, eftersom hartset fläckar kläder om möblerna inte behandlas ordentligt. Barrträ är också bra eftersom det, liksom ek, är ganska hållbart och pålitligt.
Bild
Bild
  • Lärkträd . De som letar efter möbler som tål både ökad värme och kraftigt regn kommer att älska saker gjorda av lärk. Dessutom kan sådana möbler också lätt restaureras om det behövs.
  • Teak . Teak är också hållbart. Det är känt som ett material som har använts i skeppsbyggnad i årtionden. Redan på detta kan man förstå att hög luftfuktighet inte är hemskt för honom. Teakets speciella utseende är också värt att notera. Detta trä är täckt med naturliga mönster som gör möbler vackra även utan ytterligare bearbetning.
Bild
Bild

Förutom massivt trä kan olika avfall eller ämnen användas för tillverkning av möbler . Så till exempel att bestämma dig för att göra trädgårdsmöbler med egna händer, bör du vara uppmärksam på färdiga brädor, byglar och lameller, som enkelt kan anslutas med spikar och skruvar och förvandlas till robusta bord och stolar.

Du kan också göra stolar och bord med egna händer och från stockar eller stubbar. Designerna visar sig vara lite ovanliga och lite grova. Men detta kan inte kallas en nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korg

Om träet från eukalyptus, tall eller andra träslag verkar för grovt och massivt, bör du vara uppmärksam på de lättaste korgstrukturerna. De är gjorda av både naturlig och konstgjord rotting. Prisvärda fåtöljer och soffor av vinstockar eller kvistar är också populära. För att skapa dem används flexibla träslag, till exempel fågelkörsbär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med korgmöbler framför en annan är dess utseende. Trots sin enkelhet ser dessa saker riktigt charmiga ut. Det finns många typer av vävning, så du kan alltid få en riktigt original och attraktiv sak.

Ett plus kan också kallas det faktum att sådana möbler är miljövänliga. Det skadar varken naturen eller människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och för att saker av rotting eller vinstockar ska glädjas med sin hållbarhet måste de dessutom täckas med ett lager lack eller olja och förnyas med några års mellanrum.

Metall

Olika metalltyper används också för tillverkning av möbler. De mest attraktiva ur estetisk synvinkel är uppsättningar med smidda skär. Det ser otroligt vackert ut. Samtidigt, trots den till synes bräckligheten, är sådana bord, stolar och bänkar mycket hållbara och tål även en riktigt stor vikt.

Metallmöbler kan tjäna sina ägare under lång tid . Men för detta är det viktigt att ta hand om henne ordentligt. Så till exempel måste korrosion ständigt rengöras från metall. Det är viktigt att komma ihåg att det är mycket lättare att förhindra att allvarliga problem med möbler uppstår än att lösa dem genom att ta saker för restaurering eller köpa något nytt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa tre huvudmaterial används betong och gjutjärn också för att skapa möbler. Även om möbler i gjutjärn ser lite grova ut, kan det i vissa fall vara det perfekta tillägget till din trädgård.

Översikt över populära stilar

Det finns många intressanta stilistiska riktningar där olika trädgårdssatser presenteras. Några av dem kan kallas gamla, andra ser mer moderna ut.

Minimalism

Denna stil är nu populär både i kläder och i designvärlden. Därför är det inte förvånande att trädgårdstomter började dekoreras efter minimalismens trender. Detta är mycket bekvämt, eftersom det finns tillräckligt med ledigt utrymme och gården inte ser rörig och för liten ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna trend kännetecknas av användningen av ljusa, lätta möbler. Det är inte dekorerat med ljusa tryck eller smidda element. En typisk representant för minimalismen är en lätt uppsättning korg- eller trästolar, som står i centrum på platsen.

Provence

Men många väljer fortfarande inte moderna trender, utan traditioner testade genom århundradena. Därför förblir trädgården ytlig i stil med den franska provinsen älskad av många. Lätta korgstolar gjorda av lätta vinstockar, bekväma gungstolar, antika uppsättningar - allt detta är saker i Provence -stil. Åldrade möbler kan borstas, dekoreras med decoupage -teknik eller täckas med ett speciellt lack som spricker med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana saker kommer att vara lämpliga i gröna trädgårdar, där du verkligen vill skapa en romantisk atmosfär.

Skandinavisk stil

Denna Medelhavsdestination kombinerar allt du behöver för fullständig avkoppling. Från möbler i trädgårdar i skandinavisk stil kan du använda stora solstolar, fällbara stolar och bekväma uppsättningar ljusa möbler. Om platsen är inredd i denna stil kan du använda ett stort antal mjuka kuddar, ljusa kappor och gröna växter i krukor som dekorativa element. Det kommer inte att bli överflödig och original swing, kompletterad med en bekväm cape.

Bild
Bild
Bild
Bild

Italienska klassiker

På tomten bredvid lyxstugan och möblerna ska vara lämpliga. Här bör du inte vara uppmärksam på country och Provence, utan på ett modernt loft eller italienska klassiker. Lyxiga uppsättningar skapas främst av naturligt trä av dyra arter och metall. Fina smidesinsatser är välkomna, vilket verkligen adlar även de enklaste stolarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

När det gäller färger är trädgårdsmöbler inte mindre varierade än vanliga möbler. Men här är det värt att notera att många konservativa föredrar att köpa mörka saker till sin webbplats, eftersom de är mindre smutsiga. Dessa kan vara mörkbruna, kaffe eller grå kit. Naturliga nyanser av trä är populära, eftersom många hantverkare inte målar sina saker med färg, utan bara applicerar lack ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sällan finns vita möbler i sommarstugor . Detta är inte förvånande, eftersom det lätt blir smutsigt, så det behöver ständig vård.

Men ljusa färger är välkomna. Därför, mot bakgrund av gröna trädgårdar, finns ofta ljusblå, gula och röda bänkar, bord och stolar. Ofta målar husägarna själva möblerna och försöker ge det individualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Idag är många tillverkare engagerade i produktion av trädgårdsmöbler och lantliga möbler. Det skandinaviska varumärket har ett utmärkt rykte Ikea … De skapar inte bara bra heminredning, utan också trädgårdsprodukter av hög kvalitet. Detta tillverkningsföretag trivs med demokratiska priser och hög kvalitet.

Det inhemska varumärket får också bra recensioner. Gardenello … Detta företag har producerat dyra lyxmöbler under lång tid, som verkligen kan bli en dekoration av en trädgårdstomt. Du kan hitta allt i deras sortiment - från trädgårdsgungor till originaluppsättningar med stolar och bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du inte ignorera och saker ursprungligen från Italien. Det är italienska möbler som de flesta köpare förknippar med hög kvalitet och attraktivt utseende. De två mest populära märkena från Italien idag är Mobilificio LM och Concepto.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer trädgårdsmöbler för din webbplats bör du inte bara uppmärksamma märket. Det är nödvändigt att ta hänsyn till flera punkter samtidigt som underlättar processen att välja bra saker för din webbplats.

  • Mått . Först och främst är det viktigt att överväga möblernas parametrar. Det får inte vara för stort eller ta för mycket plats. Om gården är väldigt liten, är det bäst att begränsa dig till exempelvis ett smalt bord och flera bänkar. Men på ett stort territorium kan du "vandra" och välja vad du vill.
  • Kvalitet . Vi får inte heller glömma kvaliteten på saker. Om möjligt är det bättre att testa möblerna och kontrollera om de kan bära mycket vikt. Det ska inte finnas repor, bucklor eller andra synliga skador på möbelns yta. Om det finns tygklädsel eller någon form av inredning, bör allt detta också vara väl fixat och inte skadat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utrustning . Separat bör man komma ihåg att möbler säljs både i uppsättningar och separat. De flesta köpare föredrar att ta en hel uppsättning på en gång, för i det här fallet kan du vara säker på att alla saker kombineras med varandra och kommer att fungera som en dekoration för webbplatsen.
  • Pris . Pris spelar också en viktig roll. Det är ingen mening att köpa för dyra möbler på gatan, särskilt om budgeten redan är liten. Men samtidigt ska du inte offra kvalitet, föredra att köpa billiga men sköra saker. Med tiden kommer de antingen att försämras, eller så behöver de en annan reparation, som fortfarande kommer att kosta pengar.
Bild
Bild

Med tanke på alla dessa punkter kan du hitta möbler som är optimala för ett sommarboende, utan att ge upp någonting.

Vad kan du göra med dina egna händer?

Men inte alla köper färdiga möbler för ett förortsområde. Handgjorda saker är inte bara en möjlighet att spara pengar, utan också ett bevis på att ägaren till gården är en jack av alla affärer. Det finns många sätt att göra enkla och vackra möbler med egna händer från tillgängliga verktyg.

Hemmagjorda är de mest populära .tillverkad av trä, eftersom trä är ett prisvärt material, liksom alla dess derivat. Det är sant att komma ihåg att inte alla träslag kan användas för att göra möbler med egna händer. Till exempel råder hantverkare inte nybörjare att arbeta med tall. Men ek, hornbalk eller ask, tvärtom, lämpar sig för bearbetning enkelt. Du kan göra en enkel stol eller ett bord av dem. Och om du har konstnärliga färdigheter kan du också dekorera basen med snidade mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat vanligt alternativ är pallträdgårdsmöbler . De är också gjorda av trä, men de är mycket lättare att arbeta med. För att skapa en träbänk eller ett bord av pallar måste de slås ner och målas med lack eller färg.

Vissa hantverkare gör till och med originalsoffor från pallar. För detta är basen, nedslagen från två eller tre pallar, mantlad med mjuka kuddar. Du kan också sy dem själv. Palett soffbordet ser också original ut. För att skapa den behöver du bara själva pallarna och slagfast glas, som fungerar som bordsskiva. Denna design är också fördelaktig genom att några små saker kan vikas mellan brädorna. Ett bord där detta utrymme är fyllt med lådor ser särskilt vackert ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett alternativ till dyra metallmöbler kan du använda saker gjorda för hand från ett profilrör. De är inte så hållbara, men om du har fantasi kan de definitivt göras inte mindre vackra.

Nästan alla improviserade medel kan användas - från en stång till en sprucken fat eller gamla lådor. Med din fantasi, naglar och dekorativa tillbehör kan du skapa vackra möbler för din webbplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel för inspiration

  • I färd med att skapa möbler eller dekorera en webbplats hjälper färdiga idéer också. Du kan använda någon annans designidéer, det viktigaste är att inte kopiera allt helt. Här är några intressanta idéer som du kan implementera på olika platser.
  • Det första alternativet är moderna terrassmöbler av hög kvalitet. Botten på bordet och stolarna är gjorda av mörk metall och toppen är av trä. Denna kombination ser enkel och koncis ut, men därför inte mindre attraktiv.
  • En sådan modern utemöbeluppsättning ser bra ut mot bakgrund av en innergård dekorerad med sten och betong och kompletteras med en enorm elegant eldstad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det andra exemplet kan också hänföras till minimalismstilen. Men i det här fallet är utesoffan gjord för hand, vilket bara ökar dess värde. Basen på möblerna är gjord av vitmålade pallar. Ovanifrån är de trimmade med ljust lila tyg, från en blick där stämningen omedelbart stiger. Den ljuslila basen och de ljusa lavendelkuddarna ser riktigt bra ut när arbetet utförs snyggt.
  • En ljus lila fläck ser bra ut i ett grönt område bland träd. Soffan behöver inte ens kompletteras med ett bord eller annat.
Bild
Bild
  • För att dekorera en veranda, terrass eller lusthus är ett original handgjort bord lämpligt. Det fungerar också som ett ställ för växter, vilket också är mycket praktiskt. För detta slås två pallar ner så att den nedre sticker ut något, vilket skapar en liten "stege". Det är på den som krukorna med blommor står. De är också placerade i speciella utskärningar i själva botten av bordet.
  • Själva bordet är stiliserat i antik stil. Det ser lite illa ut, men det ger bara sofistik. En sådan sak passar inte bara för gatan, utan också för hemmet, och kommer säkert att fylla den med mysighet och vårcharm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det sista exemplet är utemöbler kompletterade med stoppade säten. Det kommer att göra varje bakgård mysig. För att koppla av i sällskap med vänner eller släktingar är det tillräckligt att sätta ett lågt bord och komplettera det med en soffa och två fåtöljer. Denna typ av möbler är mycket lätt, så om det behövs kan du alltid ta in den i huset, gömma den från regnet eller flytta den till verandan när vintern börjar. Dekorationen av detta hörn för avkoppling kommer att vara en vas där färska blommor ständigt förändras.
  • Trädgårdsmöbler är en riktig dekoration av platsen. Det spelar ingen roll om det är köpt eller gjort för hand. Det viktigaste är att saker och ting passar in i stil och storlek, och glädjer både webbplatsens ägare och deras gäster med sin praktiska funktion.

Rekommenderad: