Gör-det-själv Lusthus Från Ett Profilrör (56 Foton) Konstruktionsritningar, Hur Man Gör En Ram Av En Profil

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Lusthus Från Ett Profilrör (56 Foton) Konstruktionsritningar, Hur Man Gör En Ram Av En Profil

Video: Gör-det-själv Lusthus Från Ett Profilrör (56 Foton) Konstruktionsritningar, Hur Man Gör En Ram Av En Profil
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Gör-det-själv Lusthus Från Ett Profilrör (56 Foton) Konstruktionsritningar, Hur Man Gör En Ram Av En Profil
Gör-det-själv Lusthus Från Ett Profilrör (56 Foton) Konstruktionsritningar, Hur Man Gör En Ram Av En Profil
Anonim

Ett lusthus i ett förortsområde har länge upphört att vara en gimmick; nästan alla hacienda -ägare försöker göra denna enkla byggnad. Det fungerar inte bara som ett dekorativt element, utan är också en plats där alla familjemedlemmar tillbringar mycket fritid i gynnsamt väder, de äter och lagar mat i det. Det är värt att överväga mer detaljerat en så enkel och praktisk uppfinning som ett gör-det-själv lusthus från ett profilrör och ritningar av dess strukturer.

Bild
Bild

Särdrag

Ett lusthus på ett förortsområde är i de flesta fall ett baldakin med tak och halvöppna väggar, utrustade med bänkar. Förutom dessa oumbärliga detaljer finns det ett inre bord, en spis eller grill, rabatter och klätterväxter, inglasning och andra trevliga detaljer - allt beror på fantasin och förmågan hos ägarna till sommarstugan.

En ram av ett profilrör för en sådan gatubyggnad kan ha följande fördelar:

  • det är hållbart och motståndskraftigt mot deformation, mekanisk skada;
  • metallen som används för profilen är hållbar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • konstruktionen av ett sådant lusthus kan vara billigare än av naturligt trä och ännu mer av natursten;
  • metallprofilen, på grund av enkelheten i behandlingen, gör att du kan skapa alla komplexa strukturer;
  • i framtiden kan metallramen mantlas med trä, plast, polykarbonat och andra material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallprofilen är utsatt för korrosion, men denna defekt kan enkelt åtgärdas genom att måla dess yta med valfri färg eller behandla den med ett skyddande kitt.

För tillverkning av sådana arbors tas vanligtvis ihåliga rör, med en rektangulär eller fyrkantig sektion i profil, gjorda av vanligt eller galvaniserat stål. Väggarnas dimensioner och tjocklek kan vara olika, det viktigaste är att beräkna att hela strukturen tål takets vikt och andra gångjärn. Lagerprofiler har vanligtvis ett större tvärsnitt, och överdragarna är tunnare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med metallprofiler är också att de är ihåliga, det vill säga med tillräcklig styrka har en låg vikt . När de monteras ger elementen en jämn fördelning av laster på alla delar av strukturen och på elementen som är associerade med den. Det är lätt att skära en rektangulär profil, borra hål i den, kompisera, göra nödvändiga detaljer. Man bör komma ihåg att svetsning kan behövas när man skapar pålitliga arbors från ett profilrör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Tillgången på material och enkel bearbetning gör att du kan skapa många intressanta projekt av lusthus från ett profilrör. De skiljer sig avsevärt i utseende, men ritningarna på bärramarna är ungefär desamma.

Ett av de enklaste exemplen är projektet med ett lusthus i form av en fyrkant i profil med en höjd av 2, 7 m. På grund av sin lilla storlek kan en sådan struktur installeras även i en liten sommarstuga, men ändå är ett fullfjädrat rekreationsområde som kan utrustas med ett vattentätt tak, utrustat med väggar, som skyddar mot vind och regn.

Bild
Bild

Hålbalkar med en sektion på 80x80 mm och en väggtjocklek på 2,5 mm tas som bärande profiler. För skiljeväggar, tak, staket och bänkar kan du ta tunnare metalllameller, till exempel 20x50 mm.

Det finns två alternativ för att installera denna design . Om den placeras på öppen mark måste en remsor läggas under dess ställningar. Under 4 lagerhållare dras groparna ut lite bredare än själva profilerna och hälls med betong. Ett annat alternativ är om lusthuset kommer att stå på en solid grund, till exempel beläggningsplattor eller betongplattor. Då krävs inte fundamentet, själva strukturen kommer att vara tillräckligt stabil för att inte kollapsa i en hård vind.

Bild
Bild

Vertikala lagerhållare är anslutna med horisontella broar i 3 - 4 rader på tre sidor av lusthuset, en dörröppning görs i den fjärde av de tunna lamellerna. Ena sidan av torget är drygt två meter brett. Överdelen av basen är också fäst med hoppare, taket är fyrfasat och symmetriskt. Svetsning används för att ansluta alla element, efter montering av hela strukturen kan den mantlas med vilket material du vill: trä, plywood, spånskiva eller plast, taket kan täckas med metallplattor, skiffer eller ondulin.

Ett intressant projekt är ett bärbart lusthus av ett profilrör med dimensioner 1920x1660 mm och en höjd av 2300 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan enkelt montera den på 1 dag och placera den var som helst , vid behov, transportera till någon lämplig plats. För att minska vikten tas profilrör 20x40 mm med en väggtjocklek på 2,5 mm från galvaniserat stål. Det halvcirkelformade taket vilar på två bågprofiler, det kan täckas med transparent polykarbonat ovanpå, och om du vill ha nyans kan du använda ett metallprofilark.

Bild
Bild

För bänkar i ett sådant lusthus med halvcirkelformat tak kan du ta polerade brädor, målade eller lackerade; för att underlätta hela strukturen är det bättre att använda plastsäten. För att kunna luta sig på är det värt att lägga till bekväma ryggar åt sidan. I mitten av lusthuset finns ett bord, vid vilket flera personer fritt får plats. Hela strukturen är utformad på ett sådant sätt att den enkelt kan bäras för hand: två eller tre.

Bild
Bild

Nyligen har sexkantiga eller åttkantiga täckta lusthus fått enorm popularitet i vårt land .skapad i finsk stil. I den centrala delen kan de ha en tegelugn för intern uppvärmning och matlagning, skorstenen leds ut genom mitten av det lutande taket. Väggarna i sådana byggnader är massiva, massiva, kan isoleras ytterligare, inuti är det möjligt att utföra elektrisk belysning. Likheten av ett finskt lusthus kan också skapas i ditt förortsområde med en metallram.

Ritningen av ramen i det sexkantiga lusthuset i finsk stil är mycket enkelt, det innehåller bara några metallelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

För lagerstöd bör profiler på 100x100 mm väljas, som är infällda i marken och hälls med betong under den pelarformade grunden. Höjden från botten till takets bas kan vara från 1200 till 1500 mm, takplattorna består av 50x50 mm profiler. För ytterligare styvhet fästs sidoväggarna med horisontella broar av tunnare rör, sedan byggs stommens ramar, inre bänkar och dörröppningen upp.

Bild
Bild

Allt arbete med att skära profiler och svetsa ramen på den sexkantiga bågen utförs på en dag . Sedan kan du tänka på vilken typ av tak- och efterbehandlingsmaterial du ska använda och börja ordna det. Det är bra att installera sådana fasta byggnader på en solid grund, hälla ett betonggolv under dem eller lägga dem med kantsten. Fördelen är att ett sådant lusthus i framtiden kan moderniseras så mycket du vill: bygg en stenugn med ugn inuti, gör glas, lägg en tegelsten på botten och så vidare.

Projektet med ett stort rektangulärt lusthus med gaveltak är original.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet är öppet, men om så önskas kan en sådan ritning ändras och väggarna kan stängas maximalt med tillgängligt material. För vertikala stolpar används samma ihåliga profiler på 50x50 mm, nedre delen och taket fästs med horisontella och lutande överdrag. Lutande sluttningar låter regnvatten rinna av och ger bra skugga. Olika material kan användas som takbeläggning: skiffer, ondulin, profilgalvaniserad plåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det inre utrymmet i ett sådant lusthus låter dig fritt placera en ugn med en brännare, en brännare, ett matlagningshörn, ett matbord med bänkar där. Taket kan utrustas på ett sådant sätt att en skorsten eller avgaskåpa kommer ut genom det. Själva strukturen är bäst installerad på en betongbas, det är värt att markera i förväg och förbereda hällplatsen, en pelargrund för lusthusets bärande metallstöd. Efter installation av golvet och stödkonstruktioner kan du ansluta resten av nödvändiga element, utrusta taket, göra vackra staket och bänkar och andra inredningsdetaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

I sig har ramen av ett profilrör många fördelar, den är stark, obrännbar, hållbar, men har inte ett trevligt utseende. Därför måste du börja dekorera efter att du har skapat basen. Det finns ett stort antal designalternativ för lusthus i landet, det viktigaste är att visa din fantasi och väcka dina idéer till liv.

Först och främst kan profilen målas.

Bild
Bild

Metallens yta har inte en naturlig behaglig nyans Dessutom är den utsatt för korrosion, vilket med tiden kommer att ge ett ännu mer ogynnsamt utseende. För målning används vattenbeständiga, vattenbaserade märken-olja, akryl, polyuretan, epoxi, aerosol. Huvudkravet är att de är resistenta mot solljus, vatten, extrema temperaturer. När det gäller färgen, här är det nödvändigt att välja sådana nyanser så att de harmoniskt kombineras med resten av detaljerna i lusthusdekorationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallramen kombineras framgångsrikt med smidda eller svetsade galler, som, när de tillverkas av hantverkare, kan vara verkliga konstverk. De kan användas för att utrusta staket runt omkretsen, utrymmet under taket, dörröppningen. Du kan göra andra inslag av inredning och vardag av metall: bänkar, bord, papperskorgar och rabatter, grill.

Det enda negativa är att metalldelar avsevärt ökar lusthusets vikt.

Bild
Bild

Polerat, lackerat trä passar alltid bra ihop med metallens mörka konsistens. Förutom lusthus från formade rör kan den användas för att göra inre bänkar med ryggar, bordsskivor, rabatter, bord. För fastsättning av massiva träplankor i metall kan gängade bultar med muttrar eller ankare användas. För dekoration är det bra att använda träband, staket, snidade skridskor under taket.

De mest populära träsorterna för att arrangera metallbockar är tall, bok, ek, björk . Träet måste vara väl torkat, polerat och täckt med klart lack. Starka och lätta trästrukturer minskar lusthusets totala vikt, det sjunker mindre på marken, och om det är bärbart är det lättare att flytta det till ett annat ställe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen är polykarbonat ett mycket populärt material för att arrangera metallbockar.

Bild
Bild

Det är ett flerlagers profilerat ark tillverkat av polymera material, lätt och lätt att bearbeta. Fästs på profiler med bultar eller skruvar, lika lätt att ta bort. Polykarbonat är ett transparent eller genomskinligt material, vanligtvis färglöst, men det finns olika färgalternativ. Om du vill göra mer naturligt ljus inuti lusthuset, är ett tak av detta material det mest lämpliga alternativet.

Ett gavel- eller gaveltak på ett lusthus av ett profilrör kan utrustas med ark med färgat wellpapp . Det är ett underbart lätt material som inte är rädd för fukt och deformation. Det är möjligt att välja vilken färg som helst, med ett sådant tak kommer lusthuset alltid att se harmoniskt ut. Färgade takpannor i metall är också mycket populära; de kan också stänga en sexkantig bås. Metallplåtar är enkelt fästa på takramen, och det är lätt att klippa en bit av önskad storlek och form från dem, och de kommer att hålla mer än en säsong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthusets design kommer att se väldigt imponerande ut om du förser ramen med klätterväxter. Det är mycket enkelt att göra ett gitter eller en ledstång av metallstavar; placera rabatterna vid basen av allt tillgängligt material: sten, tegel, trä. Efter några säsonger kan du uppnå en fantastisk häck av täta tjocklekar som ger skugga inuti byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnad

Det är väldigt enkelt att göra ett trädgårdspaviljong av ett profilrör med egna händer på grund av materialets billighet och tillgången på verktyg. Till att börja med är det värt att fördela alla steg i detta arbete steg för steg. På vår personliga tomt väljer vi en plats för framtida byggande, det ska vara så jämnt som möjligt med stabil torr jord. Det kommer att vara användbart att välja en plats i förhållande till solen, gångvägar, bullerkällor. Platsen för lusthuset ska vara bekväm.

Bild
Bild

Därefter utvecklas en ritning av strukturen med dimensioner, helst i två eller tre utsprång, från vilka det kommer att ses hur mycket material och fästelement som måste förberedas. Om lusthuset står stilla, förbereds en platt plattform och en plats för att hälla grunden omedelbart. För stödställningar från ett professionellt rör är det tillräckligt att fylla i en kolonn med ett maximalt djup av 0,5 m.

Fyllningshål grävs för hand eller med en trädgårdsborr, en blandning av sand och Portlandcement kan användas som lösning, krossad sten, grus och små stenar kan användas för att stärka den.

Bild
Bild
Bild
Bild

De huvudsakliga stödstolparna från metallprofilen är fastsatta på fundamentet. Därefter måste du göra och montera en ram av metallelement.

För att arbeta behöver du följande verktyg:

  • borr med borr för metall;
  • Bulgariska;
  • måttband och markör;
  • skruvar och bultar för metall;
  • svetsmaskin.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla profiler mäts och skärs i enlighet med måtten på ritningarna, då är det nödvändigt att svetsa ramen på sidoväggarna, takstöden och andra metallelement. Efter att ha monterat järnfoten börjar de efterbehandling, arrangemang och inredning.

Du kan mantla väggen och taket med något av de tillgängliga materialen: profilerad plåt, polykarbonat, plywood, trä.

Andra verktyg kan behövas här:

  • hacksåg för trä;
  • målningskniv;
  • skruvmejsel;
  • naglar;
  • självgängande skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt beror på det planerade projektet för att ordna lusthuset.

Det är väldigt enkelt att bygga ett mysigt och vackert lusthus från formade rör och sedan dekorera det med vilken inredning som helst, det viktigaste är att ha lust, tålamod och lite erfarenhet av byggnadsarbete.

Bild
Bild

Vackra exempel

Elegant och mycket enkel att montera sexkantig struktur med träbänkar, bord och plankgolv. Den kan utrustas med ytterligare element.

Ett lusthus av ett format rör med tak och väggar av transparent polykarbonat.

En vacker struktur med ett metalltak och träinredning. Det är lämpligt för alla förortsområden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lusthus av profilerade rör med dekorativa element i smidesjärn.

Elegant målad profilkonstruktion med bord och bänkar, klädda i färgat polykarbonat.

Rekommenderad: