Bil -TV: Bärbar Med Digital Tuner, Takmonterad Och Andra. Hur Installerar, Ansluter Och Konfigurerar Jag? TV -reparation. Betyg Av De Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Bil -TV: Bärbar Med Digital Tuner, Takmonterad Och Andra. Hur Installerar, Ansluter Och Konfigurerar Jag? TV -reparation. Betyg Av De Bästa Modellerna

Video: Bil -TV: Bärbar Med Digital Tuner, Takmonterad Och Andra. Hur Installerar, Ansluter Och Konfigurerar Jag? TV -reparation. Betyg Av De Bästa Modellerna
Video: 7 inch LED Android Mirror View Monitor Review for Installation 2024, Maj
Bil -TV: Bärbar Med Digital Tuner, Takmonterad Och Andra. Hur Installerar, Ansluter Och Konfigurerar Jag? TV -reparation. Betyg Av De Bästa Modellerna
Bil -TV: Bärbar Med Digital Tuner, Takmonterad Och Andra. Hur Installerar, Ansluter Och Konfigurerar Jag? TV -reparation. Betyg Av De Bästa Modellerna
Anonim

Bil -TV är ett bra sätt att göra det lättare för föraren och passagerarna att resa. För att välja rätt bildskärm för dig bör du bekanta dig med specifikationerna och installationsriktlinjerna för enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Bil -TV - Detta är en bekväm enhet i bilen, tack vare vilken du kan distrahera ditt barn under en resa eller bli distraherad av dig själv i en stor trafikstockning . Ofta sätts sådan utrustning i en lastbil, eftersom lastbilsförare tillbringar större delen av sitt liv med att köra, och en bil är deras andra hem, som bör inredas med komfort.

För att göra rätt val måste du känna till de viktigaste egenskaperna som bärbara enheter har.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmformat

Baserat på TV: ns syfte bör du också välja skärmformat . Till exempel, om du planerar att titta på TV -program, rekommenderas det att vara uppmärksam på förhållande 4: 3 . För dem som köper en enhet för att titta på filmer eller tecknade filmer inspelade på DVD, är det bättre att titta på bredbildsutsändningar, vars förhållande är 16: 9.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmupplösning

Denna indikator har en direkt inverkan på bildkvalitetsnivån. Samtidigt måste du förstå att en liten skärm kan ha en lägre upplösning, och samtidigt kommer inte tydligheten att gå förlorad.

Oftast kan du hitta bil -TV med en upplösning:

  • 480: 234;
  • 720: 576;
  • 800: 400;
  • 1920: 234.

Ju högre värdet på siffrorna, desto tydligare blir bilden på skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diagonal

Med andra ord - detta är storleken på bil -tv: n . Valet beror på vilken typ av bil det är planerat att köra i. För personbilar räcker det med en enhet med en diagonal på 7, 9 ", 10", 15 "eller till och med 17".

Om enheten kommer att användas i minibussar bör du vara uppmärksam på de större alternativen, till exempel 19 tum.

För stora lastbilar som kallas husbilar, rekommenderas att välja bildskärmar med en diagonal på 20 till 55 tum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betraktningsvinkel

Den bästa vinkeln är 180 grader. Det gör det möjligt vy från valfri punkt i förhållande till displayaxeln . Vissa modeller har en funktion "rotera bilden 180 grader", vilket också kommer att vara mycket användbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och ljud

Många vet att färgöverföringen omvandlas till en videosignal med kodning. Det finns flera accepterade standarder:

  • KOMPIS;
  • SECAM;
  • NTSC 3.58 eller 4.43.

I rysk tv används därför det andra alternativet du behöver inte välja mer sofistikerade modeller med olika standarder . Och för dem som ofta och mycket reser världen med bil, kommer det att vara nödvändigt att se till att alla format finns tillgängliga.

Bild
Bild

Ljud är också kodat. Det finns tre standarder:

  • DK; Jag;
  • BG.

På Ryska federationens territorium används bara det första alternativet, men det är bäst att vara uppmärksam på enheter som stöder alla befintliga standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med digital tuner

Tunerkänsligheten påverkar kvaliteten på TV -programmottagningen. Experter rekommenderar att du köper modeller fånga en DVB T2 -signal . Detta beror på att TV aktivt byter till digitalt och lämnar analoga signaler tidigare. Du kan köpa en mottagare eller TV-tuner senare, men modeller med en inbyggd anses vara mycket bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antenn

Varje bil-TV kommer att ha en inbyggd antenn, med hjälp av vilken TV-sändningar tas emot inom tornets radie. I regioner eller nära bosättningar kommer en sådan signal att vara stark, men så snart bilen lämnar stadsgränserna börjar signalförtroendet minska snabbt, och för att fortsätta njuta av sändningarna krävs en extern antenn.

Det finns flera varianter av detta tillägg:

  • stationär extern, stifttyp, som är fixerad i kabinen på vindrutan eller bakrutan;
  • aktiv konfigureras sådana enheter av en förstärkare;
  • stift elektromekanisk, den kommer att fixeras på bakskärmen och kan dras ut om det behövs;
  • passiv;
  • inre mesh som fästs på den bakre tittaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många tror att efter att ha köpt en antenn med en förstärkare kommer deras enhet att hämta en högkvalitativ signal överallt. Denna åsikt är felaktig: för att TV: n ska visa en högkvalitativ bild överallt bör du köpa en bildskärm med möjlighet att ta emot tv-sändningar.

Ytterligare funktioner

Du bör också uppmärksamma andra indikatorer som vissa användare kan tycka är användbara.

Bild
Bild

Många TV-apparater säljs inte bara med DVD-stöd, utan också med USB-ingång, vilket gör att du kan glömma att köpa skivor . I den moderna världen är detta en mycket bekväm lösning. Det finns också modeller där det finns en navigator eller ett prefix med programinspelning.

Vissa enheter har möjlighet att integreras med en bilradio. Det finns också ett bra alternativ - närvaron av en inbyggd FM -sändare . Om TV: n är utrustad med denna funktion behöver dess ägare inte lägga ut ljudkablarna för att kunna spela den med standardljudsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av feedback på videokanalen gör det möjligt att titta på filmer på huvudenheten

Bil -TV -apparater har stöd för 1 ström 2 volt eller 24 volt från bilnätet, eller från 220 volt, utrustas med speciella adaptrar.

Närvaron av extra ingångar, för att ansluta externa kameror, kommer att vara bekvämt för enheter som är placerade på maskinens framsida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Innan du köper måste du bestämma vilken plats för TV: n i bilen som är optimal i ditt fall, eftersom det är denna faktor som påverkar enhetens andra egenskaper. Det finns flera placeringsvarianter.

Plats på torpeden . Detta alternativ kommer att vara relevant för personer som har kört länge och köpt en TV för att lysa upp sin vistelse i trafikstockningar.

Bild
Bild

Tak för en bil, eller upphängd . Denna metod tillåter inte föraren att se en film, men passagerare kommer att gilla den. Oftast köps detta alternativ för minibussar eller minibussar. Dessa TV -apparater har fördelen att de viks i linje med taket, vilket gör det möjligt att transportera stora föremål eller ladda. I fungerande skick är enheten i upprätt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

På instrumentbrädan … Här placeras TV: n på radion. Det kommer inte att störa och fånga ögat, men visningen blir bara bekväm för föraren med passageraren i framsätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trösta . De ligger mellan framsätena och riktar sig till passagerare som sitter bak. Ofta köps de av föräldrar för sina barn, så att de ser på tecknade serier under resan och inte är nyckfulla.

Bild
Bild

I nackstödet . Detta är en mini -TV som kan byggas in i varje nackstöd. Med denna metod kan du lösa problemet med oenighet om visning av program.

Bild
Bild
Bild
Bild

I solskyddet . De liknar taket, men de är bara bekväma för passagerare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också bestämma om en mobil eller stationär TV -version är lämplig för en specifik användare.

Bärbar

Detta är en bärbar TV som kan fungera när den är ansluten till ett enkelt 220 volt -uttag eller från en cigarettändare. Det finns modeller som stöder drift från ett inbyggt batteri. Vanligtvis är arbetstiden i detta fall cirka 2-3 timmar.

Den lilla TV: n har ett vridbart lutningsfäste i taket eller instrumentbrädan.

Bild
Bild

Stationär

Detta är redan en stor TV om den jämförs med den tidigare versionen, som ansluts till bilens nätverk (den första versionen drivs av en cigarettändare) och sitter fast i taket, på nackstödet eller på solskyddet. De har en skärm, ljudsystem, antenn, TV -tuner och till och med en DVD -spelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

För att göra ditt val enklare kan du bekanta dig med de bästa bilmodellerna som är populära i sitt segment.

Digma DCL-1020

En sådan enhet lockar uppmärksamhet från en stor publik för sin tillförlitlighet och överkomliga pris. Modellen själv dök upp för inte så länge sedan, men har redan fått ett stort antal positiva recensioner, tack vare vilken den har fått fotfäste i de ledande positionerna.

Diagonal på 10, 1 tum, en tydlig bild på 1024 med 600 pixlar och ett stort antal tillgängliga gränssnitt lockar uppmärksamhet. Den har HDMI, VGA och USB.

Det ska noteras att TV: n kan ta emot en helt klar DVB-T-signal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eplutus EP-9511

Tillverkaren erbjuder en enhet med en skärmdiagonal på 9,5 tum. Användarna uppskattade komforten när de tittade på sina favoritprogram, liksom möjligheten att titta på filmer i HD -kvalitet. Det blev möjligt på grund av upplösningen 1920 x 1080 pixlar . Dessutom kännetecknas TV: n av en oklanderlig signal som kan fångas på nästan vilken plats som helst.

Men denna modell har ingen USB -ingång , som vissa användare ogillar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai H-LCD900

Denna modell har blivit utbredd på den ryska marknaden. TV: n är utrustad med ett USB -gränssnitt, en betraktningsvinkel på 120 grader, vilket gör att filmer kan ses var som helst i bilen.

Bland bristerna kan man särskilja skärmupplösningen på 640 x 234 pixlar, vilket minskar klarheten i den visade bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avel AVS0945T

Modellen är ganska populär, eftersom den har många fördelar. Tillverkaren har lagt till ett stort antal spel till enheten, på grund av vilken TV: n är populär bland barn. Nackstödet är dekorerat i svart konstläder.

Bland nackdelarna bör noteras skärmupplösning 800 x 480 pixlar vilket är frustrerande för många användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ergo ER 9L

Denna modell anses vara den mest populära. Bil-TV: n utmärker sig genom sitt rymliga och högkvalitativa ljud, anspråkslöshet vid reproduktion. Enheten läser flash -enheter, SD -kort, HDMI, klarar alla format.

Enheten är fixerad i taket, du kan köpa en svart eller vit färgschema. Skärmupplösningen är 800 x 480 pixlar.

Bild
Bild

Eplutus-101T

TV: ns popularitet beror på att den inte bara kan användas för sitt huvudsakliga syfte, som en TV, utan också som en e-bok. Enheten kan också bläddra igenom foton, spela radio och titta på videor.

Du kan spela material från alla digitala medier.

Närvaron av en analog ingång låter dig ansluta en spelkonsol till TV: n.

Antennen har en hög signal, skärmupplösningen är 1024 x 600 pixlar

Bild
Bild
Bild
Bild

Alpine PKG-2100P

Denna bil -TV anses vara ett oumbärligt alternativ för både vuxna och barn. Modellen i sig är fixerad i taket, den är gjord av plast, matrisbasen är från Sharp. Enheten har en DVD-spelare, reproduktionen är känd för ljudets tydlighet och rymlighet.

Motljuset gör det enklare att använda TV: n på natten

Tillverkaren skötte också funktioner som t.ex. möjligheten att ansluta en spelkonsol och alternativet "föräldraskydd ".

Bild
Bild

Urvalsregler

Du måste välja en bil -TV baserad på de egenskaper som är lämpliga för en specifik användare. Det är nödvändigt att ta hänsyn till typen av bilen i vilken bil -TV: n kommer att installeras och, baserat på denna indikator, välja lämplig skärmstorlek . Bildskärmens upplösning och betraktningsvinkel har ingen liten betydelse.

Du måste också förstå vad enheten är till för.

Det finns människor som köper en tv i sin bil bara för att ett barn ska distrahera honom på vägen, medan andra planerar att titta på tv -program hela tiden.

Bild
Bild

Närvaron av en extern antenn krävs för dem som reser i områden avlägsna från regionerna; det finns enheter med ytterligare gränssnitt.

Innan du väljer en lämplig enhet, du måste bestämma dina krav och priskategorin från vilken utrustningen kommer att väljas . Först efter det kan du börja välja en TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

En bärbar bil -TV kan installeras nästan var som helst. Detta är tillgängligt genom ett speciellt stativ utrustat med kardborreband. Ett sådant stativ låter dig justera lutningsvinkeln som är bekväm att titta på, samt vrida utrustningen på ett sätt som är bekvämt för alla passagerare.

Innan du ansluter TV: n till fordonets nätverk, du måste koppla bort den negativa terminalen från batteriet i bilen . Detta steg krävs för stationära enheter som drivs från maskinens elnät.

När du installerar en mobil -tv krävs bara några steg: placera monitorn på rätt plats och anslut tunern. Oftast installerar användare enheten i taket, på nackstödet, i solskyddet. Varje plats har en annan bildskärmsmodell.

Bild
Bild

För att ansluta behöver du en platt och Phillips -skruvmejsel, eltejp, skum, kniv, lim.

Om du planerar att installera i nackstöd blir proceduren enligt följande

  • Först och främst måste du se till att den valda bildskärmen är lämplig för bilens nackstöd … En sju-tums diagonal passar vanligtvis alla nackstöd.
  • Sedan är enheten ansluten till den framtida kopplingspunkten . Du måste fästa skärmen jämnt för att korrekt rita platsen för hålen.
  • Nu behöver du skruva loss nackstödet och ta bort locket . Med hjälp av en markör ritas en kontur på skummet och hål skärs enligt den angivna konturen. Hålets djup måste matcha ramen på bil -TV: n (enheten kommer att finnas i skummet)
  • När allt är klart monitorn måste limmas på skummet och göra ett hål i materialet för kabeluttaget .
  • Därefter sätts nackstödet tillbaka , och en plats för bildskärmen skärs ut i klädseln.
  • Kabeln dras genom hålet TV: n sitter i den formade ramen.
  • Sista etappen är gå med i tunern .

Du måste ansluta till adaptern och leda kablar till cigarettändaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande steg krävs för takmontering:

  • före arbetet måste du se till att det finns en metallplåt på installationsplatsen;
  • du måste flytta takklädseln, använd ett lösningsmedel för att ta bort limet från det;
  • sedan sätts en plåt av plywood eller metall in mellan taket och klädseln och limmas på klädseln;
  • nu kan du montera TV: n i taket, på förhand ha kontrollerat skruvarnas tillförlitlighet;
  • ledningar dras in i motorrummet längs taket och genom dörrkortet, om arbete inte planeras från cigarettändaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om monitorn är ansluten till bilens elektriska nätverk måste du känna till diagrammen och koppla bort bilen i förväg (den negativa terminalen på bilens batteri är avstängd). TV: ns röda kabel ansluts till startmaskinens elektriska kontakt, den gula ledningen går till batteriet och den svarta ledningen måste jordas.

Installera en TV -tuner

Innan du fortsätter med installationen av själva TV: n måste du installera en tuner. För arbete behöver du:

  • kabel;
  • skruvmejsel;
  • hylsnyckel och skiftnyckel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förfarandet är följande:

  • du måste öppna huven på bilen och koppla ur batteripolen;
  • då måste du bestämma var TV -tunern ska placeras, den kan placeras på valfri plats där den inte stör, vissa människor placerar enheten i bagageutrymmet eller under sätena;
  • för fixering behöver du en konsol eller skruvar, de kommer att inkluderas i tunern, ibland krävs det att skapa hål för fastsättning;
  • då är det planerat att lägga en kabel till säkringarna för att driva enheten;
  • strömkabeln kommer att anslutas till en extra knapp i säkringslådan;
  • då är IR -ikonen ansluten, du måste välja en plats från vilken fjärrkontrollen med fjärrkontrollen når den;
  • sedan läggs kabeln från videoutgången från tunern enligt videoingångarna på TV: n;
  • antennen placeras på vindrutan, kabeln läggs också på enheten;
  • nu kan du sätta batteriet i kabeln och ansluta det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En backkamera kan anslutas till bil -TV: n för bekvämlighet. Vanligtvis, en sådan lösning är relevant för bildskärmar som finns i torpedon så att föraren kan observera situationen på skärmen.

För att ansluta enheten korrekt, du måste känna till kopplingsschemat . Den gula tråden är kompatibel med kameravideoutgång och bildskärmsvideoingång. För att eliminera en kortslutning rekommenderas att den här kabeln ordnas med en 0,5 A säkring.

Alla anslutningar måste isoleras.

Bild
Bild

Underhåll och reparation

Det är inte svårt att använda bil -TV -apparater. Varje tillverkare innehåller bruksanvisningar, samt en guide för installation av bildskärmen i en bil. För att enheten ska fungera länge måste det uteslutas att utrustning faller. Det beror på kvaliteten på fixeringen av TV: n. Det bör också komma ihåg att bilens ledningar måste vara i gott skick.

Om bil -TV: n går sönder måste du ta den till ett servicecenter för en erfaren specialist för att diagnostisera och byta ut de defekta komponenterna. Vissa användare reparerar sådana enheter på egen hand, men en sådan åtgärd är endast möjlig om det finns en förståelse för TV: ns enhet och erfarenhet av denna aktivitet.

Rekommenderad: