Marantz Förstärkare: Granskning Av PM5005, PM6006 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Marantz Förstärkare: Granskning Av PM5005, PM6006 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Video: Marantz Förstärkare: Granskning Av PM5005, PM6006 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Video: Marantz PM6006 Обзор Разбор 2024, Maj
Marantz Förstärkare: Granskning Av PM5005, PM6006 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Marantz Förstärkare: Granskning Av PM5005, PM6006 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Anonim

Ljudet från professionella och hemmaljudsystem bestäms till stor del av kvaliteten på ljudförstärkningsutrustningen. Sedan 80 -talet av XX -talet har japanska ljudsystem gradvis blivit kvalitetsstandard och tagit ledarskapet på världsmarknaden. Därför är det värt att bekanta dig med en översikt över populära Marantz förstärkarmodeller och överväga deras funktioner när du förbereder dig för att uppdatera din flotta av ljudutrustning.

Bild
Bild

Särdrag

1953 grundade Saul Marantz, radioamatör och gitarrist från New York, Marantz Company ., och ett år senare lanserade förförstärkaren Model 1 (en förbättrad version av Audio Consolette). Medan Sol var företagets chef producerade företaget främst dyr professionell utrustning. År 1964 bytte företaget ägare, och med den nya ledningen utökade Marantz sitt sortiment avsevärt och började producera ljudsystem för konsumenter. Produktionen går gradvis från USA till Japan.

1978 anslöt sig ljudingenjören Ken Ishiwata till företaget, som fram till 2019 var företagets ledande utvecklare och blev en sann legend i världen av Hi-Fi och Hi-End-ljud. Det var han som skapade sådana legendariska produkter som effektförstärkare. PM66KI och PM6006.

Bild
Bild

År 1992 förvärvades företaget av det holländska företaget Philips, men 2001 hade Marantz återfått kontrollen över sina tillgångar. År 2002 gick hon samman med det japanska företaget Denon för att bilda gruppen D&M Holdings.

Numera intar varumärket en ledande position på den globala Hi-End-ljudutrustningsmarknaden.

Bild
Bild

De största skillnaderna mellan Marantz -förstärkare från analoger:

  • högsta byggkvalitet -företagets fabriker finns i Japan och europeiska länder, så Marantz förstärkare är mycket pålitliga och uppfyller fullt ut passets faktiska ljudegenskaper;
  • klart och dynamiskt ljud - företagets ingenjörer ägnar stor uppmärksamhet åt deras produkters ljudegenskaper, så ljudet av denna teknik kommer att tillfredsställa smaken hos även de mest sofistikerade audiofilerna;
  • snygg design - många älskare av produkterna från det japanska företaget köper dem, bland annat på grund av deras eleganta och moderna utseende, som kombinerar klassiska element med futuristiska;
  • prisvärd service - det japanska företaget är välkänt i världen, därför har det ett brett nätverk av återförsäljare och certifierade servicecentra i alla större städer i Ryska federationen, OSS och Baltikum;
  • acceptabelt pris -i företagets modellserie, förutom professionell Hi-End-klassutrustning, finns det också hushållsmodeller med relativt låg budget, vars kostnad är något lägre än produkterna från många andra företag från Japan och USA.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Företaget erbjuder för närvarande kunder många avancerade ljudförstärkarmodeller

PM -KI Ruby - Huvuddragen i denna tvåstegs integrerade förstärkare är att den är helt diskret, och den inbyggda förförstärkaren och effektförstärkaren drivs av separata strömförsörjningar, vilket avsevärt minskar distorsion. Alla element i enhetskretsarna är analoga, det finns ingen inbyggd DAC, så för anslutning måste du använda reproducerande enheter med en inbyggd DAC (till exempel SA-KI Ruby och liknande). Ger 100 W uteffekt för 8 ohm kanaler och 200 W för 4 ohm kanaler. Frekvenssvar 5 Hz till 50 kHz. På grund av användningen av strömåterkoppling bibehåller förstärkaren förstärkningen över hela frekvensområdet. Förvrängningsfaktor - 0, 005%.

Utrustad med en fjärrkontroll och ett automatiskt avstängningssystem.

Bild
Bild

PM-10 - integrerad version utan DAC. Huvudskillnaden mellan denna modell och den föregående är ett större antal utgångar (7 mot 6) och en balanserad design av alla förstärkarmoduler, vilket gjorde det möjligt att helt överge användningen av en markbuss i signalvägen och avsevärt minska mängden brus i utsignalen. Distorsion och frekvenssvar liknar den tidigare modellen och effekten är 200W (8 ohm) och 400W (4 ohm).

Bild
Bild
Bild
Bild

HD-AMP1 - universell stereoförstärkare i hushållsklass med en effekt på 35 W (8 Ohm) och 70 W (4 Ohm). Förvrängningsfaktor 0,05%, frekvensområde 20Hz till 50kHz. Till skillnad från tidigare modeller är den utrustad med en DAC. MMDF -signalfiltreringssystemet låter dig välja filterinställningar för musikgenren och användarinställningar. Utrustad med 2 ljudingångar och 1 USB -port. Komplett med fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

NR1200 - nätverksmottagare med 75 W utgång (8 ohm, ingen 4 ohm kanal). Förvrängningsfaktor 0,01%, frekvensområde 10 Hz - 100 kHz. Utrustad med 5 HDMI -ingångar, optiska och koaxiala digitala ingångar, USB -port och Bluetooth -adapter som skickar signal till hörlurar. Tack vare den inbyggda HEOS stöder den uppspelning av flera rum.

Bild
Bild

PM5005 - en budgettransistorförstärkare med en effekt på 40 W (8 ohm) och 55 W (4 ohm) med ett frekvensområde från 10 Hz till 50 kHz och en distorsionsfaktor på 0,05%. Utrustad med 6 ljudingångar och 1 ingång för MM phono -scen. Trots det låga priset är den utrustad med aktuell feedback och en fjärrkontroll. DAC tillhandahålls inte av design.

Bild
Bild

PM6006 - en uppgraderad version av den tidigare modellen, med en CS4398 DAC. Designen använder diskreta element tillverkade med HDAM -teknik. Dessutom utrustad med 2 optiska och 1 koaxiala digitala ingångar. Effekt - 45 W (8 Ohm) och 60 W (4 Ohm), frekvensområde från 10 Hz till 70 kHz, distorsionsfaktor 0,08%.

Bild
Bild

PM7005 - skiljer sig från den tidigare modellen i närvaro av en USB -ingång, ökad till 60 W (8 Ohm) och 80 W (4 Ohm) effekt, utökad till 100 kHz med den övre gränsen för frekvensområdet och minskad distorsion (THD = 0,02%).

Bild
Bild

PM8006 - en uppgraderad version av PM5005-modellen baserad på diskreta HDAM-element med en inbyggd Musical Phono EQ phono-scen. Effekt 70W (8 ohm) och 100W (4 ohm), THD 0,02%.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer mellan olika modeller är det värt att överväga några parametrar för förstärkaren.

En typ

Enligt design är alla förstärkare uppdelade i tre kategorier:

  • förförstärkare - utformad för mellanliggande signalförstärkning upp till en nivå på flera V;
  • effektförstärkare - slås på efter förförstärkaren och är avsedda för den slutliga förstärkningen av ljudet;
  • fulla förstärkare - kombinera funktionerna hos en förförstärkare och en effektförstärkare i en enhet.

När du skapar professionella system används vanligtvis en uppsättning för- och slutförstärkare, medan för hemmabruk brukar man undvika ett universellt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft

Förstärkarljudets volym beror på denna parameter. Helst bör enhetens maximala uteffekt stämma överens med högtalarna som används med den. Om du köper hela systemet i ett komplex baseras effektvalet på rummets yta . Så för rum på 15 m2 är ett system med en kapacitet på 30 till 50 W / kanal tillräckligt, medan det för rum med ett område på 30 m2 eller mer är nödvändigt att ge en effekt på 120 W / kanal.

Bild
Bild

frekvensomfång

I genomsnitt hör en person ljud med en frekvens från 20 Hz till 20 kHz, så utrustningens frekvensområde bör åtminstone ligga inom dessa gränser och helst vara något bredare.

Bild
Bild

Förvrängningsfaktor

Ju lägre denna parameter är, desto bättre ljudkvalitet kommer ditt system att producera. I vilket fall som helst bör dess värde vara mindre än 1%, annars blir snedvridningen för märkbar för örat och stör musikupplevelsen.

Bild
Bild

Antal kanaler

Det finns för närvarande 1 (mono) till 6 kanals modeller på marknaden. För de flesta hemmaljudsystem räcker det med stereosystem (2 kanaler), medan studioutrustning och hemmabiosystem borde ha mer.

Bild
Bild

Ingångar

För att förstärkaren ska kunna ansluta alla ljudkällor du har, Innan du köper bör du vara uppmärksam på antalet och typerna av ljudingångar som modellen du är intresserad av är utrustad med . Om du ska använda ditt ljudsystem för att lyssna på musik från en skivspelare, var uppmärksam på närvaron av MM / MC -ingångar för phono -scenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Det är nödvändigt att ansluta Marantz -utrustning till högtalarna och ljudkällorna i enlighet med rekommendationerna i manualen för deras användning. Den viktigaste uppmärksamheten bör ägnas åt att matcha effektförstärkarkanalerna och den utrustning som är ansluten till dem.

De anslutna källorna måste mata ut en signal inom det intervall som stöds av förstärkaren - annars blir ljudet för högt eller för tyst

Anslutning av högtalare med en högre signalnivå leder också till otillräcklig maximal volym, och om du ansluter för lågeffektshögtalare till förstärkarutgången kan detta skada konen.

Rekommenderad: