Förstärkare För TV -antenn: Hur Man Ansluter En TV -signalförstärkare Till En 20 -kanals Antenn? Hemrum Och Andra Förstärkare

Innehållsförteckning:

Video: Förstärkare För TV -antenn: Hur Man Ansluter En TV -signalförstärkare Till En 20 -kanals Antenn? Hemrum Och Andra Förstärkare

Video: Förstärkare För TV -antenn: Hur Man Ansluter En TV -signalförstärkare Till En 20 -kanals Antenn? Hemrum Och Andra Förstärkare
Video: TV Antenna w/ signal amplifier (Video Presentation) 2024, April
Förstärkare För TV -antenn: Hur Man Ansluter En TV -signalförstärkare Till En 20 -kanals Antenn? Hemrum Och Andra Förstärkare
Förstärkare För TV -antenn: Hur Man Ansluter En TV -signalförstärkare Till En 20 -kanals Antenn? Hemrum Och Andra Förstärkare
Anonim

För att förbättra signalen från en TV -mottagare på landsbygden och i landet, liksom i en stadslägenhet, används en speciell förstärkare för en utomhus- eller inomhusantenn. Detta är en prisvärd kompakt enhet som enkelt kan installeras med dina egna händer utan att tillgripa professionella tjänster.

I vår recension kommer vi att uppehålla oss vid de viktigaste tekniska egenskaperna hos förstärkare och också överväga kriterierna för att välja den optimala modellen för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

I den moderna världen har tv länge varit det främsta sättet att ta emot och distribuera information, och detta får ingenjörer att tänka på att förbättra sändningen. Problemet är att den bästa video- och ljudkvaliteten endast kan uppnås om signalkällan är i siktlinjen, när mottagaren befinner sig i omedelbar närhet av repeateren och när den tas bort, minskar signalen. Det är därför signalen är dåligt mottagen i många hem - detta orsakar försämrad bildkvalitet och skapar främmande brus. Dessutom, när du arbetar med en kabelanslutning, minskas dataöverföringshastigheten avsevärt.

För att förbättra kvaliteten på mottagning och överföring behövs en speciell enhet - en signalförstärkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är särskilt viktigt att använda det bland invånare i byar och byar, liksom i privata hus i stadsområden, när det inte finns någon enda centraliserad utomhusantenn på taket av en byggnad i flera våningar.

Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Alla TV -signalförstärkare avsedda för användning i sommarstugor eller i privata hus har en ganska enkel enhet . De är ett par brädor som är anslutna till varandra med hjälp av en speciell förstärkt krets - detta används för att minska mängden och mängden buller som kan uppstå under drift.

Kabelslingan är utrustad med en speciell kondensator för att justera frekvensområdet. I detta fall spelar ingångskretsen rollen som ett högpassfilter. Det ger flera driftsfrekvenser: i det första intervallet är parametrarna nära 48,5 MHz, och i det andra motsvarar de 160 MHz.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av motstånd i strukturens arbetskrets gör det möjligt att ställa in önskat läge.

Genom att ändra motståndsparametrarna är det möjligt att uppnå en spänningsinställning på 5 V och en strömstyrka som motsvarar 5 A - det är dessa indikatorer som ger maximal förstärkning av en tv -signal med 4,7 dB vid en frekvens som motsvarar 400 MHz.

De flesta antennförstärkare för tv -apparater på marknaden kräver anslutning till en 12 V strömkälla, även bilbatterier uppfyller dessa kriterier. För att uppnå den mest korrekta funktionen av enheten, det är bäst att använda en stabilisator som består av en elektrolyt och en diodbrygga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antennförstärkaren kan anslutas till en TV via en koaxialkabel. I detta fall kommer dock ytterligare användning av en drossel att krävas, och förstärkaren ansluts direkt till tv -mottagaren via en kondensator.

Varje förstärkare fungerar enligt en viss princip

  • Signalerna från antennen passerar genom en matchande transformator.
  • Därifrån går de till det första motståndet som är anslutet till den gemensamma sändaren. I den förstärks signalen, och samtidigt stabiliseras arbetskretsen parallellt.
  • Därefter går linjesignalen till det andra steget, där frekvensutjämning utförs.
  • Vid utgången går den förstärkta signalen direkt till TV -mottagaren.
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns en allmänt accepterad klassificering av alla modeller av digitala signalförstärkare för TV -utrustning som säljs.

Beroende på designfunktionerna är de indelade i flera typer beroende på frekvensområdet, liksom installationsplatsen.

Bild
Bild

Efter frekvensområde

Enligt denna parameter kan alla modeller som presenteras i elektronikbutiker delas in i tre grupper.

Beroende på kategori utför de olika uppgifter, så varje typ av förstärkare kan användas för att få ett eller annat önskat resultat.

Låt oss överväga varje typ mer detaljerat

Bredband … Sådana modeller används vanligtvis som ett element i hemmet inomhusantenner för TV -apparater med en förstärkare. Deras funktionalitet går ut på att förbättra kvaliteten på sändningar samtidigt på flera mottagare.

Bild
Bild

Multiband . Dessa konstruktioner används för mottagning av enheter placerade på förhöjda master. Normalt installeras dessa förstärkare i privata hem.

Bild
Bild

Räckvidd . Förstärkare av denna typ krävs när det är nödvändigt för att uppnå högkvalitativ signalmottagning från en källa som ligger på ett stort avstånd från själva mottagaren. Denna design korrigerar signalen, undertrycker brus som uppstår när kabeln ändras. Används oftast för att förbättra digital sändningssignal.

Bild
Bild

På installationsplatsen

Enligt detta kriterium är alla tillverkade modeller uppdelade i 2 typer, beroende på installationen av enheten och de tekniska egenskaperna hos installationen. Alla signalförstärkare för 20 eller fler kanaler kan delas in i interna och externa.

Inre - är en kompakt enhet som kan installeras direkt bredvid en TV -mottagare. Detta alternativ har en nackdel: på grund av kabelförluster när väderförhållandena försämras kan kvaliteten på signalen som går direkt till förstärkaren observeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utombordare och mast - är placerade på en lång stolpe nära antennen. På grund av det långa avståndet säkerställs maximal signalförbättring. Emellertid har designen en stor nackdel, såsom bräcklighet, eftersom alla blixtnedslag eller stark vind kan skada enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstärkare är också konventionellt uppdelade i passiva och aktiva

  • I aktiva modeller fästs kortet direkt på antennhuset - på detta sätt kan TV -mottagaren ta emot ett stort antal kanaler. Denna enhet genomgår dock gradvis oxidation av strukturella element, vilket leder till att de misslyckas under påverkan av ogynnsamma miljöfaktorer.
  • Passiva modeller kräver ytterligare användning av en extern förstärkare som säljs separat. Detta alternativ är mer lönsamt och hållbart, men det kräver extra kostnader för installation och konfiguration av utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Ett stort antal antenner med signalförstärkare presenteras på den moderna marknaden.

Bland dem finns det enheter för både analog och digital sändning.

Låt oss stanna kvar vid beskrivningen av några av dem.

"Extra" ASP-8

Den inhemska modellen är en passiv fas-antenn med 4 par V-formade vibratorer. Ett särdrag hos sådana antenner är möjligheten att uppgradera dem för att uppnå optimal signalförstärkning. Driftfrekvensområdet låter dig ta emot 64 kanaler i korridoren från 40 till 800 MHz.

Vissa användare påpekar det byggkvaliteten hos sådana förstärkare är inte den högsta . Tillverkaren försäkrar dock att antenner med en sådan förstärkare, som installeras på en mast, tål vindstötar upp till 30 m / s.

Bild
Bild

"Meridian-12AF" från Locus

Ganska budgetenhet som har fått många gynnsamma användarrecensioner. På den positiva sidan noteras designens omtänksamhet, liksom den höga vinsten, på grund av vilken TV -mottagaren kan ta emot signalen. på ett avstånd av upp till 70 km från dess källa.

På grund av sin mindre storlek kan modellen installeras även på master.

Produktens yta behandlas med en speciell korrosionsskyddande förening, som ger en arbetsresurs i 10 år.

Bild
Bild

"Kolibri" från REMO

En annan antenn som ger bäst valuta för pengarna. Avser aktiva modeller, därför måste den anslutas till elnätet. Nätadaptern innehåller en regulator - detta låter dig ställa in den önskade förstärkningen, vars maximala värde motsvarar 35 dB.

Alla element i enheten är gjorda av metall, tack vare vilken den tål temperaturfluktuationer. Förstärkaren kan ta emot både digitala och analoga kanaler . Längden på nätverkskabeln är dock inte tillräckligt lång, så du måste köpa en förlängningssladd dessutom.

Bild
Bild

"Inter 2.0" från REMO

Invånarna på de första våningarna i flervåningshus tvingas ofta köpa en inomhusantenn utrustad med en signalförstärkare, eftersom de omgivande föremålen kan skapa viss störning. Denna modell är ledande bland sådana enheter.

Detta är en multifunktionell enhet till en överkomlig kostnad . Antennen behandlar samtidigt 3 radiosignaler, 10 analoga och 20 digitala. Tack vare de bekväma ergonomiska kontrollerna kan du utföra nödvändig kontroll av signalnivån för att säkerställa maximal kvalitet. Bland fördelarna noteras tillräcklig kabellängd för att förstärkaren ska kunna installeras var som helst . Nackdelarna är den låga kvaliteten på plasten från vilken kroppen är tillverkad, och den periodiska förlusten av mottagningsstabilitet vid ogynnsamma väderförhållanden.

Bild
Bild

DVB-2T

Förstärkaren har ganska bra tekniska och operativa egenskaper . Användare lockas av priset, och experter lyfter fram mikrokretsens funktionalitet. Den metallförslutna kroppen skyddar den från ogynnsamma mekaniska påverkan. Användare bör dock fortfarande tillhandahålla ett tillförlitligt skydd mot atmosfärisk nederbörd, eftersom denna design ligger så nära markantennen som möjligt.

Förstärkningen varierar mellan 20-23 dB, medan nivån för det medföljande bruset inte överstiger 3 dB-tröskeln.

Den enda negativa punkten som vissa konsumenter påpekar är det en sådan förstärkare stöder frekvenser från 470 till 900 MHz . Denna modell är mycket efterfrågad bland sommarboende och ägare av hus på landet.

Bild
Bild

Rexant 05-6202

En annan populär förstärkarmodell, vars särdrag är uppdelningen av inkommande signaler i strömmar . För att fungera i detta läge måste strukturen förstärka alla frekvenser som den producerar. Fördelen med modellen beror på dess mångsidighet, eftersom den stöder ett ganska imponerande frekvensområde från 5 till 2500 MHz. Dessutom kan förstärkaren fungera med digital-, kabel- och mark -tv.

Till modellens fördelar hänvisar användarna till närvaron av tre utgångar för anslutning, så att signalen kan gå direkt till tre källor.

För jämförelse: alla andra analoger har bara två kontakter för kablar. Men som praktiken visar, för en så imponerande uppsättning fördelar, i kombination med den demokratiska kostnaden för strukturen, var man tvungen att betala med dess tillförlitlighet. Som vittnesmål tyder på, under användning kan en av grenarna på splitteren helt enkelt misslyckas.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en hem -TV -signalförstärkare för digital och analog sändning måste du först och främst vara uppmärksam på frekvensområdet och möjligheten till dess placering. Konstruktionernas tekniska egenskaper är inte mindre viktiga. Låt oss lista de viktigaste.

  • Bullerkoefficient . Principen fungerar här - ju högre den är, desto sämre är ljudkvaliteten. Experter rekommenderar att köpa modeller där bullersiffran inte överstiger 3 dB.
  • Elförbrukning . De optimala förstärkarna är de som förbrukar el i intervallet 30 till 60 A.
  • Få parameter . Denna koefficient påverkas direkt av avståndet från signalkällan till den slutliga konsumenten. Det är absolut ingen idé att använda en förstärkare om ditt hus är i sikte för en repeater - i alla andra fall måste designen väljas med hänsyn till denna parameter, uttryckt i decibel.
  • Utgångssignalstorlek … Den optimala parametern är 100 dB / μV.
  • frekvensomfång … Det måste helt matcha de analoga parametrarna för TV -mottagaren, annars är köpet av en förstärkare värdelöst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper bör du kontrollera märkningen av produkten och se till att förpackningen innehåller grundläggande information om tillverkaren, samt produktens antal och serie.

Hur ansluter jag?

För att korrekt sätta en aktiv förstärkare till en tv -antenn är det nödvändigt att utföra ett antal enkla manipulationer. I allmänhet är anslutningsdiagrammet ganska enkelt och ser ut så här:

  • avlägsnande av koaxialkabeln, varefter det är nödvändigt att lossa skruvarna på terminalen för att ytterligare klämma fast antennkabeln;
  • sedan är tråden gängad på ett sådant sätt att flätan är under konsolerna och pressen under terminalen - detta undviker kortslutning;
  • då måste du dra åt fästbanden väl och sätta locket på förstärkaren;
  • därefter är enheten installerad på antennen, fixerad med ett par skruvanslutningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan återstår bara att dra åt alla muttrar, ansluta kabeln till kontakten och förstärkaren, var noga med att observera polariteten, koppla sedan bort TV -mottagaren från strömmen och anslut sedan kabeln till den från antennen.

Således kan vi med säkerhet hävda att proceduren för att ansluta en förstärkare inte alls är svår, men det kräver yttersta noggrannhet och omsorg.

Rekommenderad: