Bakom Traktorkraft: Vilken är Den Största MB-motoreffekten I Världen? Översikt över 9 Och 10, 13 Och 15 Hästars Motoblock

Innehållsförteckning:

Video: Bakom Traktorkraft: Vilken är Den Största MB-motoreffekten I Världen? Översikt över 9 Och 10, 13 Och 15 Hästars Motoblock

Video: Bakom Traktorkraft: Vilken är Den Största MB-motoreffekten I Världen? Översikt över 9 Och 10, 13 Och 15 Hästars Motoblock
Video: Tidsakuten: Digitala timmar och minuter 2024, Maj
Bakom Traktorkraft: Vilken är Den Största MB-motoreffekten I Världen? Översikt över 9 Och 10, 13 Och 15 Hästars Motoblock
Bakom Traktorkraft: Vilken är Den Största MB-motoreffekten I Världen? Översikt över 9 Och 10, 13 Och 15 Hästars Motoblock
Anonim

På dacha och på din egen gård är det svårt att utföra allt arbete för hand. För att odla marken för att plantera grönsaker, för att skörda grödor, för att transportera den till källaren, för att laga mat för djur för vintern - alla dessa manipulationer kräver deltagande av teknik, vars bästa exempel är en traktor. Men när gården är liten kommer en bakomliggande traktor att vara en utmärkt lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Motoblock är en kompakt traktor med två hjul. Den största fördelen med denna teknik är dess mångsidighet.

Med hjälp av olika anslutningsanordningar hjälper den bakomliggande traktorn:

  • ploga och stänga platsen;
  • plantera och skörda;
  • ta bort skräp;
  • bära last (upp till 500 kg);
  • pumpa vatten.

Listan över funktioner för denna teknik beror direkt på motorns effekt. Ju högre detta värde, desto större antal släpvagnar av olika typer, vikter och ändamål kan användas.

MB är indelade i flera typer:

  • lungor (vikt upp till 100 kg, effekt 4–6 hk);
  • medelvikt (upp till 120 kg, effekt 6-9 hk);
  • tung (vikt från 150 till 200 kg, med en kapacitet på 10-13 liter. från. och till och med från 17 till 20 liter. från.).
Bild
Bild
Bild
Bild

Endast det enklaste arbetet kan utföras med lätta motoblock; de kommer inte att kunna plöja en mark med fast jord … Motorn i en sådan enhet är inte konstruerad för en stor och långvarig belastning och kommer helt enkelt att överhettas. Men en sådan apparat kan enkelt hantera odling och lossning av lätt jord. Motorn i denna bil är oftast bensin.

Jordfräsar av medelvikt har en flerstegs växellåda och backväxel. De tillåter användning av mer olika bilagor. För fordon med en kapacitet på cirka 8 liter. med. de installerar också dieselmotorer, vilket hjälper till att spara en anständig mängd bränsle under sommarsäsongen.

När det gäller kraftfulla typer av teknik då är det lätt att jobba med dem. Att installera absolut all utrustning på en sådan bakomliggande traktor kommer inte att vara ett problem. På grund av effektegenskaperna är alla delar av denna utrustning gjorda av mer slitstarka material. Sådana försiktighetsåtgärder för konstruktörer är fullt berättigade, eftersom bakomgående traktorer hela tiden måste tåla tung belastning. Naturligtvis kommer inte alla att vara nöjda med de stora dimensionerna av denna transport, men besväret kompenseras av maskinens stora kapacitet.

Naturligtvis, med ökningen av kraften, stiger också priset på produkten i direkt proportion. Men detta kriterium är inte så viktigt när det ofta är nödvändigt att odla ett stort område. Faktum är att i detta fall kommer kostnaden att betala mycket snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Lätta gå-bak-traktorer utmärks av utmärkt manövrerbarhet och låg vikt. De är praktiska för att arbeta i små områden. Den låga kostnaden talar också för denna teknik. Med hjälp av en sådan enhet kan du snabbt bearbeta en tomt på upp till 60 tunnland. Det är lätt att använda och opretentiöst.

Motoblock med medelhög effekt är mer klumpiga, tar mycket plats under lagring … Men bilagor kan bifogas dem nästan i sin helhet. Ett undantag från detta är en tung plog, som kommer att få motorn att överhettas vid arbete på tung mark eller lyft spadtunnor över ett stort område. Tomten, som de enkelt kan odla, är lika med 1 hektar.

När det gäller tunga motoblock, här kan du hantera riktigt stora områden. Denna typ av teknik är lämplig för en privat gård. Till den kan du, förutom alla verktyg, fästa en släpvagn, på vilken det är lätt att transportera en stor mängd (cirka 1 ton) djurfoder eller grödor.

Dessutom möjliggör den kraftfulla motorn snöröjning, vilket är viktigt på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Innan jag pratar om specifika modeller, tekniska egenskaper och tillverkare av motoblock, skulle jag vilja nämna motorerna för dem. Det är inte många företag som producerar dessa enheter av rätt kvalitet. Enligt de senaste betygen är ett kinesiskt företag ledande inom detta område som tillverkar främst dieselbilar. Det kallas "Lifan".

Det är omöjligt att exakt svara på frågan om den mest kraftfulla motorn i världen, och om detta företag producerar sådana, men motorerna det producerar anses vara av hög kvalitet och pålitlig.

Nu om själva de bakomliggande traktorerna. Lätta motoblock väljs sällan och används främst i en liten sommarstuga. Här kan du säkert köpa vilket märke som helst, eftersom utrustningen från nästan alla märken kommer att fungera i flera år med korrekt drift utan överbelastning och korrekt vård.

Den enda nackdelen med en lätt gående traktor är drivremmen, som ofta misslyckas under drift och kräver regelbundet byte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer specifik är den mellersta kategorin av motoblock (med en kapacitet på 6, 7, 8 och 9 hästkrafter). Här vill jag notera inhemska tillverkare:

  • "Aurora";
  • "Mästare";
  • "Agat";
  • "Niva";
  • "Bison".

Till exempel, motoblock "Zubr" med en kapacitet på 9 liter. med., kommer att klara sig bra:

  • med odling av platsen;
  • befruktning av territorier;
  • kullar;
  • plöjning;
  • transport av varor;
  • städning av territorier;
  • genom att klippa gräset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dess grundkonfiguration inkluderar en kraftuttagsaxel, som gör att du kan installera eventuella redskap. En mycket stark ram som enkelt tål de nödvändiga belastningarna kan kallas en fördel. Överföringen är konstruerad för olika jordar och landskap, därför har den en bra längdförmåga.

En treväxlad växellåda ger rörelse framåt i två hastighetslägen, vilket är tillräckligt för snabb och högkvalitativ bearbetning av en 1 hektar stor plats.

Dessutom har denna enhet en liten storlek (1800/1350/1100) och en låg vikt - bara 135 kg. Arbetsdjupet med denna bakomliggande traktor är 30 cm. Och maxhastigheten på 10 km / h utvecklas av en 4-takts dieselmotor. Fördelen med enheten är en stor motorresurs och låg bränsleförbrukning (1,5 liter per timme).

Bild
Bild

Dess konkurrent kan kallas bakomliggande traktormodell "UGRA NMB-1N16 " … Denna 9-hästars motor väger bara 90 kg. Dessutom innehåller den alla tidigare egenskaper hos den tidigare tillverkaren och har sin egen. I synnerhet med minimal demontering av enheten kan den sättas i bagageutrymmet på en bil. Det är också möjligt att justera rattstången i alla riktningar, vilket avsevärt minskar den bakomliggande traktorns vibrationer under drift.

Hyundai, modell T1200, sticker ut från utländska tillverkare … Detta är en bensinträdande traktor med en kapacitet på 7 liter. med. Samtidigt är jordningsdjupet 32 cm och bredden kan justeras i tre lägen. Dessa egenskaper förmedlar mycket exakt den östra noggrannheten och omtänksamheten i detta märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att prata mer detaljerat om kraftfulla bakomliggande traktorer (med en kapacitet på 10, 11, 12, 13, 14 och till och med 15 liter. Från.). Den mest kraftfulla av dessa enheter anses vara modellen "Profi PR 1040E " … Motorns volym är 600 kubikmeter. se, och effekten är 10 liter. med. Det gör ett bra jobb med att hantera hur mycket arbete som helst och eventuell extra utrustning. En stor nackdel för de flesta konsumenter är dess mer än höga pris. Därför är försäljningsnivån ganska låg.

En annan tungviktare som är redo att tävla i kraft och prestanda är Crosser CR-M12E … Denna modell av den kinesiska walk-behind-traktorn har en kapacitet på 12 liter. med. och en motorvolym på 820 kubikmeter. se Det kan fungera ganska länge i ekonomiskt läge. Det är inte bara 8-växlad växellåda som glädjer mig, utan också strålkastaren för sent arbete. Tankens volym, som i föregående fall, är fem liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock med ännu mer kraft - "GROFF G -13" (13 hk)från.) och "GROFF 1910" (18 hk) - kännetecknas av närvaron av lågväxel och differential. Här manifesteras den största nackdelen med sådana motoblock: en stor vikt (155 respektive 175 kg). Men paketet innehåller 6 skjul för olika ändamål och en europeisk kvalitetsgaranti i 2 år.

På senare tid har framsteg inom jordbruksteknik gjort stora framsteg, och nu finns det inget behov av att köpa dyra traktorer för service av privata gårdar och kommersiella gårdar. Köpet av en kompakt walk-behind traktor har blivit ett pålitligt och lönsamt alternativ.

Rekommenderad: