Stora TV -apparater (40 Foton): De Största Modellerna I Världen, Deras Storlek. Hur Man Ordnar I En Inredning Med En Sådan Skärm?

Innehållsförteckning:

Video: Stora TV -apparater (40 Foton): De Största Modellerna I Världen, Deras Storlek. Hur Man Ordnar I En Inredning Med En Sådan Skärm?

Video: Stora TV -apparater (40 Foton): De Största Modellerna I Världen, Deras Storlek. Hur Man Ordnar I En Inredning Med En Sådan Skärm?
Video: Falu kommunfullmäktige 10 december 2020 del 2 2024, April
Stora TV -apparater (40 Foton): De Största Modellerna I Världen, Deras Storlek. Hur Man Ordnar I En Inredning Med En Sådan Skärm?
Stora TV -apparater (40 Foton): De Största Modellerna I Världen, Deras Storlek. Hur Man Ordnar I En Inredning Med En Sådan Skärm?
Anonim

Gränsen mellan stora och extra stora skärmar är frusen vid 60 tum. Sådana jättar kan inte kallas populära, efterfrågan idag är på helt olika storlekar. Viljan att ha en storskalig TV med en extremt realistisk bild lurar i mångas själ, men de måste nöja sig med mindre produkter, eftersom gränserna för bostäder inte tillåter, och kostnaden är ojämförlig med möjligheterna. I procent är det inte så många stora modeller, men de upptar sin konsumentnisch med värdighet.

Särdrag

Storleken på den moderna matrisen tenderar att öka. På senare tid klassificerades en 55-tums TV som en stor, idag anses den vara en medelstor produkt. Stora skärmar inkluderar modeller med en diagonal på 60 tum eller mer . Deras popularitet växer snabbt i Kina, USA och Västeuropa.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vårt land har klassificeringen enligt uppfattningen om stora storlekar skiftat i ökande riktning efter prisfallet för elektronik med skärmar på 50-59 tum. Efterfrågan på TV -apparater som är mindre än 49 tum har rasat. Idag har den inhemska konsumenten blivit märkbart mer benägna att uppmärksamma produkter med en skärm på mer än 75 tum. En stabil köpfunktion märktes - 80% av de lyckliga som köpte en ny TV ångrade att de inte tog en modell med en större skärm . Tiden är inte långt ifrån när dagens jättar kommer att bli normen i våra hem.

När du köper en stor TV bör du veta var och hur du placerar den, vilka funktioner den har, hur länge den kommer att pågå och om investeringen kommer att löna sig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats i rymden

Sedan lanseringen av de första stora tv -apparaterna har debatten inte upphört om vad rummet ska vara för en sådan jätte, om avståndet mellan skärmen och betraktaren påverkar människosynen, om en stor svart display förstör interiörets utseende.

Vissa anser att sambandet mellan TV och rumsstorlek är en myt. För att förstå att anslutningen är verklig behöver du bara föreställa dig närvaron av en jätte med en diagonal på 77 eller 85 tum i ett litet rum i Chrusjtjovstil . Det kommer att ta upp hela väggen och helt enkelt "förstöra" det återstående utrymmet med dess betydelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även i interiören i rymliga rum gillar designers inte att introducera stora TV -apparater . Den svarta skärmen som stängs av liknar ett hål i en vägg eller en bottenlös avgrund. Elektroniktillverkare försöker lösa detta problem på olika sätt. Till exempel har Samsung Corporation utrustat vissa av sina modeller med alternativet Ambient Mode - med sin hjälp ger displayen i viloläge en förutbestämd bild. Det kan vara ett fotografi eller ett konstverk stiliserat för att se ut som en inredning.

Företagen erbjuder också vackra dekorativa underlägg som harmoniskt introducerar elektronik i rummets design. Specialfästen finns tillgängliga som gör det möjligt att hänga den gigantiska displayen nära väggen, utan ett mellanrum.

Bild
Bild

Effekter på synen

Det finns standarder som skyddar medborgarnas hälsa, som rekommenderar att avståndet från betraktaren till skärmen måste vara lika med det numeriska värdet för diagonalen multiplicerat med tre. Med tanke på att en tum är 2,54 cm är avståndet till TV: n med en skärm 80 tum bör vara drygt 6 meter … Och det här är redan en seriös film för en lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns några nyanser som kan minska dessa siffror utan att skada hälsan . Förbättringen av modern teknik, och närmare bestämt matrisens höga upplösning, bidrar till att minska riskerna. Antalet pixlar per skärmsegment ökar, vilket gör skärmar säkrare och säkrare. Se hur dessa förändringar sker:

  • HD Ready -upplösningen är 1366x768;
  • Full HD -upplösning är 1920 x 1080;
  • Ultra HD -upplösning är 3840x2160.
Bild
Bild

Nya TV -apparater med 4K -upplösning är flera gånger högre än den vanliga Full HD -upplösningen. Ju fler pixlar, desto skarpare och tydligare bild och desto säkrare är det för synen . Idag släpps redan modeller med en upplösning på 8K, men tyvärr finns det fortfarande lite innehåll på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Observera närvaron av en stor TV i en lägenhet objektivt, bör man notera dess både positiva och negativa egenskaper. Låt oss börja med meriterna.

  • Så stor elektronik, utan tvekan, höjer ägarens status i vänner och grannars ögon .
  • Stora diagonala TV -apparater har en tydlig bild och ljus färg .
  • Den verklighetstrogna bilden av moderna stora TV -apparater ger effekten av närvaro och låter dig "lösa" i handlingen av TV -program .
  • Med en gigantisk skärm du kan ordna din egen bio hemma … Dessutom gör "smart teknik" det möjligt att gå till Internet och välja den film du gillar att titta på.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • för hög kontrast och färgmättnad;
  • pixlar syns på nära håll;
  • en stor TV är inte lämplig för något utrymme;
  • På grund av skärmens känslighet kan sådan elektronik inte transporteras utan en låda;
  • den höga kostnaden kommer inte att löna sig, eftersom nya innovationer kommer att göra den prestigefyllda jätten föråldrad om några år.
Bild
Bild
Bild
Bild

De största modellerna i världen

Rankningar av de bästa stora TV -apparaterna som säljs sammanställs årligen. Du kommer inte att överraska någon med dem. Och vi föreslår att vi pratar om de största tv -apparaterna i världen för att ta reda på hur stora de är, vilka egenskaper de har och vilka som gör dem.

Technovision

2007 producerade Technovision den största TV: n i världen. Vid den tiden hade han en diagonal på 205 tum och skrevs in i Guinness rekordbok . Flytkristalljätten var 4,55 m lång och 2,56 m hög. Skärmen var bakgrundsbelyst av 750 tusen lysdioder. Kostnaden för rekordinnehavaren var 400 000 euro.

Bild
Bild

C FRÖ 201

År 2011 presenterade det österrikiska företaget C SEED Entertainment Systems sin gigantiska TV, vars diagonal var något mindre än sin föregångare Technovision (201 tum), men vad gäller tekniska egenskaper var den mycket före den.

Modellen var utrustad med vattentäta egenskaper, avsedd för utomhusbruk och var utformad för olika väderförhållanden. Den hade sin egen "underjordiska bunker", från vilken den körde ut och vecklade sig framför den förvånade publiken och förvandlades från sju stora segment till en enda jätteskärm. Ljud kom från 12 högtalare (250W) och tre subwoofers (700W). Skärmen bestod av 725 tusen lysdioder och återger mer än 4 biljoner nyanser. Med en fiberoptisk kabel var TV: n ansluten till datorn.

Bild
Bild

C FRÖ 262

Österrikarna fortsatte att producera jättar och producerade den största 4K -TV någonsin. Dess diagonal är 262 tum (665 cm). Parametrarna för den nya utrustningen är 614 cm långa, 272 cm breda och väger 800 kg . Kostnaden för modellen är 540 000 dollar.

TV: n har en matris -typ LED, skärmupplösning - 4096x1716 pixlar, betraktningsvinkel - 160 grader, innehåller 10 inbyggda högtalare (9.1 -format). Den avstängda skärmen täcks automatiskt av en dekorativ tygbild som hjälper elektroniken att integreras harmoniskt i interiören.

Bild
Bild

Titan zeus

Denna jätte ägs av Titan Screens från Storbritannien. Idag är det den största TV: n i världen .… Skärmens diagonal är 320 tum eller 939 cm. Storskalig elektronik består av en serie enorma skärmar som är expertkopplade. Företaget publicerade inte sina egenskaper, men vissa data från mirakeltekniken är kända:

  • längd - 8 m;
  • höjd - 5 m;
  • vikt - cirka 1000 kg;
  • kostade 1 600 000 dollar.
Bild
Bild

TV: n monteras för hand, först monteras de enskilda modulerna, sedan kopplas de ihop i en stor hangar . Företaget har producerat fyra sådana modeller, varav två redan har hittat sina kunder. Utrustningen levererades till dem i ett specialutrustat fordon. Den tredje TV -apparaten kommer att installeras i Cannes i en byggnad förberedd för installation. Ödet för den fjärde är fortfarande okänt. Företaget har ännu inte meddelat planer på att producera sådana produkter i stora mängder.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du handlar för en stor TV måste du hitta en plats för den i huset och mäta den noggrant.

Det är också viktigt att i förväg besluta om en budget . Jättarna har ett antal alternativ som kanske inte behövs i praktiken, vilket innebär att du kan välja en modell enklare och billigare.

Du bör studera de tekniska komponenterna i den föreslagna elektroniken och kontrollera den i drift, utvärdera bildkvaliteten.

När du köper en stor TV måste du veta det bildöverföringsteknik kan vara annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LED

Flytande kristallskärm. Namnet LED är en förkortning för engelska och betyder "ljusdiod " … Idag är 90% av alla tv -apparater som säljs i denna kategori. Denna teknik är subtil, ljus med rika djupa nyanser. Nackdelarna inkluderar dålig kontrast och en liten betraktningsvinkel, vilket ger bländning, om man tittar på bilden från sidan.

Bild
Bild

OLED

Nästa generation tunna TV-apparater utan tunn ram. Namnet OLED är en förkortning för engelska och betyder organisk ljusemitterande diod . Skärmens kapacitet är 4 gånger högre än den vanliga Full HD -upplösningen. Varje pixel med OLED -lampor tänds och släcks separat, medan LED -skärmen är utrustad med en vit bakgrundsbelysning och ser mer ut som en enorm transparens . Det visar sig att OLED -pixlar oberoende avger ljus, vilket gör att skärmar kan ha riktigt djupa svarta utan nyanser av grått eller blått, och bilden är ljus. TV -apparater har en bra betraktningsvinkel.

Nackdelarna inkluderar den för höga kostnaden för produkten.

Bild
Bild

Upplösning diagonal

De flesta stora TV -apparater stöder det välkända formatet Full HD . Idag kan du redan hitta rea -modeller med en ny upplösning. Ultra HD (4K) vilket ger dig superskarp bild och fantastiskt färgdjup.

Bild
Bild

Videoformat

Stora TV -apparater stöder formatet High Dynamic Range (HDR) , vilket i översättning betyder - Högt dynamiskt område . HDR -teknik möjliggör arbeta med ljusstyrka i olika områden individuellt, på ett ställe för att förbättra, på ett annat för att släcka … Sådana perspektiv gör bilden så realistisk som möjligt, så att du kan se de minsta detaljerna.

Bild
Bild

3D

3D -elektronik ger en verklig volymetrisk bild. För att använda den behöver du speciella glasögon och innehåll i samma format, annars fungerar utrustningen som en vanlig TV . Matrisen för sådana modeller tillfredsställer - 120 Hz. Idag står tekniken inte stilla, bildens verkliga volym ges av 4K, 8K -TV -apparater. På grund av den höga kostnaden för 3D -teknik används den sällan i TV -apparater från de senaste generationerna, vilket innebär att innehållet kommer att minska med tiden. Var och en bestämmer själv om det är värt att välja en sådan teknik.

De som får materiella möjligheter, i jakten på spektakulära bilder, förvärvar modeller med 3D + 4K -teknik.

Bild
Bild

Skärmformat

Vissa köpare är förvirrade om vilken bildskärm som är bättre - rak eller böjd. Den böjda skärmen erbjuder en större bildkapacitet, men vissa villkor är uppfyllda: filmen ska ses direkt i mitten framför skärmen och den diagonala storleken ska vara större än 50 tum . Stora TV -apparater uppfyller dessa krav. Efter att ha gjort ett val till förmån för en böjd skärm, bör du ta hand om stativet, eftersom du inte kan hänga det på väggen.

Bild
Bild

Smart TV

Alla vet skillnaden mellan en smartphone och en enkel mobiltelefon, och smart -TV skiljer sig från andra modeller. Smart enhet liknar en dator, låter dig komma åt Internet och titta på dina favoritfilmer, ladda ner spel, kommunicera på sociala nätverk.

Programmet kan acceptera röstkommandon.

Bild
Bild

Ljud

Stora, ultratunna skärmar är utformade för perfekta bilder och är inte avsedda för samma ljudkvalitet - minsta tjocklek på en TV kan helt enkelt inte ge den. Modeller säljs ofta komplett med en extern subwoofer.

Elektroniktillverkare arbetar med denna fråga, och ljudkvaliteten ökar gradvis … Om ljudets dynamik är viktig, du bör leta efter modeller med en subwoofer inbyggd i TV: n, liksom med ett Dolby Digital -system.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Att integrera en stor TV i en inredning är inte lätt, men designarna lyckas göra det. Här är några idéer för vackra miljöer med stor elektronik:

TV: ns skala kompletteras framgångsrikt med panoramautsikt över en modern stad

Bild
Bild

stora skärmar passar bra med urbana 3D -tapeter

Bild
Bild

imponerande panoramafönster med ett vackert landskap kombineras organiskt med en stor TV -skärm

Bild
Bild

en helväggsskärm antar att resten av rummets inredning ser ut som en hemmabio

Bild
Bild

den stora displayen är perfekt för den minimalistiska stilen

Bild
Bild

En stor TV är lämplig i ett rymligt rum. Det höjer bilden av ägaren i andras ögon och låter dig njuta av den otroliga perfektionen av bilden av modern teknik.

Rekommenderad: