Trådlösa Sporthörlurar: Bluetooth -hörlurar Och Andra Slag För Sport. Betyg Av De Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Trådlösa Sporthörlurar: Bluetooth -hörlurar Och Andra Slag För Sport. Betyg Av De Bästa Modellerna
Trådlösa Sporthörlurar: Bluetooth -hörlurar Och Andra Slag För Sport. Betyg Av De Bästa Modellerna
Anonim

Under de senaste åren har trådlösa hörlurar blivit utbredda. De är särskilt populära bland idrottare. I denna recension kommer vi att presentera dig för de mest populära typerna av sådana hörlurar och ge rekommendationer om hur du väljer den optimala modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvudparametern som utmärker sportträningshörlurar är deras låga vikt. Detta är förståeligt, eftersom ju mindre produkten väger, desto mindre kommer den att ligga efter elevens rörelser.

Det är ganska svårt att lista alla parametrar som kännetecknar trådlösa produkter för fysisk träning och sport . Även tillverkare kan inte ge maximal täckning för att kunna erbjuda användarna den perfekta träningslösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sporthörlurar kan till exempel vara:

  • lungor, i vilka öronkudden är placerad inuti öronhålan;
  • med en occipital båge av reflekterande plast - med dessa hörlurar kan du utföra säker nattjoggning i områden där fordon kan röra sig.
  • med ökad fuktbeständighet;
  • utrustad med en mikrofon och annat headset för samtal på en mobiltelefon;
  • kan läsa ljudinspelningar från ett minneskort;
  • med möjlighet att styra spelaren;
  • kan sända i FM -bandet;
  • utrustad med lätt musik eller andra individualiseringsmedel.

Ett så stort urval leder till ett särskilt noggrant tillvägagångssätt för valet av hörlurar i enlighet med träningens art och den vanliga träningspasset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Ett stort sortiment förutsätter ett stort antal olika typer av hörlurar.

Med kommunikationsmetod

Man skiljer mellan produkter beroende på hur ljudfilen spelas.

Infraröd port

I denna design sänds ljudsignalen genom den infraröda porten, hörlurarnas funktion i detta fall påminner något om en TV -fjärrkontroll. Sändningsanordningen använder principen för högfrekvent fastspänning för att skicka signalen till hörlurar, där den avkodas och förstärks många gånger om.

Observera att avståndet från ljudkällan till hörlurarna ska vara minimalt och inte överstiga 10 meter. Dessutom är det viktigt att inga hinder står i vägen för signalen, annars når den helt enkelt inte mottagaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiovågor

I sådana trådlösa hörlurar överförs ljudsignalen med FM-radiovågor som arbetar i frekvensområdet 863-865 MHz, lite mindre ofta tas frekvenser på 433-435 MHz. I hörlurar av denna typ rör sig signalen i en cirkel med en radie av 10-150 m , det mer exakta avståndet beror på modellens strukturella komplexitet. Förekomst av hinder och hinder på vägen är tillåten, men inte armerad betong.

I alla ovanstående metoder förvrängs signalen kraftigt under överföringen, så det kan inte talas om någon fullfjädrad lyssning på ljudkompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blåtand

Principen för användning av sådana hörlurar är baserad på användning av Bluetooth. Ingen överföring krävs här, men båda kommunikationsenheterna måste stödja Bluetooth -teknik . Ett litet avstånd mellan dem är tillåtet inom 20 m, om ljudkällan och hörlurarna är placerade genom väggen - detta avstånd reduceras. Teknikutvecklingen står dock inte stilla, så nu testas modeller som gör att du kan gå bort från ljudkällan med 100 m. Överföring via Bluetooth avser privata metoder: att starta den första sändningen, både hörlurarna och smarttelefonen måste byta identifikationsnummer. I framtiden kommer anslutningen att utföras automatiskt på bara några sekunder.

Det är anmärkningsvärt att ljudkvaliteten vid användning av Bluetooth -teknik förblir nästan oförändrad. Detta beror på speciella codecs som komprimerar signalen under överföringen och gör att den kan kodas på mottagaren. Således är Bluetooth -hörlurar en ganska framgångsrik tävling för trådbundna motsvarigheter. De flesta moderna modeller har aptX codec installerat. För de mest kräsna musikälskare är det bättre att välja LDAC- och aptX HD -codecs - denna programvara är utvecklad speciellt för Bluetooth -modeller, som inte på något sätt är sämre än trådbundna hörlurar när det gäller ljudkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter konstruktionstyp

Ur designmässig synvinkel kan trådlösa hörlurar implementeras i flera tekniska lösningar. Hörlurar med en rosett - den kan placeras på baksidan av huvudet eller passera över huvudet . En sådan anordning säkerställer tillförlitlig fixering av både hela produkten som helhet och öronblocken direkt. Ändå kan hanteringen av en sådan pryl vara betydligt komplicerad. I synnerhet har många modeller av JBL -märket justeringsknappar i nacken eller baksidan av huvudet - det är mycket obekvämt att trycka på dem. Dessutom är rosettdesignen ofta tung och kan vara obekväm att använda under rörlighetsrelaterade aktiviteter.

Modeller utan ledningar - består av två separata delar som sätts in i öronsnäckorna . Detta alternativ är optimalt för fitnessaktiviteter - hörlurarna hindrar inte rörelse på något sätt, samtidigt som de är extremt låga i vikt. Med rätt val av parametrarna för öronkuddarna ger de hög ljudkvalitet. De främsta nackdelarna med sådana modeller är kontrollens komplexitet och minskad autonomi.

Dessutom ställer trådlösa hörlurar exceptionella krav på kvaliteten på mobilkommunikation, och om hörlurarna faller ut under körning blir det ganska svårt att hitta det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste alternativet är trådlösa hörlurar med separat styrenhet. De är ganska praktiska - modulerna placerade i örat har en vakuumdesign, är kompakta och stadigt fixerade. Dessa produkter väger väldigt lite, så risken för hudirritation och glidning av enheten är extremt låg.

Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av kombinerade lösningar för de idrottare som inte kunde hitta det bästa alternativet för sig själva . Till exempel har vissa Sony -hörlurar ett extra pannband, och till skillnad från det traditionella halvcirkelformade formatet ger denna enhet ett litet stöd både på baksidan av huvudet och på framsidan av nacken för maximal atletkomfort. Bara en sak kan sägas entydigt. Genom att analysera marknaden för de föreslagna modellerna av trådlösa hörlurar för sportträning kan vi säga att varje person kan välja en modell som 100% uppfyller alla hans personliga önskemål och behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Från alla olika modeller som presenteras har vi förberett för dig en beskrivning av de bästa, från användares och experters synvinkel.

Samsung EO-BG950 U Flex

En av de mest ergonomiska modellerna inom kategorin trådlös. En funktion i dess design är en halvcirkelformad rosett, placerad på halsen - den rymmer batteriet och all nödvändig elektronik. Tack vare denna struktur var det möjligt att minimera risken för ett kraftigt fall av modellen under fysisk träning.

Dessa är kompakta hörlurar som bara väger 51g . De ger högkvalitativt ljud, passar bra i örat, har en mikrofon och alla nödvändiga headset. Arbetets autonomi är cirka 10-11 timmars kontinuerlig uppspelning av ljudinspelningar, fungerar i A2DP-, AVRCP- och handsfree-lägen. Bland bristerna kan man notera bristen på nackfixering, ett svagt protokoll för dataöverföring, som ganska snabbt tömmer batteriet på en smartphone, liksom en ökad kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huawei AM61

Bekväma och ergonomiska hörlurar i vakuumklass. Enheten är mycket lätt, den fungerar på grundval av moderna signalöverföringsprotokoll. De utmärkta egenskaperna hos denna produkt inkluderar närvaron av elektroniska kretsar placerade i två moduler under varje öra . Trådlängden justeras omedelbart. Tack vare denna designfunktion rör sig inte hörlurarna eller trillar ut under jogging och andra pass med ökad rörlighet.

Massan är bara 19,7 g, ljudet ligger i frekvensområdet 20-20000 Hz . Känslighetsparametern är 86 dB med en impedans på 32 ohm. Ger Bluetooth -anslutning. Den har ett fuktskyddsalternativ, ger hög ljudkvalitet, batteritiden är 8 timmar. Nackdelar inkluderar irriterande blinkning av indikations -LED, samt dålig isolering från omgivande bakgrundsljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Koss sporta pro

Ganska lätt och bekväm modell, vars öronkuddar förutsätter absolut täckning av öron. Dessa hörlurar har vunnit de mest positiva recensionerna från konsumenterna. De kan dock bara användas i ett gym eller för att träna utomhus under den varma årstiden - de fungerar inte vid låga temperaturer.

Frekvensområdet är 15-25 tusen Hz, känsligheten är 103 dB, distorsionen är 0,2%, motståndet är 60 Ohm . Vikbar design som väger 62 g. Ger hög ljudkvalitet. Av bristerna noteras tryck på öronbenen och ett för stort antal noder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bluedio TE

Trådlös modell som väger 60 g. Dessa hörlurar tillhör vakuumkategorin, de ger en dubbel fastsättningsmetod (i diskbänken och i hörselgången), vilket nästan helt eliminerar risken för att de faller ut och glider ut. Setet innehåller en nackkabel, ett fodral och ett par extra öronkuddar i olika storlekar.

Frekvensområdet är 20-20000Hz, stöder A2DP, AVRCP, samt handsfree och headset . På en enda laddning fungerar det upp till 3-4 timmar, det är tillåtet att använda det som ett telefonheadset. Ljudkvaliteten är exceptionellt hög.

Observera att den här modellen kanske inte är kompatibel med alla surfplattor och smartphones.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony MDR- XB80BS

Denna modell har exceptionellt ljud och ökad komfort under träningen. Hörlurshuset är tillverkat i form av krokar. Idrottare noterar den goda byggkvaliteten, det rika paketet, närvaron av utbytbara öronkuddar, en halskabel från fodralet och neodymmagneter . Frekvensområdet i korridoren är 3-24 tusen Hz, skydd mot vatten och en volymkontroll tillhandahålls. På en enda laddning fungerar den upp till 7 timmar i intensivt driftläge.

Kostnaden för sådan utrustning är hög, prislappen börjar från 8 tusen rubel. Det finns dock några nackdelar. I synnerhet märker användarna att nackstödets spets är för stel och att vissa obehag skapas när ett eller två hörlurar tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att inte gå vilse i denna mängd hörlurar som säljs måste du först och främst svara på frågan om under vilka förutsättningar du ska lyssna på musik. Vissa alternativ är optimala för gymmet, andra för extremsport och andra för cykling eller löpning.

Så, Hörlurar avsedda för gymmet eller löpningen ska vara så starka och ljudisolerade som möjligt, eftersom det kommer att finnas andra idrottare i gymmet . Sådana produkter ska ha den mest anatomiska passformen på huvudet för att inte störa den korrekta utförandet av övningarna. Den optimala lösningen blir alternativet röststyrning av ljudspår - det här alternativet i de mest moderna modellerna låter dig koncentrera dig så mycket som möjligt på ditt träningspass. Både överhead- och in-ear-versioner är lämpliga för sport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cyklister och löpare behöver bekväma hörlurar. Det är mycket viktigt att de inte är helt ljudisolerade från den yttre miljön, eftersom cyklister och idrottare ofta korsar vägen eller till och med rör sig längs motorvägen . Som regel kommer in-ear-hörlurar att vara den bästa lösningen under sådana förhållanden.

För extremsportentusiaster, snowboardåkare och skidåkare, klättrare och surfare är det viktigt att välja kompakt utrustning som kommer att vara mycket hållbar och samtidigt fast i öronen.

Vid behov krävs en högre nivå av fuktmotstånd. Sådana anordningar bör fungera bra med en sporthjälm, liksom skyddsglasögon, masker och annan utrustning.

Rekommenderad: