Radiohögtalare: Bärbara Trådlösa Radiohögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Modellerna Med FM -radio

Innehållsförteckning:

Video: Radiohögtalare: Bärbara Trådlösa Radiohögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Modellerna Med FM -radio

Video: Radiohögtalare: Bärbara Trådlösa Radiohögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Modellerna Med FM -radio
Video: Marshall Kilburn II Bluetooth Speaker - REVIEW 2024, Mars
Radiohögtalare: Bärbara Trådlösa Radiohögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Modellerna Med FM -radio
Radiohögtalare: Bärbara Trådlösa Radiohögtalare Och Andra Modeller. Betyg Av De Bästa Modellerna Med FM -radio
Anonim

Ljudhögtalare har länge och fast kommit in i varje modern människas liv som älskar att njuta av högkvalitativ musik hemma, på semester, på resor och till och med arbete. De mest avancerade ljudsystemen har dessutom möjlighet att sända radio. De kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild

Särdrag

Bärbara högtalare med en antenn för radion är mycket bekväma, det kan man inte argumentera för. Tänk dig att du har en lång resa, så du tar med dig en högtalare och ett USB -minne som dina favoritspår är inspelade på. När låtarna lyssnar på första och andra gången kommer de säkert att ge nöje, men efter den tredje eller fjärde upprepningen kommer ljudet av samma melodier säkert att tröttna.

Det är då en musikhögtalare med en FM -modul helt enkelt är oersättlig, så att du kan byta till radiosändningar

Dessutom kommer en sådan kolumn inte att lämna dig utan musik och nyheter om du helt enkelt glömde din enhet. I vilket fall som helst kommer två funktioner i en enhet att vara mer användbara än endera separat.

Bild
Bild

Högtalare med FM -sändningsförmåga har följande egenskaper

  • Rörlighet . Detta inkluderar deras storlekar och konfigurationer. Cylinderkolumner är det bästa alternativet: de är lätta att sätta upp och lätta.
  • Stöder olika ljudmedier och deras format . Ju fler funktioner och möjligheter, desto bättre, eftersom det aldrig är känt i förväg vilken typ av lyssningsförhållanden du plötsligt måste befinna dig i.
  • Autonomi … I varje resa eller resa är rörlighet relevant, särskilt i fallet när långa sträckor är framför. Det bästa alternativet är högtalare, vars drifttid på en enda laddning är minst 7-8 timmar.
Bild
Bild

Vad är dem?

Högtalare med möjlighet att sända radiostationer är faktiskt samma radiomottagare på batterier, bara de har lite mer funktionalitet.

Vissa modeller har ett Bluetooth -alternativ som låter dig ansluta högtalaren till andra enheter, samt högkvalitativa högtalare och ett kraftfullt batteri. Ofta liknande kolumner har speciella kontakter för installation av SD -kort och anslutning av flash -enheter.

De mest avancerade modellerna är till och med utrustade med en klocka, väckarklocka eller kalender, medan kostnaden inte överstiger priset på den vanligaste radion från ett välkänt märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Du kan se en översikt över de bästa högtalarmodellerna med radio.

Ginzzu GM-874B

Med den här bärbara högtalaren kan du lyssna på musik både från ett USB -minne och radion. Perfekt för utomhusbruk eftersom det ger en ganska hög ljudåtergivning. Stöder FM och USB. Om du inte kan ansluta en enhet via Bluetooth kan du använda ett microSD -kort.

Enheten drivs av ett inbyggt 12 W batteri. Du kan ta med dig en sådan kolumn vart du än går, dess vikt är något mer än 1 kilo , som är mycket liten för utrustning av denna typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sodo L1 Life

Kanske är detta en av de mest framgångsrika lösningarna när det gäller färgmusik. Kolumnen ger ett stort antal lägen - även upp till en fullständig blackout . Därför kan varje användare utföra markeringen, styrd av sina personliga preferenser.

Batterikapaciteten, enligt tillverkaren, varar i 10-12 timmar, och vid intensiv användning tar den 9 timmar på en enda laddning . När det gäller ljudkvaliteten finns det praktiskt taget inga snedvridningar vid låga och höga frekvenser, inget brus eller annan störning observeras. Enheten kan läsa information från valfri lagringsenhet, vare sig det är ett USB -minne eller ett SD -kort. Levereras med en FM -radio.

Monteringen är av hög kvalitet, kroppen är gjord av gummerat material, ergonomiskt placerad var som helst, även om den har imponerande dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Digma S-37

Att döma av användarnas betyg är den främsta fördelen med denna högtalare den utmärkta och välbalanserade basen. Men vid höga frekvenser märks en”nysning”.

Designen är lakonisk, men ganska intressant. Det finns flera driftlägen för bakgrundsbelysningen. Fallet är trevligt att röra vid, men det ser väldigt brutalt ut.

Bild
Bild

Batterikapaciteten är 3600 mAh, vilket räcker för 12 timmars kontinuerlig användning. Den aktiva högtalaren finns på vänster sida, subwoofern är till höger.

Denna apparat optimal för resor med bil, eftersom kolonnen är ganska massiv . Att flytta med henne till fots kommer inte att vara särskilt bekvämt.

FM sänds i frekvensområdet 87,5 till 108 MHz.

Bild
Bild

BBK BTA7000

Denna akustik stöder MP3- eller WMA -format.

Det finns två USB -portar, liksom ett FM -radioband, som har den mest positiva effekten på möjligheterna att använda utrustningen. Kolumnen låter dig ansluta olika enheter (spelare, flash -enheter, smartphones).

Bild
Bild

Cirka 30 FM -stationer kan lagras i enhetens minne. En sådan högtalare kan användas som förstärkare när som helst genom att ansluta 1-2 mikrofoner. Och för att göra ljudet mer färgstarkt, tillverkaren installerade equalizer … Låga frekvenser förstärks av alternativet Super Pass.

Högtalarna kompletteras med spektakulär bakgrundsbelysning med 5 lägen, samt dekorativ belysning. Av bristerna noterar användarna bara för högt ljud när du arbetar med minsta volym och regelbundna nedskärningar via Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Digma S-32

Högtalaren i denna modell är gjord i form av en avlång maskcylinder. I praktiken är denna form optimal för placering i ryggsäckar, resväskor och på en cykelram. Det mesta av kroppsområdet är upptaget av ett metallnät, bakom det finns en högtalare med en effekt på 6 watt. Höjdpunkten i denna modell är bakgrundsbelysningen, representerad av en mängd flerfärgade lysdioder . Enheten har flera justeringslägen som kan styras med en separat knapp.

Bild
Bild

CaseGuru CGBox

En representant för inhemsk produktion med en effekt på 10 W och ett stort antal inbyggda användbara alternativ kom också in i toppen av populära högtalare med en radio. Själva pelaren är gjord av kvalitetsmaterial. Det är ganska kompakt och måttligt tungt. Kontrollknapparna är placerade direkt på enhetens kropp, de är ganska stora, vilket är mycket bekvämt vid användning.

USB -ingångar finns under den gummerade insatsen:

  • " mikro " - för att ansluta laddaren;
  • " standard " - låter dig ladda gadgets från tredje part.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsområde - 10 m . I intensivt användningsläge varar batteriets livslängd cirka 4 timmar vid maximal volym. Det finns en mikrofon, tack vare vilken användaren kan ta ett samtal och därmed använda högtalaren som en smartphone.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mystery MBA-733UB

Denna modell är för de mest anspråkslösa köparna . Det kostar bara 1000 rubel, vilket orsakar återgivning av en ganska genomsnittlig ljudkvalitet. En sådan kolumn är lämplig för vänliga sammankomster på landet, på gården, på en picknick utanför staden. Detta ljudsystem har dock ett attraktivt utseende, så det är inte alls synd att gå ner på gatan med det.

Bluetooth håller signalen upp till 15 meter bort.

Det är väldigt enkelt att ansluta: du behöver bara ta högtalaren, hitta den i smartphone -inställningarna och njuta av dina favoritlåtar. Om det finns signaler kan du lyssna på radiosändningar i FM -banden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar. Så när du arbetar med maximal volym börjar högtalaren avge väsande andning och Bluetooth ansluter inte till alla enheter (dock varnar tillverkaren ärligt om detta i instruktionerna).

När det gäller radion, alltså det finns ingen information om vilken frekvens du väljer . Det kan endast bestämmas av resultaten av att lyssna på direktsändningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en högtalare med möjlighet att lyssna på radio särskild uppmärksamhet bör ägnas åt följande punkter.

  • Antalet högtalare . Vanligtvis beror ljudet i högtalarna direkt på antalet kanaler och är uppdelat i två alternativ: mono och stereo. Om systemet bara har en kanal låter det i monoläge, en högtalare med två eller flera kanaler ger stereoljud. Skillnaden mellan dem ligger i rumslig uppfattning (mono ger inte en känsla av volym).
  • Driftsförhållanden . Den bärbara högtalaren kan användas nästan var som helst. Vilka förhållanden du planerar att lyssna på kommer dock att direkt påverka effektiviteten i ditt högtalarsystem. Om du till exempel har köpt en miniatyrenhet är det osannolikt att du kommer att kunna organisera storskaliga fester med musik. Å andra sidan ger 3 kg -utrustningen inte heller en känsla av komfort när du vandrar eller cyklar.
  • Kraft . Faktum är att effektegenskaperna inte påverkar ljudkvaliteten, utan påverkar direkt dess volym. Det svagaste provet börjar med 1,5 watt per högtalare - en högtalare som denna låter lite högre än en vanlig smartphone. Medelmodeller har en effekt på 15-20 watt. För att hålla högljudda fester krävs åtminstone en installation med 60 watt eller mer.
  • Frekvensomfång . Allt är enkelt här: ju större räckvidd, desto bättre ljudkvalitet. Vanligtvis ligger den övre gränsen i intervallet 10-20 kHz, och den nedre återges i intervallet från 20 till 50 Hz.
  • Batterikapacitet . En bärbar högtalare har en funktion att laddas ur, så batteriets urladdningskapacitet är mycket viktig när du väljer en teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Sammanfattningsvis presenterar vi rekommendationer för användning av en trådlös högtalare med en FM -tuner

  • Tappa inte eller släng högtalaren på marken eller andra hårda ytor.
  • Använd eller förvara inte kolonnen i fuktig eller hög temperatur.
  • Förvara kolonnen borta från en eldkälla.
  • Om utrustningen går sönder eller går sönder ska du inte själv reparera den. Koppla bara ur enheten och kontakta din återförsäljare eller servicetekniker.
  • Använd inte kemiskt aktiva eller slipande ämnen för att rengöra kolonnernas yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla reparationer som utförs av en person som inte har specialkunskaper kan förvärra situationen och permanent stänga av enheten.

Rekommenderad: