Hur Kontrollerar Jag Om Fjärrkontrollen För TV Fungerar? Kontrollerar Fjärrkontrollen Med En Mobiltelefon

Innehållsförteckning:

Video: Hur Kontrollerar Jag Om Fjärrkontrollen För TV Fungerar? Kontrollerar Fjärrkontrollen Med En Mobiltelefon

Video: Hur Kontrollerar Jag Om Fjärrkontrollen För TV Fungerar? Kontrollerar Fjärrkontrollen Med En Mobiltelefon
Video: Testa din fjärrkontroll med hjälp av en smartphone. 2024, Maj
Hur Kontrollerar Jag Om Fjärrkontrollen För TV Fungerar? Kontrollerar Fjärrkontrollen Med En Mobiltelefon
Hur Kontrollerar Jag Om Fjärrkontrollen För TV Fungerar? Kontrollerar Fjärrkontrollen Med En Mobiltelefon
Anonim

Idag kan du styra olika hushållsapparater som finns i huset, inklusive en TV, med en infraröd fjärrkontroll. Men det är ingen hemlighet för någon att den här enheten ofta misslyckas och slutar fullgöra den uppgift som den tilldelats.

I den här artikeln kommer vi att prata om hur man bestämmer TV -fjärrkontrollens funktionsduglighet, överväger möjliga problem och alternativ för att eliminera dem.

Hur kan du kontrollera?

Mest troligt har varje TV -ägare stött på ett sådant problem att oavsett hur mycket han försöker, oavsett vilka knappar på fjärrkontrollen han trycker på, händer ingenting.

Om en sådan enhet inte klarar sitt funktionella syfte finns det bara en slutsats - den har gått sönder. I det här fallet köper de flesta antingen en ny fjärrkontroll, eller har bråttom att ta den gamla för reparation.

Men innan du gör det eller det måste du testa fjärrkontrollen för prestanda hemma. Vad behövs för detta? Inget speciellt, eller snarare, du behöver något som naturligtvis varje person har - en mobiltelefon eller en smartphone och en bärbar dator.

Bild
Bild

Vilken som helst av de ovannämnda enheterna kommer att göra susen. Saken är att digitala enheter som vi använder i vardagen har en inbyggd kamera som du kan kontrollera. Du kan också använda en separat digitalkamera om du har en.

Fjärrkontrollen är en sändare som överför information till enheten med hjälp av infraröda pulser . Om dessa pulser slutar komma ut, till exempel, kommer enheten inte att byta kanal på TV: n.

Det är omöjligt att avgöra närvaron av en infraröd signal med det mänskliga ögat, men digitala enheter kan göra detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verifieringssteg

Så först måste du bestämma vad du ska använda för verifiering. Låt oss göra detta med en smartphone som exempel.

Verifieringsprocessen består av flera steg

  • Ta en mobiltelefon och sätt på kameran.
  • För fjärrkontrollen till den påslagna kameran. Rikta telefonens kamera till den infraröda lysdioden, som sitter högst upp i de flesta modeller av fjärrkontroller.
  • Tryck på en av knapparna på fjärrkontrollen - och titta noga på vad kameran visar på telefonens display.
  • När du trycker på någon av knapparna ska fjärrkontrollen avge en infraröd signal som kan övervakas på telefonen.

I början av testet, glöm inte att installera nya batterier i fjärrkontrollen - utan dem kommer det inte att avge en infraröd signal, samma händer om de är döda.

Bild
Bild

Möjliga problem

Under prestandatestet på fjärrkontrollen kan olika situationer uppstå

  • Enheten kommer att avge en infraröd signal, som kommer att visas på smarttelefonens display som ett lila ljus. Det betyder att fjärrkontrollen är helt fixad. Om den lila signalen slocknar efter några klick på knappen behöver du bara installera nya batterier.
  • Om telefonens kamera inte tar emot någon signal från fjärrkontrollen är det troligtvis ett problem med själva fjärrkontrollen. Detta är en ganska komplex anordning, inom vilken det finns många olika element och föreningar. I det här fallet är det bättre att kontakta en specialist som undersöker enheten och kan fastställa dess funktionsfel.

Men faktum är att i de flesta fall kommer det att kosta mer att reparera en gammal fjärrkontroll än att köpa en ny. Förmodligen bäst, om din gamla fjärrkontroll inte fungerar, köp en ny enhet och bra nya batterier.

Bild
Bild

Det finns ett annat möjligt problem som du kan stöta på under en kontroll. Om du avgör att fjärrenheten fungerar, men den inte kan kontrolleras, ligger problemet i hushållsapparaterna själva . Kanske har TV: n slutat ta emot en signal från fjärrkontrollen, eftersom signalmottagaren kan skadas.

Innan du får panik, försök utföra några åtgärder på din TV genom att trycka på kontroll- och kanalknapparna, i äldre modeller finns de på frontpanelen, i nyare på baksidan.

OCH om även efter dessa manipulationer inte TV: n fortfarande svarar på kommandon från fjärrkontrollen, ta med den ena eller den andra för reparation . Naturligtvis är detta resultat av kontrollen det mest sorgliga och kostsamma, särskilt om problemet fortfarande ligger i TV: n. Då måste du reparera det, vilket inte är billigt, och i det mest extrema fallet - att skaffa en ny.

Rekommenderad: