Kompaktkameror (38 Foton): Digitala Minikameror Med En Stor Matris Och Utbytbara Objektiv, Andra Kameror

Innehållsförteckning:

Video: Kompaktkameror (38 Foton): Digitala Minikameror Med En Stor Matris Och Utbytbara Objektiv, Andra Kameror

Video: Kompaktkameror (38 Foton): Digitala Minikameror Med En Stor Matris Och Utbytbara Objektiv, Andra Kameror
Video: 5 Best Point and Shoot Cameras in 2020 | Best Compact Cameras 2024, Maj
Kompaktkameror (38 Foton): Digitala Minikameror Med En Stor Matris Och Utbytbara Objektiv, Andra Kameror
Kompaktkameror (38 Foton): Digitala Minikameror Med En Stor Matris Och Utbytbara Objektiv, Andra Kameror
Anonim

Bärbar teknik har konsekvent ökat sin popularitet. Men valet av kamera måste noga övervägas. Det är nödvändigt att känna till alla nyckelfunktioner hos kompaktkameror och deras sorter, de viktigaste urvalskriterierna och de mest attraktiva modellerna.

Bild
Bild

Särdrag

Experter påpekar att kompaktkameror är de som är utrustade med mestadels icke-utbytbar optik. Minikameror motiverar fullt ut sitt namn-de skiljer sig åt i sin lilla vikt och medelstora dimensioner . En sensor för behandling av inkommande ljus är sällan särskilt känslig. Optik är övervägande gjord av plast snarare än kvalitetsglas. Därför kan man inte räkna med några enastående egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

För det mesta tas anständiga, felfria bilder i starkt solljus.

Det är värt att notera ett annat karakteristiskt problem - den låga fotograferingshastigheten . När kameran slås på måste du trycka på knappen i några sekunder innan den fungerar helt. För reportage, fotografering av högtidliga och helt enkelt viktiga händelser är detta helt oacceptabelt. Det är osannolikt att fotografer också är entusiastiska över denna teknik. Med en laddning av kameran kan du inte ta mer än 200-250 bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men anta inte att kompaktkameror representerar ett kluster av nackdelar. Tvärtom, de är ganska lämpliga för personligt bruk. Inga komplicerade alternativ och enkel fokusering gör att du kan ta en bild med bara ett knapptryck - och det behövs knappt något annat av en vanlig person. Som standard finns ett antal fotograferingsscheman med färdiga optimala inställningar. Brännviddskorrigering är möjlig med nästan vilken modell som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Tvålrätter

Denna typ av kamera är bekant för ett stort antal människor, om än bara med dess namn. Professionella fotografer föraktade initialt utseendet på sådana enheter - men de dagarna är länge sedan. Det finns två versioner av utseendet på ordet "tvålrätt ". Enligt en av dem beror detta på den låga kvaliteten på fotografier som tagits av tidiga prover. Å andra sidan - med egenskaperna hos utseendet och öppningsmekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men i dag är påståenden om kvaliteten på fotografier inte längre vettiga. Moderna "tvålfat" är ofta utrustade med en stor matris . Ramen skapas direkt genom linsen med hjälp av en komplex uppsättning speglar. Förut digital behandling utövas inte. Därför tillhör vissa "tvålådor" den kompakta kategorin ganska villkorligt, eftersom ett visst utrymme måste tilldelas de nödvändiga optiska och mekaniska komponenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet kan vi säga om följande egenskaper hos teknik:

  • lätthet och billighet;
  • närvaron av en inbyggd fotoblixt;
  • lämpligheten hos ett antal modeller även för inspelning av video i HD -kvalitet;
  • en anständig nivå av makrofotografering;
  • justering av många parametrar i automatiskt läge;
  • ganska allvarlig slutartid (för ett antal budgetändringar);
  • röda ögon och utplattning av ansikten vid fotografering med blixt;
  • en märkbar skillnad i fotografier jämfört med de som tagits med bra SLR -kameror.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelt digitalt

Detta är en mer seriös enhet, som ligger närmare i ett antal parametrar till professionella kameror. Även i en enkel digitalkamera finns det matriser som är typiska för smartphones i en mycket högre prisklass . Om du inte är snål med köpet kan du köpa helt fantastisk utrustning. Bilder tagna med en telefon, om de visas på en anständig skärm med en diagonal på 30 tum eller mer, är lätta att skilja från de som tas med en digitalkamera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är en digital kompakt lättare och bekvämare än en SLR -kamera, mer mångsidig än den.

Vissa modeller har utbytbar optik . Detta är utloppet för fotograferingskännare som inte har råd att spendera mycket på en professionell elitmodell. Det finns dock också riktigt professionella spegelfria system med linsbyte. De bästa versionerna har till och med autofokus. Om det behövs kan du installera ett objektiv med bländare som är mycket högre än standard.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna omständighet är mycket fördelaktig vid fotografering under förhållanden med begränsad sikt. Bilderna blir ljusare. Du kan skjuta handhållen med låga slutartider i vilket ljus som helst. Det blir möjligt att få konstnärliga fotografier även med olämplig bakgrund. Nackdelarna med högbländarobjektiv kommer att vara:

  • ökat pris;
  • dålig lämplighet för reportageskytte;
  • otillräcklig skärpa vid fotografering med diagrammets maximala värden.
Bild
Bild
Bild
Bild

För nybörjare är modifieringar med stor optisk zoom att föredra . Sådana modeller låter dig skjuta ibland inte sämre än erfarna operatörer. En 30x förstoring är tillräcklig för normal användning. Du bör bara köpa 50x zoom -enheter när det är klart varför de faktiskt behövs. Ju högre förstoring, desto lättare och bekvämare är det att skjuta avlägsna objekt.

Bild
Bild

Förutom modeller med superzoom är närmare det idealiska med kompakt och bekväm teknik … De gör det möjligt att avstå från användning av hela uppsättningar optik. Det är värt att hantera sökaren på en kompaktkamera. På digitala kompakter är det vanligtvis gjort rent optiskt, vilket är ganska bekvämt. Det finns dock också modeller med en roterande skärm.

Bild
Bild

Vidvinkelkompaktkameror förtjänar en separat analys. Sådana enheter är mycket populära bland proffs. Det bör komma ihåg att den extra breda skjutvinkeln resulterar i "fat" aberration . Du kan undvika problem om du ställer in uppgiften korrekt vid fotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: Verkliga proffs använder vidvinkelkameror för att komma närmare motivet för att fånga det helt i ramen, förutom att behålla en graciös bakgrund.

Populära modeller

Bland miniatyrutbytbara kameror förtjänar uppmärksamhet Olympus OM-D E-M10 Mark II-kit … Tillverkaren av denna enhet är en av de globala ledarna inom tillverkning av optik. Han övergav produktionen av SLR -kameror och gick över till att skapa digitala "kompakter". Erfarna amatörfotografer noterar att den här modellen ser ut som "Zenith". Utseendet lurar dock, och här används ganska modern fyllning.

Bildstabilisering utförs både av optiska verktyg och mjukvaruverktyg. Displayen vrids för att göra det lättare att fota från besvärliga positioner. Det bör noteras att batterikapaciteten är mycket liten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste ta med extra batterier på vägen. Detta kompenseras till viss del av en anständig autofokus.

Ett alternativ kan övervägas Canon EOS M100 -kit … Kameran kan till och med kompletteras med solida bajonettlinser - men detta måste göras via en adapter. Sensorupplösningen är 24,2 megapixlar. Den är tillverkad med proprietär dual pixel -teknik. Därför kommer autofokusens hastighet positivt att överraska även sofistikerade människor.

Kamerans amatörmässiga karaktär finns i överflödet av automatiska lägen. Om det behövs kan du göra manuella inställningar. Menyn är densamma som för spegelmodeller. Tack vare Wi-Fi-modulen är det enkelt att skicka bilden direkt till skrivaren. Fokusering sker med en knapptryckning, men laddning via USB är inte möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som kan betala ett betydande belopp bör köpa en modell med ultrazoom som t.ex. Sony Cyber-shot DSC-RX10M4 … Designerna har tillhandahållit motsvarande fokusavstånd från 24 till 600 mm. Carl Zeiss -objektivet lockar också uppmärksamhet. Matrisen har en upplösning på 20 megapixlar, bakbelysning tillhandahålls. RAW -kontinuerlig fotografering upp till 24 bilder per sekund är möjlig.

Bild
Bild

Som en bonus världens minsta kamera värt att överväga … År 2015 inkluderades en produkt från ett amerikanskt företag i Guinness Book of Records Hammacher Schlemmer … Kameran är bara 25 mm lång. Därför är det bara möjligt att ta bilder med stor omsorg.

Bild
Bild

Trots den fenomenalt lilla storleken kan du få ett bra foto och till och med en video, kostnaden är också glädjande.

Men den överväldigande majoriteten av amatörfotografer föredrar kompakta men ändå större modeller med skyddade fodral. Till exempel, Olympus Tough TG-4. Tillverkaren hävdar att dess utveckling fortsätter:

  • dyka till 15 m;
  • faller från en höjd av cirka 2 m;
  • fryser upp till - 10 grader.
Bild
Bild

När det gäller fotomöjligheter borde det inte heller vara några problem. Ett objektiv med hög bländare med 4x förstoring finns. CMOS -typmatrisen ger en upplösning på 16 megapixlar . Videoinspelning med 30 FPS i Full HD -läge har också implementerats. Seriefotografering utförs med en nivå på 5 bilder per sekund. Lägesomkopplaren är utformad för att fungera bekvämt, även med handskar.

Bild
Bild

Lumix DMC-FT30 du sparar pengar jämfört med modellen som just beskrivits. Fuktskydd är utformat för nedsänkning endast upp till 8 m. Fallskydd är giltigt upp till 1,5 m. Upplösningen för sensorn i CCD -format når 16, 1 Mp. Linsen, som i det tidigare fallet, har 4x zoom i optiskt läge.

Tack vare stabiliseringen behöver du inte oroa dig för ramsuddighet . Det finns ett unikt kreativt panoramaläge. Det finns också ett läge för undervattensfotografering. Seriefotografering är möjlig med upp till 8 bilder per sekund. Den maximala videoupplösningen är 1280x720, vilket är något lågt för moderna krav, varken Wi-Fi eller GPS tillhandahålls.

Bild
Bild

Nikon Coolpix W100 kan också göra anspråk på titeln på en budgetskyddad kamera. 5 olika färger är tillgängliga för användarna. Bakom "papegojans" utseende finns en CMOS -matris med en upplösning på 13, 2 megapixlar. En skärm med en diagonal på 2,7 tum tillhandahålls. Du kan bara spara bilder i JPEG -format.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Det är lätt att se att utbudet av kompaktkameror långt ifrån är begränsat till ovanstående modeller. Det är dock fullt möjligt att välja rätt enhet. Den viktigaste uppmärksamheten bör ägnas matrisen - som konstigt nog många människor ignorerar av någon anledning.

Bild
Bild

Allt är enkelt: ju högre upplösning desto mer effektiv blir kameran i slutändan. Även vid låg sikt, dimma eller motiv i snabb rörelse.

Om medel finns tillgängliga är det definitivt värt att föredra modeller med fullformatmatriser. Den lilla optiska zoomen kompenseras helt av andra utmärkta funktioner. Men typen av matris är också viktig. CCD var en gång en uppenbarelse, men nu är det klart att en sådan lösning bara ger begränsningar för videokvaliteten och starkt optiskt brus i fotot . För alla seriösa amatörfotografer är bara ett alternativ möjligt - CMOS -matrisen.

Bild
Bild

När det gäller linsen ska du inte jaga efter unika modeller. Det är bättre att välja en mångsidig produkt som är lämplig för fotografering under många olika förhållanden . Prover är optimala, där brännvidden kan ändras så flexibelt som möjligt. Detta låter dig lösa de viktigaste praktiska uppgifterna när du fotograferar tydligast. Möjliga brister i bilder tas enkelt bort under efterbehandlingen.

Optisk zoom är att föredra framför digital eftersom det inte försämrar bildkvaliteten . Storleken på LCD -skärmen är också viktig. Ju större den är, desto bekvämare blir den för fotografer. Men man måste också ta hänsyn till displayens teknik. Det mest praktiska alternativet är AMOLED.

Bild
Bild

Valet av kompaktkameror för makrofotografering förtjänar särskild uppmärksamhet . I detta fall är skärpedjupet kritiskt viktigt; ju högre det är, desto bättre blir resultatet. I modeller med icke-utbytbar optik är det önskvärt att använda makromunstycken som är fästa vid tråden för ljusfilter. Men brännvidden och bländaren i makroläget är inte alltför signifikanta.

Bild
Bild

Det är sant att för studiomakrofotografering rekommenderas det att ta kameror med hög brännvidd.

Rekommenderad: