Spegelfria Kameror (49 Foton): Betyg På De Bästa Kamerorna, Helformatskameror Med Utbytbara Objektiv Och Andra Modeller, Deras Recension

Innehållsförteckning:

Video: Spegelfria Kameror (49 Foton): Betyg På De Bästa Kamerorna, Helformatskameror Med Utbytbara Objektiv Och Andra Modeller, Deras Recension

Video: Spegelfria Kameror (49 Foton): Betyg På De Bästa Kamerorna, Helformatskameror Med Utbytbara Objektiv Och Andra Modeller, Deras Recension
Video: 2020-12-15 ULANZI VL49 Unboxing av videolampa 2024, April
Spegelfria Kameror (49 Foton): Betyg På De Bästa Kamerorna, Helformatskameror Med Utbytbara Objektiv Och Andra Modeller, Deras Recension
Spegelfria Kameror (49 Foton): Betyg På De Bästa Kamerorna, Helformatskameror Med Utbytbara Objektiv Och Andra Modeller, Deras Recension
Anonim

Numera producerar många märken högkvalitativa spegelfria kameror som du kan ta vackra och ljusa bilder med. Ett stort antal amatörfotografer föredrar just dessa apparater, eftersom de har många positiva egenskaper och visar sig kvalitativt i driftsfrågor. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på liknande kameror och analysera betyget för de bästa modellerna.

Bild
Bild

Vad det är?

Först och främst är det nödvändigt att i detalj beskriva själva termen "spegellös kamera".

Detta är namnet på moderna digitalkameror där det inte finns någon optisk sökare, men i stället för det finns speciella elektroniska siktanordningar i deras design.

Blanda inte ihop spegelfria och pseudospeglar Är olika enheter. Faktum är att i spegelfria enheter finns det möjlighet att byta ut linsen, liksom ett internt kontrollsystem som helhet, vilket innebär att det är mer funktionellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Moderna modeller av spegelfria kameror är mycket efterfrågade.

De köps av många amatörfotografer som vill ha högkvalitativ och pålitlig utrustning i sin arsenal, med vilken de kan ta tydliga och detaljerade bilder med ljusa och rika färger.

Bild
Bild

Relevansen av dessa enheter beror på ett tillräckligt antal positiva egenskaper. Låt oss bekanta sig med deras lista.

  • En av de viktigaste fördelarna med moderna spegelfria kameror ligger i kvaliteten på deras prestanda .… De nuvarande märkena producerar pålitlig och praktisk utrustning som inte har några brister eller defekter i monteringen. Denna funktion har en positiv effekt på enheternas livslängd, liksom deras hållbarhet.
  • Det är värt att notera den låga vikten av spegelfria kameror som säljs i butiker . Många fotografer tillskriver detta de betydande fördelarna med sådana produkter, särskilt om vi drar en parallell mellan dem och spegelmodeller. Lättare enheter är bekvämare att använda, även om de bara är några gram lättare.
  • Spegellösa kameror är mer kompakta i storlek , snarare än moderna stora DSLR. Detta är en annan anledning till att de är mer praktiska att använda.
  • Spegellösa kameror är vanligtvis tysta, nästan tysta . Detta gäller slutarens funktion och hela mekanismen för apparaten som helhet. Detta är en viktig fördel som är till nytta vid fotografering under en allvarlig händelse, ett affärsmöte eller ett stort firande.
  • Enheterna i fråga kan skryta med hög manuell fokusnoggrannhet . De visar sig vara mer exakta än många DSLR. Denna effekt uppnås på grund av den användbara Focus Peaking -funktionen, som visar ett specifikt fokuseringsobjekt eller ett specifikt område av ramen.
  • Spegelfria kameror visar också utmärkt fokus när du spelar in filmer . I denna kapacitet ligger de före de flesta moderna DSLR, eftersom de senare ger en exceptionellt autofokus av kontrasttyp, som fungerar dåligt. Om slutaren är öppen kan speglarna inte roteras, vilket inte tillåter normal drift av "fokus" i DSLR -enheter.
  • Spegelfria kameror har fler fokuspunkter i ramen … De är placerade här mycket mer eftertänksamma, bekvämare än i samma DSLR. På grund av detta kan fotografen få skarpare och skarpare bilder av bra kvalitet.
  • Dagens spegelfria kameror finns i ett stort sortiment . Det finns många högkvalitativa och multifunktionella enheter som är enkla att använda för valet av köpare. Även den mest krävande användaren som ännu inte helt har kommit på vad han vill få från ett nytt köp kommer att kunna välja ett värdigt alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se finns det många fördelar med spegelfria kameror, men inte utan vissa nackdelar. Låt oss ta reda på mer om dem.

  • En av de största nackdelarna med de flesta spegelfria kameror är deras batteri . I de flesta fall är dessa enheter inte utrustade med de mest kraftfulla batterierna, särskilt inte jämfört med strömförsörjningen i DSLR -kameror. I spegelfria kameror förbrukas batteriet under hela användningen av tekniken, och inte bara i det ögonblick då en viss bild tas.
  • Spegelfria kameror är relativt nya på marknaden . Därför är det fortfarande svårt att hitta lämpliga tillbehör till sådana enheter till försäljning. Kanske, när de blir mer utbredda och "untwisted", kommer ytterligare enheter att säljas mer, men än så länge har detta ögonblick inte kommit än.
  • Elektronisk sökare , som tillhandahålls i utformningen av spegelfria kameror, anses inte vara den mest ergonomiska och praktiska att använda. Det visar sig vara långsammare jämfört med optiskt. Det tar längre tid att svara, men kontrasten är högre.
  • Till olägenheten för sådana kameror tillskriver många användare det faktum att i dem överförs alla inställningar från kroppen till pekskärmen … Som ett resultat måste fotograferna vänja sig vid att hitta rätt parametrar och inte bara klicka på de högra knapparna.

Fördelen med spegellös (kompakthet) blir deras eget minus - på grund av detta lider deras funktionsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

I sitt arbete är designen av en spegellös enhet främst baserad på den elektroniska snarare än den mekaniska komponenten. Till exempel, i en spegeldel, för att skapa en fotoram, måste spegeln stiga, och i spegelfria kameror registreras ljusflödet helt enkelt, vilket skickas till sensorn vid en viss tidpunkt.

Detsamma gäller sökaren i spegelfria enheter. I DSLR är det oftast optiskt, men i spegelfria kameror är det inte alls. Om den ändå tillhandahålls av enheten kommer den säkert att vara elektronisk. Autofokussystemen för DSLR och spegelfria kameror är olika.

Enheten i en spegellös kamera innehåller följande komponenter:

  • LCD skärm;
  • sensor (matrisen är avsedd);
  • Port;
  • ram;
  • lins;
  • batteri.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Kameror som inte har spegeldelar blir mer och mer populära för varje år, så många experter är övertygade om att de snart kommer att ersätta dagens DSLR helt och hållet. Med ökande popularitet växer utbudet av spegelfria enheter. Låt oss titta närmare på de olika typerna av dessa avancerade enheter.

Bild
Bild

Full ram

För bara några år sedan började spegelfria kameror i fullformat dyka upp på marknaden. De inkluderade en sensor med en storlek på 24x36 mm.

Dagens enheter kan ha en maximal full-frame sensor på 35 mm.

Detta är de vanligaste exemplen. Sådana matriser är ganska svåra att tillverka och är därför dyra.

Spegellösa kameror i fullformat har ett gediget dynamiskt omfång , därför kan de sömlöst återge olika objekt som skiljer sig från varandra när det gäller ljusstyrka i en enda ram.

Bild
Bild

Utbytbar optik

Mycket bekväm och praktisk att använda, demonstrera sig själva spegelfria kameror med fäste … Detta är namnet på de speciella fästen som måste matchas med ytterligare linser. I de flesta fall har varje tillverkare sitt eget bajonettfäste (eller flera av dem). Men det finns också undantag från denna regel, till exempel många Sony- eller Nikon -kameror.

Bild
Bild

Professionell

Moderna spegelfria kameror för professionella fotografer bör ingå i en separat kategori. För allvarliga aktiviteter under en sådan resa rekommenderas det att välja Endast fullformat-enheter som kan leverera exceptionell bildkvalitet.

De bästa professionella enheterna produceras av ett sådant världsberömt märke som Sony.

Vi kommer att analysera en översyn av några modeller av denna tillverkare nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För nybörjare

Dagens marknad är full av ett stort antal kvalitets- och praktiska spegelfria kameror avsedda för nybörjarfotografer. Många av dem har överkomliga prislappar. Många blivande fotografer tror det det är bättre att köpa en billig kamera och utrusta den med dyr optik.

Numera tillverkar många stora tillverkare utmärkta spegelfria kameror för nybörjare. Bland dem finns det både favoriter och mindre populära enheter som nybörjarfotografer köper lite mindre ofta.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

I det stora sortimentet av moderna spegelfria kameror är det inte svårt att hitta en utmärkt modell om du är uppmärksam på toppen av de bästa enheterna. Låt oss i detalj överväga vilka kameror som anses vara de mest framgångsrika för professionella och amatörer av fotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För proffs

Som nämnts ovan måste professionell fotografisk utrustning vara av perfekt kvalitet och visa felfri bildkvalitet. Det är inte värt att spara på sådana enheter.

Låt oss ta en titt på de tre bästa spegellösa kamerorna som glädjer många professionella fotografer

Sony Alpha ILCE-6300-kit . Den populära modellen från den japanska tillverkaren är känd som den bästa när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet. Den har en minimalistisk, stram design, saknar extra utrustning, knappar och reglerande detaljer - du hittar inget överflödigt på fodralet. Till och med färginsatserna saknas på enheten. En professionell kamera har möjlighet att byta ut den optiska komponenten, den kan skjuta videomaterial i 4K -upplösning. Fodralet är utrustat med en högkvalitativ svängbar skärm med en diagonal på 2,95 tum.

Bland enhetens ytterligare funktioner kan man särskilja anslutningen till Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Canon EOS R -kropp … En av de mest populära märkesmodellerna för professionell fotografisk utrustning. Skiljer sig i lakoniskt och återhållsamt, men attraktivt utseende. I den här kameran kan vitbalansen ställas in både oberoende och automatiskt. Modellen har en funktion för rengöring av matrisen, fotografering utförs med en hastighet av 8 bilder per sekund. Produkten är utrustad med en roterande pekskärm, dess diagonal når 3, 15 tum.

Kameran har alla nuvarande gränssnitt (USB, HDMI) och ingångar, Wi-Fi, Bluetooth, det är möjligt att styra den med fjärrkontrollen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony Alpha ILCE-7M3 KIT . Tillkännagivandet av de bästa professionella spegelfria kamerorna kompletteras av en vacker modell från en japansk tillverkare. Sony Alpha ILCE-7M3 KIT har utmärkt kvalitet, vackra bilder och pålitlig konstruktion som alla enhetsägare pratar om. Denna spegelfria kamera kan vara en bra lösning för den erfarna fotografen som vet hur man arbetar med den här typen av fotografisk utrustning. Enheten väger bara 650 g, exklusive linsen, men med alla kraftelement. Fjärrkontroll är möjlig, eller med hjälp av en dator.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare

Det finns en hel del utmärkta spegelfria kameror som säljs för användning av amatörfotografer.

Tänk på ett litet betyg på de mest populära och funktionella föremålen

Sony Alpha ILCE-6000 Body … En budgetmodell i sin klass från ett japanskt märke som ständigt glädjer kunderna med ett stort antal högkvalitativa nya produkter. Modellen är utrustad med en utmärkt display som visar bilden precis som den ska vara. Skiljer sig i liten storlek, gör det möjligt att ta HDR -bilder direkt i kameran.

Du kan komplettera enheten med gamla manuella linser, vilket glädjer många amatörfotografer och samlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon EOS M100 -KIT . En billig modell av hög kvalitet med inbyggda Wi-Fi- och Bluetooth-trådlösa nätverksmoduler. Det finns så många intressanta fotograferingslägen, seg och smidig autofokus, underbar bildkvalitet. Användaren kan ställa in många olika kamerainställningar.

Denna enhet är idealisk för nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olympus OM-D-E-M10 Mark II-KIT . Högkvalitativ enhet. Med utmärkt färgåtergivning. Stöder Wi-Fi, har snabb och smidig autofokus. Produkten har en utmärkt, exakt elektronisk sökare. Enheten har också ett avancerat stabiliseringssystem. Modellen är populär och hållbar, men kan inte skryta med en lång batteritid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

KIT Nikon 1 J5 … Kompakt modell med utbytbar optik. Har en vacker kropp med en halkfri beläggning, passar enkelt i ena handen. Det är enkelt och bekvämt att använda, eftersom alla knappar i kameran är placerade så ergonomiskt och genomtänkt som möjligt. Enheten kan skjuta videomaterial av hög kvalitet i 4K -upplösning av "bra kvalitet".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Canon EOS M50 -KIT . En vacker kompakt spegellös kamera som har en originaldesign. Modellen ger möjlighet att byta ut den optiska komponenten. Du kan spela vackra 4K -filmer med hög upplösning. Kroppen är utrustad med en bra display med en diagonal på 3 tum (har en pekyta). Det spegelfria batteriet räcker i 235 skott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fujifilm X-T3 Body … Toppspegellös kamera med mycket enkel och bekväm drift. Den har en högprecisionssökare och en utmärkt inbyggd mikrofon. Enheten kännetecknas av en bekväm meny, som är lätt att förstå även för en nybörjare. Kameran är känd för sin höga fotograferingshastighet - 30 bilder per sekund.

Spelar in utmärkta 4K -HD -videofiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony Alpha ILCE-6000 KIT . Vacker modell från det japanska märket, som finns i svart och vitt. Den tillhör mellansegmentet, men enheten köps ofta av nybörjare. Enheten är utrustad med ett Sony E.-fäste. Den har en självrensande sensor och en 3D-videofunktion. Dessutom har enheten en inbyggd högkvalitativ blixt med möjlighet att minska röda ögon-effekten. Enhetens autofokus är så exakt som möjligt.

Enheten har inga allvarliga nackdelar, men optiken är ganska dyr för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Moderna köpare har ett stort urval av högkvalitativa spegelfria kameror av olika klasser. I ett så brett sortiment är det fullt möjligt att "gå vilse". Låt oss överväga vilka parametrar i tekniken som bör uppmärksammas för att göra ett val till förmån för den optimala modellen.

  • Bestäm vad du exakt behöver fotografisk utrustning för . Beroende på vilka uppgifter kameran måste lösa måste du välja rätt modell. Om du behöver en enhet för professionell aktivitet eller arbete är det vettigt att köpa en dyr kopia med många alternativ och inställningar. Om kameran bara behövs för hem- eller familjefotografering är det ingen idé att betala för mycket för professionell utrustning. Hitta en bra modell med en demokratisk kostnad, men med alla funktioner du behöver. För turister som älskar resor är det bättre att välja slitstarka alternativ med robusta fodral och möjligheten att spela in högkvalitativ video.
  • Utforska Mirrorless -specifikationer … Var uppmärksam på utrustningens brännvidd, batteriets kraft, närvaron av inbyggda trådlösa moduler och andra viktiga parametrar. Välj exakt det alternativ som uppfyller alla dina krav.
  • Det är lämpligt att kontrollera den valda tekniken vid köpet. Produkten måste vara fri från defekter eller skador: skav, flis, repor, trasiga delar, fingeravtryck på linserna etc. Det rekommenderas att kontrollera att enheten fungerar korrekt medan den fortfarande är i butiken. Du kan säkert köpa en spegellös kamera om den uppfyller alla krav och inte har några brister.
  • Välj attraktiva spegellösa kameror som du gillar bäst . Glöm inte detta kriterium, för vacker teknik är trevligare att använda.
  • Prova tekniken i butiken . Se till att din spegellösa kamera är bekväm och lätt att använda. Håll utrustningen i dina händer, kontrollera arbetet, men inte bråttom. Om det verkade för dig att kameran inte skulle vara den mest praktiska för dig är det bättre att titta närmare på en annan modell.
  • Ge företräde åt produkter från endast kända och kända märken . Många av dem, till exempel Sony, Canon, Nikon och många andra, producerar underbara enheter för videoinspelning och fotografering. Många av enheterna från sådana tillverkare kan vara dyra, men deras kvalitet mer än motiverar priset - kameror med märke kommer att hålla länge och kommer inte att utsättas för frekventa driftstörningar.
Bild
Bild

Om du vill välja den perfekta spegelfria kameran för att ta ljusa foton eller videor, bör du gå till den till en specialaffär för hushållsapparater eller besöka den officiella webbplatsen för en av de välkända tillverkarna. Det är starkt avskräckt att köpa sådana varor från tvivelaktiga butiker eller marknaden. Det är möjligt att kameran kommer att kosta mindre, men dess kvalitet blir också dålig. Ofta är det på sådana platser som förfalskningar eller tidigare reparerade enheter säljs.

Rekommenderad: