GoPro -kameror (45 Foton): Vilken Actionkamera Att Välja? Max Videokamera Och Granskning Av Andra Modeller, Analoger Och Val Av Stabilisator

Innehållsförteckning:

Video: GoPro -kameror (45 Foton): Vilken Actionkamera Att Välja? Max Videokamera Och Granskning Av Andra Modeller, Analoger Och Val Av Stabilisator

Video: GoPro -kameror (45 Foton): Vilken Actionkamera Att Välja? Max Videokamera Och Granskning Av Andra Modeller, Analoger Och Val Av Stabilisator
Video: How to use the 4k Action Camera Tutorial! 2024, April
GoPro -kameror (45 Foton): Vilken Actionkamera Att Välja? Max Videokamera Och Granskning Av Andra Modeller, Analoger Och Val Av Stabilisator
GoPro -kameror (45 Foton): Vilken Actionkamera Att Välja? Max Videokamera Och Granskning Av Andra Modeller, Analoger Och Val Av Stabilisator
Anonim

GoPro actionkameror hör till marknadens högsta kvalitet. De har utmärkta stabiliseringsegenskaper, utmärkt optik och andra egenskaper som gör att de sticker ut från konkurrenterna. Ett brett utbud av kameror gör att varje användare kan välja det bästa alternativet för sig själv.

Särdrag

Sedan lanseringen på marknaden har GoPro helt förändrat konceptet med actionkameror och gjort ett stänk på marknaden. Ett utmärkande drag hos modellerna är inte bara hög kvalitet, utan också utmärkt enhetsprestanda. De har elektronisk bildstabilisering, så att användare inte längre behöver använda ytterligare prylar eller enheter. Bland de främsta fördelarna med varumärket, som fördelaktigt skiljer det från sina konkurrenter, kan följande noteras.

  1. Produkter av hög kvalitet . Endast komponenter av hög kvalitet används i kameratillverkningsprocessen, vilket gör enhetens fodral hållbara och pålitliga. Dessutom kan de skryta med sin förmåga att motstå mekaniska skador.
  2. Funktionalitet . Företagets ingenjörer ägnar stor uppmärksamhet åt modellernas tekniska egenskaper, så de visar sig vara ganska funktionella och pålitliga. Många avancerade funktioner gör att du kan skapa fantastiska videor.
  3. Autonomi . Till skillnad från de flesta av sina kinesiska motsvarigheter har GoPro-kameror batterier med hög kapacitet, vilket förenklar processen med att använda dem. Detta gäller särskilt för resor när det inte går att ladda enheten regelbundet från elnätet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen med GoPro -kameror är deras höga kostnad, men det är fullt motiverat med tanke på enheternas tillförlitlighet och oumbärlighet.

Det finns inget på marknaden som kan konkurrera till viss del med företagets actionkameror.

Bild
Bild

Modellöversikt

GoPro erbjuder ett brett utbud av modeller som skiljer sig åt i funktionalitet, kostnad, utseende och andra egenskaper.

Hero7 Silver Edition

Hero7 Silver Edition är en av de mest populära modellerna i företaget, som har en genomsnittlig kapacitet. Den erbjuds i en genomskinlig förpackning med märke som omedelbart visar enhetens utseende . Utseendet skiljer sig nästan inte från andra enheter i serien, men funktionaliteten är något utökad.

Ett särdrag hos gadgeten är närvaron av en högkvalitativ matris på 10 MP, liksom funktionen för elektronisk stabilisering.

Bild
Bild

Det inbyggda batteriet håller upp till en och en halv timmes drift . Bland fördelarna med Hero7 Silver Edition är närvaron av en röststyrningsfunktion, möjligheten att skjuta loopade videor, samt närvaron av en videoavmattningsfunktion. Standardpaketet innehåller själva enheten, monteringsram, USB Type C -kabel, skruv och spänne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Max

Max är en unik panoramakamera som sticker ut för sin höga kvalitet, tillförlitlighet och utmärkta funktionalitet. Ett utmärkande en egenskap hos modellen är närvaron av två halvklotformade linser, tack vare vilka det är möjligt att utföra foto- och videofotografering av panoramatyp … Kamerans förpackning har en standarddesign, som inkluderar tillbehör och ett transparent lock, under vilket själva enheten är synlig. Det enda som saknas i satsen är olika fästen för ratten, monopod och andra föremål.

Bild
Bild

Under utvecklingsprocessen ägnade ingenjörerna stor uppmärksamhet åt enhetens fodral, som är tillverkad av en hållbar aluminiumbas och plast med en gummibeläggning. Det behövs för att förhindra att kameran glider ut under användning. Huvudlinsen är den på sidan utan bildskärm. Det bör noteras att parametrarna för alla kameror är desamma, oavsett plats.

Max har en pekskärm som är mycket lyhörd för beröring och kan känna igen svep . Men du kommer inte att kunna styra kameran med handskar. Om inte, naturligtvis, fingrarna har några extra skär. De halvklotformade glasögonen sticker ut 6 mm, vilket är tillräckligt för panoramabilder.

Bild
Bild

Ergonomin är också ganska enkel och genomtänkt. Det finns bara två knappar för kontroll. En krävs för att slå på, och den andra låter dig ändra fotograferingslägen. En av fördelarna med Max -modellen är att den kan skjuta utan att slå på.

Videokameran erbjuder flera inspelningslägen, som skiljer sig åt i bildhastighet och bildstorlek . Dessutom kan du välja en specifik codec efter behov. Observera att frekvensen också påverkas av regioninställningen. Den maximala upplösningen är 1920x1440, medan enheten har stora betraktningsvinklar.

Den största fördelen med modellen, som på ett fördelaktigt sätt skiljer den från andras bakgrund, är dess unika stabilisering . Det är det mest exakta och det bästa, och på vissa punkter överträffar det till och med optiska stabilisatorer.

Dessutom finns det en funktion för utjämning av horisonten, som också utmärks av dess effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hero8 svart

Hero8 Black är en extremt populär modell som kommer att vara en bra lösning för personer som är engagerade i extremsport. Utseendemässigt skiljer sig kameran ganska mycket från tidigare modeller. När det gäller dess dimensioner har Hero8 Black blivit lite större och mikrofonen sitter nu på framsidan . Enhetens kropp har nu blivit mer monolitisk och skyddsglaset går inte att ta bort. Enhetens vänstra sida är avsedd för ett lock, under vilket det finns en USB Type C -kontakt, samt en plats för installation av ett minneskort. I den nedre delen finns klämringar - unika element, tack vare vilka det var möjligt att eliminera användningen av ett skyddshölje.

Bild
Bild

Det finns inga specialfunktioner när det gäller att spela in video eller foton. Alla standarder följs så mycket som möjligt och har inte ändrats på många år … Vid behov kan du fotografera i 4K -upplösning med upp till 60 bilder per sekund. Den maximala bithastigheten är nu 100 Mbps, vilket gör att Hero8 Black sticker ut från andra modeller från tillverkaren. Under inspelningen kan du förinställa inte bara betraktningsvinklarna, utan också digital zoom, vilket har en positiv effekt på videokvaliteten.

Nattfotografering är också på en hög nivå . Bilden skakar inte av att gå, så du kan till och med springa. Naturligtvis är det inte perfekt, men det är fortfarande mycket bättre än andra modeller. Om det behövs kan du installera GoPro -appen på din smartphone, så att du kan fjärrstyra kameran, samt se eller redigera videofilmer.

När det gäller autonomi räcker enheten till 2-3 timmars drift under den varma årstiden, men på vintern sjunker indikatorn till två timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hero8 Black Special Bundle

Hero8 Black Special Bundle tar det bästa från tidigare generationer och tar det ett steg längre med sin omdesignade design, högteknologiska komponenter och flera videolägen. Flaggskeppsenheten Hero8 Black Special Bundle har tre automatiska lägen, så att du kan välja det bästa alternativet för varje fall.

Kameran i denna modell gör det möjligt att skapa videor med maximal mjukhet. Detta uppnåddes tack vare ett avancerat stabiliseringssystem. En särdrag hos HyperSmooth 2.0 -funktionen är att den stöder flera upplösningar och låter dig ändra bildfrekvensen och kan också platta horisonten.

Bild
Bild

Med Hero8 Black Special Bundle kan du skapa originella time -lapse -videor . Detta läge styr oberoende av varvtalet beroende på rörelsehastighet och belysning. Om det behövs kan du till och med sakta ner effekten till realtid så att du kan titta närmare på vissa punkter. Närvaron av en 12 megapixel matris gör att du kan ta utmärkta bilder. Dessutom finns det avancerad HDR -teknik som fungerar inte bara när den är stilla, utan också i rörelse, oavsett ljusnivån utanför.

Designmässigt sticker Hero8 Black Special Bundle ut från alla andra modeller . Den reducerade storleken gör enheten ännu bekvämare att använda. Flaggskeppsenheten har ett bildstabiliseringssystem som kan fungera även vid maximal bildhastighet. Den moderna fyllningen gör att modellen kan sända video i 1080p -kvalitet, vilket på ett fördelaktigt sätt skiljer den från bakgrunden från andra modeller av företaget. Ljudinspelningsprocessen använder en avancerad brusreduceringsalgoritm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hero7 svart utgåva

Hero7 Black Edition är den första som har ett avancerat stabiliseringssystem som kallas HyperSmooth. Detta system är så högkvalitativt och avancerat att det helt kan ändra spelreglerna på marknaden . Efter inspelningen av videon verkar det som om enheten var fixerad på ett stativ, så det skakar inte. En distinkt fördel med tekniken är att den kan fungera även i det högsta läget, det vill säga vid 4K.

Bild
Bild

Att styra modellen är ganska enkelt och enkelt. På fodralet kan du hitta knappar för kontroll: en är på frontpanelen och den andra är en beröringskänslig som låter dig styra gränssnittet och titta på olika videoramar . Trots att många andra funktioner har dykt upp har gränssnittet blivit enklare och lättare att förstå. Med kameran kan du välja mellan olika lägen. Utvecklarna kunde också behålla en utmärkt layout, där det inte finns några listor eller olika komplexa menyblock.

Hero7 Black Edition är helt vattentät utan behov av en speciell låda . Modellen fick ett litet gummihölje, som är motståndskraftigt mot stötar och vatten, om du sänker det till 10 meter. Detta förenklar processen med att använda enheten avsevärt.

Under videoinspelning kan du välja en av tre synvinklar . Basic kan användas i alla situationer, men SuperView blir bara tillgängligt om du sänker bildfrekvensen. När det gäller fisheye kan den bara användas vid fotografering vid 60p.

Det finns ett tillräckligt stort tonintervall, på grund av vilket alla färger är mättade, och kontrasten är på en hög nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Analoger

Det finns många företag på marknaden idag som erbjuder sina actionkameror. De skiljer sig från GoPro i utseende, kostnad och funktionalitet. Bland de mest populära och efterfrågade analogerna på marknaden kan följande särskiljas.

Xiaomi Yi II -en toppmodern kamera som har möjlighet att spela in video i 4K-upplösning. Enheten är utrustad med en 12 megapixel matris med en bred betraktningsvinkel på 155 grader. Under utvecklingsprocessen ägnades stor uppmärksamhet åt kamerahuset, som tål extrema temperaturer, exponering för vatten och damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polaroid kub Är en av de minsta actionkamerorna som har många funktioner och funktioner. Den har en inbyggd mikrofon och video kan spelas in med 1920 x 1080 pixlar. Enheten skiljer sig inte åt i ett kapacitivt batteri: den varar i en och en halv timme. Det finns inte mycket inbyggt minne heller, så du måste använda ett minneskort under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

SJCAM Är en kinesisk tillverkare som använder matriser från Panasonic. Tack vare detta erhålls alla multimediefiler i perfekt kvalitet. Dessutom finns det en timelapse -funktion, som innebär inspelning av video i 4K -upplösning. Ett särdrag hos nyheten är dess lägsta vikt, som är 58 gram. Tack vare detta kan du ta med dig enheten på resor. Tillverkarens katalog innehåller specialanordningar som kan användas i kombination med quadcopters.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

GoPro -actionkameran har inte bara hög kvalitet och tillförlitlighet, utan också ett stort antal tillbehör. De är utformade för att förenkla driften av enheten, samt öka dess kapacitet. Bland de mest populära är följande.

Phantom Quadcopter , som är ett billigt flygplan med minimal vikt. Den har ett speciellt fäste för Phantom -kameror. Ett särdrag hos modellen är närvaron av funktionen att hålla en viss plats, som fungerar med hjälp av avancerad GPS och autopilot.

Bild
Bild

Monopod Kaboon , som inte bara kan hållas i handen, utan också fästas på en hjälm eller en bil. Detta låter dig spela in från originalvinklar, vilket garanterar videon popularitet. Kaboon -designen innehåller fem olika kolfiberavsnitt, som kan varieras i längd.

Bild
Bild

Fotodiox Pro GoTough - Unikt stativfäste som låter dig fästa din GoPro -actionkamera på ett vanligt stativ. Den största fördelen med modellen är att den är helt gjord av metall. Produktionsprocessen använder hållbart och motståndskraftigt aluminium, som finns i flera färger.

Bild
Bild

K-Edges Go Big Pro - ett unikt fäste som låter dig fästa kameran direkt på cykelhandtaget. Den består av två bearbetade metalldelar, som är fast förbundna med varandra med hjälp av sexkantiga spår. Detta säkerställer att kameran hålls säkert på plats och inte kan falla ut.

Bild
Bild

LCD Touch BacPac är installerad på enhetens baksida och gör det möjligt att visa bilder från kameran direkt på skärmen. Dessutom kan du bläddra igenom inspelningen och se den. LCD Touch BacPac har touchkontroller, vilket förenklar användningen. Ett vattentätt skydd kan köpas separat om det behövs.

Bild
Bild

Sele Är en av de mest eftertraktade tillbehören inom sport som gör att du kan montera kameran på din kropp. Selen har tillräckligt med utrymme att justera, så att du kan hitta det bästa stället att fixa kameran. Tillbehöret har en enkel design, vilket förenklar användningen. Dessutom finns det inga kuddar eller clips som äventyrar bärkomforten.

Bild
Bild

Vilken ska man välja?

För att den valda GoPro -kameran ska klara sina uppgifter fullt ut, måste noggrann uppmärksamhet ägnas åt urvalsprocessen. Det är ingen mening att köpa den mest sofistikerade modellen om inte hälften av funktionerna ändå kommer att användas . Först och främst måste du bestämma om du kommer att behöva spela in video i 4K -upplösning.

Dessutom är det värt att förstå om den tillgängliga utrustningens kapacitet är tillräcklig för att producera videoredigering i en sådan upplösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I urvalsprocessen bör du också vara uppmärksam på vilket batteri som är installerat inuti, avtagbart eller inbyggt … Det första alternativet anses vara mer föredraget, eftersom du under en lång fotografering helt enkelt kan byta ut det. Inbyggda uppladdningsbara batterier kan inte laddas utomhus om lufttemperaturen är under noll. Det är också värt att uppmärksamma om du kommer att skjuta från den första personen eller från olika vinklar.

Om det bara är i den första personen, så behövs inte skärmen, så du kan köpa fler budgetmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

En särdrag hos GoPro är att utvecklarna har gjort allt möjligt för att förenkla arbetet med enheten kraftigt. men du måste fortfarande först förstå några av nyanserna så att arbetet blir så enkelt och effektivt som möjligt . När du har köpt en GoPro måste du sätta i ett minneskort. Om du inte planerar att aktivt använda gadgeten och spela in mycket video, kan du klara dig med den inbyggda. För time-lapse-fotografering, som har blivit mycket populär de senaste åren, är det värt att köpa ett klass 10-kort.

Bild
Bild

Första gången du sätter på det måste du sätta i batteriet och ladda det helt . Att slå på enheten är enkelt nog. Alla modeller har en stor knapp för detta, som finns på frontpanelen. Flera korta pip hörs direkt, liksom en blinkande indikator. Först då är det möjligt att börja filma videon. Ingen brådska. För fotografering av hög kvalitet måste du förstå inställningen av parametrar. I inställningarna kan du vid behov ändra enhetens namn.

Bild
Bild
Bild
Bild

GoPro har en ganska bra fyllning, som du definitivt bör studera innan du använder gadgeten . Närmare uppmärksamhet bör ägnas videoformat så att du kan välja det bästa för situationen. Det är också enkelt att stänga av kameran. För att göra detta, håll strömbrytaren intryckt tills 7 signaler hörs och indikatorerna blinkar. Denna enhet kommer att vara en utmärkt lösning för extrema sportentusiaster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således, i betyg av actionkameror intar GoPro -enheter en ledande position . I jämförelse med dyrare kameror, bättre och bättre kvalitet. Företagets katalog innehåller billiga enheter, liksom sfäriska dyra modeller som ser premium ut och har lämpliga beskrivningar och specifikationer. En sådan videokamera kan användas för undervattensfotografering, fiske etc., och när den är fulladdad kan enheten skryta med autonomi.

Rekommenderad: